Skip to main content

Yes, we mogen weer! De wereld gaat van slot, landsgrenzen gaan open en reizen kan en mag weer. Dat je nog niet in het vliegtuig kunt stappen naar de andere kant van de wereld wil niet zeggen dat reizen niet mogelijk is. En ook als je het idee van vliegen nog niet prettig vindt kun je allerlei gave locaties bezoeken met de auto. Vanuit onze eigen ervaringen zetten we hier wat tips op een rijtje! 

 Toerist in eigen land

We merken dat veel mensen eigenlijk nu pas ontdekken in wat voor prachtig land wij hier leven. Er is van alles te zien en te beleven. Ook kun je op bijzondere plekken overnachten. Wat dacht je van een jacht of een oud stoomschip in Rotterdam? Het mooie aan een vakantie binnen de landsgrenzen is dat er veel leuke plekjes relatief dicht bij elkaar zitten. Je kunt dus makkelijk meerdere steden en provincies bezoeken! Met auto of camper is dat heel goed te doen. Het is voor ons lastig een favoriet te kiezen, maar Zeeland is echt een prachtige provincie.  

 Op bezoek bij de buren 

Steek je onze zuidelijke grens over, dan is het van hetzelfde laken een pak: klein land met veel gave steden om te bezoeken. Amai! Zo hebben wij laatst het spookstadje Doel verkend. Wist je trouwens dat Duitsland in het Ruhrgebied ook veel verlaten arbeidersstadjes kent? Dat is dan weer mooi te combineren met een stedentrip naar Berlijn! Berlijn is een Europese wereldstad met een rijkesoms zwarte historie en een bourgondische leefstijl. 

 

 Verder Europa in 

In veel landen is het reizen zelf al een doel op zich. Geef je ogen de kost en kijk om je heen terwijl het landschap rondom je verandert. Stedelijk, landelijk, bergachtig of verlaten… wanneer je weet wat je wilt zien kun je je reis daarop aanpassen. Maak een leuke roadtrip door diverse stedentrips aaneen te rijgen. Zo zijn wij zelf al met de camper op onderzoek uit gegaan in Frankrijk en in Oostenrijk, Slovenië en Kroatië 

 De wereld aan je voeten 

Het mooie van rondreizen met eigen vervoer is dat je alles zelf in de hand hebt. Je hebt enorm veel vrijheid waar je gaat en staat en je kunt ook naar hartenlust bestemmingen uitkiezen. Vind je Nederland alleen niet genoeg? Niemand houdt je tegen om ook België of Duitsland te verkennen. Ga je Europa in, maar wil je niet eerst een paar dagen reizen? Pak dan ook onze buurlanden en hún buurlanden mee. Europa is te mooi om zomaar doorheen te rijden. 

 We hopen dat wij je enthousiast kunnen maken om het zelf op avontuur te gaan deze zomervakantie. Neem voor meer inspiratie een kijkje op onze website of vraag ons om advies!  

Leave a Reply