Skip to main content

Overnachten op een Yacht? Kan in Rotterdam, Never Stop Travelling gaat op onderzoek uit…

“Als een Yacht kon praten…”

Christina Onassis Yachthotel, is een stijlvolle super jacht en een hommage hotel aan Christina Onassis. Een ervaring van het leven aan boord van het jacht zoals dat ten tijde van de familie Onassis was. Het prachtige super jacht is het voormalige Griekse business jacht van Christina Onassis. Het jacht werd door haar persoonlijk voornamelijk gebruikt in de Griekse wateren en had als thuishaven Piraeus in Athene. Tegenwoordig is het jacht gerestyled als yachthotel en als privé- of conferentie jacht het hele jaar beschikbaar. En is uitermate geschikt voor groepsaccommodaties; familie, vrienden en/of buitenlandse delegaties. Ook grote namen zoals Madonna, Robbie Williams, Simply Red e.d. hebben hier geslapen!

Het Yachthotel heeft 3 verdiepingen met 5 luxe suites voor maximaal 10 personen en het jacht beschikt over een professionele Onassis vergaderruimte voor 16 personen. Alle benodigde, moderne audio-visuele middelen en gratis Wifi zijn aanwezig. Je wordt overweldigt door de luxe inrichting en warme sfeer zodra je aan boord stapt.

Het vroege leven van Christina Onassis en familie:

Christina Onassis, de enige dochter van de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Socrates Onassis en zijn eerste vrouw, Athina (Tina) Mary Livanos, werd geboren in New York City bij LeRoy Sanitarium. Haar grootvader was Stavros G. Livanos, oprichter van het Livanos scheepvaart imperium. Christina Onassis had een oudere broer, Alexander. Zij en Alexander werden opgevoed en opgeleid in Frankrijk, Griekenland en Engeland. Ze studeerde aan de Headington School in Oxford en het Queen’s College in Londen van 1968 tot 1969. Onassis’ ouders scheidden in 1960, door de affaire van haar vader met operazangeres Maria Callas. Hij trouwde later in 1968 met de voormalige First Lady Jacqueline Kennedy, de weduwe van president John F. Kennedy, in 1968. Christina en Alexander hebben Jacky altijd gewantrouwd Kennedy en voelden zich niet prettig bij haar. Binnen een periode van 29 maanden, verloor Christina Onassis haar hele directe familie. Haar broer, Alexander, stierf in een vliegtuigongeluk in Athene in 1973. Zijn dood verwoestte de familie. Haar moeder stierf aan een vermoedelijke overdosis in 1974, waardoor Onassis haar $77.000.000 erfde. Na de dood van Alexander, begon de gezondheid van haar vader te verslechteren en hij stierf in maart 1975. Na haar vaders overlijden, heeft Christina afstand gedaan van haar Amerikaanse staatsburgerschap en schonk het Amerikaanse gedeelte van haar participaties in het bedrijf van haar vader aan het Amerikaanse ziekenhuis van Parijs (Onassis heeft burgerschap in Griekenland en Argentinië gehad gedurende haar hele leven).

Carrière:

Na de dood van Alexander, bereidde Aristoteles Onassis zijn dochter voor om het familiebedrijf over te nemen. Ze werd naar New York gestuurd om te werken in zijn kantoor. Na de dood van Aristoteles, erfde ze 55% van zijn fortuin, toen geschat op $500 miljoen. De overige 45% was gefinancierd van een voor Alexander gevestigde stichting (Jacqueline Kennedy Onassis ontving $ 26 miljoen van het landgoed). Christina was het middelpunt van de aandacht van haar vader tot aan zijn dood; hij beschouwde haar als zijn opvolger en heeft haar opgeleid in de bedrijfsvoering van het Onassis zakenimperium. Ze droeg de mantel van het Onassis scheepvaart rijk en was zeer succesvol in het runnen van het bedrijf na de dood van haar vader. Ze bleek een intelligente en succesvolle zakenvrouw. Onassis kreeg veel media-aandacht voor haar uitbundige levensstijl en turbulente persoonlijke leven. Ondanks haar rijkdom, was ze vaak ongelukkig met haar frequente gevechten gewicht en het onvermogen om duurzame liefde te vinden. Ze ging op frequente crash diëten en zou grote hoeveelheden gewicht te verliezen, maar kreeg het terug toen ze depressief werd op de leeftijd van 30 jaar.

Het persoonlijke leven:

Op 9 augustus 1978 vond het huwelijk van Christina Onassis en Sergei Kauzov plaats. Onassis had vier huwelijken, die elk eindigden in een scheiding. Ze trouwde haar eerste echtgenoot, vastgoedontwikkelaar Joseph Bolker, op een leeftijd van 20 jaar in 1971. Bolker (27 jaar) was een gescheiden vader met vier kindereren. Onassis’ vader heeft dit huwelijk naar verluidt sterk afgekeurd en heeft haar onder druk gezet om van hem te scheiden. Het huwelijk eindigde na negen maanden. Haar tweede echtgenoot was de Griekse scheepvaart en het bankwezen erfgenaam Alexander Andreadis, met wie ze trouwde in 1975, kort na de dood van haar vader. Ze scheidden na 14 maanden. Onassis derde man was Russische scheepsagent Sergei Kauzov, met wie zij trouwde in 1978. Ze scheidden het volgende jaar. Haar vierde en laatste huwelijk was aan de Franse zakenman Thierry Roussel in 1984. Onassis en Roussel kregen een dochter, Athina (vernoemd naar Onassis’ moeder), in 1985. Ze scheidden nadat Onassis ontdekte dat Roussel een kind had verwekt tijdens hun huwelijk met het Zweedse model Marianne “Gaby” Landhage.

Nabij de Christina Onassis Yacht diverse eet- en drinkgelegenheden, een tip is Proeflokaal Bregje, die je overigens op vele plaatsen in Nederland tegen kunt komt. Wij eten in ieder geval lekker, op een paar meter van “onze” yacht verwijderd. Aanrader!

In Rotterdam zijn voldoende mogelijkheden om een weekendje weg op een leuke manier in te vullen. Zo is een bezoekje aan de ss Rotterdam zeker een aanrader. Never Stop Travelling verbleef daar al meerdere malen, kijk HIER, voor meer informatie over dit prachtige oude stoomschip. Ook dit tijdens dit Rotterdam bezoek wordt een etentje in het Lido restaurant aan board van dit schip, niet overgeslagen.

Een uitermate interessant museum is het Maritiem Museum, gelegen midden in het centrum van Rotterdam. Ook zeer geschikt om te bezoeken met kinderen, vermaak voor verschillende leeftijden. Interessant ook hoe je kunt deelnemen aan de drugssmokkel praktijken in de Rotterdamse Havens. Hoe is het leven op een boorplatform, let op: vergeet je helm en veiligheidshesje niet! Een echte aanrader bij een bezoekje aan Rotterdam!

Verplaatsen in Rotterdam doe je snel en eenvoudig met de Watertaxi, los van de vele verbindingen ook erg leuk om te doen. Kopje koffie of een hapje/drankje denk eens aan Hotel New York, ook een geweldige plaats in de Rotterdamse geschiedenis. Mooi gelegen aan de voet van de Erasmusbrug.

Na ons laatste ontbijtje aan board mogen we nog een kijkje nemen in de machinekamer van het Yacht, altijd leuk de techniek achter de schermen eens te bekijken!

Als je sportief bent aangelegd en een stukje wilt hardlopen, heeft de gemeente Rotterdam goed zijn best gedaan. Vier afstanden in de binnenstad gaan langs de Maas en zijn met bewegwijzering op het trottoir aangegeven. Het gaat om de afstanden 3,5 km, 5 km, 10 km en 21 km. Om de vijf honderd meter is een duidelijke markering aanwezig. Fout lopen kan eigenlijk niet. Van elke route is een plattegrondje. Downloaden van de routes doe je HIER.

Wij hebben genoten van deze bijzondere overnachtingsplaats. Wil je ook eens een paar dagen genieten op deze Yacht of een andere bijzondere overnachtingslocatie, Never Stop Travelling regelt het graag voor je! Wij bieden ook interessante excursiemogelijkheden in Rotterdam en omgeving.

Leave a Reply