Skip to main content

Egypte is een fascinerend land dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Gelegen in Noordoost-Afrika en deels in het Midden-Oosten, is Egypte al duizenden jaren een centrum van beschaving en heeft het een blijvende indruk achtergelaten op de wereld.

Egypte, een land doordrenkt van mystiek en betovering, ligt als een juweel tussen de kusten van de Middellandse Zee en de Rode Zee. Het land wordt gekenmerkt door zijn legendarische rivier, de Nijl, die als een levensader door de uitgestrekte woestijnvlaktes stroomt en vruchtbaarheid brengt te midden van het droge landschap. Hier kom je oog in oog te staan met de restanten van een van ’s werelds oudste beschavingen, de oude Egyptenaren. De piramides van Gizeh, de Sfinx en talloze tempels getuigen van hun meesterschap in architectuur en technologie. De mysterieuze hiërogliefen op oude papyrusrollen en de schatten van farao’s die zijn opgegraven, onthullen de diepgewortelde religieuze overtuigingen en culturele pracht van dit oude volk.

Maar Egypte is niet alleen een openluchtmuseum; het is ook een levendige en moderne samenleving. De bruisende straten van Caïro, de hoofdstad van het land, barsten van energie en kleur, met bazaars vol met exotische kruiden, handgemaakte ambachten en smakelijke gerechten. De oproep tot gebed die uit de minaretten van de moskeeën weerklinkt, mengt zich harmonieus met het hedendaagse leven. Langs de oevers van de Rode Zee kun je je onderdompelen in de prachtige onderwaterwereld met kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, waardoor Egypte een paradijs is voor duikers en snorkelaars. De rijke cultuur van Egypte wordt geïllustreerd door de traditionele muziek, dans en kunstvormen die nog steeds in ere worden gehouden, evenals door de gastvrije bevolking die trots is op hun erfgoed en tradities. Egypte is niet alleen een land van monumenten en geschiedenis, maar ook van natuurlijke pracht. Van de weelderige oases in de woestijn tot de majestueuze bergen van de Sinaï, biedt het landschap van Egypte een spectaculair contrast met de uitgestrekte zandduinen.

Kortom, Egypte is een land dat zowel tijdloos als modern is, een land van oude mysterie en hedendaagse pracht. Het is een plek die je betovert met zijn verhalen uit het verleden en je verwelkomt met zijn levendige heden. Een bezoek aan Egypte is een reis door de eeuwen heen, waar geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren.

Wij starten onze in Cairo en slapen nabij het El Tahrir Square, een geweldig gebied om Cairo te verkennen.

Vanuit El Tharir Square wandel je zo naar de beroemde Kasr Al Nile Bridge over de Nijl, bekend als liefdesbrug voor de Egyptenaren. Cairo, de betoverende Egyptische hoofdstad aan de oevers van de Nijl, biedt een unieke mix van eeuwenoude geschiedenis en bruisende moderniteit. In de straten vind je historische schatten zoals de piramides en de Sfinx, naast levendige markten en moderne wolkenkrabbers. De stad ademt de geur van specerijen en cultuur, en ’s nachts verlichten de fonkelende lichten de Nijl en de oude monumenten, wat Cairo een betoverende mystiek geeft.

De piramides van Gizeh zijn een wereldberoemd architectonisch wonder en een van de meest iconische symbolen van het oude Egypte. Gelegen aan de rand van Cairo, aan de westelijke oever van de Nijl, vormen deze indrukwekkende bouwwerken een van de laatst overgebleven wonderen van de antieke wereld. De piramides worden vaak geassocieerd met farao’s en de oude Egyptische beschaving.

De piramides van Gizeh bestaan uit drie grote piramides: de Grote Piramide, gebouwd voor farao Khufu, de Piramide van Khafre en de Piramide van Menkaure. De Grote Piramide is de grootste en meest bekende van allemaal. Het is een meesterwerk van architectuur en techniek, met perfect uitgelijnde stenen die ooit bedekt waren met gladde, witte kalksteen. De precisie en schaal van deze piramides blijven verwondering wekken en hebben door de eeuwen heen talloze reizigers en onderzoekers aangetrokken. De exacte methoden en technieken die werden gebruikt om deze monumenten te bouwen, blijven gedeeltelijk een mysterie en zijn onderwerp van discussie onder archeologen en historici. De piramides dienden als koninklijke graftombes en werden gebouwd om de farao’s te eren en hen te begeleiden naar het hiernamaals.

De locatie van de piramides, met de majestueuze Sfinx in de buurt, creëert een indrukwekkend landschap dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. De piramides van Gizeh blijven een tijdloos symbool van de grootsheid en het mysterie van de oude Egyptische beschaving en zijn een van ’s werelds meest opmerkelijke toeristische bestemmingen.

Memphis was een oude stad in Egypte, gesticht rond 3100 voor Christus. Het diende als hoofdstad tijdens het Oude Rijk en was bekend om zijn tempelcomplex gewijd aan de god Ptah. Memphis speelde een belangrijke rol in de handel en transport langs de Nijl en had culturele betekenis. Hoewel het niet meer bestaat als een moderne stad, zijn er archeologische overblijfselen op de locatie.

Het Egyptische voedsel is rijk aan smaak en heeft een lange geschiedenis, geworteld in de tradities van de oude Egyptische beschaving. Moeten eerlijk bekennen dat het regelmatig voorkomt dat reizigers in Egypte ziek worden. Groot voordeel als je reist met de betrouwbare gidsen van Never Stop Travelling, hun brengen je naar betrouwbare restaurants. Kijk uit met rauwkost, wordt vaak gereinigd met kraanwater en schil je fruit zelf! “A cola each day keeps the doctor away”, zeker een goede tip voor dit prachtige land.

De Piramide van Djoser, gelegen in Saqqara, is een van de oudste piramides in Egypte en dateert uit de 27e eeuw voor Christus. Het wordt vaak de “Step Pyramid” genoemd vanwege zijn trapstructuur, ontworpen door de architect Imhotep. Djoser was de oorspronkelijke farao voor wie het als grafmonument werd gebouwd. Het complex heeft een ingewikkeld labyrint van gangen en kamers onder de piramide. Deze piramide is historisch belangrijk omdat het een vroege ontwikkeling vertegenwoordigt in de Egyptische piramide-architectuur en wordt beschouwd als een cruciaal monument in de oude Egyptische geschiedenis.

Het Cairo Museum, ook bekend als het Egyptisch Museum of het Museum van Egyptische Oudheden. Het herbergt een indrukwekkende collectie van oude Egyptische artefacten, waaronder de beroemde schatten van Toetanchamon, zoals zijn gouden dodenmasker. Het museum biedt een boeiende kijk op de oude Egyptische beschaving en is een belangrijke toeristische bestemming en cultureel centrum in de regio. Inmiddels is er een nieuw en nog groter Egyptisch museum geopend in Cairo, de bezienswaardigheden zijn verdeeld over beide musea.

Coptic Cairo is een historische wijk in Cairo, Egypte, met een rijke christelijke geschiedenis. Het herbergt oude koptische kerken zoals de Heilige Sergius en Bacchus-kerk en de Hangende Kerk, evenals het Coptic Museum. De wijk heeft smalle straatjes en oude stadsmuren en biedt een fascinerende kijk op de religieuze en historische diversiteit van Egypte.

Het Geluids- en Lichtspel bij de Piramides is een avondevenement waarbij de piramides van Gizeh na zonsondergang prachtig worden verlicht. Tijdens de show vertelt een gids over de geschiedenis en mythologie van de piramides, ondersteund door muziek, geluidseffecten en visuele projecties op de piramides zelf. Het biedt een meeslepende en educatieve ervaring met een duur van ongeveer 45 minuten tot een uur. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het geen top-highlight is maar gelijktijdig moet je ook beseffen hoe prachtig deze bouwwerken zijn en dat het zeer bijzonder is om dit op deze locatie bij te wonen. Verwachting niet te hoog inzetten, zeker doen als je de kans krijgt.

De Citadel van Cairo is een historische vesting in het oosten van Cairo, gebouwd in 1.176 na Christus door Salah al-Din. Het meest opvallende gebouw binnen de Citadel is de Mohamed Ali-moskee. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en herbergt het Nationaal Militair Museum van Egypte.

Cairo herbergt een schat aan oude moskeeën die een rijke geschiedenis en architecturale pracht vertegenwoordigen. Wij bezoeken de Sultan Hassan-moskee: Gebouwd in de 14e eeuw, is de Sultan Hassan-moskee een meesterwerk van islamitische architectuur en staat bekend om zijn indrukwekkende koepels en zuilengalerijen.

Deze oude moskeeën weerspiegelen de rijke geschiedenis, kunst en architectuur van Cairo en zijn belangrijke locaties voor zowel religieuze aanbidding als culturele verkenning. Ze zijn vaak versierd met prachtige mozaïeken, houtsnijwerk en traditionele islamitische kunstwerken, en ze bieden bezoekers een fascinerend inzicht in de religieuze en historische erfgoed van Egypte.

De oude bazaar in Cairo, bekend als Khan el-Khalili, is een historische en levendige marktplaats in Egypte. Het dateert uit de 14e eeuw en biedt een traditionele marktsfeer met winkels en kraampjes die diverse goederen verkopen, waaronder specerijen, sieraden, textiel, kleding en souvenirs. Er zijn ook traditionele cafés en restaurants waar je lokale gerechten kunt proeven. De markt staat bekend om zijn sfeer en is een geweldige plek om te winkelen voor Egyptische producten en souvenirs. Het is ook een populaire toeristische bestemming waar je kunt onderhandelen over prijzen en kunt genieten van de cultuur en het straatleven van Cairo.

De Aswan Hoogdam, gelegen in Zuid-Egypte, bij de stad Aswan, is een belangrijk bouwwerk dat in 1970 werd voltooid. Het dient om de Nijl te reguleren, overstromingen te voorkomen, irrigatiewater te leveren en hydro-elektrische energie op te wekken. De dam creëerde het enorme Nassermeer en is van groot belang voor Egypte’s energiebehoeften en landbouwproductiviteit.

De Philae-tempel, ook bekend als de Tempel van Isis, is een oude Egyptische tempel die oorspronkelijk op het eiland Philae in de Nijl stond. Vanwege de bouw van de Aswan High Dam werd de tempel gedemonteerd en opnieuw opgebouwd op het eiland Agilkia. Het is gewijd aan de godin Isis en vertoont klassieke Egyptische tempelarchitectuur met reliëfs, inscripties en historische betekenis. Prachtige tempel die je met een bootje moet bezoeken anders kun je het eiland niet bereiken.

Een Nubisch dorp in Aswan is een traditioneel dorp, langs de oevers van de Nijl, bewoond door de Nubische bevolking. Deze dorpen zijn bekend om hun opvallende architectuur, kleurrijke gebouwen met koepeldaken en levendige decoraties. Ze bieden bezoekers de mogelijkheid om de unieke Nubische cultuur, taal en gastvrijheid te ervaren. Toeristen kunnen traditionele ambachten kopen, zoals geweven manden en sieraden, en genieten van lokale gerechten. Nubische dorpen zijn populaire bestemmingen voor toeristen die de rijke geschiedenis en cultuur van de Nubische bevolking willen verkennen. Leuke stop en zeker een toevoeging aan je Aswan bezoek! Leuk detail is, aan deze kant van de Nijl (achterzijde van de Aswan High Dam) leven geen krokodillen en Nijlpaarden, dus hier kun je ook een heerlijke plons in het water maken, zwemmen in de langste rivier van onze planeet.

Varen op een felucca is een populaire manier om de Nijl in Egypte te verkennen. Het zijn traditionele zeilboten met een kenmerkend driehoekig zeil. Je kunt kiezen voor korte tochten of langere cruises, genieten van het uitzicht, ontspannen op kussens en matrassen aan boord, en vaak is er de mogelijkheid om te genieten van lokale gerechten en drankjes. Een felucca-rit bij zonsondergang is vooral populair vanwege het prachtige uitzicht. Het is een geweldige manier om de schoonheid van de Nijl te ervaren. Never Stop Travelling advies: Zeker doen!

Abu Simbel is een beroemde archeologische site, gelegen in het zuiden van het land, ongeveer 280 kilometer ten zuidwesten van Aswan. Deze site herbergt twee indrukwekkende en historische tempels die zijn uitgehouwen in de rotsen langs de westelijke oever van de Nijl. Om 04.00 uit bed en om 05.00 uur richting Abu Simbel, een rit van zo’n drie uur en natuurlijk ook terug. Een zeer unieke tempel en zeker een must-see!

  • De belangrijkste tempels van Abu Simbel zijn gewijd aan farao Ramses II, een van de machtigste farao’s van het oude Egypte. De twee tempels dragen zijn naam en zijn opmerkelijk vanwege hun monumentale omvang en buitengewone architectuur.
  • De Grote Tempel van Abu Simbel is het meest opvallende en indrukwekkende van de twee tempels. De voorgevel wordt bewaakt door vier gigantische standbeelden van Ramses II, elk ongeveer 20 meter hoog. De tempel is gewijd aan de goden Amon, Ra-Horakhty en Ptah.
  • De Kleine Tempel van Abu Simbel, ook wel de Tempel van Hathor genoemd, is iets kleiner dan de Grote Tempel, maar nog steeds opvallend. Het is gewijd aan Ramses II’s favoriete vrouw, koningin Nefertari, en de godin Hathor.
  • Een van de meest opmerkelijke aspecten van Abu Simbel is dat beide tempels in de jaren 1960 werden verplaatst naar een hoger gelegen locatie om ze te redden van overstroming door het Nassermeer. Dit immense technische project was een internationale inspanning om het erfgoed te behouden.
  • Abu Simbel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische schatten van Egypte.

Een bezoek aan Abu Simbel is een reis terug in de tijd naar het oude Egypte en biedt een diepgaand inzicht in de grootsheid van de Egyptische beschaving en de bouwvaardigheid van die tijd. Het is een van de meest iconische en adembenemende bezienswaardigheden in Egypte.

Een Nijlcruise is een populaire en betoverende manier om Egypte te verkennen, vooral voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en de prachtige landschappen langs de Nijl. Het is een ontspannende en educatieve ervaring die je in staat stelt om enkele van ’s werelds meest indrukwekkende archeologische schatten te ontdekken terwijl je geniet van het comfort van een cruiseschip. De schepen zijn wel wat gedateerd maar bieden prima comfort en eten. Let wel op, niet alle rederijen houden qua hygiene de juist policy aan, laat Never Stop Travelling je cruise boeken, wij weten precies waar je de beste beleving zult hebben.

De Nijl is de langste rivier(bijna 7.000 km)  ter wereld en stroomt door het noordoosten van Afrika. De nijl loopt door 11 Afrikaanse landen. De rivier heeft zijn oorsprong in Oost-Afrika, waar de Witte Nijl en de Blauwe Nijl samenkomen in het noorden van Soedan. Van daaruit stroomt de Nijl door Egypte om uit te monden in de Middellandse Zee. De Nijl heeft een lange geschiedenis van menselijke beschaving, waaronder het oude Egypte, en speelt een cruciale rol in de watervoorziening en landbouw in de regio.

De Kom Ombo-tempel is een oude Egyptische tempel in Kom Ombo, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Aswan. Het bijzondere aan deze tempel is dat het een dubbele tempel is, gewijd aan zowel de valkgod Horus als de krokodillengod Sobek. Het staat aan de oevers van de Nijl en biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de omgeving. De tempel heeft indrukwekkende architectuur met zuilengalerijen en gebeeldhouwde reliëfs die het oude Egyptische religieuze leven weerspiegelen.

De Esna-sluizen, ook wel bekend als de Esna Dam of Esna Lock, zijn een belangrijk onderdeel van het moderne stroomgebiedsbeheer van de rivier de Nijl. De Esna-sluizen bevinden zich in de stad Esna, die ongeveer 55 kilometer ten zuiden van Luxor ligt. De Esna-sluizen zijn ontworpen om het niveau van de Nijl te reguleren en de scheepvaart over de rivier te vergemakkelijken. Ze zijn onderdeel van een reeks sluizen en stuwdammen langs de Nijl die helpen bij het beheren van de waterstroom en het voorkomen van overstromingen. Ze zijn een interessante bezienswaardigheid voor zowel bezoekers als de lokale bevolking en bieden een kijkje in het moderne waterbeheer van Egypte.

Een van de meest opmerkelijke oude steden in Egypte is Luxor, voorheen bekend als Thebe. Luxor ligt aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl en staat bekend om zijn overvloed aan historische en archeologische schatten. Deze stad was ooit de hoofdstad van het oude Egypte tijdens de glorietijd van de Nieuwe Rijkperiode (ca. 1550-1070 voor Christus).

De Karnak-tempel, ook wel bekend als de Tempel van Karnak, is een van de meest indrukwekkende en uitgestrekte religieuze complexen uit het oude Egypte. De bouw van de Karnak-tempel begon in het Middenrijk van Egypte, ongeveer 2000 voor Christus, en werd voortgezet en uitgebreid door vele farao’s gedurende een periode van ongeveer 1.300 jaar. Het diende als een belangrijk religieus centrum voor de verering van de god Amon-Ra, de oppergod van de oude Egyptische mythologie. Het tempelcomplex is enorm en omvat talloze tempels, heiligdommen, zuilengalerijen en beelden. Een van de meest opvallende kenmerken is de ‘Hypostyle Hall’, een enorme zuilengalerij met 134 zuilen, waarvan sommige meer dan 21 meter hoog zijn. De muren en zuilen van de Karnak-tempel zijn versierd met uitgebreide reliëfs en inscripties die de daden van farao’s en religieuze teksten uitbeelden. Deze kunstwerken bieden waardevolle informatie over de geschiedenis en religie van het oude Egypte. De Karnak-tempel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als onderdeel van het historische stadscentrum van Luxor, dat rijk is aan archeologische schatten.

De Luxortempel is een van de meest opmerkelijke archeologische sites in Egypte en bevindt zich in de stad Luxor, aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl. De bouw van de Luxortempel begon in de 14e eeuw voor Christus tijdens het bewind van Amenhotep III en werd voortgezet door latere farao’s, waaronder Ramses II, Tutankhamun en anderen. Het diende als een religieus heiligdom ter ere van de god Amon-Ra. De tempel heeft indrukwekkende zuilengalerijen, hofjes, obelisken en standbeelden. De ‘Avenue of Sphinxes’, een lange laan (lengte 3 km) geflankeerd door gebeeldhouwde sfinxen, verbond ooit de Luxortempel met de Karnak-tempel. De laan is volledig opgegraven en opnieuw geopend in 2021. Een van de opvallendste kenmerken van de Luxortempel is de aanwezigheid van een rechtopstaande obelisk en een grote standbeeld van farao Ramses II, die het heiligdom uitbreidde en renoveerde. De Luxortempel maakt deel uit van het historische centrum van Luxor, dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als we heel eerlijk zijn had Unesco beter heel Egypte uit kunne roepen tot Cultureel erfgoed.

De Vallei der Koningen is een beroemde archeologische site in Luxor, Egypte. Het bevat rotsgraven van oude farao’s, waaronder Toetanchamon en Ramses II. De tombes zijn versierd met hiërogliefen en schilderijen die het leven van de farao’s en hun reis naar het hiernamaals afbeelden. De ontdekking van Toetanchamon’s graf in 1922 was een belangrijke archeologische vondst. De site staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een populaire toeristische bestemming en biedt inzicht in het oude Egyptische leven en geloof.

De Tempel van Hatsjepsoet is een indrukwekkend archeologisch monument in Luxor, dat is gebouwd ter ere van Koningin Hatsjepsoet, een vrouwelijke farao uit het oude Egypte. Het is opmerkelijk vanwege zijn architecturale schoonheid en bevindt zich in de Vallei der Koningen. De tempel is gewijd aan de god Amon-Ra en bevat gedetailleerde reliëfs en beelden die het leven van Hatsjepsoet en haar verering van de goden weergeven. Interessant detail is dat de koningin er uiteindelijk nooit begraven is geweest, haar mummie is gevonden in Vallei der Koningen.

Jolie Ville Luxor is een bekend resort en hotel in Luxor. Ligt aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl, in de buurt van de stad Luxor. Het heeft een prachtig uitzicht op de rivier en is gunstig gelegen voor toeristen die de historische bezienswaardigheden van Luxor willen verkennen. Het resort biedt diverse accommodatiemogelijkheden, waaronder comfortabele kamers en suites. Sommige kamers hebben een balkon of terras met uitzicht op de tuin of de Nijl. Jolie Ville Luxor heeft een scala aan voorzieningen voor gasten, waaronder zwembaden, restaurants, bars, een fitnessruimte, een spa, tennisbanen en een kinderspeelplaats. Het resort staat bekend om zijn weelderige tuinen en prachtige landschapsarchitectuur, wat zorgt voor een aangename en ontspannen sfeer. Prima overnachten om na je Nijlcruise even lekker en rustig te relaxen.

Hurghada, gelegen aan de Rode Zee in Egypte, is een populaire toeristische bestemming met een breed scala aan resorts. Voor ieders wat wils! Zon, zee en strand, duiken in de Rode Zee, de nabij gelegen Woestijn in. Vanuit Hurghada doe je het allemaal.

Duiken in de Rode Zee is een van de meest populaire en opwindende duikervaringen ter wereld. De Rode Zee, die grenst aan landen als Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, Israël en Soedan, staat bekend om zijn kristalheldere water, spectaculaire koraalriffen en diverse mariene leven. De Rode Zee staat bekend om zijn prachtige koraalriffen, waaronder zowel hard als zacht koraal. Deze riffen zijn de thuisbasis van een overvloed aan kleurrijke vissen, zeeschildpadden, dolfijnen, haaien en andere fascinerende zeedieren. De Rode Zee biedt uitstekende duikomstandigheden, met warm water en geweldig zicht, vaak tot 30 meter of meer. De watertemperatuur varieert, maar het is meestal comfortabel voor duiken, vooral tijdens de zomermaanden. De meeste duikcentra in de Rode Zee bieden huuruitrusting, maar als je je eigen uitrusting hebt, kun je die natuurlijk meenemen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en je duikuitrusting in goede staat verkeert. Never Stop Travelling kan je helpen met een goede keuze voor jouw duikschool want niet alles aan de Rode Zee is zo betrouwbaar als het wellicht lijkt en duiken is toch een sport met risico’s.

Wij hebben een aantal jaar terug onze duikbrevetten gehaald maar uiteindelijk, ook door de Corona periode, weinig ervaring op kunnen bouwen als duikers. Na wat “opfrissen” met onze perfecte Belgische duikschool, kon het duikplezier weer beginnen.

De Oude Bazaar in Hurghada, ook bekend als het Dahar-district of El Dahar, is een traditioneel marktgebied dat een inkijkje biedt in het dagelijkse leven en de cultuur van Egypte. Dit gebied heeft een meer traditioneel en authentiek Egyptisch gevoel in vergelijking met de resortgebieden. Het is een bruisende markt waar je de zintuiglijke ervaring van het alledaagse Egyptische leven kunt beleven, inclusief de bezienswaardigheden, geluiden en geuren. De Oude Bazaar is een geweldige plek om te winkelen, met talloze winkels en kraampjes die een breed scala aan producten aanbieden, waaronder kleding, sieraden, specerijen, textiel, souvenirs en lokale ambachten. Onderhandelen is gebruikelijk, dus wees voorbereid om te onderhandelen. Je kunt ook kleine lokale restaurants en eetkraampjes vinden die Egyptische gerechten serveren. Mis de kans niet om enkele traditionele gerechten te proeven, zoals falafel, shawarma en koshari. Hoewel de Oude Bazaar een meer authentieke en traditionele Egyptische ervaring biedt, is het essentieel om respectvol te zijn ten opzichte van lokale gebruiken en bescheiden te kleden bij het verkennen van de markt.

Een Jeep Safari in Hurghada is een opwindende manier om de prachtige woestijnlandschappen en culturele bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen. De Jeep Safari neemt je mee op een avontuurlijke reis door de uitgestrekte woestijngebieden rond Hurghada. Je zult getuige zijn van de adembenemende zandduinen, bergachtige landschappen en rotsformaties die typerend zijn voor de Egyptische woestijn. Tijdens de safari zijn er vaak stops bij Bedoeïenenkampen, waar je kunt kennismaken met de lokale cultuur en tradities. Je kunt genieten van een kopje traditionele thee, een ritje op een kameel maken en meer te weten komen over het leven van de Bedoeïenen in de woestijn. Sommige Safaris bieden avontuurlijke activiteiten zoals quadrijden of sandboarden op de zandduinen. De woestijn biedt talloze prachtige fotomomenten, dus zorg ervoor dat je je camera of smartphone meeneemt om herinneringen vast te leggen.

Never Stop Travelling maakt prachtige foto’s en doen we tevens ons best een mooie “bewegende samenvatting” van onze reizen te maken. Ook in Egypte hebben we onze reis in beeld gebracht, neem gerust even een kijkje op ons You Tube kanaal.

Ook eens op een avontuurlijke manier en toch persoonlijk kennis maken met het fascinerende Egypte, Never Stop Travelling biedt bijzondere maatwerkreizen aan in dit land! Weg van de massa is erg lastig in dit land maar de standaard massale en pakketreisjeorden door ons vermeden. We helpen je graag aan een nieuw avontuur!

Leave a Reply