Skip to main content

Na onze terugkomst uit Kiev ging Nederland en de wereld op slot! Het gevolg 3,5 maand geen trips en uitjes, gelukkig gaan we in Nederland en Europa weer voorzichtig de goede kant op, daar waar de “wereld” nog wat op zich laat wachten. Redenen op het “eigen land” nog maar eens nader te verkennen. Zeeland als doel……

Nu is Zeeland niet direct de mooiste provincie van Nederland, echter er is wel zee en veel! Leuke plaatsjes, haventjes, erg vlak en uitgestrekt. Qua steden kunnen je natuurlijk prima terecht in oa Vlissingen, Middelburg, Zierikzee e.d. Tijdens dit weekend wilden wij Michelin sterrenrestaurant de Kromme Watergang eens verkennen. Een schitterend en erg goed restaurant gelegen in Hoofdplaat, aangezien het restaurant ook enkele suites aanbiedt komen we terecht in Breskens.

Breskens (Zeeuws: Bresjes) is een plaats in Zeeuws-Vlaanderen in de gemeente Sluis in de Nederlandse provincie Zeeland. Breskens telt 4.650 inwoners (2019), die ‘Bressiaanders’ worden genoemd. Breskens ligt aan de zuidkant van de monding van de Westerschelde, waar de rivier overgaat in de Noordzee. Voor de gemeentelijke herindeling van 2003 behoorde het tot de gemeente Oostburg en voor 1970 was Breskens een zelfstandige gemeente.

Breskens is een gezellig plaatsje van waaruit je ook snel in Vlissingen bent, die kan met een omweg via land of met de veerdienst rechtstreeks vanuit Breskens. Breskens kent een leuk maar klein centrum, met diversiteit en leuke restaurantjes en cafeetjes, gezelligheid kent geen tijd. Bij het lokale VVV kantoor, toeristeninfo, is een diversiteit van wandel- en fietstochten in de omgeving beschikbaar.

De Suite, in ons geval Zeesuite 11, is gelegen nabij de jachthaven van Breskens in een groot en hoof appartementen gebouw aan zee. Prachtig en erg goed voorzien van alle gemakken en een schitterende inrichting! Echt genieten!

Vakantie (weekendje weg) in eigen land, niks mis mee! Heerlijk stuk hardlopen aan de zee (wind tegen hardlopen….), toch net even wat anders dan de bosgebieden uit onze omgeving, die zeker ook prachtig zijn! En op pad doe je natuurlijk met de Never Stop Travelling zonnebril, want de wereld (en dus ook Nederland) is echt een stuk mooier door de glazen van de Never Stop Travelling zonnebril!

In Breskens voldoende mogelijkheden voor een hapje en drankje, kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gezellig in je Suite te eten. Keuken, koelkast, kookplaat e.d. zijn allemaal aanwezig. Geen eten bij? Geen probleem, Breskens heeft zowel een Plus alsook een Jumbo supermarkt. Wij besluiten de eerste avond van ons verblijf gezellig “@ home” te eten.

Dit weekend is uiteindelijk in gang gezet om Jolanda’s verjaardag te vieren (30 maart 1971), echter de oorspronkelijke reservering (half maart) kon geen doorgang vinden vanwege de komst van het corona virus. Uiteindelijk gaan kadootjes niet zomaar verloren dus 3,5 maand later toch de Kromme Watergang opgezocht. Het restaurant bevindt zich op zo’n 5 km van Breskens, niet getreurd het vervoer van- en naar het restaurant is inclusief en prima geregeld. Wat een luxe en genot. We worden deze avond verwend met een overheerlijk verrassingsmenu op een schitterende wijze opgediend. Mooie wijnen er bij in een zeer gezellige ambiance. Proficiat en lekker genieten! TOP restaurant…….

Via Doel naar huis! We mogen weer een bijzonder en overheerlijk weekend afsluitend, nu aftellen naar onze wandeltrip in Tsjechië. Reis je weer mee?

Leave a Reply