Skip to main content

Lekker weg in eigen land……Zierikzee!

Vanwege de verjaardag van Harm in Sint Philipsland besloten een weekendje Zierikzee te doen! 30/31 mei en 1 juni – 2014. Zierikzee is een klein stadje echter ideaal om een weekendje Zeeland in eigen land door te brengen.
We besluiten B&B te doen bij WAT-bouwen collega Pieter van Traa, Monumentaal Logeren, echt een aanrader!! Aanvankelijk zouden we 1 nachtje doen, echter door omstandigheden pas later besloten twee nachtjes te doen. Helaas was deze B&B al vol tijdens onze eerste nacht, dus extra nachtje geboekt bij Manli. Geen hoogtepunt als je het ons vraagt, zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden in Zierikzee, deze raden wij niet direct aan.

Eerste avond lekker gegeten bij de Zeeuwsche Herberghe, een van de vele prima eetgelegenheden. Ondanks de minimale omstandigheden toch een redelijke nacht gehad, met dank aan onze oordopjes! Lang leve de koelmachine op het dank naast ons open raam. ’s Morgens onze spullen gebracht naar B&B “Monumentaal logeren“. Wat een schitterende locatie!! Zeker een aanrader voor een verblijf in Zierikzee.

Vervolgens gestart met onze stadswandeling. In Zierikzee blijken de film opname’s voor de nieuwe film “Michiel de Ruyter” aan de gang te zijn. Wij mogen even fotograferen op de filmset. Leuk!

Aansluitend heerlijk gelunched bij Grand Cafe de Werf. En de tank weer gevuld om onze stadswandeling weer een vervolg gegeven. We beklimmen de “Dikke toren“. 279 treden omhoog en 281 naar beneden!?

Nog ff retour naar de filmset van Michiel de Ruyter en dan op naar het diner. Diner in Restaurant Boaz, op aanrader van Anja van Traa, eigenaresse van onze B&B. Mond op mond reclame is de beste reclame die er is! By the way: overheerlijk gegeten, zeker een aanrader bij een bezoek aan Zierikzee.

En het is alweer juni 2014! GOEDEMORGEN ZIERIKZEE. Goed laat er maar een beetje vanaf want Jolanda is vannacht ziek geworden. Wellicht toch een schelpje niet helemaal in orde? Jammer! Ontbijtje on my own dus. SUPER GOED verzorgd in B&B Monumentaal logeren! Helaas dus na dit ontbijtje genoodzaakt om retour te keren naar Eersel/Bergeijk. Jammer maar tis nie anders, ziek is ziek! Dus ook niet meer naar het feest van Harm. Zierikzee, zeker tot een volgende keer! Gezellig, relaxed, mooi, maximaal genieten…………..

Leave a Reply