Skip to main content

Ze zeggen wel eens dat je aan het baasje kan zien wat voor huisdier hij of zij heeft, en andersom. Voor reizen valt eigenlijk hetzelfde te zeggen: jouw reizen zeggen veel over jou. Ben je ook zo benieuwd of je jezelf herkent in één van onderstaande reizigers? Lees dan snel verder.

Backpacker

Iedereen kan wel iets van de backpacker leren, namelijk wat wel en niet essentieel is op reis als je alles mee moet torsen. Klinkt negatief, maar is het niet; alleen de ‘essentials’ meenemen is een kunst die je je eigen leert maken. De backpacker houdt van vrijheid en vertaalt dat naar zijn vakantie. Het leuke van backpacken is dat je alles van tevoren thuis kunt uitstippelen, maar je ook kunt kijken waar het lot je brengt.

Onze tip: als backpacker mag je Myanmar echt niet missen.

Fotograaf

De fotograaf beleeft een vakantie anders dan anderen. Hij gaat op zoek naar plekken waar hij de mooiste kiekjes kan maken. Daar heb je later ook nog wat aan! De fotograaf vergeet soms in het moment te leven, maar dat is niet erg; hij is bezig met het maken van onvergetelijke herinneringen.

Onze tip: iedere fotograaf móet ooit in Namibië zijn geweest.

Stedentripper

De stedentripper kan niet goed knopen doorhakken. De oplossing? In plaats van één bestemming kies je er gewoon een heleboel! Een stedentrip is de perfecte manier om kortstondig kennis te maken met een andere stad in een ander land met een andere cultuur. Waarom zou je kiezen als je alles kunt doen?

Onze tip: van alle steden die wij bezocht hebben vinden wij Sint Petersburg misschien wel de mooiste.

Avonturier

De avonturier gaat op reis om grenzen op te zoeken; grenzen van zijn eigen kunnen, maar ook grenzen van landen waar hij nog nooit geweest is. Hoe meer mensen op een verjaardagsfeestje nog nooit van zijn volgende bestemming gehoord hebben, hoe beter. Onder een sterrenhemel slapen is het mooiste dat er is!

Onze tip: spanning, adrenaline, het grote onbekende – dan is Antarctica de place to be!

Planner

De planner heeft al maanden van tevoren inspiratie opgedaan op Instagram, Pinterest en talloze reisblogs (zoals het onze). Hij weet precies wat hij wil gaan zien, welke plaatsen hij allemaal tijdens zijn reis wil bezoeken, en welke activiteiten hij wil gaan doen. De planner ontdekt graag nieuwe dingen, maar dan wel zoals hij het van tevoren bedacht had.

Onze tip: ons bezoek aan Nepal was memorabel omdat we een goede planning gemaakt hadden.

Sight-seer

De sight-seer lijkt in veel opzichten op de planner, maar net zoals de stedentripper kan hij niet kiezen. Monumentje hier, parkje daar; museum zus, kathedraal zo, de sight-seer wil het allemaal zien. Vergeet niet om af en toe te genieten!

Onze tip: in Philadelphia (USA)  kom je ogen en oren tekort.

Nobody’s travelling

Je zult je wel voor kunnen stellen dat deze laatste categorie ons pijn doet. Het is jammer, het is balen, maar het is even niet anders. Dus maken we er gewoon het beste van, op onze manier! Wij blijven doorgaan met jou inspireren voor jouw volgende droomreis. Kijk hier voor onze actuele lijst van webinars, waarin we jou in een halfuurtje meenemen naar een vakantiebestemming. Ondertussen blijven we duimen dat we snel weer op reis mogen! Droom nu, reis later… dus vergeet je bucketlist niet aan te vullen!

Leave a Reply