Skip to main content
Never Stop Travelling ApprovedNieuws

Nungubane Game Lodge, Never Stop Travelling Approved!

Welcome home! Your home away from home…

Afrika liefhebber? In de provincie Limpopo tref je het schitterende Waterberg-regio aan dat door UNESCO werd uitgeroepen tot Waterberg Biosphere Reserve. De Waterberg-regio, met zijn gevarieerd landschap, biedt een mooi contrast met de meer bekende nationale parken van het land. Het is ook een van de malaria-vrije wildlife heiligdommen van Zuid-Afrika. De combinatie van savanne en kreupelhout, met zijn moerassen en rotsachtige uitgroeisels maken deze regio tot een onmiskenbaar en hoogtepunt voor de natuurliefhebbers en degene die van paardrijden houden. De bergketen van de Waterberg, die over ongeveer 150 km strekt ligt in de Limpopo provincie, en strekt vanuit Thabazimbi in het zuidwesten tot de Lapalala-rivier in het noordoosten. De hoogste piek van deze bergketen ligt bij Thabazimbi op 2.100 meter hoogte, en is Kransberg genaamd. De Waterberg-regio, biedt de juiste omgeving (habitat) voor groot wild. Gezien het feit dat deze regio malaria- vrij is, zijn er de laatste paar jaren verschillende privé reservaten opgericht met uitstekende safari-Lodges. Het Marakele National Park is zeker een bezoek waard, alhoewel het relatief moeilijk toegankelijk is. Het landschap in de Waterberg ziet er wild en authentiek Afrikaans uit. Brede savannes met acacia, aloë en vetplanten zijn bekleed met ruige hoge bergen. Slechts een paar verharde wegen lopen door de regio. Het klimaat in de Waterberg is subtropisch. Tijdens het regenseizoen – van november tot maart – is het er benauwd. Veel van de vele rivieren in de Waterberg veroorzaken overstromingen en wegen kunnen onbegaanbaar zijn, vooral de niet-verharde. De winters zijn droog en altijd aangenaam warm.

Het ongeveer 40.000 hectare tellend privéreservaat Welgevonden Game Reserve met bossen en open Afrikaanse savanne. Welgevonden staat bekend om zijn overvloed aan zoogdieren en is de thuisbasis van meer dan 50 verschillende zoogdiersoorten. Het is interessant om te vermelden dat een van de grootste populaties witte neushoorns hier leeft. Bovendien zijn hier ook vreemde dieren zoals de bruine hyena, de aardwolf en het aardvarken te vinden. De enorme afmeting en de gevarieerde biotoop van de reserve laten hierdoor een groot verscheidenheid aan wilde dieren en meer dan 250 soorten vogels toe.

Je overnacht hier natuurlijk wel in de Nungubane Game Lodge, een intieme en luxe private game Lodge gelegen in het Welgevonden Game Reserve. De Lodge heeft ruimte voor een maximum van 10 gasten in 5 suites. Elke suite beschikt over een groot bed met ensuite badkamer en een buiten douche. Verder is er een open haard en koffie- en theefaciliteiten. Hier ben je in een paradijs! Geweldig personeel en het eten is hier top te noemen. De lodges zijn erg ruim opgezet en hebben allen een fantastisch uitzicht over het park. De game-drives worden hier subliem verzorgd, alles er op en er aan! Heb je wensen, dan wordt er gericht gezocht voor je. Hier beleef je Zuid-Afrika op een zeer bijzonder manier!

YOUR HOME AWAY FROM HOME…

Wij zeggen Never Stop Travelling Approved tegen Nungubane Game Lodge. Een welverdiende PROFICIAT de eerste Award in Zuid-Afrika!

Never Stop Travelling biedt interessante reizen aan in Zuid-Afrika, zowel individueel alsook in groepsverband! Lekker op vakantie of actief op pad, wij informeren je graag verder over de mogelijkheden in dit prachtige land. Zeer geschikt voor een self-drive rondreis!

Onze volledige self-drive rondreis door het Noorden van Zuid-Afrika eens bekijken en ook inspiratie opdoen? Kijk dan snel HIER!

Leave a Reply