Skip to main content

KISS KRUISE VI voorafgegaand aan een uitgebreid bezoek aan New York City!

30 oktober t/m 10 november 2016
Volledige blog zien/lezen of direct door naar:

30 oktober: Vroeg uit de veren, op naar Schiphol, uuuhhhhh New York! Goedemorgen om 04.00 uur, of is het dan nog nacht? De kids in Eersel komen nu thuis en wij vertrekken, hoppa! Schiphol verloopt soepel, de auto deze keer geparkeerd op Comfort Parking. Al hadden we wel geluk dat twee Belgische meiden te laat waren, anders hadden we een half uur moeten wachten, moest namelijk van te voren bellen!? ff vergeten……. Op Schiphol verloopt alles soepel, al merk je natuurlijk wel dat we naar de USA toe gaan, beveiliging op en top. Aangezien het niet mega druk is zitten we op tijd aan de koffie.Nog ff een taxfree wireless Sony hoofdtelefoon gekocht en hoppa, op naar Gate D8! Na KISS KRUISE IV, KISS KRUISE V op naar KISS KRUISE VI… KL6149 van Schiphol naar John F Kennedy New York! Vlucht wordt uitgevoerd door Delta Airlines en vertrekt netjes op tijd: 10.35 uur. Na behoorlijk wat turbulentie landen we op tijd (14.10 uur) op JFK. Yep, we zijn weer in de USA, dus we verlaten pas rond 15.30 uur de luchthaven. Tja, is bekend hier! We hadden voorafgaand ons transport geregeld met NYC Airporter. Je kunt overigens ook prima vanuit JFK met de Metro naar New York, je kunt dan uitstappen in hartje Mannhatan. Maar goed, deze transsporter werkt ook prima alleen heb je dan wel last van de files rondom New Yorn City. Ook dit is zeker een aanrader, je bent redelijk snel aan het rijden en voor $ 18,00 p.p. zit je midden in Manhattan. Daar aangekomen vanuit Bryant Park ff te voet naar ons hotel, helaas begint het net wat te druppelen maar daar smelten we niet van. We lopen via Times Square naar ons Hotel, The Manhattan at Times Square, hier verblijven we de komende nachten. Prima hotel op steenworp afstand van Times Square, oftwel hartje New York City.

Even opfrissen en rond 18.30 uur de deur uit, vermoeid maar naar bed gaan is geen optie. Eerst ff onze bestelde New York Passen ophalen. Wij verwachten dat dit ook een aanrader is maar dat weten we over drie dagen. Gelukkig is een van de afhaalpunten een paar honderd meter bij ons hotel vandaan. Drie dagen “onbeperkt” door New York, wij hebben er zin in! Daarna via het geweldig verlichte Times Square, door naar de Hard Rock Cafe New York. Ook vlak bij ons hotel en aangezien we daar toch naar toe wilde, dit maar direct afgetikt! En natuurlijk is ook d’n Gene hier aanwezig! Na heerlijke “Wings and Ribs” en een paar biertjes (Budweiser, tja daar kennen die Amerikanen in ieder geval niks van…… #bierbrouwen), terug naar ons Hotel. We zijn aardig gesloopt dus rond 22.00 uur plat.

31 oktober: GOODMORNING NEW YORK! Helaas om 05.30 uur……#jetlag. Vandaag deze stad eens nader gaan verkennen, de weersvoorspellingen zijn goed dus daar kan het niet aan liggen. Na het ontbijt, om de hoek van ons Hotel bij Applebees, gaan we New York verkennen. Buiten het hotel eten is heel normaal in Amerika, zeker in de steden. Veel restaurants zijn dan ook ingericht voor de stroom aan “ontbijters”. Als eerste halen we onze “hop on, hop off” tickets op. Drie dagen onbeperkt toeren door New York! Bij busstop 11 gaan we er uit, koffie en dan op naar het 9/11 Memorial. Tja, dit is stil worden…… Erg indrukwekkend het 9/11 Memorial.

Uiteraard bezoeken we ook het indrukwekkende museum hier is het lekker druk en geeft de New York Pass wel als voordeel dat we via een andere lijn naar binnen kunnen, waardoor we snel binnen zijn. Het museum is geheel gebouwd in en tussen de funderingen van het Twin Towers. Hier is het druk en toch angstvallig stil. Nooit zo’n indrukwekkend museum bezocht, dit is echt een “New York must”.

Onze lunchlocatie van vandaag! Hotdog aan wrapje kip, New York……. Hierdoor missen we wel onze NY Watertaxi toer, dus dik 45 minuten wachten.Daar gaan we dan. 90 minuten rond op het water, met oa het vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge, Hudson River, Manhattan Skyline enz enz. Het weer laat ons niet in de steek, wat frisjes maar kraakhelder! Goed voor onze plaatjes! Indrukwekkend om zo de Manhattan Skyline vanaf de Hudson River te zien! Waar 15 januari 2009 vlucht 1549 Airways landde!

Bye Bye “Taxi”, wij gaan weer verder met de bus. Yep, via Wall Street $$$$! In dus bus horen we van de gids, dat er om 19.00 uur een Halloween parade start. Er uit dus en eens een kijkje gaan nemen. Immens druk en veel mensen op de been, ook mega veel politie trouwens!

We wandelen te voet terug naar ons Hotel, +/- 45 minuten! Onderweg een hapje bij Jack’s, want eten is er een beetje bij ingeschoten vandaag! Terug via het indrukwekkende Times Square! Halloween @ Times Square, een beleving!

Moe en voldaan van deze indrukwekkende New York dag, is het bedjes tijd!

1 november: GOEDEMORGEN New York! Wederom te vroeg, 05.30 uur klaar wakker, hopelijk morgen exit Jetlag? We ontbijten bij Lindy’s, nabij ons hotel. Daarna weer de “hop on hop off” in, op naar 23rd street.

Een bezoekje aan the Loft, hier starte KISS in 1973. Een erg bijzondere plek dus, waar echter niks meer terug te vinden is van KISS! I was there…. 10 East 23rd Street (near 5th Ave.), 4th Floor, New York, NY. Back in 1973 when KISS was just starting out, the band wrote, rehearsed and plotted their course to become the world’s biggest band in a loft on the 4th floor of this Manhattan building at 10 East 23rd St. The building is across the street from Madison Square Park and near the historic Flatiron Building. KISS would go on to sell over 100 million records and the rest is Kisstory.

Ook aan de vitamientjes wordt gedacht in New York! We wandelen terug via 5th Avenue naar het Empire State Building. Hier gaan we op de 86th floor het Observatie Deck bezoeken, yep dit is serieus hoog! Super vet!

We wandelen langs het Rockefeller Center naar Central Park. Buiten enkele foto’s laten we het Rockefeller Center nog even voor wat het is, misschien iets voor morgen? We zien wel….. We springen nog even binnen bij St. Patrick’s Cathedral. Ook hier weer enkele kaarsjes voor alles en iedereen die ons dierbaar zijn!

Na een lekkere lunch bij Rue57, gaan we onze fietsen ophalen. Rondje rijden door Central Park, mag zeker niet ontbreken op een New York trip! Erg gaaf en bijzonder, zo’n park midden in zo’n grote stad! Of wat sommige zeggen: Skyscraper National Park! Zondag as. is hier de eindstreep van de New York Marathon, wij zitten dan op de KISS Kruise, de lopers alvast succes!

Na het inleveren van de fietsen is het echt wel tijd voor een borrel/biertje! We schieten de Irish Pub in op 7th Avenue, nabij ons hotel. Het eten bestaat vandaag uit snacks en hapjes, waarom ook niet….. We sluiten ook deze bijzondere New York dag af en gaan op tijd ons bedje op zoeken. City trippen kost zo zijn energie!

Truste en tot morgen vanuit the City that Never sleeps, maar wij wel……

2 november: GOEDEMORGEN NEW YORK! Jetlag neemt af, geslapen tot 06.15 uur. We doen ons ontbijtje weer bij Applebees, ditmaal pancakes!

Zodra we onze fietsen hebben opgehaald fietsen we door Manhattan naar de Hudson River, vanuit daar zakken we af naar Downtown. Via Bryant Park naar de Brooklyn bridge. Een gave en rustige fietsroute langs de Hudson, een echte NYC aanrader. De wereldbollen bij Bryant Park staan er tijdelijk, geen permanente opstelling dus! Hop, fietsen over de Brooklyn Bridge is een “must” dingetje en een geweldig gave ervaring! Verboden te Locken! Wat doen wij dan…… Juist ja, Locken!!

Arrived in Brooklyn! Vanaf hier heb je, met helder weer, een prachtig zicht over Manhattan.

We fietsen via Wall Street ($$) terug naar de verhuurder! Fietsen ingeleverd, op naar de Radio City Music Hall voor een rondleiding. Een erg bijzondere theaterzaal! We were there! De lift, geen schilderwerk maar uit verschillend hout gemaakt. Pas sinds 2006 is de lift geautomatiseerd, daarvoor werd deze nog met de hand bediend.

Na een kleine opfrisbeurt brengen we nog een bezoek aan het Rockefeller Center. Het “Top of the Rock” observatie deck is echt wel vet in de avonduurtjes. New York by Night!

Aansluitend nemen we nog een afzakkertje in Rosie O’Grady’s Restaurant and Pub. Guinness, wijntje met Nacho’s……. We sluiten wederom een GRANDIOSE New York dag af!

Truste vanuit New York, morgenvroeg op tijd er uit. Op naar Miami…….

3 november: De laatste goedemorgen vanuit New York, althans voor 2016! 05.30 uur het nestje uit en op naar La Guardia Airport met de yellow cab! Met American Airlines (AA1103) van New York (La Guardia) naar Miami. Netjes op tijd weg: 10.35 uur met als aankomsttijd 13.01 uur. Long live Amerika! On-line ontbijt bestellen en betalen aan tafel! @ the La Guardia Airport. We landen echter al om 12.20 uur. Met een of andere shuttle dienst naar Miami beach. Eerst even inchecken in ons hotel, Townhouse Hotel, direct aan Miami Beach. We verruilen de lange broek en schoenen voor korte broek en teenslippers. Op naar de beach want de maagjes knorren!

We lunchen ergens met een drankje er bij. We zitten in een nabij gelegen restaurantje met een heerlijk uitzicht over de straten van Miami Beach. Hoezo anders dan New York? Van de stad (NYC) de zee in! Heerlijk, heerlijk, heerlijk……. Wat een lekkere watertemperatuur, je kunt er direct in vlammen!

Miami Beach wil toch ook zeggen, zwemmen of niet dan? Na  het zwemmen, gaan we ff lekker douche en daarna de Ocean Drive opzoeken. Hier is het te doen! Hier lopen de opgetuigde vrouwtjes rond en de Amerikaanse patsers rijden over de Ocean Drive, een leuk spektakelstuk… We zoeken een stekkie op een leuk uitzichtpunt! Zie ook: http://www.oceandrivemiamibeach.com. Jammer dat de cocktails hier erg klein zijn, gelukkig is het Happy Hour en krijg je er twee voor de prijs van een………..

Na dit alles is het rond 22.00 uur bedjestijd. In New York om 05.30 uur opgestaan, dus weer mooi geweest.

4 november: GOODMORNING MIAMI BEACH! Vandaag is het weer KISS KRUISE time again! KISS KRUISE V! We verlaten ons Hotel rond 10.00 uur en gaan met de taxi naar de Port of Miami, tijd op weer in te checken op de Norwegian Pearl!

 

Het welkomswoord van de heertjes uit de USA!

 

We varen uit en zien Maimi verdwijnen, let’s go Kruising again!

Nog even op de foto met Marco en David, van The Dead Daisies, we zijn er toch. Charmeur Marco heeft meer intresse in Jolanda dan in Ruudje, maar goed hij mag wel met mij op de foto.

Zodra het donker is trapt KISS af met de Sail Away show, we varen inmiddels weg van Miami! Electrische setlist deze ronde! Kijk HIER voor de volledige setlist! KISS is weer lekker in vorm, altijd leuk om te zien hoe de Kruise shows verlopen, zit meer spontaniteit in dan de concerten in de zalen, die zijn immer van a tot z gearrangeerd!

Na een geweldig optreden met een geweldige songkeuze, tijd voor een drankje. Ennuh een foto momentje met Doug Aldrige, van the Dead Daisies (oa ex Whitesnake, Dio e.d.). Verrassing, Eric Singer loopt nog even terug langs the pooldeck stage, levert nog ff een KISS drumstick op! Daarna blijf ik nog even hangen voor Skid Row, al kijk ik de set niet geheel af want ik heb iets te veel Budweisers gedronken deze dag.

Met ietswat te veel Budweisers op is het tijd om het bedje op te gaan zoeken.

5 november: Goedemorgen vanuit de Norwegian Pearl ergens op zee. De buit van gisteren, enkele plectrum (oa 2 stuks van Gene Simmons) en een originele drumstick van Eric Singer. Hoppa! Paul Stanley heeft een tentoonstellingen van zijn schilderwerken aan boord neergezet, dus ook daar even onze gezicht laten zien. Alles is te koop, maar goed we zijn dan ook op de KISS Kruise! zie ook: https://www.paulstanley.com/artwork/

Voorafgaand aan de contest met Eric Singer, tref ik Eric nog nabij de lift. In ieder geval nog ff enkele fotootjes schieten!

Sophie, de dochter van Gene, mag als jury optreden tijdens de Belly Flop contest. Ik sla niet over, al moet ik eerlijk bekennen dat haar Social Media uitingen een stuk beter zijn dan de realiteit. We nuttigen deze avond een overheerlijke maaltijd in het Italiaanse restaurant aan boord, even lekker genieten van de rust en een overheerlijk wijntje!

Na deze overheerlijke maaltijd gaan we maar meteen onze oogjes dichtslaan, ook dag 2 was weer grandioos! Truste vanuit ergens tussen Miami en Cozumel!

6 november: GOEDEMORGEN vanuit Mexico/Cozumel. Bij het verlaten van de Pearl, gaan Sophie en Nick (de kids van Gene Simmons) gelijktijdig met ons de boot af. Een Goodmorning en een paar handjes schudden, leuk! Jolanda kan aanvankelijk de boot niet af, fout op de pas. Erg vreemd, bij nader inzien zien we dat Jolanda’s pas, Jolanda’s pas niet is. Kennelijk gisteren ergens een verkeerde pas retour gekregen. Gelukkig was dit snel verholpen en in orde gemaakt. Lucky we! We gaan op snorkeltrip, dus even hoekje om bij de Pearl. Three Reef snorkling trip, oftewel drie keer bij een verschillend rif er uit. Gaaaaaaaaf!

Snorkelen op Cozumel is erg vet!! We hebben drie riffs bezocht!! Na terugkomst van het snorkelen is het de vraag, ff omkleden op de kamer en dan Cozumel in of direct Cozumel in? Het wordt (gelukkig) optie 1. Terug aan boord checkt net Paul Stanley uit, zijn bodyguard houdt iedereen af maar nadat hij is uitgecheckt vraag ik “Is het possible to make a selfie”  waarop Paul Stanley antwoord “sure, why not?”. Dus kassa! Hij vraagt nog of de Kruise ons bevalt, het antwoord daarop mag duidelijk zijn! Mijn gaafste selfie ever!! Nadat we de Kruise opnieuw verlaten, richting Cozumel, komen we Doc MacGhee nog tegen. Nog even navraag doen over de EU tour 2016, die er niet kwam, maar Doc blijft wazig!? Wel geeft hij aan dat er in 2017 een EU tour komt waarvan de details de komende weken bekend gemaakt gaan worden. TOP info dus! Bedankt Doc!

Cozumel, Mexicaans eten en Cocktails. Why not, it’s a KISS Kruise party!

Bye Bye Cozumel, op naar Grand Cayman Islands…… Na terugkomst aan boord is het opfrissen/douche en klaarmaken voor ons fotomoment met KISS. De spanningen stijgen en wauw wat VET met die Creatures of the Night costumes. GEWELDIG!! Ik bij d’n Gene deze ronde en nog ff handjes schudden met de rest. Amazing!

Na deze enerverende dag gaan we lekker eten, wijntje e.d. We zorgen dat we tegen 21.00 uur in het Atrium zijn om de indoorshow 1 te bekijken op een groots scherm. Maximaal genieten met z’n allen zeker ook als Radio Active, Wouldn’t you like to know me, Rock and Roll hell e.d. ingezet worden. Daarvoor zijn we dus hier! Gezellige sfeer in het Atrium!

Drukke, lange en gave dag dus na het eten nog een biertje op eigen terras en plat. Truste van ergens tussen Cozumel en de Grand Cayman Islands.


7 november: Goedemorgen vanuit Grand Cayman Islands! We kunnen nergens aanleggen in de haven, dus we moeten met kleine bootjes naar het land toe. Lucky we, Nick en Sophie Simmons zitten in dezelfde boot. Toch maar ff met Nick op de foto, 2.03 meter! Pirates of the Caribbean, o jaaaaaa.

Na de koffie gaan we met een tweetal kleine busjes naar Dolphin Cove. Daar zijn Nick en Sophie inmiddels aangekomen, we kunnen dus alvast genieten van hun Dolfijnen programma, dat gaan wij deze middag doen.

Eerst op pad naar Stingray City, wat een geweldige ervaring! Ooit een Stingray gekust? Wij wel!

Daarna is het tijd voor ons Dolfijnen avontuur. Die beesten snappen en voelen alles! Geweldig om zo met de Dolfijnen te spelen. Wat een krachten! Ze duwen en trekken ons met gemak door het water.

Nog ff op bezoek bij de Hard Rock Cafe Grand Cayman. Bye Bye Grand Cayman, op naar the Pearl again!

Yes, yes, yes de gesigneerde spullen zijn binnen! Very nice! Toch nog even op de foto met onze “Dutch KISS Army shirts”, met dank aan Anton Gleuf!

En dan is het zover, indoorshow 2. We zitten super goed! Om 21.10 uur knalt Creatures of the Night uit de speakers. KISS is in topvorm en hebben er ontzettend veel zin in, oogt als meer dan de dag ervoor!? Ongelooflijk hoe the boys zich presenteren, grandioos! Strutter wordt vervangen door Deuce, voor de rest identiek aan show 1. kijk HIER voor de complete setlist!

HAPPY BIRTH TO TOMMY THAYER! Tommy wordt vandaag 56, dus een klein feestje in de zaal!

Truste van ergens tussen Grand Cayman en Miami!

8 november: GOEDEMORGEN vanuit de Caribische zee……….. We gaan uit voor ontbijt ipv het inmiddels bekende ontbijt op bed. Daarna ff 1,5 uur de sportschool in, goed om weer lekker te bewegen! Heerlijk! Daarna Pizza contest met Paul Stanley. Gaaf! Paar uurtjes daarna is het de tijd aan Gene, Are you Smarther than a Rock God”. This is real fun! Gene rules!

He Gene, roep ik En hier is mijn pose voor mijn lens.

Daarna is het tijd voor Nick Simmons, die samen met zijn bandgenoten een heerlijk blues set neerzetten. Wat een geweldige strot! Uiteindelijk wordt Evan Stanley op het podium gehaald en samen spelen ze samen Led Zeppelin! Klinkt echt wel goed! Goed bezig jongens, KKVII still there!

Na dit alles, korte pauze en daarna direct door met de Q & A met KISS.

Nadien gaan we maar weer eten, we motte wa! Biertje en plat. We sluiten wederom een geweldige day at sea af!

9 november: Goedemorgen vanuit Miami again…… Tis wir voorbij! Deze Kruise was wel erg vet en mega bijzonder, op naar KKVII…… Zoals Stanley gisterenavond tijdens de Q&A al melde: KKVII 5-10 november 2017, starting from New Orleans. We zullen zien……. Het wordt vandaag een zware opgave deze dag, we landen om 17.00 uur in Newark alwaar we om 17.57 uur weer door moeten naar Amsterdam. Als dat maar goed gaat? Al snel blijkt dat American Airlines onze bagage niet gaat doorchecken op de Delta Airlines vlucht naar Amsterdam. Dus actie vereist. Blijkbaar onhaalbaar, mits de vlucht naar Amsterdam vertraging zou hebben. We houden hoop totdat we te horen krijgen dat onze vlucht vanuit Miami ruim een half uur vertraging heeft. Nu wordt het echt lastig…….. We kijken verder in Newark. Op de luchthaven van Miami zit Evan Stanley (zoon van Paul Stanley) langs ons, ff selfie’en dus. Evan zit enkele rijen voor ons en vliegt ook naar New York.

AA1037 van Miami naar New York (Newark), zo zien we wel alle luchthavens van New York. In Newark aangekomen blijkt onze vlucht naar Amsterdam op tijd te vertrekken, pech dus. Op naar de Delta Airlines balie. We worden daar keurig geholpen en ze boeken onze vlucht kosteloos om, wat ze niet hadden hoeven te doen Wij hadden immers onze vluchten naar Miami en New York apart geboekt en geregeld. Nette actie. Dus niet met DL148 weer terug naar Amsterdam, Schiphol. We bespreken diverse opties maar kiezen voor de directe vlucht van JFK naar Amsterdam op donderdag om 16.37 uur. Een extra dagje New York dus, welliswaar ongevraagd. Een hotel dus want we zullen ergens moeten slapen.
Na de Airbus naar P4 op Newark Airport gaan we voor: Best Western Robert Treat Hotel. We eten overheerlijk in ons hotel waarna het mooi is geweest. Wat een dag! Reizen, tja het kent altijd zo zijn verrassingen….. Wat eigenlijk slapen in de lucht had moeten zijn, is slapen in New York geworden. Truste vanuit Newark!

10 november: Dus…. een GOEDEMORGEN vanuit New York again……. Na het ontbijt hangen we wat rond in Newark. We mogen uitchecken om 12.15 uur en worden rond 12.30 uur opgehaald om naar JFK te gaan. Nog ff Newark in dus!

16.37 uur met DL46 van Delta Airlines naar Amsterdam. Als het goed is rond 06.00 uur morgenochtend in Amsterdam, zes uur tijdverschil overbruggen dus.

11 november: Goedemorgen vanuit de lucht! We landen om 05.45 uur op Schiphol, keurig op tijd. Autootje ophalen bij Comfort Parking. Rond 08.45 uur staan we alweer in Eersel. We sluiten wederom een bijzonder en veelzijdig avontuur af! Op naar KKVII?

Leave a Reply