Skip to main content
De laatste twee nachtjes van 2016 brengen we door op de ss Rotterdam!

29, 30 en 31 december 2016, inmiddels is de ss Rotterdam geen onbekend locatie voor ons, derde keer alweer dat we hier zijn. Blijft ook een leuke en vooral bijzondere locaties om een paar dagen te genieten, daarbij is er in de omgeving en in Rotterdam van alles te doen! Alle info over de ss Rotterdam tref je HIER aan.

29 december: We bezoeken eerst even de Kubus woningen en de “beroemde” Rotterdamse Markthal. In ieder geval een mooi bouwwerk en levert ons nog wat lekker Rotterdamse kaas en worst op, goed voor oud- en nieuw. Een bezoekje de moeite meer dan waard! Onder de markthal is een grote parkeergarage waar je prima kunt parkeren.

Na de kamer inruiming, tijd voor een hapje en drankje. Brand Dubbelbock op een Heineken viltje………

We eten aan boord in het Lido Restaurant. Prima restaurant aan boord van de ss Rotterdam, let wel op: reserveren is bij drukte gewenst anders kun je pech hebben! Na een slecht nachtje hiervoor, na het eten lekker op bed tv kijken! .

30 december: Goedemorgen Rotterdam vanuit de ss Rotterdam! Na het ontbijt ff frisse neus scheppen, tis koud buiten. De mist trekt wat op dus leuke beelden. Je kunt diverse rondleidingen doen op de ss Rotterdam, ook de Machinekamer is zeer bijzonder! Kijk HIER voor ons bezoek aan de machinekamer.

We gaan met de Watertaxi Rotterdam naar het vertrek van onze Splashtour. Watertaxi is een leuk vervoermiddel door de havens van Rotterdam! Kaartjes kun je op de ss Rotterdam al kopen. Gelukkig hebben we onze splashtour gereserveerd, wel zo handig in een vakantieperiode! Dus om 12.30 uur vertrekken we, via de weg, voor onze splash. Ter land ter zee en in de bus………

Gaaf tourtje, nu ff lunch onder de Euromast! Met de watertaxi weer retour naar de ss Rotterdam. Daarna gaan we WEER op rondleiding op dit prachtige schip! De ss Rotterdam maakte zijn eerste tocht in 1959, das alwir ff terug. Roken (aan boord en in alle ruimten) was in die tijd nog “gewoon”. Op deze muur worden de rookgewoontes rond de wereld uitgebeeld. En de derde Kapiteins Diploma van en voor Remco. Geslaagd met, de inmiddels bekende, vragenlijst! Leuk voor kinderen om te doen! Vraag bij de infobali naar de mogelijkheden!

Na deze leuke dag is het tijd geworden voor een hapje en drankje in de Piano Bar. Rond 19.30 uur schuiven we weer aan in het Lido Restaurant aan boord. Nog ff darts kijken op bed en daarna plattie. We komen hier immers ook voor de rust!

31 december: Wederom een goede morgen vanuit de ss Rotterdam! Na het ontbijt is het weer tijd om terug te gaan naar Bergeijk-City. Op naar de oud- en nieuw viering van 2016/2017. Welke rang, welke functie aan boord?

Papa en zoon mogen weer terug kijken op een paar geslaagde en leuke dagen! Wat gaan we in 2017 allemaal doen?

Leave a Reply