Skip to main content
StedentripsWeekend weg

Ieper een bijzonder weekendjeweg

Weekendje Ieper in België, een pittoresk en gezellig stadje met veel historie. 

04/05-02-2017: Gregory Lewyllie hebben we ontmoet in Muktinath Nepal, op onze Mustang trekking in 2016. Hij op de fiets, wij te voet. Aangezien Gregory een echte wereldreiziger is met boeiende verhalen, reizen we af naar Ieper (zijn woonplaats), om zijn Iran presentatie bij te wonen. Natuurlijk combineren wij dit met een overnachting!
4 februari: Bij aankomst in Ieper, na 200 km autorijden, doen we eerst een welverdiende lunch. Aanrader is zeker, café Sante tegenover de Kathedraal. Na de lunch doen we een bezoekje aan de St Martin’s Catherdral.

Na een korte wandeling door (het regenachtige) Ieper, rijden we naar Auris Auditorium, voor de Iran presentatie van Gregory. Druk, oftewel geheel uitverkocht! Geldt voor zowel de presentatie van 15.00 uur alsook die van 20.00 uur. Gregory is geen onbekende in Ieper en omgeving. Gregory’s fiets, alwaar hij vele kilometers en reizen mee gemaakt heeft!

Leuk Gregory en zijn vrouw (weer) te ontmoeten! We doen een lokaal Hommel biertje en spreken iets af voor morgen, gezellig! Ieper by night! Natuurlijk wonen we “The Last Post” bij de Menenpoort bij. Een eerbetoon aan de eerste wereldoorlog wat al in stand gehouden wordt sinds 1928.

Biertje! What else in Belgium…… Op aanraden van Gregory eten we bij de Olifant. Een goede tip, al zijn er in Ieper voldoende eet- en drink gelegenheden.

 5 februari: Goedemorgen Ieper! Ontwaken en daarna ontbijten. Wat een gedoe met die eierkoker…….. Na het uitchecken gaan we eerst een bezoekje brengen aan het bekende, In Flanders Fields Museum. Indrukwekkend! Je mag een bezoek aan dit museum zeker niet overslaan als je Ieper bezoekt. Zorg dat je hiervoor zeker 2 uur uittrekt. Belfort toren, die te bereiken is vanuit het Museum, geeft een schitterend uitzicht over Ieper.

Op uitnodiging van Gregory en Annelies gaan we lunchen in Ieper. We brengen nog een bezoekje aan de Yoga studio van Annelies. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar Nederland.

Gregory en Annelies, super bedankt voor ons gave weekend in Ieper. Wij hebben maximaal genoten van alles, tot een volgende keer! Op naar Iran……..

Leave a Reply