Skip to main content
CruisereizenMuziek tripsNaar de zonOp vakantieRoadtrips

KISS KRUISE IV: Miami, Bahamas en roadtrip naar Key West

Voor de eerste keer op een muziekcruise, THE KISS KRUISE IV. In combinatie met een bezoek aan Miami en een roadtrip naar Key West!

In 2011 ging KISS van start met de eerste KISS KRUISE, een Cruiseschip vol met KISS fans. Dit was een groot succes, dus een KISS KRUISE II en III volgde. Op afstand (vanuit Nederland) volgde ik dit alles op de voet! Een ding was zeker, dit MOET ik minimaal een keer in mijn leven gaan meemaken. Met KISS op KISS KRUISE, je verzint het niet maar is wel mega vet! Alles in gang gezet om KISS KRUISE IV bij te wonen. Op naar Miami….

Volledige blog zien/lezen of direct door naar:
KISS KRUISE IV
Bahamas

25 oktober: We reizen op ons gemakkie naar Dusseldorf. We hadden nog wat stadsbezoekplannen maar verder dan de sauna en het restaurant van ons hotel zijn we niet gekomen! Relaxing dus alvorens de oversteek naar Miami te maken. We overnachten deze nacht nabij de luchthaven in Lindner Hotel. Prima hotel met goede airportshuttle voorzieningen.

26 oktober: 05.00 uur uit bed, 05.30 uur ontbijten en op naar die Airport! de nodige incheckperikelen (we gaan immers naar de USA, dus veiligheid op en top) vertrekt ons vliegtuig on-time: 09.15 uur op naar Miami. Arrived on-time: 14.45 uur maar dan kan de lol pas beginnen in de USA. Controle, controle, controle, stempeltje, paspoortje, controle, controle, paspoortje enz enz……. Zodra je daar allemaal door heen geworsteld bent mag je bij Alamo nog bijne een uur aanschuiven voor onze huurauto, oftewel daar is het ook druk. Kortom (nou ja, kort!!), we verlaten om 18.00 uur pas het vliegveld! Op naar ons eerste verblijf, The Clinton South Beach in Miami Beach. Even opgefrisd en Miami Boulevard maar eens opgezocht. Wat een drukte hier! “In Amsterdam kan alles” hoor je dan wel eens, moet je eens aan Miami Beach gaan zitten! Veel doen we niet en duiken snel het terras op bij I Paparazzi. Mega coctails en lekkere garnalen met kreeft. Overheerlijk maar wel vreselijk duur! Afzetters!!

Om 22.00 uur gaan de lampjes van ons wel uit. Met de vijf uur tijdsverschil in ogenschouw nemende is van 05.00 uur tot 03.00 uur op wel erg lang. Truste Miami!

27 oktober: Yep……..JETLAG! 06.00 uur klaar wakker! 08.00 uur ontbijtje en dan klaar maken voor vertrek naar Key West. Op naar Highway number 1 to the South. Wat een schitterende weg zo recht de zee in naar Key West toe, genieten! Boten opstapelplaats, tja bootjes zijn hier genoeg. Nog nooit eerder zoveel boten op 1 dag gezien!

Ons schitterende verblijf op Key West! Double Tree, Grand Key Resort (Hilton). Opfrissen en dan met de shuttelservice naar het centrum incl. sunet. Goed geregeld vanuit ons hotel kun je ieder uur (kosteloos) naar het centrum en vanuit het centrum op twee plaatsen weer terug. Ons autootje mag dus rusten! Afstrepen oftwel: Bin there / We were there! Meest zuidelijke punt van de USA.

We doen een hapje en drankje bij de Hard Rock Cafe Key West. Na London, Dublin, Singapore, Praag, Reykjavik, Vietnam en Amsterdam kan ook deze toegevoegd worden aan bezochte Hard Rock cafe locaties!

Met nog een lichte Jetlag is het toch echt bedtijd geworden! Welterusten Key West!

28 oktober: Heerlijk geslapen dus ik verwacht “the end of our Jetlag”. Ontbijtje in de Hilton en weer op naar Key West! Niks mis met ons Key West verblijf! Genieten!!

Na een lekkere cappuccino, aan de buiten bar, nemen we de shuttle weer naar het “city centre”. Om 16.00 uur is onze snorkeling, dolfijnen en sunset trip maar we besluiten voorafgaand nog even een rondje te maken met de Jetski.

There we go! Sunset Watersports, hier kun je perfect je Jetski tour boeken!

Dit was dus echt serieus VET COOL!! Kleine 2 uur racen rond Key West, een meer dan bijzondere ervaring. Super gaaaaaaaaf!! Leuke is dat we dus ook in 2 uur tijd door twee verschillende oceanen geraced zijn. Aan de ene kant de “Noord Atlantische Oceaan” en aan de andere kant door de “Golf van Mexico”. Dit hadden we zeker niet willen missen! Direct aansluitend (met dank aan de taxichauffeur op tijd) onze Dolfijnen Zoektocht, Snorkel- en sunsettrip. Ligt hier nog een “jachtje” is van een bekende Amerikaanse Country zanger, genaamd Baglietto. Als je geld over hebt, je kunt dit “bootje” huren voor $ 90.000,00 per dag!!

Biertje aan boord, PROOST! Gezellig gekletst met een familie uit Denver/Colorado. Die hadden vandaag hun moeder uitgestrooid op zee, tja als je reist maak je van alles mee! De sunset kunnen we in ieder geval vergeten want de bewolking zorgt er voor dat er we die niet kunnen zien. Helaas, echter de geweldige sunset van gisteren maakt veel goed! Op naar ons hotel alwaar we moe en voldaan pas om 20.45 uur aan ons diner beginnen! Na het diner en wat rode wijn over mijn laptop, slaaptijd! Gelukkig heeft mijn laptop de rode aanval overleefd!

29 oktober: Goedemorgen Key West! Wederom een lekker ontbijtje. Spullen pakken en weer op naar Miami Beach. Het aftellen naar de KISS KRUISE IV is nu echt begonnen!! We rijden vandaag weer terug naar Miami Airport om onze auto in te leveren. Retour dus over Highway nummer 1, nu richting the North. Onderweg: SmoothiedrinkSELFIE

We zijn weer terug bij ons eerste hotel in Miami Beach, oftewel The Clinton South Beach.  Hier heen gegaan met het openbaar vervoer, met dank aan de duidelijke uitleg op de Airport van de Metrobus medewerker! TOP, kunnen ze in NL nog eens iets van leren!! Spullen op de kamer en even de beach opzoeken! Yep, hier gekocht, verdere toelichting overbodig, Google…..

Na afspoelen der zeezout gaan we op zoek naar een hapje en drankje. Dit vinden we bij Caffe Milano. Yep, mijn eerste Budweiser. “King of Beers”……….echt niet!! We sluiten weer een leuke dag af in de USA!! Truste!

30 oktober: GOODMORNING Miami Beach again! We doen een ontbijtje bij de naast gelegen Subway. We starten deze dag met een 3 uur durende City Tour, zodat we in ieder geval nog het nodige van Miami gezien hebben!

Vroeg in de middag is het tijd om voor de eerste keer tijd om THE KISS KRUISE op te wandelen, kippevel momentje! Een magisch momentje, mijn eerste KISS KRUISE. WAUW!

The Stardust, hier vinden de twee indoorshows plaats. Wij zijn er bij op show 2. Sail Away with Budweiser……..PROOST! Zonsondergang over Miami City! Cheap Trick speelt vanavond het Pre-party show op het pooldeck. Leuk bandje maar ben zelf nooit zo gek geweest op deze band. Wel vet dat ik ze juist op de KISS Kruise nog eens kan bekijken! We sluiten deze avond af in The Stardust met PRISS, een dames KISS coverbandje. Leuk om de dag mee te eindigen!

Bedtijd, dus truste vanuit THE KRUISE!

31 oktober: Goedemorgen KRUISERS! Tja, ontbijt op bed is dus heel normaal op een Kruise schip. Natuurlijk maken we daar gretig gebruik van. ’s Avonds, voor het slapen gaan, even onze ontbijtwensen aan de deur hangen en alles wordt geregeld. Lekkerrrrrr en gezellig. We hebben een rondje zee gedaan en zijn vandaag weer terug in de Port of Miami. We kunnen/mogen deze dag van boord. Wij hebben nog een geldige “sightseeing hop on, hop off” kaart dus maken nog een rondje downtown Miami. Hier waren we gisteren vanwege tijdgebrek niet meer aan toe gekomen. Eerlijk is eerlijk, downtown is mooier om te zien dan Miami Beach. Leuk ritje!!

We sluiten ons Miami bezoek af in de Hard Rock Cafe. Natuurlijk levert dit ook weer wat items en een overheerlijk “light lunch” op.

Weer terug aan boord! Wat een drukte, zou KISS bijna arriveren? Wachten dus, de spanning stijgt! Yes, here they are!!

Magisch moment, KISS komt de KISS KRUISE opgelopen. MEGA!!!

Ach ja…..Helloween. Kan ons niet echt bekoren maar de Amerikanen kennelijk wel.

Let’s go! +/- 2.500 KISS fans aan boord van de Norwegian Pearl, vanuit 33 verschillende landen all over the world. KISS is echt a way of life!!

In een van de vele restaurants, stuk of 15 verschillende aan boord! Let’s eet! Leuk Helloween feestje, met Tommy Thayer als gastheer voor de Costume Kontest.

Einde van een wederom gave dag @ the KRUISE! Moe en voldaan………truste!

1 november: GOODMORNING! Vandaag gaan we KISS zien, unplugged en de Q&A sessie. Het unplugged gedeelte zou plaats vinden The Great Stirrup Cay @ de Bahamas. We kunnen daar met de boot niet aan de haven, dus zouden we worden gebracht met kleine tenders. Het weer laat ons in de steek, te veel wind! Balen, deze activiteit wordt dus geschrapt en het unplugged concert vind plaats op het pooldeck 12. Niks mis mee, ook GRANDIOOS!! Het levert in ieder geval de nodige mooie shots op van mijn helden! Geen sunset maar eens een sunrise vanuit de Norwegian Pearl. Het is zover, hier zijn ze dan!! Wat een gweldig unplugged optreden met een grandioze setlist!! Gaaf om “mijn Band” zo te zien, op teenslippers en obers die langs komen om een drankje te brengen.

Here’s the set list for KISS’ acoustic show for the KISS Navy on KISS Kruise IV on Saturday, November 1, 2014.

Set List: 

Comin’ Home
Plaster Caster
Got to Choose
God of Thunder (Riff)
Hide Your Heart
Christine Sixteen
Nothin’ to Lose
Love Her All I Can
See You Tonite (Gene Simmons song)
Hard Luck Woman
All the Way
Shock Me
Hotter Than Hell
Firehouse
C’mon and Love Me
Cold Gin
Do You Love Me

Leuk, interessant en grappig! Q&A with KISS! 16.30 uur @ pooldeck 12

En waar een sunrise is, is ook altijd een Sunset. Wij sluiten de dag af in een van de vele restaurants aan boord!

Moe na een eerste lange KISS dag @ the KRUISE.

2 november: Deze dag mogen van de boot af, dagje Nassau @ the Bahamas. Zeker geen vervelende plek om te toeven. We were there!! We besluiten te gaan snorkelen, waarbij nog twee jongens uit Chili aansluiten. Ook KISS fans aan boord van de KRUISE. Kraakhelder water!! Aansluitend doen we een hapje en drankje in Sharkeez, leuke tent en weer eens WiFi bereik! Zwemmen in een groot Aquarium!

In Nassau is ook een Hard Rock Cafe, dus ook daar moeten we even een bezoekje gaan brengen!

The sun goes down @ the Bahamas! Weer terug aan boord, opfrissen en dan is ons fotomoment met KISS. Ketszenuwachtig! Wachten, wachten, wachten voor ONZE foto’s met KISS!! HET WACHTEN WERD BELOOND!!!!

Na deze korte maar gave ontmoeting is het tijd voor een hapje in een van de vele restaurants aan boord! De keuze is gevallen op Shabu Shabu, nooit van gehoord maar is zeker goed te eten!

Wij mogen hierbij niet live aanwezig zijn dus kijken we het op het grote screen, met prima sound, in het Atrium op deck 7. Here’s the set list for KISS’ first indoor electric show aboard the KISS Kruise IV on Sunday, November 2, 2014. The band is (mostly) playing in “Dressed To Kill” style suits.

Set List:
1. Creatures of the Night
2. Psycho Circus
3. War Machine
4. Plaster Caster
5. Tears are Falling
6. Let Me Go Rock and Roll
7. Lick It Up
8. Calling Dr. Love
9. Hell or Hallelujah
10. I Love It Loud
11. Detroit Rock City
12. Love Gun
13. Black Diamond
14. Shout It Out Loud
15. The Oath
16. Rock And Roll All Nite

Gene and Eric na de indoorshow ! Iemand Gene Simmons al ooit in badjas gezien?

Tijd gaat snel, weer een dag voorbij!

2 november

De dag begint met Pick Throwing with Gene. Wie gooit het verste de plectrums weg! Lachen met Uncle Gene.

Daarna hebben we Paul’s book reading en geeft Paul, relaxed zittend in een stoel, op zijn Face the Music boek.

Bijna 2.500 KISS fans uit 33 verschillende landen! They’re all over the world!! Spreading the disease………… Daarna nog even naar Ask Doc, manager van KISS, altijd leuke en boeiende verhalen van Doc. Tijdens de sessie met Doc hoor je altijd interessante en gave verhalen!

YES!!!! Het is bijna zover om 21.00 uur onze indoorshow van deze KRUISE! KISS is Dressed to Kill. WAUW, wat een MEGA GAVE ervaring. KISS is in TOPvorm deze avond, spelen goed, enthousiast en een duidelijk andere set als de indoorshow 1. Deze set is stukke beter, een goede keuze dus om naar show 2 te gaan.

Here’s the set list for KISS’ second indoor electric show aboard the KISS Kruise IV on Monday, November 3, 2014.
Set List:
1. Creatures of the Night
2. Psycho Circus
3. Parasite
4. Plaster Caster
5. War Machine
6. Makin Love
7. She
8. Hell or Hallelujah
9. Watchin’ You
10. Detroit Rock City
11. Do You Love Me
12. Love Gun
13. Black Diamond
14. Shout It Out Loud
15. The Oath
16. Rock And Roll All Nite

Laatste “Roomservice (baby I can use a meal….)” van deze KRUISE IV. Oftewel: Ontbijtje op bed, we gaan je missen!! Met shuttle service naar Miami International Airport! Op naar AB 7001 met als eindbestemming Düsseldorf.

Een bijzondere ervaring rijker!! Aangezien onze vlucht pas om 16.00 uur vertrekt, hebben we bij Starbucks Coffee nog even een kantoor ingericht! Mail, afspraken, offertes…………………………….. Een Kruise, tja niet direct iets wat in ons zou opkomen. KISS heeft ons toch gelokt naar deze zeetocht! Echt wel VET een KRUISE, buiten de KISS optredens en meetings om is het een ware luxe vakantie! Maximaal genieten van “Room Services”, Restaurants en Bars, Relax time, zwembaden, zonnedeck enz enz enz. Helaas komt aan deze (KISS) Kruise toch een einde!! Een ding is zeker in 2015 zijn we er weer bij!! Na een zeer onrustige vlucht (veel turbulentie) landen we toch keurig op tijd omstreeks 06.45 uur. Op naar Bergeijk en weer een stap dichterbij onze volgende trip….

No Comments

Leave a Reply