Skip to main content
StedentripsWandelenWeekend weg

Weekend Maastricht in de winter

Maastricht een erg mooie stad voor een weekendje weg in eigen land, zeker ook in de wintermaanden…

Heerlijk weekendje Maastricht in B&B Accademia. Ontbijten in de Mergelkelder. 23, 24 en 25 januari 2015.

23 januari: Aangekomen in Maastricht, auto buiten Maastricht geparkeerd en te voet het centrum in, bij onze B&B is namelijk geen P-plaats. Na een korte winterwandeling door de stad besluiten we deze avond wat luxer te eten bij Restaurant Rozemarijn, iets duurder maar een unieke eetbeleving!

24 januari: Wat een ontbijtje! In de mergelkelder van onze B&B, dit is een leuk en bijzonder plekkie voor een ontbijtje, echt een aanrader deze B&B.

Na deze vulling, de sneeuw in! Tis wit in Maastricht. Stadswandeling bij vvv kantoor opgehaald en aan de wandel. Maastricht is goed toeven! Zeker nu het helemaal wit ziet………

Gezellig en goed eetcafe, met dit koude weer moet de tank ook gevuld worden. Prima gelegenheid bij Eetcafe de Preuverij. We vervolgen onze stadswandeling weer, mooie witte stad!

Borrelen en overheerlijk eten bij Eetcafe de Belsj. Een stedentrip is ook bedoeld om een beetje culinair te genieten in de stad. Maastricht is daarvoor zeer geschikt, er zijn namelijk vele goede eet- en drink gelegenheden.

25 januari: Goedemorgen Maastricht. Na een, wederom goed, ontbijt in de Mergelkelder van onze B&B checken we uit. Op naar de St. Pietersberg, waar we een leuke en lange dagwandeling gaan maken. Mooie route! Er zijn overigens vele wandeltochten te vinden in en rondom Maastricht.

Via Belgie! We doen koffie/soepje bij Eetcafe Tosse Jeker en Maos te Kanne, een leuke onderbreking van deze wandeltocht want zoveel gelegenheden op eten en drinken zijn we niet tegen gekomen.

Wat is Limburg zonder Limburgse Vlaai? Dus nog een stop bij Grand-Cafe Buitengoed Slavante.

Moe en voldaan weer richting Huis! Weer een geslaagd en gezellig weekendjeweg gehad! Op naar……………….

2 Comments

Leave a Reply