Skip to main content
StedentripsWeekend weg

Een lang weekend in Warschau

Naar Polen met als keuze Warschau, een land wat we nog niet eerder bezochten….


3 t/m 6 April 2015 en nu pas de eerste vliegreis van het jaar! We verblijven drie nachten in Novotel Warschau Centrum.

3 april: Vroeg uit de veren want om 08.25 uur vertrekken we al met Ryanair vanuit Eindhoven. Uiteraard eerst cappuccino @ Eindhoven Airport. We landen op Modlin Airport, net buiten Warschau. Met de Poolse trein naar Warschau centraal! We liggen op etage 26, kamer 22 Oftewel: schitterend uitzicht over Warschau.

Na ff shoppen @ Desigual, belanden we in de Hard Rock Cafe van WarschauAangezien de dag al om 05.00 uur begonnen is, is dit ook een mooi eindpunt van de dag. Paulaner Weissner in een Heineken glas, mot nie gekker worden!

4 april: Goodmorning Warschau! Onze eerste morgen in Polen wakker worden! We starten de dag actief met fitness/welness in ons hotel. Nooit eerder gesport op etage 31 met een geweldig uitzicht!

Na een relaxt ochtendje starten we onze Warsaw City Tour. Zeker de moeite waard en schitterend voor een korte wandeling: Lazienki Garden! Hier tref je ook een statuut van Chopin aan, een bekend Poolse componist.

We verlaten dit erg mooie gebied en gaan weer verder de historie in van Warschau. Die er lang niet altijd rooskleurig uitgezien heeft! We bezoeken de Umschlagplatz, vanavond hier werden joden vervoerd voor de alom bekende kampen!

De “Old Town”, vanwege de oorlog de jongste “Old Town” ter wereld! Wat kon deze man praten veeeeeeel en onduidelijk! Lang leve Engelstalige Poolse gidsen……….. De “Old Town” is ook onderdeel van de Unesco list number 30.

Na deze tour weer ff terug in ons hotel. Aansluitend te voet terug naar de “Old Town”. Ongeveer 15 minuutjes wandelen, dus goed te doen!

We vinden een goed Pools restaurant, Cafe Rynek. Onze gids had ons geattendeerd op de overheerlijke Poolse eend, niks te veel gezegd. Yep, deze was super lekker. Overigens kun je hier voor een erg acceptabele prijs overheerlijk eten! Long live Warsaw! Mijn eerste Poolse biertje of my life! Eens in je leven…….

We sluiten deze mooie dag af met een drankje in ons Hotel. Weekendjeweg is immers ook genieten! Proost en truste voor zo!

5 april:
Goedemorgen vanuit Warschau! Na wederom een sport/welness activiteit op etage 31 en een lekker lunch. Op naar de “Old Town”. Een Poolse gasmeter in het groot!

Koffie om te schuilen voor de wind, hagel, regen en sneeuw… Het weer laat ons dit weekend enigszins in de steek.

En ons afsluitend etentje in een goed Restauran, Literatka. Tussen kunst en kitch………………….

En zo sluiten we een heerlijk en relaxed weekendje Warschau bijna af!

6 april: Om 06.00 uur gaat de wekker, een vroege goedemorgen dus. Met de bus naar Modlin en om 10.40 uur met FR4022 Ryanair weer terug naar Eindhoven. WEER een overheerlijk weekendje rijker en Polen toegevoegd aan de “bezochte landenlijst”. Op naar het volgende uitje!

No Comments

Leave a Reply