Skip to main content

Wat ooit begon als “dit moet ik zeker eens meegemaakt hebben”, lijkt wel een traditie te zijn geworden. Dit jaar geen Miami als vertrekpunt maar New Orleans! Voor de vierde keer op rij naar The KISS Kruise! Yeah! Aansluitend nog een korte roadtrip van New Orleans naar Memphis, met een bezoek aan Sun Studios en Graceland.

Volledige blog bekijken of direct door naar:

KISS KRUISE VII (Costa Maya en Cozumel)
Roadtrip van New Orleans naar Memphis
Ons bezoek aan Graceland (Elvis)

1 t/m 16 november USA time again……..Wie verzint het voor de vierde keer op rij op The KISS Kruise? Ik! Deze ronde besluiten we voorafgaand New Orleans te doen en na de Kruise niet direct naar huis maar nog een roadtrip van New Orleans naar Memphis en van daaruit terug naar huis. Eerlijk is eerlijk in en rondom Miami, waar onze andere drie KISS Kruises startte, hebben we het wel gezien. Dus Louisiana, Mississippi en Tennessee is een welkome afwisselingen en zien we weer een totaal ander stukje Amerika! We hebben er weer zin in!

1 november: Om 03.45 uur de wekker, oeps das vroeg!Tegen 05.00 uur staan we in Veldhoven voor de deur om Silvy op te pikken, zij gaat ons vergezellen op deze Kruise, haar eerste Kruise ervaring! Yeah! Om 06.15 uur arriveren we op P3 (lang parkeren Schiphol) om vanuit daar met de bus naar de incheckbalie van United Airlines te gaan. Alles goed voorbereid, dachten we, heeft Jolanda in de tussentijd nog een nieuw pasport ontvangen, dus ESTA niet meer geldig. Gelukkig leven we in een digitale wereld en kunnen we dit snel aanvragen aan regelen vanuit Schiphol. Resultaat: half uur later aan de dik en dik verdiende koffie! Om 09.30 uur is het dan zover, boarden naar Houston. Amsterdam (10.15 uur) naar Houston (15.05 uur), vluchtnummer UA021. Na een kleine 11 uur vliegen arriveren we omstreeks 15.00 uur (lokale tijd) in Houston. Poehee, rustige vlucht gehad maar het is en blijft een (te) lange zit. Maar goed, niet mauwen want we hebben het graag over voor onze helden! Na een broodje en een drankje is het rond 17.30 uur weer tijd om in te checken naar New Orleans. En ja, ik weet het Root Beer is geen bier! Althans ik wist het niet maar nu wel dus! Niet te zuipen……

Houston (18.35 uur) naar New Orleans (19.46 uur), vluchtnummer UA374. Tijden zijn lokale tijden, tijdverschil met NL is -6 uur. Vluchtduur 48 minuten wordt aangegeven door de Kapitein, dus dat stelde niet zoveel voor. In New Orleans verblijven we vier nachten in het Royal St. Charles Hotel. We checken daar in rond de klok van 20.00 uur. Daarna nog ff de winkel in voor wat water, chips, zonnebrand en nog wat kleinigheidjes. Aansluitend nog een biertje in ons hotel en dan is het rond 22.00 uur echt bedtijd, ruim 24 uur wakker geweest en gereisd.

2 november: Yeah, om 05.00 uur weer paraat! Lang leve de jetlag oftewel: veel te vroeg GOEDEMORGEN vanuit New Orleans! Dus tijd om mijn mail e.d. bij te werken. Rond 08.30 uur is het dan zover, de straat op voor ontbijt! We eten bij Cafe Beinet, gezellig onder het genot van live muziek. In het gezelschap van Fats Domino (R.I.P.). Na een korte break bij ons Hotel, gaan we New Orleans eens verkennen. Ons Hotel ligt midden in het centrum dus ver hoeven we niet te gaan om alles te verkennen.

Bourbon street is het hart van New Orleans. Kei leuke geveltjes, shopjes e.d. Erg leuke stad, heel anders dan we aanvankelijk hadden verwacht. Maximaal genieten!

Koffietijd bij CC’s Coffee, een leuk en gezellig tentje. Overheerlijke koffie’s! O ja, R U U D is the name…….. En het is geworden…. R U D D!

French Corner in New Orleans!

O yes! The Walk of Flame! Hier verkopen ze flesjes en poedertjes die niet voor ons besteed zijn. Eat at your own risk………

Slim: Voldoende KISS flesjes op voorraad! Ruud de probleemoplosser……..

St. Louis Cathedral! #LuckyDog, ik weet niet of die honden er ook zo over denken……

The Mighty Mississippi River! Touristik Atraction! Natchez Steamboat. Lunchtime bij The Crazy Lobster met uitzicht over de Mississippi River!

Wat een heerlijke maar ook vermoeiende dag in New Orleans! We doen nog een drankje in de buurt van ons Hotel, daarna relaxing time in ons Hotel. Om 20.00 uur hebben we met Theo, Edith en hun dochter met vriend, Welmer en Tanja afgesproken om te gaan eten in de Hard Rock Cafe van New Orleans. Gezellig! Nederland ontmoet Belgie in de Hard Rock Cafe van New Orleans. KISS Familie, yeah!!

Rond 23.30 uur (latertje) is het bedjestijd geworden!

3 november:  GOODMORNING New Orleans! Uitgeslapen tot 06.15 uur deze ochtend! #jetlag. Rond 08.30 uur gaan we ontbijten bij Daisy Dukes, just around the corner zullen we maar zeggen. Deze ronde een stuk beter ontbijt dan gisteren. Dus rond 09.30 uur afgevuld richting de fietsen verhuurd want vandaag staat in het teken van “fietsen door New Orleans”.

New Orleans is een relaxte en rustige stad, zeker veilig om te fietsen. Ze hebben hier zo’n 300 mijl aan fietspaden aangelegd en dit wordt stevig uitgebreid. Toch zijn er maar weinig fietsers.
We zullen eens gaan onderzoeken hoe dit werkt in de praktijk hier! Let’s fiets……

Na een koffiebreak en mooie wijken komen we aan in het Louis Armstrong Park, het is niet groot maar zeker de moeite waard voor een bezoek. We were there, zullen we maar zeggen! KISS is everywhere, dus ook in het Louis Armstrong Park in New Orleans! YEAH!

Na het parkbezoek fietsen we door naar Saint Louis Cemetery, waarvan nummer 1 alleen betaald te bezoeken is. Geld betalen op een kerkhof, nee dat gaan we echt niet doen! We rijden verder naar nummer 2, daar kunnen we zo op. Blijft toch raar dat bovengronds begraven. Na het plaatsen van de kist wordt het muurtje dicht gemetseld. Erg vreemd. We zien hier erg veel oude en vervallen graven maar zeker ook nog vele graven die goed onderhouden zijn en worden.

Na dit bezoek is het lunchtijd, dit doen we vandaag bij de bekende Subway! Wat een kuip zeg die Mercedez-Benz Superdome, prachtig om langs te fietsen!

We fietsen echt door prachtige straatjes en rijden terug via het Garden District! Hier staan de wat luxere huizen! Biertje op het terras in Garden District, bij Tracey’s. Dik verdient, PROOST! Rond 18.00 uur leveren we onze fietsen weer in. Conclusie: fietsen is New Orleans is super gaaf en zeker een aanrader! Het was een super warme en vochtige dag dus moe terug naar ons hotel. Opfrissen want we gaan vanavond eten in the House of Blues. Volgens Silvy een must dingetje want die is al vaker in New Orleans geweest. We gaan het beleven. We gaan het dus niet beleven, want er is een private party deze avond, dus morgen ff lunchen daar. We schieten tegenover binnen bij Attiki Bar and Grill. Heerlijk gegeten! Daarna schieten we nog ff bij Bourbon Street Drinkery naar binnen voor een laatste drankje. Wat een drukte rond 21.30 uur in deze straat! Gezelligheid kent geen tijd, voor ons gelukkig wel.

Rond 22.30 uur, nadat we Evan Stanley en the Dives op straat nog een handje geschud hebben, is het bedtijd.

4 november: GOODMORNING vanuit Nola (de afkorting van New Orleans). Vandaag toch een belangrijke dag in my KISS story! 4 november 1984, 33 jaar geleden alweer, mijn eerste KISS concert in Zwolle! Los daarvan begint de Jetlag een beetje op te lossen, geslapen tot 07.20 uur. Heerlijk! Rond 09.00 uur gaan we ontbijten bij IHOP Restaurant! Yep, the place to be voor ontbijtjes! Genoten, morgenvroeg weer? Yes, we build our own breakfast……… Na het ontbijt weer de straat op…….. We zien nog een leuke parade door Canal street, always party in New Orleans!

We doen een 260 calorieën koffie bij PJ’s Coffee. Een snoepdrankje ipv koffie! Ook even binnen bij Loisiana Music Factory, veel jazz en blues weinig Rock en Metal!

Nu wel open, dus lunch in The House of Blues! Een late lunch wel te verstaan want het is inmiddels alweer 15.00 uur geworden.

Wat een erg gave en bijzondere tent was dat! Helaas was de merchandise store dicht dus weer geld uitgespaard. Geweldig! Terug naar ons hotel voor een korte opfris actie en dan op naar de Howlin Wolf. KISS KRUISE VII Pre Party in de The Howlin Wolf, New Orleans.
Met oa:
The Dives, de band van Paul Stanley’s zoon Evan.
Love Gun, KISS cover band uit New Orleans.
Ken Sharp, schrijver van diverse KISS boeken.
Lydia Criss, de vrouw van Peter Criss.
“Big” John Harte, bodyguard van oa. KISS, Iron Maiden, Billy Idol en Prince!
Ken Kelly, artist. Hij ontwierp enkele KISS album hoezen, oa. Destroyer en Love Gun.

Mister “Big” John Harte in levende lijve!

Even gesproken met Lydia Criss, de vrouw van Peter Criss. Haar boek schaf ik gesigneerd aan op de Kruise! Ken Kelly, zonder hem zouden enkele klassiekers (Lees: Destroyer en Love Gun), er zeker anders uitgezien hebben!

Ja, wij schrijven ook in voor Bill Aucoin in de Hall of Fame! Slechts een tweetal manager gingen hem voor maar wie en waar was KISS zonder Bill? Ook deze actie steunen, snel hier tekenen! Na een niets zeggend optreden van Ken Sharp (die kan beter boeken schrijven dan zingen/componeren) is het tijd voor The Dives. Gelukkig zijn de sympathieke jongens van The Dives geen onbekende meer en kennen ze mij inmiddels ook. Tja, Engeland, New Orleans, Miami, The KISS Kruise e.d.

De KISS coverband Love Gun uit New Orleans had beter thuis kunnen blijven. Zeker een van de slechtste coverbands die ik ooit heb gezien. Gelukkig morgen de echte KISS weer live! Na een geweldig “KISS avond” zeggen wij truste vanuit New Orleans, de laatste nacht alweer in deze super vette stad! Op naar KISS KRUISE VII……..

5 november: Aangezien de klok vannacht een uurtje terug is gegaan, kunnen we dus een uurtje langer blijven liggen. Een laatste GOEDEMORGEN vanuit New Orleans, althans de laatste voor de Kruise. YEAH: KISS KRUISE TIME AGAIN! Aangezien het IHOP ontbijt gisteren goed was bevallen gaan we dat nog maar eens over doen daar! Rond 11.00 uur checken we uit, bakkie koffie bij PJ’s en tegen 12.00 uur naar de Kruise. Tis zover! Het gaat weer gebeuren, de spanning stijgt weer!

Rond 12.00 uur is het zover, we arriveren bij de St. Julia Terminal in New Orleans. Yeah, aan boord van de KISS KRUISE VII. De vierde kruise alweer! Na alle security checks en het inchecken op de Norwergian Pearl is het tijd voor de High Five van Sixthman. Het KISS Kruise gevoel is weer meteen terug, we zijn aan boord!

Bij het Atrium aangekomen treffen we al snel een aantal andere NL Kruisers aan, dus maar gelijk ff wat beeldjes schieten. Dit jaar 31 landen vertegenwoordigd waarvan Nederland met 28 is vertegenwoordigd.

De spullen op de kamer en eerst ff zorgen dat onze NL vlaggen hangen. Yeah! Het rood, wit en blauw op de Pearl mee naar Mexico. Ook tijdens het lunchbuffet zijn de meloenen in “KISS stijl”.

Daarna is het opmaken voor de KISS show op het pooldeck. Planning is 17.30 uur de proost met het gehele schip en aansluitend de Sail away acoustic storytellers set. Als de heren het podium op komen is direct goed te zien dat ook KISS erg veel zin hebben in de kruise. De set is spontaan, humor en vol energie. Paul vernoemd altijd wat aanwezige landen, nooit eerder werd Holland vernoemd. Dit jaar was Holland als tweede aan de beurt. 28 KISS fans stonden te schreeuwen! De KISS fans uit de 31 landen kunnen smullen van oa. Got to Choose, Going Blind, Everytime I look at you enz enz. Going Blind wordt, gezien de huidige leeftijden, aangekondigd als Going Deaf en Christeen Sixteen wordt in dit kader Christeen Sixty! O yeah, als KISS in vorm is kun je van alles verwachten! KISS zijn MTV unplugged album was het tweede best verkochte album uit de MTV unplugged series. De set staat dan ook redelijk in lijn met het album. De
eerst vier KISS Kruise’s was de Sail Away altijd acoustisch, deze is op Kruise V en VI omgezet naar een electrische set.
Toch goed dat het Acoustische stuk weer terug is op de Kruise! Daarbij
is en blijft het gaaf om juist op de Pearl ook weer te genieten van KISS zonder make-up!
Iets wat we natuurlijk tijdens de regulier shows niet meer zien.

Op het einde van de show gooit Gene zijn basgitaar het publiek in, of dat nou zo slim was? Een ware strijd volgt! Kijk HIER voor de setlist van de Sail Away show.

Na deze, wederom gigantisch gave ervaring, is het alweer bijna 20.00 uur geworden. Toch nog maar ff wat eten scoren. Yep, 24/7 zijn alle vitrines gevuld met een diversiteit aan etenswaar! Light? Nee, niet echt……. Op de gang nog ff met Ryan op de foto van The Big Rock Show en niet te vergeten de Gene Simmons Band! Ryan spreken we later op deze Kruise nog zeer uitgebreid.

Hierna gaan we ons opmaken voor de set van Bruce en Bob Kulick, wat hebben deze heren voor ons in petto? Na de aftrap met All American man, volgt er 70 minuten puur genot! De eerste keer dat Bruce en Bob samen live het podium delen, geweldig! De ene KISS klasieker na de andere, Who want to be lonely, Nowhere to Run, Tough Love (van Revenge, wat nooit eerder live gespeeld is), Turn on the Night enz enz. Overwellemend, grandioos, no words……… Dit is veruit het beste Kruise optreden ever! Na het concert bleek iedereen er zo over te denken!! Vol ongeloof en adrenaline, ff bijkomen met een biertje. Bedankt: Bob en Bruce!! Vet ook dat Eric Singer dit optreden kwam aankondigen!

Moe en voldaan blijven deze die hards staan om ook nog klassiekers van oa. Ratt, Judas Priest, Van Halen e.d. te beluisteren, zeer enthousiast en strak gespeeld door de “KISS Kruise huisband” The Big Rock Show. De band met oa leden die ook Gene Simmons hebben ondersteund in the Gene Simmons band de afgelopen maanden! More dates will be announced soon, let’s hope for Europe! Tommy hangt nog wat rond bij het podium en op de gang komen we Michael Starr nog tegen, nog ff wat over en weer knallen, fotootje e.d. Michael is moe, ondanks dat wil Silvy graag met hem gaan slapen……..

Oooo nee, gaat deze nacht ook de klok nog een uurtje vooruit. Kort nachtje dus om deze KISS Kruise te beginnen. Het is dus 02.40 uur als de oogjes dicht gaan! Truste vanuit de Mississipi River, bijna op de Golf van Mexico.

6 november: GOEDEMORGEN KISS KRUISE VII, ergens op zee! Een drukke Kruise dag op het programma. We starten de dag met een ontbijtje op eigen balkon, lang leve de Room Service (baby I can use a meal…….). Daarna op naar het pooldeck voor het KISS World Konfidential Panel with Bruce Kulick, Bob Kulick, “Big” John Hart, Michael James Jackson en Lydia Criss. Gaaf om met name Bruce zijn verhalen te horen over zijn toetreden tot KISS. In de periode van 1984, toch hij op tour ging met KISS, in plaats van Mark St. John, kende niemand Bruce. Er was toen geen facebook, instagram, twitter e.d. dus “wie is die man daar op het podium”? “Nieuws” kwam vaak pas weken nadien, via bladen e.d. bij de mensen. In eerste instantie zou hij tijdelijk Mark St. John vervangen. Echter Bruce kan het telefoongesprek met Paul nog goed herinneren toen hij hem belde om te vertellen dat hij definitief “in the band” was. Uiteindelijk werden dit 12 jaar! Dit zijn jaren om trots op te zijn, meld Bruce ons. Veel geleerd van de band, van Gene en Paul e.d. Bruce is trots dat hij een onderdeel heeft mogen zijn van de KISS familie, iets waarmee hij nog dagelijks te maken heeft middels interviews, berichten, social media e.d. Eerlijk is eerlijk als ik mijn persoonlijke mening geef was de Revenge tour en bezetting van KISS nog steeds de beste! En HELL YEAH Bruce was er in die tijd bij!! Love it!

The Dives moeten we helaas missen omdat we toch even naar de signeer sessie gaan van het Konfidential Panel. Daar is het druk. LydiaCriss doen we als eerste, Lydia is de vrouw van Peter Criss en heeft een prachtig boek geschreven: Sealed with a KISS. Dit boek laat ik even signeren, erg leuk hoe Lydia tegen ons doet en de tijd neemt om er een leuk verhaaltje in te schrijven! Daarna aansluiten in de rij van Bruce! Na een kleine 45 minuten zijn we aan de beurt, wat meteen opvalt is dat Bruce de tijd neemt. Als eerste bedankt ik Bruce voor de geweldige set die hij neer heeft gezet de avond ervoor, samen met broer Bob. Dit was echt ongelooflijk vet. Uit betrouwbare bronnen vernam ik wel dan Bruce en Bob goedkeuring hadden moeten vragen aan Gene en Paul over hetgeen ze ten gehore wilde brengen. Tja………..

Gave foto’s met Bruce! Wat een verschil 25-09-1988 (Wembley Arena te London) en 06-11-2017 (KKVII). Bruce signeert mijn bootleg van 24/25-09-1988 (Wembley Arena te London), een gave vier disc versie van deze twee avonden. Destijds negatief beschreven in de Aardschok door Michel vd Moosdijk. Bijzonder is dat Bruce vraagt of hij deze bootleg mag fotograferen want Bruce heeft een vriend die alle bootlegs spaart uit zijn periode in KISS. Bruce wist van deze bootleg maar had deze nooit gezien en vreesde dat ook zijn vriend deze niet had. Gaaf dus, dat hij deze heeft gefotografeerd. De rest van het panel laten we achterwege want dat wordt wel een erg lange signeersessie en er is op deze Kruise nog veel en veel meer te beleven. Zelfde gasten, 29 jaar later! 25-09-1988 – 06-11-2017

De NL Kruisers hadden de afspraak om deze middag om 14.00 uur een groepsfoto te maken met de NL Kruisers. Door de drukte bij de signeersessie, is iedereen alweer zijn weg gegaan op de boot. Gelukkig kunnen we rond 15.15 uur toch iedereen verzamelen, althans zoveel mogelijk (helaas niet alle 28) en schieten we toch ff onze foto.

Daarna snel naar het Atrium want daar is Ask Doc. Doc MacGhee is al jaren de manager van KISS en heeft altijd leuke verhalen en nieuwtjes rondom KISS. Ook dit keer is het weder smullen met Doc. Naderhand confronteren we Doc nog met de Aardschok, met op de voorzijde KISS, foto gemaakt door Stefan Schippers in Ahoy Rotterdam. Doc kan zich dat moment nog goed heugen, daar Stefan ongeveer 45 seconde had voor zijn shoot. Eric Singer komt ook nog even aanwandelen, yep alles kan op de KISS KRUISE.

Ook dit jaar is Paul Stanley’s Artwork weer te zien en te koop op de Kruise. Paul heeft echt gave kunstwerken afgeleverd, de tarieven er van liggen buiten mijn budget. Maak je toch deze keuze dan krijg je het wel persoonlijk overhandigd van hem.

Daarna kort hapje, de maag begint te knorren met al deze activiteiten. Nog even naar “Name that solo” met Tommy Thayer. Een panel van Kruisers gaan de wedstrijd aan met Tommy, wie als eerste kan raden uit welk nummer de solo komt die Tommy ten gehore brengt. Dit levert leuke taferelen op en blijkt nog lang niet altijd zo eenvoudig te zijn. Humor op het pooldeck dus. Grace, my friend, since KISS KRUISE IV!

Todd Kerns, de zanger van Bruce en Bob’s band, aardig gozer! Hop, weer terug naar het Atrium (druk programma deze kruise). Eric Singer beoordeelt daar een aantal Drummers in “Drum off with Eric Singer”. Ook hier weer enkel puike drummers, die de keuze krijgen tussen 30 seconde “free style” drummen of een door Eric gekozen nummer van KISS. Lachen! Kan ook niet ander met Eric, echt een hele toffe en toegankelijke kerel!

Op deze dag krijgen we ook het verhaal van Uncle Gene te horen m.b.t. the VaultExtreme moeten we dus vandaag missen, gaan we later nog wel bekijken. Gene vernoemd nog enkele aanwezige landen, ook hier komt ons kikkerlandje weer aan bod. Holland met op zijn Amerikaans Scheveningen er achter aan.  D’n Gene is de strandrace van 1984 nog niet vergeten kennelijk! Dit is serieus materiaal wat “onze” Gene gaat uitbrengen. Belangrijkste reden voor Gene zelf is dat hij van de “at least 150 songs” niet wil hebben dat er na zijn dood nog van alles mee gedaan wordt en er allerhande platenmaatschappijen en managers gaan wandelen met Gene’s opnames. We krijgen een aantal previews te horen van diverse songs. Meest opvallend: In your face, een nummer wat Gene samen met Ace schreef en ook ingezongen is door Ace. Waarom haalde dan dergelijke nummers toch een KISS album niet? Daarop weet Gene ons te melden dat in sommige periode serieus veel nummers uiteindelijk het KISS album niet haalde. Gene kwam vaak aanzetten met een 20 a 30 nummers terwijl Paul heel gericht met 6 tot 8 nummers aan kwam. Uiteindelijk moesten er keuzes gemaakt. Daarbij bekent Gene we eerlijk dat hij ook vaak kwam aanzetten met nummers die ook niet bij KISS paste maar daarmee waren deze nummers niet altijd slecht. In januari komt the Vault uit en zal met een oplage van zo’n 5.000 verschijnen. Uniek en nooit eerder gedaan in de muziekhistorie is dat Gene the Vault persoonlijk komt afleveren wereldwijd. Een the Vault tour zal volgen in 2018. Data zijn terug te vinden op Gene’s the Vault website. Geweldig hoe $ene dit kan promoten! Daarbij heeft Gene meerdere malen herhaald dat hij zichzelf verzameld. Gene: I Collect Me! Hell Yeah, een van DE Kruise VII uitspraken! The Vault Experience, yep erg vet!

Korte opfrisbeurt, hapje eten en weer door…….. Are you smarter than a Rock God, with Gene Simmons, is de volgende halte in het Stardust Theater. Ook hier krijgen een drietal Kruisers te maken met de kennis van Uncle Gene, I collect me! In verschillende categorieën zijn er vragen opgesteld waarvoor punten te behalen zijn. Geweldig hoe Gene zoiets aankleedt. Maximaal
genieten maar wat zeker opvalt is dat Gene over een enorme kennis beschikt!
Op Kruise VI wist Gene te winnen, dit keer “mocht” het Kruise panel winnen. Terecht of niet terecht doet er eigenlijk niet toe, we hebben weer genoten van een Gene show van een uur. Geweldige vent! My Hero!
Na een drukke dag op de Kruise, nemen we nog 1 afzakkertje en dan is het echt tijd voor het bedje geworden. We zijn morgen in Cozumel en om 08.20 uur worden we verwacht op de pier voor onze dagtrip. Dus rond 07.00 uur ontbijten.

7 november: GOEDEMORGEN vanuit Cozumel, Mexico (bekend terrein)Vandaag is het Cozumel tijd, hier hebben we vorig jaar (KKVI) nog heerlijk gesnorkeld. Cozumel part 2 dus. Tegen 07.00 uur ontbijten want om 08.20 uur worden we buiten bij de Pier verwacht voor onze Dune Buggie en Snorkling trip. We gaan het eiland Cozumel verkennen!

Het eiland is niet zo groot want met een 40 minuutjes rijden zitten we aan de andere kant. We hebben een Mexicaanse lunch onderweg. Aan deze kant van het eiland woont niemand maar zijn wel allemaal paradijsjes opgesteld. Snorkelen hier is echt helemaal TOP!

Rond 13.30 uur zijn we weer terug bij Quintana Roo. Bij de Starbucks treffen we toevallig Silvy weer aan. FF aan de koffie en Wi-Fi.

Zodra weer ingecheckt hebben op de Pearl is het zsm douche en opfrissen. Daarna verlaten we Cozumel weer onder het genot the Big Rock Show. Maximaal genieten van ao. Metal Health
(Quiet Riot), Runaway (Bonjovi), You can’t stop Rock and Roll (Twisted Sister) e.d. KLASSIEKERS!

Toch maar eens gaan nieuwsgierigen bij the Vault. Het nieuwe kunstwerk van d’n Gene! We mogen alles aanraken en inzien, echt helemaal TOP! Kijk HIER voor alle details! Toch nog maar eens ff met die Keith Valcourt gaan babbelen. Hij is Global Project Manager van the Vault en werkt voor Rhino Entertainment. Hoe kunnen we dit in 2018 het beste gaan aanpakken, dit wordt zeker nog vervolgd….. I COLLECT ME! De Kruise uitspraak van 2017!

Buiten sluit The Big Rock Show hun set af, samen met Michael Starr van Steel Panther. Gezamenlijk spelen ze op een erg gave wijze Home Sweet Home van Motley Crue.

Deze avond staat ook weer in het teken van de KISS groepsfoto. Ondanks dat ik dit al drie keer eerder heb gedaan blijft dit toch ieder keer weer een spannend momenten merk je dat iedereen toch wel wat nerveuzer wordt zodra je wat dichterbij komt. Zodra wij aan de beurt zijn, vraag ik direct aan Gene “will you grap me”. Hoe de foto er uit komt te zien weet ik nu (7 november) nog niet, wordt vervolgd. Feit is dat Uncle Gene mij zowat fijn kneep. Nog ff enkele fistbumps en Tommy moest lachen toen ik hem nogmaals vertelde “Tommy Holland loves you”.
Poehee, we kunnen dit weer loslaten……. HELL YEAH!! Precies zoals ik aan Gene vroeg!

In het Atrium kijken we deze avond naar de indoorshow 1. Kijk HIER voor de setlist van deze avond. Wat direct opvalt is dat er enkele vette nummers zijn toegevoegd aan de setlist. KISS in topvorm is deze avond en dat het in het Atrium zeer gezellig is. Een leuk opwarmertje voor morgenavond want dan zijn wij aan de beurt. De indoorshow’s worden namelijk, vanwege de capaciteit van het Stardust Theater, in twee avond opgeknipt. Meeting Steel Panther again! Michael Star en Satchel!

Toch weer na middernacht, moe maar zeker voldaan plat. TRUSTE van ergens tussen Cozumel en Costa Maya, Mexico!

8 november: GOEDEMORGEN vanuit Costa Maya! Ook deze ochtend weer ontbijt tegen 07.00 uur want om 08.15 uur worden we op de pier verwacht voor onze excursie naar de Mayan Ruins. We gaan de Mayan Ruins in Chacchoben bezoeken. Dik uur rijden vanuit de Cruiseterminal. Gelukkig in een geconditioneerde bus, want het is echt bloedheet vandaag! Erg bijzonder dat we die Maya cultuur eens kunnen gaan bekijken, veel over gehoord en gelezen maar nooit van zo dichtbij mogen aanschouwen! Zo’n KISS KRUISE is veel muziek e.d. maar de bezochte locaties voegen natuurlijk ook veel toe aan zo’n tripje. Bij de Ruines aangekomen valt direct op dat deze nog in goede staat zijn.

21 juni komt de zon op aan de linker zijde, op 21 december helemaal rechts. Het gaat nu richting 21 december dus de zon staat al behoorlijk naar rechts. Erg bijzonder, dat de Maya’s dit honderden jaren terug al ontdekt hebben. En er schieten hier nog diverse apen voorbij.

Souvenir, yeah! We schaffen nog een leuke Maya Kalender aan. Toch nog erg ingewikkeld, maar zeker wel interessant, hoe die Maya’s de kalender bij hielden. We gaan weer terug naar de terminal. The KISS Kruise brengt ons op gave plekjes, erg bijzonder om deze Maya Ruines te mogen bezoeken. Terug bij de terminal zien we dat er nog twee schepen aangekomen zijn. Mega druk en toeristisch hier, hapje en snel wegwezen! Small of Large? Wat een vraag weer………

Yep, als de Oasis of the Seas langs the Pearl ligt, is de “onze” maar een bootje! Rond 16.30 uur zetten we weer koers richting New Orleans. Inmiddels heeft Extreme het podium betreden, dus we hebben extra publiek. De Oasis of the Seas komt kijken, die weten dus echt niet wat ze zien! Extreme zet een gave set en goed optreden neer. Deze band heeft even tussen de mottenballen gezeten maar staat weer als een huis. Snarenplukker Nuno Bettencourt is een meester en Gary Cherone heeft de tand des tijds zeker doorstaan. Top optreden met alle bekende Extreme klassiekers er in! Naderhand nog ff met de bezwete Gary op de foto!

Al lopende kijken we in het Atrium nog ff mee met de soundcheck van the Dives. Evan knikt vriendelijk, hij herkent deze jongen inmiddels wel. Ach ja, Engeland, twee KISS Kruise’s, New Orleans……. Vanavond is het onze beurt voor de KISS show. Ook vanavond loopt de fotosessie weer uit, dus we starten rond 21.20 uur. Wederom is KISS in TOPvorm! Stanley zingt acceptabel en Gene is een zwijn zodra zijn make-up op zijn gezicht is aangebracht, geweldig!  Tijdens indoorshow 2 wordt Dr. Love vervangen door Hotter than Hell en verdwijnt Cold Gin voor She. Geen verkeerde wissel! Tel daarbij op: Openen met Tomorrow and Tonight, met direct daarachter Sweet Pain. Vervolgens zit Is that You (hoe vaak komt Unmasked nog aan bod!?) en I er ook nog in.
Smullen voor de KISS fans! De heren zijn inmiddels wel op leeftijd maar staan nog steeds als een huis, hiervan kunnen vele bands nog wat leren. Alle vlaggen van de vertegenwoordigde landen op de Kruise komen aan bod, ons Rood, Wit en Blauw dus ook! YEAH! Aan het einde van de set verschijnen alle vertegenwoordigde landen op het scherm, met daarachter het aantal aanwezige. Netherlands: 28 points. Eric komt na de show nog ff een berg sticks en z’n halve drumstel weggeven. Met name de kinderen komen aan bod, iets wat ik wel kan waarderen. Gave actie van “onze” Eric! Heroes never die, ik begin er steeds meer in te geloven!

Indoorshow 2: Kijk HIER voor de setlist van deze avond!

Wat een dag weer op de Kruise, toch gaan we nog even kijken naar the Dives in het Atrium. Evan en de boys zetten ook hier weer een strak optreden neer. Hun makkelijk in het gehoor liggende rockdeuntjes worden in ieder geval met passie en humor gebracht. Ik mag dit graag zien, de drive van the Dives is op orde. Lekker optreden, niks mis mee!

We kijken the Dives niet geheel af want de oogjes worden serieus zwaar! Bedtijd dus!

9 november: Goedemorgen vanuit de Golf of Mexico. Vandaag is het “op zee dag”, morgenochtend zijn we weer terug in New Orleans! Na het ontbijt starten we de dag met The Dives op het pooldeck. Het schema is vandaag geheel op zijn kop gezet, kennelijk krijgen we vanmiddag regen en storm? Daarbij is gisterenavond de show van The Big Rock Show gecanceld vanwege te harde wind. Dus die moet er vandaag ook nog ergens tussen gepropt worden.

Maar goed, niet getreurd, we gaan ons er doorheen slaan. De zon schijnt en The Dives spelen een vette set op het pooldeck. Wij zouden om 11.30 uur een interview mogen doen met The Dives in the Great Outdoors, vanwege de schema wijziging wordt dit verplaatst. Nog ff afwachten dus maar we hebben goed contact met Lynn Lendway dus we houden hoop. Ook dit The Dives optreden kunnen we helaas niet geheel afkijken want om 12.30 uur staat er een interview gepland met Ryan Spencer Cook van The Big Rock Show en uiteraard the Gene Simmons Band. Daar “onze”  Aardschok een artikel over de KISS KRUISE VII gaat plaatsen (januari 2018), hebben we een interview met Ryan Spencer Cook (TBRS en GSB). Echt een super cool en relaxed interview. Echt super gave input van hem gekregen. Zo werd Ryan gevraagd door Gene om een band te formeren, voor aanvankelijk twee optredens. Ryan zette zich in, van twee was al snel geen sprake meer, want ze zijn al in Japan en Zuid Amerika geweest. In 2018 volgen meer Gene Simmons Band optredens. Repeteren: Echt niet, Gene stuurde zijn setlist op en wij moesten dit zelf instuderen. Aanvankelijk stond daar geen enkel KISS nummer bij, uiteindelijk heeft Ryan er voor gezorgd dat er KISS nummers in de set zijn gekomen. Reizen en overnachten met Gene is een genot, top verhalen!! De rest bewaren we voor de Aardschok. Na het uitkomen van de Aardschok zal ik hier de audiofile van het complete interview nog plaatsen. Wordt vervolgd. Hoe was het om samen met Ace en Gene het podium te delen? Dit was echt een grandioze ervaring! Dit armbandje is gemaakt van de snaar van Ace zijn gitaar waarop hij die avond speelde. Yep, Ryan is ook KISS fan!

Ik wist dat KISScaptain Lenny aan boord was maar had hem nog niet ontmoet. Nu wel dus, ook hij heeft leuke verhalen als kapitein van The KISS plane. Leuke kerel, fijn ff kennis met hem gemaakt te hebben!

Tijdens deze kruise stelt Gene zijn Masterclass (drie stuks) open voor publiek. Dit vindt plaats in het Stardust Theater. Voor degene die een dure en exclusieve Masterclass gekocht hebben, mijn inziens niet zo top dat Gene dit zo doet. We kijken een gedeelte van een van Gene’s Masterclasses, leuk om te zien maar toch wel erg kostbaar. Maar goed, je hebt dan wel een gesigneerde bas van Gene aan de muur hangen.

Tommy doet deze dag ook een signeersessie van zijn kinderboeken. KISS fans zijn echt geschift want die kopen dus echt kinderboeken! Alles voor onze helden!

Door naar Paul’s cooking event in het Stardust Theater, we zijn daar al vroeg, 1 uur van te voren omdat we ook nog een handtekening willen scoren. Aangezien Gene’s Masterclass uitloopt moeten we zelfs ruim 1,5 uur wachten. Of de moeite beloond wordt moeten we nog maar afwachten…… Paul maakt een Cesar salad en een pasta. Leuk om allemaal te zien maar het gaat natuurlijk om Paul en zijn verhalen. Nieuw KISS album? Ooit, misschien maar waarom? Jullie willen toch allemaal exclusieve klassiekers horen. Soul Station gaat in 2018 ook weer optredens doen, waarom niet op KISS KRUISE VIII? Dat zou een goed optie zijn, aldus Paul. Volgend jaar op de KISS KRUISE kun je mee doen aan een painting workshop samen met Paul. Hij legt uit wat creativiteit met hem doet.

Als het is afgelopen razen wij, met vele anderen, naar voren. Yes, Paul pakt mijn foto als eerste, en zegt wauw! Ik heb de foto van mei 2017, London (The Water Rats show van the Dives, waar Paul ook was) af laten drukken op aluminium. Dat ziet er gaaf uit en nu dus nog gaver! Ook Silvy krijgt haar Paul Stanley memories plaat gesigneerd. Twee blije honden verlaten de zaal!

Aansluitend hebben we nog de Q&A op het pooldeck. KISS heeft er zin in want het is echt lachen geblazen. Die komiek George Lopez zat er ook bij maar die verziekte alles, naderhand las ik dat Doc hem heeft laten verwijderen van het podium. En terecht! Ook dit jaar horen we weer leuke anekdotes en serieuze opmerkingen van de heren. Eric’s foto’s van Gene op zijn schmink case! Leuke momenten uit verleden. In Italie hebben ze het beste eten. Enz enz.

Wat een dag: In het Atrium kijken we nog ff naar een aardig optreden van Sophie Simmons, die enkele covers in een eigen jasje ten gehore brengt. Zeker een aardig optreden. Leuk is dat Gene, Shanon en Eric Singer iets voor ons ook staan te kijken. Ik krijg naderhand nog drie (!!??) fistbumps van d’n Gene! Gene rules! Yeah, eindelijk kunnen we ons interview met The Dives doen, we doen dit met Evan en Sergio. Beide kijken erg vreemd op van onze chocoladeletters gift, what’s that man. Na wat uitleg vinden de heren het geweldig! Evan geeft antwoord op vragen ao vragen: Hoe is het als zoon van Paul Stanley? Waar liggen jullie muzikale invloeden? Leuke kruise ervaringen? e.d. Ook hier gaan we in de Aardschok iets over schrijven dus nog ff geduld op al deze antwoorden.

Daarna is het eindelijk tijd voor ons laatste Kruise avondmaal. Jolanda zorgt nog voor een leuke verrassing voor Silvy, deze Kruise was immers omdat ze dit jaar 50 is geworden. Een taartje dus als echte afsluiter.

Zeer moe maar voldaan is het echt bedtijd geworden. Wat een gave KRUISE, zeker ook vermoeiend want we hebben een erg druk programma gehad. TRUSTE vanuit de Golf van Mexico, bijna de Mississippi River weer opvarend.

10 november: GOEDEMORGEN vanuit New Orleans! Ontbijt op de kamer en rond 08.30 uur checken we uit op KISS KRUISE VII. Wat was dit wederom een MEGA GAVE Kruise! Helaas komt aan alles een eind, dus ook aan KISS KRUISE VII! Ik wil nog niet gaan……… We gaan, samen met Silvy, met de taxi naar de luchthaven. Bye Bye Silvy, goede reis terug naar Holland.

Daarna halen wij onze auto op, doen toch nog maar ff een upgrade, zodat we comfortabel naar Memphis toe kunnen. We rijden vandaag van New Orleans naar Natchez. Dit doen we via de Blues Highway, U.S. Route 61 (Silvy bedankt voor deze geweldige tip!). Echt een gave route! Rond 16.00 uur arriveren we in Natchez. Dit is een erg leuk plaatsje langs de Mississippi River.
Kennelijk wonen hier meer miljonairs dan in New York, rijk grondgebied dus. We slapen deze avond in Hampton Inn & Suites Natchez. Bij het inchecken worden we aangesproken door een mevrouw, die ons verteld over een avond tour in Natchez. Dit is kennelijk maar drie dagen per jaar en toevallig vandaag. Op onderzoek uit maar helaas uitverkocht. We worden gebeld als er alsnog een plaatsje vrij komt. O yeah, in Natchez! www.genesimmonsvault.com

Dus snel naar de Mac Donalds en een flesje wijn want als we gebeld worden moeten we snel kunnen schakelen. Terug op ons Hotel gaat om 19.05 uur de telefoon, twee plaatsjes vrij om 19.15 uur, dus snel wegwezen. Angels on the Bluff is een kerkhof tour op een van de mooiste kerkhoven van de USA. Hierbij wordt bij een stuk of 10 graven een leuk verhaal verteld, voordracht gedaan, over de betreffende persoon/personen. Dit is jaarlijks drie dagen, dus wij hebben een beetje geluk. Wel gaaf om dit te mogen bijwonen, het is geen toeristische attractie maar echt een lokaal uitje, alhoewel mensen uit de gehele omgeving jaarlijks toestromen om dit evenement bij te wonen. Wij waren “first timers” zoals dat noemde, waar hebben we dat nog meer gehoord?

Rond 21.00 uur zijn we terug bij ons Hotel. Het is inmiddels stevig afgekoeld hier, de eerst kou sinds 1,5 week.

11 november: GOEDEMORGEN Natchez! Een goed ontbijt met “make your own waffel”, yeah! Rond 10.30 uur checken we uit. Even naar het Visitor Center aan de overkant van de weg. Een klassieke horse ride tour wordt geadviseerd, dus op pad.

Met paard en wagen door Natchez, echt wel gaaf. Dit plaatsje is een volledig openlucht museum lijkt het wel. Wat een historie! En de oudste stad van de regio! Zelfs twee jaar ouder dan New Orleans! Onze “driver”/gids beschikt over een leuke dosis humor, dus echt wel gaaf. Vele films zijn hier opgenomen in Natchez. Oa North & South met Patrick Swayze.

YEAH, we gaan koffie drinken in een van de gaafste koffiehuisjes die we ooit bezocht hebben. In Natchez, zeker doen! Steampunk Espresso Bar, geweldig en TOP koffie! We lopen terug naar de auto, met een prachtig uitzicht over de Mississippi River.

We rijden nog even langs Melrose Mansion, dit is vandaag open en gratis toegankelijk vanwege National Veterans Day. De tour slaan we over, de wachttijd is te lang en we gaan onze weg opmaken naar Vicksburg, een kleine 130 km sturen. Wat een gave weg, US Route 61!

Lunchtime, what else: Subway. Arrived in Vicksburg. Leuk plaatsje maar geen Natchez.

We checken in bij Hampton Inn & Suites Vicksburg, mooie tijd 17.00 uur. Ons hotel voor deze nacht. Een leuke vraag bij de receptie: Waar kunnen we lekker eten? En we willen niet “fast food” eten. Oeps, das een lastige vraag hier…… We belanden aan bij Restaurant Roca. Eindelijk geen fastfood maar wel very fast. Echt niet normaal, we zijn nog bezig met ons voorgerecht en het hoofdgerecht staat al op tafel. Dus toch wel fast food………….. Ondanks “fast” hebben we overheerlijk genoten en gegeten. Yes, eend is ook lekker in de USA. Onze gastvrouw van de avond vertelde dat ze hier sinds 3,5 jaar woonachtig is maar dat haar relatie sinds een aantal dagen over is. Ze woont nu alleen. Ze voelt zich wel veilig want ze loopt hier continu rond met een geweer. Kennelijk zijn er hier regelmatig “shootings”. Oke, lekker! Dus snel de auto maar in, geen ommetje meer maken.

12 november: GOODMORNING Vicksburg! Rond 09.00 uur ontbijten en dan op pad in Vicksburg. We gaan het Vicksburg National Military Museum bezoeken, omdat het Veterans day was gisteren is de toegang dit weekend gratis. Lucky we! Blijkt een self drive tour te zijn met de auto. Dus ff terug om de auto te halen. Dit park is mega groot! Leuk om te zien maar wij zijn niet onder de indruk. Als je interesse in de historie van oorlogen ligt is het zeker de moeite waard!

In Vicksburg is voor bezoekers nog een Scenic Drive uitgezet, deze rijden we ook nog ff en daarna zetten we onze wegin richting Clarksdale. Een 200 km voor de boeg. In Vicksburg is nog een Coca Cola Museum, helaas op zondag gesloten dus we kunnen er niet in. Kijk HIER voor de museum info. Vicksburg lijkt ooit een interessant plaatsje te zijn geweest maar is heden ten dage op veel plaatsen verlaten. Bedrijven die dicht zijn enz. Lijkt er een beetje op dat de mensen hier de hoop op Vicksburg hebben opgegeven. Wij hebben ons er prima vermaakt! Even wat koffie ophalen bij de Waffle House, ook zo’n typisch Amerikaanse keten. Als je op zoek bent naar food zit je in de USA goed, de ene foodketen na de andere duikt hier op!

En om de postbode het wat eenvoudiger te maken, brievenbusjes aan de weg. In dit gebied zijn erg veel katoenplantage’s te vinden, erg leuk om ff bij zijn katoenveld te stoppen!

Arrived in ClarksdaleGround Zero Blues Cafe, hier waren we graag naar toe gegaan. Helaas op zondagen gesloten ennuh, het is zondag! #Balen

Het beroemde Clarksdale Crossroads sign!

We slapen in Hampton Inn Clarcksdale, alwaar we rond 17.00 uur inchecken. Van een Engels meiske, die hier 3 maanden is voor Blues optredens, krijgen we een tip om bij Levons te gaan eten. En als wij tips krijgen dan gaan we op pad! Rond 18.30 uur schuiven we hier aan. Overheerlijk en gezellig gegeten, dus een goede tip! Na het eten weer terug naar ons Hotel. Morgen op naar onze laatste stop: Memphis.

13 november: GOEDEMORGEN Clarksdale! Langs de 61 kom je veel silo tanks tegens voor graanopslag.

Een aantal kilometers voor Memphis arriveren we in Tennessee, USA staat nummer 3 van deze trip! Fireman – Heroes!

Rond 11.30 uur arriveren we in Graceland, alwaar we eens op onderzoek uitgaan. Ben nooit een Elvis fan geweest maar Graceland bezoeken is toch wel erg indrukwekkend! Een MUST als je in de omgeving van Memphis bent. Dusssss, er naar toe! Dit is echt heeeeeel erg gaaf en indrukwekkend. Wat hier is opgezet rondom THE KING, is echt ongelooflijk! Alles wat je maar kunt verzinnen staat er, en dan wil ik het nog niet hebben over de Elvis Merchandise die te koop is. Je zou maar die hard fan zijn…………. Heeft d’n Gene ook niets zoiets ontwikkeld?

R.I.P. – 08-01-1935 – 16-08-1977, veel en veel te jong!

Aansluitend eens naar Elvis zijn wagenpark gaan kijken. Vele zijn ook gebruikt in de diverse films destijds.

Ook is er een ruimte ingericht met artiesten die allemaal beïnvloed zijn door Elvis, en wie komen we daar ook weer tegen…….. Een erg gave ruimte alwaar KISS pas vanaf begin 2017 onderdeel uitmaakt.

Na ruim 4 uur genieten, deze tijd heb je echt wel nodig daar, reizen we af naar ons Hotel. Nog 15 km rijden en dan zijn we er! Aangekomen (rond 16.00 uur) in Memphis downtown, checken we in bij DoubleTree Hilton Memphis Downtown. Hier verblijven we twee nachten! Onze laatste stop van deze geweldige trip. Rond 19.00 uur gaan we eten bij de Hard Rock Cafe van Memphis, ligt om de hoek bij ons hotel.

We doen nog een afzakkertje bij Flying Saucer, daar hebben 65 verschillende bieren van de tap! Memphis toch? Als je meer dan 200 verschillende bieren op hebt gedronken, mag je naam op een schaal aan het plafond, grappig! Een leuke kroeg, een aanrader!

14 november: GOEDEMORGEN vanuit Memphis. Rond 08.30 uur ontbijten en dan zullen we deze stad eens gaan verkennen. Ons Hotel vanaf de andere kant van de straat! This is the home of the Memphis Redbirds, net iets anders dan de Rode Duivels……. Bij toeval konden we ff naar binnen, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling.

Gevonden: The legendary Sun Studio. Wat ligt hier een ontzettend groot stuk historie, ook voor de heden daagse muziek. Elvis nam hier zijn eerste muziekstuk op, dit hebben we ter plaatse ook nog gehoord. Ongelooflijk dat aanvankelijk niemand in hem geloofde, hoe het vervolg uiteindelijk werd is bekend. Waar zou de hedendaagse muziekindustrie zijn zonder Sam Philips? Wat een GEWELDIGE en INDRUKWEKKENDE plaats om te bezoeken. Mocht je ooit in Memphis zijn, vergeet dan nooit een bezoek aan de Sun Studios, you’ll never forget! 1,5 uur is voldoende om alles goed te bekijken. Meer info over The Sun Studio, kijk dan HIER.

Als we het hebben over “Holy Ground” dan is het hier wel! We were there! Elvis samen met Sam, die aanvankelijk niks in Elvis zag! Legendarisch! Johnny Cash, Elvis, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins! Op deze drumkit nam oa U2 hun Rattle and Hum album op! Same place, other drummer….. Vele muzikanten, ook Elvis, heeft deze microfoon in handen gehad. What a feeling……. Ooit geschonken aan Sun Studio wel met het doel dat deze niet achter het vitrine glas zou belanden. Mensen over de gehele wereld hebben deze microfoon dan ook al vast gehad. Kussen en tegen aan praten is niet de bedoeling want wereldwijd speeksel in deze beroemde microfoon is ook niet gewenst. Vet!

Ook bij de Sun Studio troffen we nog KISS Kruisers aan, uit Schotland. KISS fans are everywhere…….

Zoals gezegd, een onvergetelijk bezoek! YEAH! We vervolgen onze wandeltocht door MemphisFedEx Forum, home of the Memphis Grizzlies!

The Mighty Mississippi River again! Een rode lijn door deze reis!

Een gedenksteen voor Tommy Thayer……

Bij toeval komen we om 13.55 uur bij The Little Tea Shop terecht, een lunchroom. Net wat wij nodig hadden. Wat een ontzettend gaaf tentje, met mega vriendelijke mensen. Mijn KISS shirt doet het goed….. Dit restaurant is het oudste restaurant van Memphis, dit jaar 99 jaar jong, dus volgend jaar feest hier. Kennelijk staan hier de mensen tegen 11.00 uur in de rij om te mogen lunchen, ongelooflijk! Het restaurant is dan ook dagelijks alleen maar open tussen 11.00 en 14.00 uur, we zijn dus net op tijd binnen. Mocht je ooit in Memphis zijn dan zeker deze lunchroom NIET overslaan! Be there on time! Cappuccino tijd bij Cafe Keough! Terug in ons hotel doen we een drankje bij Friday’s, dat zich heeft gevestigd in ons Hotel. Dik verdiend na wederom een gave dag in The States! We beginnen steeds meer van dit land te houden! Ons laatste avondmaal nuttigen we in Kings Palace Cafe, in de drukke hoofdstraat. Alwaar het nu niet zo druk is. Overal klinkt live muziek uit de deuren. Kennelijk gebeurt hier wel eens wat want zo’n 12 politiewagens staan opgesteld bij deze straat. Een lekkere steak met een wijntje en een IPA! Yeah!

Beale Street – Home of the Blues. Hier is het te doen qua uitgaan, eten e.d. in Memphis. Deze weg (US 61) heeft ons van New Orleans naar Memphis gebracht, een prachtige route. Hier opgesteld als een markeringen, want de route loopt hier niet.

We gaan weer op tijd plat, rond 21.30 uur is het weer bedtijdjes tijd. Yep, ook na twee weken merk je nog steeds dat ons ritme anders ligt. Morgen weer zeven uur vooruit in de tijd reizen! De laatste TRUSTE voor de trip is vanuit Memphis! 15 november: GOEDEMORGEN vanuit Memphis en tevens ons laatste vanuit Amerika voor dit jaar! WIJ WILLEN NOG NIET NAAR HUIS!! Wat in New Orleans niet lukt, lukt wel in de apple store bij Saddle Creek, dus ons ritje van 22 km loonde de moeite. Een iPhoneX is een feit en kan mee terug naar NL. Hoppa! Daarna op naar de luchthaven, eerst ff onze auto inleveren bij Alamo. Daar we via Canada vliegen moeten we dus kennelijk ook nog een ETA hebben, om in Canada te komen. Terwijl we alleen een overstap hebben van een half uur. Dus on-line regelen omdat we anders niet weg komen uit Memphis, wat een gedoe allemaal. Plus weer $ 7,00 p.p. lichter…….We houden gelukkig wat tijd over voor een biertje/wijntje met nacho’s. Rond 15.30 uur kunnen we inchecken, bij Air Canada! Memphis (16.05 uur) naar Toronto (19.32 uur), vluchtnummer UA8549. Toronto (20.55 uur) naar Amsterdam (10.35 uur op 16 november), vluchtnummer UA8021 Tijden zijn lokale tijden, tijdverschil met NL is -7 uur in Memphis en -6 uur in Toronto.

16 november: GOEDEMORGEN in de lucht! Een zeer bijzonder USA trip komt op z’n einde. Wat hebben we deze trip weer gave kanten van Amerika mogen beleven, we beginnen steeds meer verliefd te worden op Amerika en de Amerikanen!

Op naar de volgende trip, Noord Noorwegen, op jacht naar het Noorderlicht!

2 Comments

 • Anoniem schreef:

  Wat een geweldig leuk verslag van jullie vakantie met superfoto's …net of je er zelf bij bent. Ben benieuwd naar het gervolg nu jullie inchecken bandaag onboard the kiss kruise. Geniet ervan!

 • Ruud en jolanda, wat een avontuur weer, ben uur bezig met al die foto,s…
  En zo gaaf die cruise zeg al die fans.
  Graceland zou ik ook nog wel willen zien, elvis blijft de king!!
  Geniet nog lang na en welkom thuis.
  Marianne….xxxxx Eindhoven

Leave a Reply