Skip to main content
Naar de zonOp vakantie

Zon, zee en strand in Salou

Pa en Ma van Empel 50 jaar getrouwd, geen groots fist maar wel met het gehele gezin zes dagen naar Salou! YEAH!

12 t/m 17 oktober 2017

12 oktober: GOEDEMORGEN om 03.40 uur. Tis nog vroeg zo op de donderdag maar het is voor een goed doel. We mogen met Pa en Ma van Empel op pad naar Salou! Op 27 oktober 2017 zijn ze 50 jaar getrouwd, geen feest, maar wel een heerlijk uitje met het gezin. Om 04.45 uur is het verzamelen in Eersel en daarna op naar Eindhoven Airport! Let’s go to Reus……. Aangekomen in Reus, na een rustig vluchtje van een kleine twee uur, worden we opgewacht door drie taxi’s. Op naar ons Hotel in Salou, Blaumar Hotel.a het inruimen der kamers, eerst een hapje.

Enwel op z’n Nederlands bij Boordje van Kootje.

Iedereen trekt zijn plan, Remco en Ruud gaan de zee in. Golven duiken!

Dinertime in ons Hotel. Een zeer goed buffet met vele goede visgerechten wacht op ons. Heerlijk!

Aangezien de dag omstreeks 03.30 uur van start ging, gingen na een drankje de oogjes dicht rond 22.00 uur.

13 oktober: GOEDEMORGEN vanuit Salou op deze vrijdag de dertiende! Na een heerlijk ontbijtbuffet, op naar Port Aventura, een erg leuk en bijzonder pretpark. Met de bus mee, lopen is net iets te ver voor ons allemaal. Yep, we zijn er: Port Aventura. Na de politiecontrole (rugzakken), gaan we rond 11.00 uur het park op. Eerst ff wat familiepics bij de fontein.

Iedereen trekt zo’n beetje zijn plan, prima, want niet iedereen durft overal in. Respect! Wij gaan naar het schommelschip en de vogelshow, de moeite waard. iedereen lacht zich te pletter, helaas kennen we geen Spaans, echter het is zeer de moeite waard!

Over een aantal weken zit ik in Costa Maya, op zoek naar de Maya tempels. Dit in het kader van the KISS Kruise VII. Hier alvast een namaak opwarmertje!

Het is bijna Helloween en ze hebben op dit park alles in het werk te stellen om dit thema aandacht te geven. Yep, de moeite waard!

Na een lange en behoorlijk warme dag is het tijd voor een Spaans biertje. Dik verdiend zullen we maar zeggen: Estrella. Met de bus terug naar Salou, helaas Salou centrum ipv Salou Beach. Weten wij veel, dus nog overstappen in een andere bus om uiteindelijk terug te komen bij ons hotel. Een leuk park, zeker als je pretparkenliefhebber bent. Een borrel, diner en aansluitend is het bedjestijd. Een mooie en geweldige dag komt tot een einde.

14 oktober: GOEDEMORGEN vanuit Salou! Ontbijt er in, insmeren en wegwezen! Iedereen kan vandaag zijn gang gaan, wij besluiten scooters te huren bij Drac Beach. Yep, met lege tank meegekregen dus eerst ff bij de Shell op bezoek! We rijden via La Pineda naar Tarragona. We komen er wel achter dat er pit in die scooters zit, dus helm op is meer dan terecht. Op de rechte stukken tikken deze al makkelijk de 90 km/h aan. KISS is everywhere………

De tijd verstrijkt dus het is inmiddels alweer lunchtijd geworden. We strijken neer bij een Amerikaans tentje, Neerle vond het interieur zo gaaf! Peggy Sue…….. Gemiddeld gezien is de koffie in Spanje niet zo geweldig, dus een goed bakkie “Americano” is van harte welkom!

Met volle maagjes naar het Amphitheater van Tarragona! Een erg gaaf plekkie zo kort bij de zee! Olijfbomen zie je echt overal in Spanje!

We crossen de bergen in met die scooters. Yep, de 110 km/h is ook haalbaar! Vet maar wel erg hard op zo’n scooter. We crossen via kleine dorpjes naar Vilaplane en zo weer via Reus terug naar Salou.

Biertje en Sangria in Cambrils, leuk plaatsje. We moeten terug want het begint dinertime te worden en de zon is inmiddels weg, dus het begint donker te worden.

Bij terugkomst in ons Hotel in Salou is het tijd om naar ons dinerbuffet te gaan. Wederom genieten! Na diner is het terrastijd. We overhandigen onze cadeautjes aan het Gouden Bruidspaar! Deze worden met een traan en lach ontvangen.

Proost en na het proosten is het weer mooi geweest rond 23.00 uur.

15 oktober: Yeah, GOEDEMORGEN vanuit Salou! Vandaag Salou dag! Wij blijven bij ons Hotel, de rest gaat naar Cambrils om te shoppen. Zwemmen, Jolanda en Ruud Sauna en stoomcabine. Na dit alles is het inmiddels alweer gaande weg de middag, tijd voor lunch. Op zoek naar Pizza word er besloten, Goretti is nabij ons Hotel en daar blijken ze overheerlijke pizza’s te hebben. Ruudje doet er een Bloody Mary cocktail bij, lekker met tomatensap. Yes, I like it! Daarna is het zeezwem tijd. Yeah, in de golven en we spotten nog enkele vissen tijdens het snorkelen. Daarna huren we nog een waterfiets, dat is lachen op de golven.

Ontzouten in eigen douche en dan is het borreltijd op eigen terras! Rond 22.30 uur gaan de oogjes weer dicht na wederom een leuke dag in Salou!

16 oktober: GOEDEMORGEN vanuit Salou. Rond 08.30 uur gaan we ontbijten want om 09.30 uur staat ons vertrek naar Barcelona gepland. Kleine 15 minuutjes wandelen en kunnen we onze treinkaartjes bestellen. Om 10.14 uur reizen we af naar Barcelona, een ritje van zo’n 80 minuutjes.

Het treinstation van Salou!

In Barcelona aangekomen nemen we de Hop on Hop off bus. We blijven zitten tot aan de La Rambla, beetje de hoofd (winkel)straat van Barcelona. Daarna Hop off dus!

Columbus Monument in Barcelona! Aan het begin van de la Rambla eten we eerst ff met z’n allen waarna de wegen scheiden. Iedereen op eigen houtje door deze Spaanse stad, om 17.30 uur bij Barcelona Stans station voor de terugkeer naar Salou. Hard Rock Cafe Barcelona, wel eerlijk zijn, we zijn niet binnen geweest! Als je dan een bushokje plaatst naast zo’n Hop on Hop off bushalte, is het feest. Tweedehands oortjes verzamelplaats……..

Basilica De La Sagrada Familia is werkelijk een never ending story. Wat een immens gebouw. Tijd voor de binnenzijde hebben we helaas niet, dus moeten we het doen met een rondje om het gebouw.

Dat was dus weer een Hop off, dus nu weer Hop on! We rijden nog langs Camp Nou, een stadion wat er van de buitenzijde niet zo imposant uitziet omdat het half onder de grond ligt. Terug bij het station is het nog tijd voor een drankje en dan vertrekken we weer richting Salou. Tegen 19.30 uur komen we in Salou weer aan, tijd voor ons diner. Net als de zondagavond eten we in Hotel Da Vinci Royal, want Hotel Blaumar is qua restaurant in verbouwing.

Na het eten is iedereen gesloopt na een dagje Barcelona en reizen. Nog een drankje op “eigen” terras en op tijd plattie. De laatste welterusten vanuit Salou.

17 oktober: De laatste GOEDEMORGEN vanuit Salou. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en af te reizen naar Reus. Om 11.30 uur vliegen we weer terug naar Eindhoven!

Dit keer sluiten we geen reis maar een vakantie af. Erg gaaf en gezellig geweest. Dank aan Pa en Ma van Empel, WIJ hebben genoten! 
PS:
Twee weekjes thuis en dan op naar New Orleans, another KISS KRUISE (KKVII) is waiting!

Leave a Reply