Skip to main content
Never Stop Travelling ApprovedNieuws

Approved by Never Stop Travelling; Unembeza Boutique Luxury Lodge

Hoedspruit is het centrale dorp van waar uit een aantal prachtige game reserves en private Lodges te vinden zijn, de meeste zijn onderdeel van het Greater Kruger National Park en staan in open verbinding met het Kruger National Park. De stad is gericht op landbouw, met een toenemende rol voor toerisme. Volgens de verhalen is de naam afkomstig van de oprichting van de stad. Een groep pioniers kwam aan in het gebied. Na een zware tocht gooide een van de pioniers zijn hoed in de Sandspruit rivier, waarmee de beslissing was genomen om te blijven. Hier werd de stad opgericht, die de toepasselijke naam Hoedspruit kreeg.

In Private Game Reserves is het niet toegestaan met eigen auto safari te rijden. In sommige parken is het wel toegestaan om vanaf de ingang tot uw Lodge te rijden. Veel van deze Private Game Reserves bevinden zich aan de westelijke rand van het Krugerpark, velen in de omgeving van Hoedspruit. Sinds 1994 heeft een aantal Private Reserves de grenshekken met het Krugerpark verwijderd waardoor er een groter gebied ontstaat voor dieren.

De laatste Lodge die we bezoeken tijdens deze Zuid-Afrika trip is Unembeza Boutique Lodge, een prachtige Lodge te midden van het Hoedspruit Wildlife Estate in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo. Unembeza is een boutique Lodge met alle comfort te midden van alle wilde dieren. Natuur liefhebbers zullen hier enorm genieten van alle rust en de diversiteit. Wees niet verrast als je ’s avonds de jakhals kunt horen en wanneer de giraffen in de middag langs komen om van de ‘knobthorn’ boom in de tuin te komen eten.

De gerechten die worden geserveerd in het restaurant zijn Afrikaans goed! Vergeet bij je ontbijt zeker de omelet niet. Gezellig terras, een drankje aan de bar of liever een drankje bij je “eigen huis”? Ze komen het drankje graag brengen voor je! Wat te denken van een diner, rond het kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel, echt genieten. Service staat hier op 1, zodat jij optimaal kunt genieten van je verblijf. De Zuid-Afrikaanse zijn van hoge kwaliteit, wijnliefhebbers zitten hier goed!

Wij zeggen Never Stop Travelling Approved tegen Unembeza Boutique Lodge. Een dikke PROFICIAT met jullie dikverdiende award!

Never Stop Travelling biedt interessante reizen aan in Zuid-Afrika, zowel individueel alsook in groepsverband! Lekker op vakantie of actief op pad, wij informeren je graag verder over de mogelijkheden in dit prachtige land. Zeer geschikt voor een self-drive rondreis!

Onze volledige self-drive rondreis door het Noorden van Zuid-Afrika eens bekijken en ook inspiratie opdoen? Kijk dan snel HIER!

Leave a Reply