Skip to main content
Nieuws

De beste reisbestemmingen om nú je koffers te pakken!

Ja, we mogen weer! In plaats van dromen zonder uitzicht kunnen we nu ook echt plannen maken voor waar we naartoe kunnen reizen. De wereld gaat stukje bij beetje verder open en daar gaat ons reishart natuurlijk sneller van kloppen. Hoe zit het met jouw volgende vakantie? Begint het bij jou ook al te kriebelen? Kijk dan vandaag met ons mee naar de plekken waar je naartoe kunt.

Welke kleur heeft het verkeerslicht?

Als je nu naar de wereldkaart kijkt zoals je die bij de Rijksoverheid kunt vinden zie je al meer kleuren dan het dieprood waar we (voor ons gevoel) eindeloos tegenaan hebben gekeken. Er zijn vier kleurcodes die iets zeggen over de veiligheid in dat land:

  • Rood: zeer ernstige risico’s, reizen wordt afgeraden;
  • Oranje: ernstige risico’s, reis alleen voor noodzakelijke reizen en ga bij aankomst en/of terugkomst in thuisquarantaine;
  • Geel: lichte risico’s, reizen mogelijk met coronapaspoort of negatieve PCR-test (max. 72 uur oud);
  • Groen: geen gezondheidsrisico’s.

Uiteraard gelden ook bij reizen enkele basisregels over afstand houden, maximale groepsgrootte, en het dragen van mondkapjes. Je zult dit misschien allemaal onduidelijk vinden klinken, en dat is het eigenlijk ook. Zeker omdat het per land nogal eens kan verschillen wat verplicht is en wat wel en niet mag. Daarom hebben wij hier alvast wat bestemmingen op een rijtje zet waar je nu (of snel) naartoe kunt!

Reizen door Europa

Misschien vind je het een veilig gevoel om (net zoals wij deden vorig jaar) op het Europese vasteland op vakantie te gaan. Wij deden Tsjechië, Oostenrijk en Slowakije aan. Andere bijzondere Europese tips zijn Slovenië, Kroatië en Georgië. De meer traditionele Europese vakantielanden die op geel staan (en dus een negatieve test willen zien) zijn Portugal (inclusief Madeira), Spanje, Griekenland en de Canarische Eilanden.

Lekker op reis in (het Koninkrijk der) Nederland(en)!

Uiteraard kun je ook gewoon in Nederland op vakantie. Maar wist je ook dat je aan de andere kant van de wereld óók op vakantie in Nederland kunt? De Nederlandse Antillen welteverstaan: Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint-Eustatius.

¡Vamos a (Sud)américa!

Vanaf de Nederlandse Antillen is het relatief ook niet ver meer naar Zuid-Amerika. In landen als Ecuador, Colombia, Costa Rica en Panama staan ze klaar om toeristen met open armen te ontvangen. Een stukje noordelijker, in Mexico en Guatemala, is dat ook het geval. En uiteraard gaat het in de Verenigde Staten ook goed met de vaccinatiecampagne, dus ook daar gaan mogelijkheden ontstaan.

Mogen wij jouw volgende reis boeken?

Helaas moeten we wel benadrukken dat wat we hier schrijven over een week alweer anders kan zijn. Gelukkig gaat het nu wel de goede kant op dankzij de wereldwijde vaccinaties, maar het is wel iets om rekening te houden. We denken van niet, maar het zou kunnen dat jouw vakantiebestemming ineens op oranje springt als jij er bent. Dat betekent dat je dan bij terugkomst in thuisquarantaine moet. Ook kan het reisadvies per land verschillen. Laat je dus van tevoren goed informeren – bij Never Stop Travelling dus!

Leave a Reply