Skip to main content
Onze klanten op reis

‘Bijna-reiziger’ Marieke aan het woord

Vandaag deelt sportinstructrice Marieke Verleg haar verhaal met onsZij zou eigenlijk samen met haar kinderen Lars (16) en Marit (12) naar Tenerife vliegen, maar we weten allemaal wat er roet in het eten gooideGelukkig zag Jolanda een kans om de vakantie kosteloos te annuleren. Marieke vertelt hier graag over.  

¡Vamos a Tenerife!

“Het was lang geleden dat Lars had gevlogen”, vertelt ze. “Hij wist er eigenlijk niks meer van. Daarom wilde ik mijn kinderen in de herfstvakantie graag meenemen naar een vakantieoord met zonzekerheid. Al snel viel de keus op een all-in vakantie in Tenerife.”  

   

Marieke is werkzaam bij de sportschool waar Jolanda en Ruud ook allebei komen. Zodoende kwam ze met het idee om bij Never Stop Travelling haar reis te boeken. “Ik had al wel eerder geboekt bij reisagenten, maar die kende ik niet persoonlijk”, aldus Marieke. Ze was er snel bij – ze boekte in januari. “Toen corona kwam dacht ik nog, we zullen tegen die tijd wel zien hoe het allemaal gaat”, zegt Marieke. Ze had een doorlopende annuleringsverzekering en reisverzekering, dus ze maakte zich geen zorgen.  

Code oranje

In de tussentijd sprak ze Jolanda nog een paar keer, maar een maand voordat de reis zou plaatsvinden begon bij Marieke de paniek toch licht toe te slaan. Voor Tenerife was toen code oranje afgegeven”, zegt ze. “Ik heb toen overlegd met Jolanda over de mogelijkheden. Jolanda nam contact op met de reisorganisatie, maar die zeiden dat code oranje slechts een advies is en dat ze dus voornemens waren om gewoon te vliegen. Mijn verzekeringsmaatschappij gaf ondertussen aan dat reizen naar oranje gebieden voor eigen risico is. Annuleren was dus geen optie, omdat ik dan slechts de helft van mijn bedrag terug zou krijgen.” 

Marieke wilde niet reizen naar een land met code oranje, dus ging Jolanda op zoek naar een oplossing. Ze hadden zeer regelmatig contact. Al snel vond Jolanda alsnog een reden om te kunnen annuleren en het volledige reisbedrag terug te krijgen”, zegt Marieke opgelucht. “Ik had het bedrag drie dagen later op mijn rekening staan. Alleen de aanbetaling kreeg ik terug als voucher vanuit de reisorganisatie.” Goed om te vermelden is dat Never Stop Travelling heeft besloten géén eigen reisvouchers uit te geven en, daar waar mogelijk, de klant direct het geld terug te geven.  

Never Stop Travelling – de eerste keus

Het contact met Jolanda heeft Marieke altijd als prettig ervaren. “Ze is goed bereikbaar en bijna altijd beschikbaar, zelfs tijdens haar eigen vakantie”, zegt ze tevreden. “Ik ben blij dat ik geboekt heb bij Never Stop Travelling en niet zelf, ook al ging de reis niet door. Ik moet er niet aan denken dat ik dit allemaal zelf had moeten regelen.”  

Leave a Reply