Skip to main content
Nieuws

Hoe ga ik op 1,5 meter-vakantie?

Het kan verkeren – vorige week nog spraken we onze twijfels uit over een zomervakantie buiten onze landsgrenzen, niet veel later maakte premier Rutte bekend dat per 15 juni het reisadvies voor veel Europese landen wordt versoepeld. Kortom: we mogen weer! Maar uiteraard wel op anderhalve meter of met de maatregelen die van toepassing zijn in het betreffende land. Hoe zien vakanties in ‘het nieuwe normaal’ eruit? 

Actuele reisadviezen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken hanteert kleurcodes om diverse gradaties reisadvies te geven. Tot 15 juni staat het advies voor alle landen op oranje: alleen reizen als dat strikt noodzakelijk is. Voor de meeste Europese landen en de Caribische eilanden binnen het Nederlands koninkrijk verandert dat vanaf 15 juni in code geel: vakantiereizen zijn mogelijk, maar let op risico’s.  

Binnen de EU blijven Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk op oranje. Voor een aantal landen (zoals Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland en Spanje) geldt wel dat zij eerst nog moeten besluiten om de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer op te heffen.  

Wat dit voor jou betekent

We raden het dus af om naar een vakantieland met code oranje af te reizen. Landen met code geel of groen, daarentegen, zijn goed mogelijk – als je de nodige voorzorgsmaatregelen in acht neemt, uiteraard. Het belangrijkste daarbij is dat je te allen tijde 1,5 meter afstand houdt van anderen en dat je goed let op je persoonlijke hygiëne; met andere woorden, niet anders dan je de afgelopen maanden gedaan hebt. Tijdens je vakantie is het wel van belang dat je actualiteiten in het (vakantie)land goed volgt en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen. 

Hoe ziet jouw vakantie er dan uit in dat nieuwe normaal? Vorige keer deelden we tips voor een vakantie in eigen land – uiteraard zijn die tips nog steeds van kracht. De eerste trends die wij zien zijn dat mensen op zoek gaan naar stilte en rust; weg van andere mensen en met hun eigen sanitair en keuken. Lekker in de bossen, aan het strand, of op bijzondere plekken zoals op het water en zelfs in een boomhut boven de grond! Uiteraard zijn er ook andere opties mogelijk. Misschien heb je wel behoefte aan een heerlijk weekje luieren op Aruba, Curaçao of Bonaire, of wil je met een huurauto een of meerdere Europese landen ontdekken. We nemen graag de mogelijkheden met je door!  

Veilig reizen met Never Stop Travelling

Als reisbureau kunnen wij niet alleen een maatwerk vakantie voor jou samenstellen op basis van jouw wensen, we kunnen ook een veilige en verantwoorde optie voor je bedenken als je dat zelf lastig vindt. Bovendien heeft het boeken bij een reisorganisator die bij United Travel aangesloten is diverse voordelen. Zo maakte minister-president Rutte bekend dat reizen op eigen risico is en dat er geen repatriëringsvluchten georganiseerd gaan worden wanneer een land ineens op slot gaat. Gelukkig is dat bij onze reizen een ‘service’ die er gewoon bij hoort.  

Tijdens onze webinars hadden we het steeds over ons nieuwe motto: ‘dream nowtravel later’. We hebben nieuws voor je: later is nu! Laat ons meedenken met je vakantieplannen, pak je koffers en reis met ons mee…. 

Leave a Reply