Skip to main content
Onze klanten op reis

Op zoek naar het Noorderlicht in Fins Lapland

Tot voor kort zat Rick van Ham voor zijn Minor van zijn opleiding Technische bedrijfskunde in Finland. Hij is nu weer veilig thuis, maar liever had hij natuurlijk gewoon daar zijn Minor afgemaakt. Gelukkig heeft hij in ieder geval alvast één onvergetelijke herinnering aan de trip overgehouden: een bezoek van zijn gezin en opa en oma! Vader Jacco vertelt.

Weekje wintervakantie

“Van 1 tot en met 8 maart gingen we een weekje naar Finland om Rick te bezoeken”, vertelt Jacco. “Het was een bijzondere kans voor ons: een unieke vakantie én onze zoon, broer en kleinzoon bezoeken.”

“Fins Lapland is weer eens wat anders dan een zomervakantie of een skivakantie”, vertelt Jacco. “Het is in het begin even wennen om op de bevroren ijswegen te rijden, maar als je er eenmaal aan gewend bent kun je, met de spikes, gewoon veilig met snelheid rijden. Het is heel rustig op de weg en onderweg zie je de mooiste vergezichten: met sneeuw bedekte heuvels en heel veel natuur.”

Bijzondere ervaringen

“We hebben heel veel leuke dingen gedaan en prachtige plekken bezocht. We hebben een kasteel bezocht in Oulu en in het plaatsje Kemi zelfs een ijshotel! Ook hebben we daar het vissershaventje bezocht met een hele bijzondere sfeer. Verder zijn we naar ijswatervallen gegaan; het was 2 uur heen en 2 uur terug, en ter plekke maakten we een wandeltocht van 2,5 uur, dus daar hebben we een dagtripje van gemaakt.

“We hebben enorm genoten van de omgeving en de rust. Never Stop Travelling heeft alles tot in de puntjes geregeld voor ons. We hadden fijne huurauto’s en een chalet met sauna vlak bij een skigebied. De locatie was perfect! Helaas hebben we het Noorderlicht niet gezien. Rick heeft dat wel twee keer gezien, dus we moeten het nu even met de foto’s doen. Maar het is een goede reden om terug te gaan!”

Een actieve vakantie

“We hebben een echte, lekkere, actieve wintervakantie gehad. Zo hebben we zelf op hondensledes gereden, door de sneeuw gecrost op sneeuwscooters, en ook veel geskied. De grootouders van Rick hebben ook veel gewandeld. Ook zij hebben erg genoten van deze speciale reis. Het was fijn voor Rick om zijn broer Koen weer te zien. Ze hebben samen veel lol beleefd.

“Never Stop Travelling heeft alles top voor ons geregeld. Het was een heerlijke actieve vakantie om nooit te vergeten!”

De familie van Ham was net op tijd terug vóór de corona-maatregelen genomen werden. Rick is eind maart teruggekomen naar Nederland. Ze besloten pas twee weken voor vertrek dat ze deze vakantie wilden boeken, dus het was voor ons een uitdaging om alles nog te boeken. Maar het is gelukt en we zijn blij dat de familie van Ham er een herinnering voor het leven bij heeft!

Leave a Reply