Skip to main content
Never Stop Travelling ApprovedNieuws

Eerste gids/chauffeur in Ethiopië ontvangt de Never Stop Travelling Erkenning!

Waarom ook een gids/chauffeur in aanmerking kan komen voor de Never Stop Travelling Erkenning?

Ermias Tekeste, een Ethiopische jongen van 34 (anno 2019) uit Addis Abeba, is al ruim 14 jaar werkzaam in de toeristensector. Hij startte als chauffeur om toeristen het prachtige Ethiopië te laten ervaren. Dat deed hij de eerste maanden kosteloos om zo te tonen aan diverse touroperators dat hij de beste was. Tijdens de reis door Noord-Ethiopië van Never Stop Travelling werd Ermias, voor vrienden en bekenden Ermi, aan ons gekoppeld. Toeval bestaat niet, toch?

Aangezien voor Never Stop Travelling veiligheid op reis een zeer belangrijk item is, mag een goede chauffeur tijdens een reis door Ethiopië echt niet ontbreken. In een land waarin zelf rijden door ons echt afgeraden wordt, wil je natuurlijk wel veilig op de bijrijdersstoel(en) zitten. De hectiek in het verkeer en de condities van de wegen maken zelf rijden bijna onmogelijk! Daarbij lopen er net zoveel geiten, ezels, paarden, koeien e.d. over de weg dan mensen. Erg onvoorspelbaar en zeker als je dit verkeer niet gewend bent. Natuurlijk is het erg bijzonder om eens in een klein dorpje of ergens bij een uitzichtpunt te stoppen, vergeet dan niet dat er binnen enkele minuten tientallen kinderen en mensen rondom je auto staan, die geen of nauwelijks Engels spreken! Onveilig is het niet direct maar wel een veilig gevoel dat er iemand bij je is, die de taal spreekt.

Never Stop Travelling houdt van een goed en open gesprek, daarbij is de juiste connectie erg belangrijk. Op basis van goed vertrouwen kun je veel informatie uitwisselen, over het land, de mensen, het eten, de gewoontes e.d. Met de wetenschap dat in al deze hectiek er mensen hun rijbewijs hebben gekocht en er dus fraude wordt gepleegd met dit soort documenten, wordt het rijden nog gevaarlijker want dit soort mensen zijn dus wel je medeweggebruikers!

Ermi heeft Never Stop Travelling twee weken door het schitterende Ethiopië gereden, wij hebben de meest heftige wrakstukken zien liggen, afgronden gezien, wegen bereden die de naam “weg” niet mogen dragen en ons nergens onveilig gevoeld. Continu kunnen genieten van de “film” die vanuit de auto zichtbaar was, waar wij wilden fotograferen werd er gestopt. Tevens was er dagelijks ruimte voor gesprekken, “crazy things”, respect en veel humor.

Ermi kent de weg, de mensen, heeft een “reisnetwerk” wat ongekend groot is en weet perfect te handelen als het anders loopt dan verwacht. In Ethiopië is brandstof niet over en altijd beschikbaar, als je dan niet de juiste wegen weet te bewandelen, sta je stil. Petje af, hoe Ermi zoiets oplost.

Na een veilige en mooie reis door Ethiopië, moesten we met een lach en traan afscheid nemen van “onze” Ermi. In de meeste gevallen wordt de Never Stop Travelling Erkenning uitgereikt aan overnachtingslocaties, touroperators e.d. zelden aan individuen die je op een reis tegen komt, denk aan gidsen, chauffeurs e.d. die je kortstondig vooruit helpen. In dit geval willen wij zeker over gaan tot het uitreiken van de Never Stop Travelling Erkenning aan deze geweldige gids/chauffeur, Ermi.

Wij zeggen Never Stop Travelling Approved!

Never Stop Travelling biedt interessante reizen aan in Ethiopië, zowel individueel alsook in groepsverband! Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden in dit prachtige land.

Onze volledige Ethiopië reis eens bekijken, kijk dan snel HIER!

Leave a Reply