Skip to main content

Atlanta, je hoort er niet zoveel over, toch interessant voor een stedentrip? Never Stop Travelling doet onderzoek!

Na vier KISS KRUISES, hadden we in 2018 besloten, om Oman aan te doen in plaats van KISS KRUISE VIII, toch was de “KISS jeuk” te groot om 2019 ook over te slaan. Op naar KISS KRUISE IX! Aangezien de vliegreis via Atlanta is, besloten om deze stad ook maar eens nader onder de loep te nemen. Kijk je mee? De vaste verblijfplaats voor deze trip is Hyatt Place Dowtown Atlanta, een meer dan prima uitvalsbasis voor een Atlanta bezoek. Erg centraal gelegen, nabij trein/metro station (directe verbinding met de luchthaven) en midden in Downtown. Ruime kamers, voor Amerika begrippen een goed ontbijt, fitness centrum en erg makkelijk is de eigen shuttle service. Die kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat bellen en brengt je overal heen, soort van gratis taxi! Prima hotel!

In Atlanta ga je natuurlijk naar het CNN Centre, met miljoenen kijkers per dag, wereldwijd de grootste nieuwszender. Momenteel (anno 2019) zijn er wereldwijd 40 kantoren van deze beroemde nieuwszender. Diverse tours worden er aangeboden, wel even rekening mee houden dat het hier druk kan zijn dus een reservering (kun je online HIER doen) is wel gewenst. Een kijkje achter de scherm is erg bijzonder, zeker als je op de afdelingen nieuwsvoorbereidingen en social media kijkt. Hoeveel werkplekken kun je in 1 ruimte kwijt? Hoe snel moet met heden ten dage reageren en nieuws uitbrengen, echt ongelooflijk hoe snel alles wereldwijd in het nieuws komt. Dit alles verpakt in een gigantisch gebouw met een schitterende entree! En mocht je honger hebben, diverse eetgelegenheden sieren de entreehal. Een erg leuke ervaringen en zeker een toevoeging aan je Atlanta trip.

Atlanta kent natuurlijk ook zijn schitterende straatbeelden, daarbij mogen natuurlijk de typisch Amerikaanse plaatjes niet ontbreken! Hoe leuk zijn die wegmarkeringen, Waffle House (waar vind je die niet?), de typisch Amerikaanse brandweerwagen e.d.

Bij je bezoek aan Atlanta mag zeker World of Coca Cola niet ontbreken! Hier is de Coca Cola ontstaan. Zelden zo’n grote collectie aan Coca Cola artikelen gezien, alle uithoeken van de wereld zijn vertegenwoordigd. Als je verschillende Coca Cola Company drankjes wilt testen, dat kan in het Tast centre, met zo’n 100 verschillende smaken kun je de buik wel vullen! De openingsfilm sprak mij wel aan: “People don’t remember days, they remember moments”, een korte film van zo’n 7 minuten die erg bijzonder van opzet is. Op de eerste etage kun je nog de 4D cinema in, sla die zeker niet over. Een pittige “rit” incl. 3D bril is een feit! Yep, eerlijkheidshalve moet ik bekennen absoluut geen Cola drinker te zijn, echter een bezoek aan dit museum is prachtig! O ja, een colaatje per dag als je bijzondere reizen maakt is wel aan te raden, houdt de wc vaak op afstand….. Mocht je dan nog een artikel kunnen bedenken waar geen Coco Cola op vermeld staat, loop dan nadien even door de souvenirshop heen, zelden zoveel spullen/zooi gezien met Coca Cola er op! Kan Gene Simmons (KISS) zeker nog wat van leren!!

Inmiddels heb ik al 33 Hard Rock Cafe’s bezocht, dus die van Atlanta mag zeker niet ontbreken. Je kunt er prima eten, dus waarom zou je die ook overslaan? Hard Rock Cafe Atlanta is groot van opzet, en ook hier heb ik weer lekker genoten. Nummer 34 binnen gekopt. Hard Rock Cafe ligt aan de bekende Peachtree Road midden in Downtown, kun je eigenlijk niet missen. In Downtown tref je diverse goede bars en restaurants aan, en gelukkig niet allemaal van het “fast food concept”.

Muziek en stedentrips is voor Never Stop Travelling altijd een combinatie die we graag maken, dus waar kan er in Atlanta een concertje meegepikt worden. Buckhead Theatre voor een avondje serieuze Death Metal met Obituary, Abbath en Midnight. Een erg leuke concertzaal en met de metro goed bereikbaar, uitstappen op Buckhead (Red Line) en dan 1,5 km wandelen. Prima avond, veel “zware metalen”, een volledig concertverslag ga ik hier niet plaatsen maar 25 oktober 2019 kan de boeken in als een geslaagde Metal Avond.

I HAVE A DREAM! Natuurlijk mag bij een bezoek aan Atlanta een rondleiding op de Martin Luther King Hirstorical Site niet ontbreken. Zo’n 1,5 km wandelen vanuit Downtown. Deze historische plaats is heden ten dage in beheer van U.S. National Park Service. Dit is echt een “must thing to do” in Atlanta. Entree is gratis, net zoals de tour in het geboortehuis van Martin Luther King. Je moet wel even je plaatsje reserveren in het Visitor Centre, waar overigens een gave en bijzondere expositie is van het leven van MLK. Indrukwekkend!

Martin Luther King, oorspronkelijk Michael Luther King, Jr. (Atlanta (Georgia), 15 januari 1929 – Memphis (Tennessee), 4 april 1968), was een Amerikaanse baptistendominee, politiek leider en een van de prominentste leden van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. King werd beroemd in de jaren 1950 en 1960 dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door de mars naar Washington op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, maar King had ook vijanden. Tijdens de betoging in 1963 hield hij op de trappen van het Lincoln Memorial zijn legendarische toespraak “I Have a Dream“, waarin hij zijn hoop uitsprak dat mensen ooit op hun gedrag en niet op hun huidskleur beoordeeld zouden worden. Een jaar later, op 10 december 1964, kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede. In 1968 werd Martin Luther King op 39-jarige leeftijd doodgeschoten terwijl hij op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis stond. Dit was een tragisch dieptepunt in de roerige jaren 1960, waarin ook andere progressieven en voorvechters van burgerrechten in de Verenigde Staten, zoals president John F. Kennedy (november 1963), Malcolm X (februari 1965) en Robert F. Kennedy (juni 1968), slachtoffer werden van geweld. Voor velen is Martin Luther King een symbool voor de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten gebleven. De derde maandag in januari is in de VS de Martin Luther Kingdag, een nationale feestdag, gewijd aan King en zijn gedachtegoed.

Een bijzonder hoofdstuk in de Amerikaanse en wereldwijde  geschiedenis.

In het MLK Huis is het niet toegestaan om te fotograferen en/of filmen, in dit blog moet je het dus doen met beelden vanuit de buitenzijde. Op Google zijn wel beelden terug te vinden over de binnenkant van dit bijzondere huis. Om de Martin Luther King Historical site goed te bekijken, moet je zeker rekening houden met 4 uur bezoektijd.

Een stad verken je vaak te voet op de beste manier, je komt dan vaak wat meer details dan vanuit een auto of met de fiets. Alhoewel fietsen tijdens een stedentrip een aanrader is van Never Stop Travelling sla ik het deze ronde toch over.

Mijn laatste Atlanta dag besteed ik met een stadswandeling, diverse apps bieden leuke wandelingen aan in Downtown Atlanta maar ook in de buitengebieden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de leukste spots er uit te filteren en zo je eigen wandeling samen te stellen. Ik start “zelf mijn samengestelde dag” bij de historische begraafplaats Oakland Cemetery. Aangezien de afstanden wat verder uit elkaar liggen vandaag heb ik een dagkaart voor de metro/trein gekocht! Voor $ 9,00 cross 24 uur onbeperkt door de stad. De begraafplaats ligt op enkele honderden meters van King Memorial station verwijderd. Indrukwekkend! Wat opvalt is het enorme oppervlakte, met schitterende uitzichten op Skyline van Atlanta. De begraafplaats wordt sporadisch nog gebruikt en is zeer goed onderhouden! Een begraafplaats bezoeken als toerist blijft natuurlijk vreemd, echter deze hoort wel bij je Atlanta bezoek!

Een halte verder oostwaards vanuit deze begraafplaats en je bent op 1,5 km verwijderd van Little Five Points, een erg leuke en bijzondere wijk. Deze wijk mag je niet missen tijdens je Atlanta bezoek. Ze hebben er zelfs een “Weed Camper” en de hashlucht is overal ruikbaar. Kunt daar prima eten en drinken, als je van leuke en niet alledaagse shopjes houdt, moet je echt hier zijn.

Underground Atlanta, is te vinden in Downtown, helaas was ik er op een zondag en zijn vele winkels en shops gesloten. Een leuke opzet en een kijkje meer dan waard!

Dat (de meeste) Amerikanen niet zoveel hebben met bewegen, zie je op de straat terug. Nauwelijks fietsers en wandelaars (of het moeten korte afstanden zijn), daar hebben ze in Atlanta iets op gevonden, overal zie je elektrische steppen staan die je met een app mee kunt nemen, de kosten worden dan automatisch afgeschreven, en…..je hoeft niet veel te bewegen. Honderden van die steps “sieren” de stad en liggen overal gepast en ongepast tegen de grond aan.

Het bijzondere en authentieke Fox Theatre is een meer dan bijzonder bouwwerk. Je kunt daar prima en leuke voorstellingen aanschouwen, daarbij zijn er ook op een aantal dagen en tijden rondleidingen door het gebouw. Ik heb dit niet verder onderzocht maar moet zeker  geweldig zijn! Reserveren is wel noodzakelijk, zeker in het hoogseizoen.

Ik sluit dit schitterende bezoek aan Atlanta weer af, door naar Miami voor een nieuw KISS KRUISE avontuur, KISS KRUISE IX! Meer informatie nodig over Atlanta, Never Stop Travelling informeert je graag met het samenstellen van jouw bezoek aan deze mooie stad!

Leave a Reply