Skip to main content

Ibiza: Eiland verkennen, genieten, inspiratie opdoen. Ook ervaringen opdoen voor mijn opleiding tot B-Mind trainer en coach. Inspiratie verkrijgen voor de verrijkingsreizen die Never Stop Travelling vanaf 2020 gaat aanbieden en begeleiden.

Oktober; een ideale maand om van dit relaxte, zonnige, gastvrije en volgens sommige magische eiland met een goede vibe te genieten. De zon, de mensen, de sfeer, de standjes, de eet- en drinkgelegenheden, de winkeltjes maken een paar dagen Ibiza tot een bijzonder en ontspannen trip. Het eiland is klein en binnen een half uur, drie kwartier ben je overal. Weetjes over Ibiza:

1 op de lijst van de Top 110 clubs ter wereld staat Space op Ibiza.
14.000 mensen kunnen tegelijk uit hun dak gaan in de clubs, gemiddelde avond zo’n 10.000.
4 plaatsen zijn Unesco-werelderfgoed: oude stad van Eivissa, Dalt Vila, de carthaagse necropool Es Puig des Molins, de nederzetting Sa Caleta en het beschermde natuurgebied dses Salines.
20 procent van de inwoners komt uit het buitenland.
56 officiële baaien heeft Ibiza.
210 kilometer kust.
572 vierkante kilometer is het oppervlakte van het eiland.
150.000 mensen wonen er permanent.
1.600.000 toeristen bezoeken Ibiza gemiddeld per jaar. De helft Britten, gevolgd door Duitsers, Italianen en Fransen.

De Ibiza Experience van B-Mind, is een 5-dagen training. Om voor Never Stop Travelling, het eiland te ontdekken en te genieten van de zon, de vrijheid en heerlijke sfeer en te ontdekken, wat er te beleven is op Ibiza; vertrek ik 2 dagen eerder vanaf Eindhoven Airport. Een korte vlucht van 3 1/2 uur en je staat al op het relaxte, mooie Spaanse eiland. Om volop te genieten en ontdekken, vind ik het perfecte verblijf midden op het eiland. het is de ideale locatie, een geweldige villa met zwembad en vele relaxplaatsen in de grote, gezellige tuin; een droom plaats, waar je het liefst nooit meer weg wil; dus de 2 dagen zijn veel te kort…..

Bij aankomst op Ibiza luchthaven, auto gehuurd bij Sunny Cars,wat vlot verloopt, dus op naar mijn overnachtingsplaats in een luxe villa bij Monique en Vladi. Midden op Ibiza, in de buurt van San Rafael. Via de “pin van de locatie” rijd ik met een zonnetje en realxmuziekje over de enige autoweg, alles is dichtbij, dus binnen 20 minuten ben ik op deze uniek locatie, te genieten van een geweldig uitzicht, tussen de mooie bloemen met een lekker kopje thee. Het is droomlocatie, waar ik een kamer heb in een relaxte villa, midden op het eiland bij een leuk stel, waarvan de eigenaresse Nederlandse is en alle leuke, interessante plekjes van dit bijzondere eiland weet. Zeg maar wat je wil: lunchen, strand, relaxen, gezellige marktjes, geheime strandjes, de leukste en intiemste creatieve winkeltjes, gezellig en relax eten of lunchen, party in de clubs, privé feest, echte tapas, heerlijke sangria, beste wijnhuis, ontmoeting met de hippies, duiken, boottochten, unieke wandelingen, kano varen, romantische zonsondergang, uitgebreid diner, unieke locaties, verse vis, Spaanse gezelligheid. Zij kent de mensen en de locaties; wel of niet toeristisch. Zij geeft zelf personal training, dus als wil sporten, buiten het zwemmen, kan dat ook. Ik dacht vooraf snel weg te zijn, maar het is een plaats waar je eigenlijk helemaal niet weg wil. Na een paar uur gezellig kletsen over het geweldige eiland, maak ik het plan en is het eerst tijd voor een lekkere lunch. De eerste dag staat “de linkerkant van je eiland op het programma. Tip: ga eerst even naar de supermarkt, dan kun je de eerste dag, in elk geval een dagdeel lekker een tijd blijven: relaxen, genieten, lezen, zonnen, zwemmen etc. Er is een buitenkeuken, waar je een eigen plank hebt in de koelkast en keukenkastje. Tevens is dit een gezellige plaats, waar je andere gasten kunt ontmoeten om een praatje met te maken en tips kunt delen.

Eerst lunchen en rondsnuffelen in een atelier en eettent, met heerlijke en gezonde gerechten: No 74 látelier in het gezellige plaatsje: Santa Gertrudis. Waar het zeker de moeite waard is een rondje te maken.

Genieten van de zonsondergang en de sfeer bij de magische rots: Es Vedra. Es Vedra is een van de magische plaatsen met een speciale energie van Ibiza. De zonsondergang is er geweldig. Sinds een aantal jaren is het beschermd gebied en is het eiland niet meer toegankelijk. De stranden eromheen zijn erg in trek. En het is zeker de moeite waard deze plaats te bezoeken en bewonderen.

De zon is onder, dus tijd voor drankje richting Ibiza stad, op het terras, op het plein bij Hostal Parque. Tijd voor echte, lekkere tapas, naar La Bodega.  De volgende dag kom ik niet weg bij de relaxte villa, waar ik op verschillende plaatsen kan liggen, zitten, zwemmen, relaxen, lezen etc.

Totaal relax na uren in de kleurrijke tuin, genieten en lezen in de zon, is het lunchtijd.  op de volgende relaxplaats in Sant Juan in het Giri Café, met verrassende en zeer sfeervolle tuin. Tegenover gezellig kerkje en heel gezellig winkeltje met heel vriendelijke mensen en leuke prijs voor diverse souvenirs. Ibiza bij uitstek geschikt om alleen te zijn, met je kinderen, met vriendinnen, gewoon even tot rust komen of juist flink feesten. De grootste afstand is een uurtje rijden met de auto, met heel veel diversiteit voor al je stemmingen, plannen en ideeën. Je dag kan heel afwisselend zijn: relaxen of actief zijn, wat je wensen en behoeften op dat moment zijn.

Na de overheerlijke en relaxte lunch, ga ik helemaal naar het Noorden naar het plaatsje Portinax voor de zonsondergang en zeker niet te vergeten het gezellige, intieme en kunstzinnige hotel en restaurant Los Enamorados Zeker een bezoekje aan brengen om de sfeer te proeven en rond te kijken. Een bijzondere en unieke inrichting en sfeer. Heb je tijd; neem er een drankje, cocktail of hapje eten. Daarna rijd ik verder naar het Noorden en stop regelmatig om wat plaatjes van de mooie natuur, bloemen en planten te maken. Kortom GENIETEN!

Het plaatsje Portinax in het Noorden mag je zeker niet overslaan; relax, mooi, erg mooi strand en mooie rotswand. Doordat er in Ibiza zoveel strandjes zijn, kun je kiezen uit meer toeristische met lekker relaxen op de strandstoelen met een cocktail of drankje, of op zoek naar de vele privé strandjes, die je soms moeilijk te vinden zijn door de hobbelige wegen en smalle paadjes er naar toe. Als je ze gevonden hebt, is het volop genieten van de zon, zee en rust.

Ook nu de dag beginnen met baantjes zwemmen, waarvan ik deze hele trip geniet. Dit is een geweldige plaats om te overnachten en te zijn; een ideale, centrale plaats op het eiland, een heel warm onthaal door de eigenaars, waarvan Monique Nederlands spreekt en Vladi Engels. Monique is sportcoach, dus je kunt actief bezig zijn in het sportgedeelte en Vladi is masseur, dus daar maak ik graag gebruik van en is zeker een aanrader! Een massage, onder de palmbomen aan het zwembad, beter kun je je niet wensen. Dus deze villa is niet alleen de geweldigste plaats vanuit je het eiland om overal te komen, omdat het in het midden van het eiland is, met een heerlijk zwembad, veel relaxplaatsen; hangmat, hangstoel, ligbanken, zitbanken, in- uit de zon, zonneterras, een gezellige buitenkeuken, fijne slaapkamers, mooie ruimte binnen om te relaxen lezen of muziekje te luisteren of je kunt een je uitleven op de sporttoestellen. Door de heerlijke sfeer hier, is het lastig om deze fijne plaats te verlaten. Dus Monique en Vladi; tot ziens, want ik kom hier zeker nog een keer terug, dus tot de volgende keer! Richting het vliegveld, nog een bezoek aan het hardrockhotel en het strand gebracht, voordat de laatste deelneemster voor de B-Mind Experience opgepikt wordt op de luchthaven.

Via mooie wijngaarden vervolg ik mijn weg naar het noorden. Het Hardrock Hotel Ibiza is echt een aanraden; erg luxe en mooi! Het is zeker de moeite waard om een paar nachtjes te verblijven en onder te dompelen in luxe en relaxtijd. Wel op tijd boeken, want het is een populaire plaats en druk bezet.

Nog even alleen relaxen op het stand voordat de training begint. Dit deel van Ibiza in het zuiden, vlakbij het vliegveld staat vaak meer wind aan het strand, is meer toeristisch en zijn meer jongeren. Mooi met wilde zee en de sfeer van Ibiza in de wind…

De B-Mind experience is begonnen. De eerste dag bezoeken we een privé-strand, daar wandelen naast de wilde zee, door de rotswanden. Voor de meeste, wat uit de comfortzone; jezelf goed vast houden en vertrouwen. We doen wat oefeningen voor balans en kracht op het strand met het geluid van de wilde golven op de achtergrond. De wilde zee is perfect met de onderstroming om groepsoefeningen te doen, samen sterker en krachtiger en vertrouwen op elkaar…. Een groep is krachtig om van te leren, mee te delen en te accepteren dat anderen, anders zijn. En… Buiten de comfortzone zit je groei. Leuk en goed weer eens wat anders te doen en leren, ondanks de flinke golven en krachtige zee en wind.

Koude training stond al een tijdje op mijn lijstje. Omdat ik me erg bezig houdt met gezondheid en vitaliteit, wat goed is voor body en mind, die met elkaar samenwerken. Omgaan met de dingen die we mee maken in het leven, stress, die er bij iedereen veel of weinig is, heb ik een manier gevonden om elke dag “met koude” iets te doen. Dus de koude douche is elke dag het ritueel van mij en daarom is het inmiddels “mijn vriend en elke dag” (vooral het fijne gevoel erna) en ook “mijn geforceerde stress-moment”. Het is goed voor me en onderdeel van mijn vitaliteitsplan, om gezond en gelukkig oud te kunnen worden. Iedereen kan het, is een kwestie van wil en doen. Ademhaling is een tool, voor mij werkt: doen, focus en rustig ademhalen. Ik doe niets speciaals; veelal “gewoon doen” en weten dat het gezond voor me is. Een dagelijks ritueel, net als andere dingen, bijvoorbeeld wat sportoefeningen doen. Als je weet waar het goed voor is, ga je het vast ook doen. Ik geef de zeven redenen om koude training te gaan doen.

Mijn belangrijkste redenen zijn; vitaal zijn en blijven, niet meer vaak koud hebben, een goed gevoel in mijn lijf hebben na de koude douche, duik of wandeling, niet meer verkouden zijn, beter met stress om kunnen gaan, uitdaging en het is goed en belangrijk om mijn immuunsysteem op een hoog niveau te houden. Ben je nog niet overtuigd, wetenschappelijk argumenten die pleiten voor koude-training (een koude douche is een mooi voorbeeld van training) zijn in ieder geval oa de volgende redenen:

Ben je ook nog niet overtuigd, wetenschappelijk argumenten die pleiten voor koude-training (een koude douche is een mooi voorbeeld van training) zijn in ieder geval:

  1. Met milde koude-training is de kans op een van de belangrijkste doodsoorzaken (wereldwijd) hart- en vaatziekten, enorm te verkleinen omdat je het hele cardiovasculaire systeem traint
  2. Je stimuleer de aanmaak van witte bloedlichaampjes (al na 30 seconden). Je weerstand zal hierdoor toenemen
  3. Diabetes type 2 kun je behandelen en mogelijk zelfs genezen met koude-training (uitgevoerd Universiteit Maastricht). Kou zorgt ervoor dat je cellen (weer) gevoeliger worden voor insuline
  4. Als je wilt AFVALLEN, is koude-training met afstand de nummer één om dit te bereiken (beats all the diets). Je metabolisme gaat enorm omhoog en je maakt bruin vet aan
  5. Je energie verbetert door stimulatie van hormonen, van emotie en metabolisme
  6. Je gaat je beter voelen. Je maakt in twee minuten koude training al endorfine en dopamine aan (de runners high)
  7. Je traint je mentale weerbaarheid omdat kou nu eenmaal onprettig is (en blijft) voor je lichaam

Vooruit nog eentje dan: je kunt door koude training chronische stress ontmantelen.

Voor deze avond staat het ijsbad klaar: 3 minuten is al goed voor je lijf en ervaart je lijf er 3 weken voordeel van. Voor mij geldt; de eerste paar seconden zijn het zwaarst, daarna is het “gewoon blijven zitten” Met de wetenschap dat het, erg goed voor je gezondheid en vetverbranding, immuunsysteem etc, is, lukt het ook 5 minuten. Heerlijk, het geeft een goed gevoel. Daarna ga ik er nog even in voor de lol. Het bad staat er nu toch…

Het is een geweldige en uitgebreide villa, met veel slaapkamers, een groot zwembad, erg mooie tuin, grote woonkamer en keuken en een fijne groepsruimte en we hebben een eigen kok: Bart

Er zijn veel bosgebieden op Ibiza, in het Noorden kun je flinke “hikes’ maken en dagen niemand zien en slapen in tentenkampen, in boomhutten etc. Wij kiezen een route uit een uitgebreid boek met vele wandelingen door de wilde natuur. het is eerlijk gezegd een pittige wandeling van een aantal uren door de bossen en naar “een cave”. gelukkig is er na uren eindelijk een pauze en is er onze kok Bart met een lunch achter in zijn auto. Daarna gaan we nog dik uur verder de bossen en wildernis in. De weg terug toeren we weer door smalle hobbelwegen naar onze villa, waar iedereen erg moe en voldaan is en in elk geval stil en dorstig….

Actie, beweging en kracht: een uren durende kanotocht met regelmatig snorkelen rondom het eiland Es Vedra. het snorkelen is leuk in het heldere water van heerlijke temperatuur en leuke afwisseling als afleiding van de zware kano tocht. Ook zien we een paar privé zwemmers, zonder kleding, die het zo te zien wel leuk vinden gezien te worden; ook Ibiza…

Gelukkig wisselen we het kanoën af met op de boot zitten na het snorkelen om wat bij te komen en te genieten van het mooie uitzicht op de zee. Hier is even het snorkelen en zwemmen niet mogelijk door de vele kwallen. Op de boot is het ook goed toeven in het zonnetje en zo’n 25 graden.

We lunchen in de heerlijke Spaans restaurant met verse vis en een sangria. Gaat er prima in na de pittige kano-tocht van een aantal uren. Dan even relaxtijd aan het strand.

We gaan wandelen door historische binnenstad van Ibiza. Staat op de Unesco lijst. De binnenstad kenmerkt zich door sfeer, “toeristenshopjes”, mooie winkelstraatjes, ultieme gezellige terrasjes met Spaanse olijven, sangria of een koud biertje, mooie pleintjes en ook de haven is dichtbij met de luxe boten en schepen, waar Ibiza ook om bekend staat! Vergeet niet de bijzondere kerk te bezoeken. Dan tijd voor een lekkere verse smoothie en hier is ook het hardrockcafé te vinden. her en der zijn de gezellige sferen van de hippies op te snuiven en te zien. Als je de kans krijgt bezoek de hippie markten. Op zondag is in het Noorden een hele bijzondere en in de avond spelen de hippies op hun trommel op het strand. Voor die beleving kom ik zeker nog een keer terug naar dit prachtige eiland….

Op woensdag 16 oktober stopt de training: de Ibiza Experience, dus breng “mijn collega’s van de training” naar het vliegtuig en verblijf met twee andere dames; Lilian en Helene, nog een nachtje in het fijne, modieuze en kunstzinnige relaxte hotel Llobet.

Op donderdag 17 oktober, na ruim een week, met een rugzak vol zon en nieuwe kennis en de relaxte “Ibiza-vibe” weer vliegen naar Eindhoven.

Ibiza: afwisselend, heerlijk in 2,5 uur vliegen, kleine oppervlakte, relaxte sfeer en mensen, veel te doen en zien en vooral relax en ontspannen. Geschikt voor: met je kinderen, partner, met vriendinnen voor alle leeftijden. Er heerlijk en relax tussenuit! TIP voor deze winter: bij Never Stop Travelling, hebben we leuke contacten voor hele mooie prijs voor een maand overwinteren in geweldig eigen huisje bij een villa met zwembad etc. Wil je er even helemaal tussenuit, bezinnen, boek schrijven of wat dan ook…. de perfecte locatie. Voor elke andere trip, van paar dagen of een langer verblijf, kijken we graag met je mee voor een verblijf op dit eiland naar jou eigen wens.

Het gezellige en mooie eiland met relaxte “vibe” is een echte aanrader voor “even-eruit-trip” om te relaxen, beleven, wandelen, feesten of wat dan ook… Welkom voor meer informatie, tips en beleving.

Never Stop Travelling, because life is short, and the world is huge…!!!

Leave a Reply