Skip to main content
Nieuws

Waarom boeken bij een reisadviseur?

Wist je dat steeds meer mensen de specialistische reisadviseur benaderen om hun vakantie goed geregeld te krijgen? Thuis op de bank kun je veel informatie vinden en zelfs een volledige reis online samenstellen. Toch voegt een reisbureau en/of reisadviseur veel toe ten opzichte van online oriëntatie.

  • Bij een reisbureau en/of reisadviseur wordt men geholpen door deskundige medewerkers.
  • Bij het boeken van een volledige vakantie of maatwerkreis komt veel kijken. Men ziet al snel iets over het hoofd. Een reisadviseur denkt aan veel dingen die men zelf met grote regelmaat over het hoofd ziet.
  • Op het internet staat heel veel informatie, echter hoe actueel en juist/onjuist is al die informatie?
  • Online zijn (helaas) ook veel oplichters actief, ook in de reisbranche. Reisbureaus scoren beter op betrouwbaarheid.
  • Een reisadviseur kan op basis van de wensen van de reiziger(s) een passend voorstel doen, of indien de voorkeursreis niet beschikbaar is, een mooi alternatief voorstellen. Deze persoonlijke benadering is slechts in beperkte mate online aanwezig.
  • Reisbureaus zijn ook geschikt voor mensen die de weg online minder goed weten te vinden.
  • Het internet biedt vele mogelijkheden op het gebied van foto’s en video’s, deze zijn natuurlijk ook toegankelijk voor de reisadviseur. Die wellicht in de “persoonlijke collectie” meer en beter materiaal beschikbaar heeft? En hoort dat ene mooie “uitzichtplaatje” wel bij het uitzicht wat wordt voorgeschoteld?

Als je dan die gehele vakantie zelf hebt samengesteld en er gaat iets mis (vertragingen, uitval en/of andere calamiteiten), wie gaat dan de kosten vergoeden? Via het reisbureau ben je verzekerd dat je boeking geregeld wordt inclusief alle voorwaarden die noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Hiervan kunnen je bij een eigen online boeking geen gebruik maken. Daarbij blijft nog altijd maar de vraag of “zelf online regelen”, prijstechnisch de gunstigste condities geeft? Ook de organisatie van een online bureau moet betaald worden. Hoeveel gedupeerde waren er na het faillissement van Thomas Cook? De reizigers die via een reisbureau en/of reisadviseur geboekt hadden werden geholpen of kregen hun geld retour. Zelf geboekt in losse onderdelen online, is pech gehad en geld kwijt.

Never Stop Travelling is er wel van overtuigd dat de fysieke reiskantoren in een niet zo verre toekomst tot ons collectief geheugen zullen behoren, net als de ooit alomtegenwoordige telefooncellen of de videoverhuurders die je vroeger in elk dorp had. Over de hele wereld zullen kleinere reisfanaten zich opwerpen als specialist in een bepaalde niche en reizigers begeleiden in hun zoektocht naar net dat tikkeltje meer. Een goed voorbeeld in deze is Never Stop Travelling!

Het persoonlijk contact zal via Skype- of Facetime-gesprekken tien keer efficiënter verlopen dan vroeger en geen enkele fysieke verplaatsing vergen. Uiteindelijk zullen de ‘reispakketten van de toekomst’ ontstaan.

Die nieuwe evolutie hoeft helemaal geen schrikbeeld op te roepen, integendeel. Net zoals miljoenen kleine ondernemers via Airbnb de grote hotelgroepen het vuur aan de schenen legt, zullen nu duizenden zelfstandige reisagenten opstaan die het grote publiek niche-ervaringen aanbieden. De onvermijdelijke eenheidsworst wordt op deze manier vervangen door gepersonaliseerde ervaringen, aangeboden door lokale specialisten.

Never Stop Travelling is klaar voor deze nieuwe evolutie, jij ook? Dan heten we je van harte welkom en verzorgen wij graag jouw volgende reis of vakantie!

Because life is short and the world is huge…

Leave a Reply