Skip to main content

Wat doe je in een weekje Kreta?

We kiezen via Vakantiediscounter voor Chersonissos in Kreta. Van 5 t/m 10 augustus 2018. Koffers gepakt en gewogen, dus wij kunnen op pad! We hebben er mega veel zin in en het is 6 jaar geleden dat we met zijn 4-en op vakantie zijn geweest! We komen eraan KRETA…..

Zondag 5 augustus: Wekker gaat 4.00 uur en om 5.00 uur gaan we de deur uit, vlucht om 7.30 uur en drukke tijd van het jaar, dus zorgen dat we op tijd op de luchthaven te zijn. Met chauffeur Ruben, vriend van Pascalle, gaan we naar airport Eindhoven. Ik mag een keer echt op vakantie! Ja vakantie is anders dan reizen en dat doen we niet zo vaak! Koffer uitpakken en 5 nachten in hetzelfde hotel. Ook wel eens fijn! We hebben er met zijn vieren heel erg veel zin in, erg naar uitgekeken en gaan er erg van genieten. In het vliegtuig aan het raam zitten; ook wel eens fijn. Er waren gisteren geen stoelen meer gratis beschikbaar, ik wil geen risico nemen, dus ik reserveer EN BETAAL € 15,- per stoel met extra beenruimte. Relax vliegen dus de komende 3 1/2 uur. De vlucht verloopt goed, we gaan van een heet Holland, waar het al weken tussen de 28 en 35 graden is, naar een zonnig en warm Kreta, rond de 30 graden.

Gelukkig liggen we aan de zee, er staat er een lekker windje bij, waardoor het heerlijk genieten is van zon, zee en elkaar! Ik heb een transfer vooraf geregeld naar het hotel, dat had ik beter niet kunnen doen, het is een klein half uurtje rijden, we moeten eerst in een stikhete bus meer dan 1 1/2 uur wachten, totdat de bus volzit met Duitsers en vele hotels af voordat we eindelijk dan bij ons hotel zijn. Advies dus: vooraf niet doen en daar maar zien, mogelijkheden genoeg. De klok ook nog een uur vooruit zetten, maar ach we hebben vakantie, dus GENIETEN maar en relax blijven.  We verblijven in Hotel Mediterraneo. We zitten in een complex met een aantal “hotel-gebouwen”; 2 zwembaden, restaurant, 2 bars en een snackbar. Met “all inclusief” met lekkere drankjes en heerlijk gevarieerd Grieks eten gaan we ons hier wel vermaken! Na een lunch in “onze snackbar” met de eerste heerlijke Griekse salade en snacks, is het voor ons relaxtijd aan een van onze twee zwembaden. Het was een korte nacht, lekker warm, dus na wat bladzijden lezen, doen we allen een dutje/schoonheidsslaapje! De “sundowner” vanuit het hotel (vanaf onze reis naar Namibië in Afrika noemen we de Afrikaanse naam sundowner, ipv zonsondergang overgenomen). Gezellig een drankje: cocktail, een rood wijntje een ouzo: we zijn niet voor niets in Griekenland…. Een heel gezellige eerste avond.

Maandag 6 augustus: Na het ontbijt gaan Anouk, Neerle en ik een rondje sporten; dat is een hele uitdaging met oude toestellen. Het is hier geen Fitfactory Eersel en helaas met deze 30 graden geen airco. We zien in de fitnesszaal nog een watersportprogramma, dus besluiten om 11.30 uur nog even te gaan aquajoggen. Onze Kiek zag de fitness niet zitten, het aquajoggen wel en daarvoor haakt Anouk af. Het is wel leuk en schijnbaar goed, zo’n 3 kwartier oefeningen in het water. Daarna natuurlijk rust verdiend; dus weer lekker lezen en zonnen tot de lunch. Het eten is buffet, ik ben zelf niet zo’n “buffet-er” en het is ook wel handig. We hebben geluk, het eten is hier echt heel erg goed. Erg lekker eten, heel veel keuze en afwisseling en ben nu o zo blij dat mijn meiden veel lusten en ook echt genieten van lekker eten. We vinden het allemaal echt top eten: heerlijk dat Grieks eten met veel keuze en afwisseling.

De meiden gaan gezellig een avond met zijn drieën op stap, ze kiezen deze maandag, want er is in het bekende en gezellige Starbeach deze avond een “white-party”dus daar gaan de meiden vanavond gezellig naar toe. Er is voldoende te feesten, met elke dag leuk programma, vooral voor de jongeren. Overdag is het gratis en gaan we gezellig met zijn vieren, naar deze trendy en gezellige Beach bar. Nog even een keer in de zee, dan gaan we terug naar het hotel. We zwemmen tot die rots… auw….. een zee-egel, waar Anouk in staat. Gelukkig EHBO aanwezig, het zijn “levende diertjes”, die verder in je voet gaan, dus op naar het hospitaal met de taxi, gelukkig komt het veel voor, dus de 6 pinnen zijn er snel uit. Kan ook Anouk toch mee gaan feesten vanavond.

Het is white-party bij de Star-Beach, waar de meiden gezellig op stap gaan. Het is een leuk eindje lopen en ze komen met de taxi naar het hotel. Ze hebben een gezellige avond.

Ik wat shoppen, die zijn er meer dan voldoende, wel veelal echt toeristisch. Daarna drink ik nog een wijntje met mijn leesboek op het terras.   

Dinsdag 7 augustus: Goede morgen; om 7.00 uur gaat mijn wekker en na mijn ochtendritueel, ademen en oefeningen, ga ik trimmen langs de geweldige zee. het is warm en wel genieten! Een heerlijke locatie, langs het strand om een “ochtend-trimloopje” te doen.

De meiden zijn natuurlijk wat moe en duf en gaan na het ontbijt terug naar bed… Ik ga met Ruud Face-timen, die nu op roadtrip in Zuid-Afrika is met Remco. Daarna ga ik lekker naar het zwembad; het is immers relax-dag!

We krijgen van het hotel een gratis massage van 15 minuten! Heerlijk. Daarna nog even naar de zee, die onder de tunnel door, aan de andere kant van de weg is. We genieten van het Griekse buffet met elke dag veel afwisseling, vis, veel vlees, groente, salades etc. Echt heel lekker en gevarieerd, veel keuze. Vinden we allemaal! Gelukkig hebben we de kinderen altijd geleerd, divers en alles te eten en daardoor vinden ze gelukkig veel soorten eten lekker.

Woensdag 8 augustus Ook vandaag weer mijn wekker rond 7.00 uur staan om weer lekker langs het strand te gaan trimmen. Er zijn er meer, niet veel, met die hitte, een stuk of 3 trimmers en 3 zwemmers, verder heerlijk rustig, mooi strand, dus genieten. Ook in Griekenland, houd ik zoveel mogelijk koolhydraat-arm eten aan. Er is daarvoor keuze genoeg bij het buffet. We hebben vandaag scooters gehuurd. Heerlijk het mooie Kreta in en lekker uitwaaien met het warme weer. Elke dag rond de 30 graden hebben we. Dus volop genieten.

Heel graag wilde ik een kloof lopen en had vooraf uitgezocht dat de Samariakloof wel wat ver is en had op Google gevonden, dat er een kloof dicht in de buurt van Chersonissos is, genoemd Aposlemis-kloof, in het plaatsje Xerokamares. We vinden het helaas niet, een aantal mensen gevraagd, ruig terrein in gereden….. helaas moeten we het opgeven en gaan we op zoek naar een leuke lunchplaats…. Hier zou het moeten zijn, volgens Google maps…..meer als veel mooie olijfbomen zien we niet…. We zijn voor de 3e keer op dit punt…. helaas dan echt opgeven en verder leuke dag van maken. Bij deze taverne lekker cappuccino: heel lekker, dus ik neem er 2. Voor de meiden een “frisje”.

We zien een leuk kerkje; dus doen een nieuwe poging om een kaarsje aan te steken… helaas we kunnen er niet in.
Poging 3 voor een kaarsje aansteken; het kerkje is wel open en kaarsjes, alleen geen aansteker… Helaas hebben we “niet-hele-snelle-scooters” ofwel de scooter die ik eerst had komt regelmatig de berg niet op. Anouk neemt het stuur van me over met Neerle achterop. Ik ga bij Pascalle achterop… Ik wilde eigenlijk zelf rijden, maar goed aanpassen in onverwachte omstandigheden is ook op vakantie nodig… Vaak komen wij boven, dan rijd Pascalle terug om Neerle op te halen en komt Anouk alleen op de scooter heel langzaam boven….of zelfs moeten we stukken lopen. Yes…. weer een kerkje om een kaarsje aan te steken voor de overleden opa’s en oma. Helaas….. wel kaarsjes, een aansteker…. alleen helaas doet die het niet….

We komen door veel leuke plaatsjes en afgelegen dorpjes, alleen nergens een leuke lunchplaats gevonden, dus gaan terug om in Chersonissos aan de zee, te lunchen. We hebben een erg leuk en gezellig “tentje” pal aan de zee gevonden. Daarna gaan Anouk en Neerle nog naar het strand en ik en Pascalle gaan nog wat shoppen en wat drinken. Daarna ruilen we de scooters om tegen een gave, rode jeep voor morgen. Dan dineren in het hotel en een potje duizenden.

Donderdag 9 augustus: Ons laatste dagje, dat willen we eigenlijk nog niet weten…. Ik zet de wekker op 6.00 uur om nu wel (liefst “gratis”) stoelen te hebben… Kan nog niet, even poging tot slapen dan…… dat lukt niet om 7.00 uur kan het wel, dus stoelen voor de terugweg zijn safe. We vragen vandaag wel vooraf een goede route en nemen de kaart met tips mee. Nieuwe poging een kloof te vinden, dus ook de wandelschoenen gaan weer mee. Het eerste mooie uitzichtpunt vinden we. Onze chauffeur van de dag is…. Anouk Schellens. En dat doet ze heel erg goed! Het is “een stugge bak” en soms smalle, steile wegen. Pascalle is de navigator en Neerle en ik genieten achterin van het mooie Kreta met lekker windje en de zon. Een geweldig plekje voor een cappuccino.

En de navigator geeft deze hobbelweg voor de kloof aan…. de weg wordt steeds smaller en hobbeliger,  we zijn benieuwd. Pittig stukje rijden en hobbelen, maar we voelen ons veilig met de goede chauffeur Anouk. Dan komt er opeens een hond met enge tanden achter ons aan… extra gas geven dus….Het is niet ver meer…… En dan…. is het hier???? Google zegt dat het hier is…… Heel veel meer als wat bergen en een aantal skeletten zien we niet. Toch op pad, wandelschoenen aan en wie weet. We zijn “in the middle of nowhere” en er is geen wandelpad te vinden….. we gaan voortaan voor veiligheid voorop, dus na een aantal minuten wat klimmen gaan we weer terug….. weer niet gelukt. Een kloof wandelen in Kreta met mijn meiden, mag ik nu echt mijn hoofd zetten. We rijden naar Agios Nikolaos, een mooi kustplaatsje. Heel gezellig en mooie om te lunchen. Heerlijke lunch met een view.

Anouk en Neerle gaan nog even zwemmen, Kiek en ik nemen nog een cappuccino en kletsen gezellig even. Op onze planning staat nog een drankje met een waterpijp. We kiezen de smaak watermeloen. Lekker en relax. Een heerlijke sangria past er helemaal bij.

En jawel daar is het dan gratis Raki. We vinden het naar wasbenzine smaken, dus we laten hem staan…. Volgens de “Kretenaren” is het echt heel lekker. Raki is van Kreta en Ouzo is van Griekenland en dat is volgens de “Kretenaren” een groot verschil. Dan de surprise voor Anouk nog een paar meter rijden naar de verhuurplaats van de auto en…. ja de bus paste er precies tussen…… de chauffeur is zo aardig haar te helpen “eruit te komen” met flink wat stoten voor- en achteruit lukt het natuurlijk!

Op mijn wensenlijstje staat nog een leuke foto met ons vieren en een nieuwe foto voor in de tuin, net als 6 jaar geleden op het strand in Spanje… dus even in het zand duiken voor de mini-fotosessie. We halen het net voordat het (heel snel na zonsondergang) donker is. De meiden zijn gewend te poseren met een moeder als fotograaf dat zien jullie wel. Ze deden het voor mij en ik ben er heel erg blij mee! Mijn grote TROTS!

En dan nog een paar potjes Yahtzee. Anouk wint meestal… zou de dan echt meer geluk hebben in het spel, dan in de liefde???? Deze twee feestneuzen Neerle en Anouk blijven nog even. Wij gaan alvast naar boven om koffer in te pakken. Truste rond 01.00 uur op deze laatste, gezellige en heel actieve dag.

Vrijdag 10 augustus: Alweer de laatste dag, dat is veel te snel gegaan. We willen echt nog niet gaan. Wij zouden er nog graag een paar daagjes achteraan plakken. Helaas we worden om 8.45 uur opgehaald door de bus. Mijn wekker staat op 6.30 uur, want ik wil graag nog een keer genieten van het hardlopen langs de zee, deze kans laat ik niet voorbij gaan om er nog even van te genieten. De zon is nog niet helemaal op, dus prachtig. Ik heb geen spijt van mijn laatste hardloop-actie bij de zee.  Bye bye hotel Mediterraneo, we hebben genoten. We zijn vroeg op het vliegveld om 10.00 uur, het is heel erg druk, ik heb al veel gevlogen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Een propvol vliegveld…. Alle Nederlanders en Belgen weer naar huis brengen, want ze vliegen extreem veel op Nederland en België; Maastricht, Schiphol, Bavel, Brussel etc. Er staat nog niet op het bord welke rij we moeten gaan staan, dus gaan alvast in de rij van Transavia staan, dat gaat langzaam. Na meer dan 3 kwartier zijn we er. De bagage wordt gelabeld en; heel raar nog nooit meegemaakt, we moeten weer in een andere rij om de bagage af te geven??? Daar staan veel vakantiegangers echt te stressen, waarvan de vlucht bijna gaat. Daar staan we weer meer dan 3 kwartier. We kunnen nog net water kopen, toilet en koffie en meteen het vliegtuig al in. Meer dan 2.5 uur hebben we hard nodig gehad. Op naar Eindhoven.

Heel blij en dankbaar dat we zijn gegaan en we hebben met zijn vieren heel erg genoten! Weer een hele mooie vakantie in mijn “rugzak” We hebben heel erg genoten van een weekje samen in Kreta. Weekje samen met mijn meiden. Heerlijk! Zon, zee, gezelligheid, lekker eten en drinken, samen zijn, spelletjes, een heel mooi, gastvrij eiland.

Leave a Reply