Skip to main content

Een avondje happen in het mooie Tholen en daarna het paasweekend doorbrengen in Antwerpen. Is en blijft een mooie en gezellige stad!

14 april: Direct na het werk op naar Tholen. Op uitnodiging een avondje culinair genieten in het mooie Tholen. Uiteraard doen we een hotelletje want een borrel hoort er ook bij. We slapen in Hotel Zeeland. Inchecken en 25 meter verder het restaurant in. Gezellige en leuke tent: Hof van Holland. Tholen is een gezellig stadje, niet direct om een geheel weekend door te brengen maar zeker leuk voor een “dagje uit”, of het moet zijn dat je Tholen gebruikt als uitvals basis om te gaan fietsen en/of wandelen, in dat geval is een langer verblijf zeker de moeite waard. Wij zijn er tijdens deze korte stop, maar 1 dag en 1 nacht. Wat eten we in Tholen, yep: Oosterschelde kreeft! Overheerlijk. Wit wijntje er bij……. We borrelen en buurten nog wat na en pas ver na middernacht sluiten we de avond af!

15 april: GOEDEMORGEN Tholen! Douche en ontbijten! We verlaten Tholen en gaan wandelen bij: Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide. Een schitterend wandelgebied met vele goed gemarkeerde wandelroutes. Met de hagedis en het schaap aan elkaar, toch 12,7 km gewandeld. Aanrader voor een mooie wandeling! Ennuh, het weer werkt prima mee!

We doen een soepje bij de aangrenzende Taverne en hoppa, op naar Antwerpen voor ons Paasweekend! Auto parkeren en inchecken! We slapen in het Radison Blu Astrid Hotel. Mooi gelegen aan het plein tegenover het Centraal Station van Antwerpen. Aanrader! Nog wel een tien minuutjes wandelen voordat je in het centrum bent. Relaxing en opfrissen. Daarna maken we ons op voor ons etentje bij the Upper Room bar van the Jane. Zat eigenlijk al ramvol (vier maanden vooruit is normaal hier), we hadden ons geluk beproefd door ons op de wachtlijst te laten zetten. En Yes, afgelopen dinsdag werden we gebeld. 20.00 uur melden, yep wij zullen er zijn! Maaaarrrrrr, eerst een biertje in de Hotel bar! Balletje er bij……..

Gevonden: Restaurant The Jane! 8 gangen menu, Let’s go! Bij een gevarieerd drankenmenu, hoort ook een biertje! #Genieten

Maximaal genoten, wat een TOP restaurant! Na middernacht gaan we met de taxi terug naar ons Hotel. Heerlijk!

16 april: Wij zeggen: GOEDEMORGEN vanuit Antwerpen! Na het ontbijt, waar we pas rond 10.30 uur zijn (yep, uitgeslapen!), heerlijk de sportschool in. Dik 1,5 uur gesport, saunatje er achteraan en weer topfit. We starten rond 14.45 uur met onze stadswandeling, door het mooie Antwerpen. Eerst een soepje bij Monico, mooi gelegen aan het Prins Astrid plein! De stadswandeling brengt ons lang het Begijnhof, erg gaaf!

De Sint Pauluskerk is een bezoekje meer dan waard, erg indrukwekkend! Ennuh met pasen in de kerk geweest! #tweevliegenineenklap

Zeker niet overslaan! De Sint Anna voetgangerstunnel, geheel onder de Schelde door! Met gave authentieke roltrappen!

Het smalste straatje van Antwerpen, de Vlaaikensgang!

Tijd voor een Bels biertje! Hier hebben ze er 30 van de tap! Gollem Beer’s and Burgers. Dit is tevens de eerste kroeg die wij samen bezochten! Proost dus! We hebben ze maar niet alle 30 getest…….

Etenstijd! We hadden een Nepalees restaurant gezien, dus maar eens op zoek. “Doe maar mild pittig”, goeiedag das heftig! Namaste Antwerpen, we hadden wel een goed gesprek over ons bezoek aan Nepal met de Nepalezen uit het restaurant.

17 april: GOEDEMORGEN Antwerpen! De voorspellingen waren regen, dus ons aanvankelijke plan, om naar de bioscoop te gaan kan in de prullenbak. We gaan dus onze stadswandeling afmaken. Eerst ontbijten! Via het Centraal Station richting het stadspark! Echt een van de gaafste stations van de wereld, geweldig! Het stadspark is leuk maar niet noemenswaardig, we hebben leukere stadsparken gezien.

Op de route komen we langs Rubens Huis. We brengen een bezoekje, zeker de moeite waard en voor 8 euries p.p. ben je binnen. Doen!

De piano voor de brommer gemonteerd. Gaaf! #straatmuzikant. ff in het zonnetje van genoten en uiteraard een kleine sponsoring gedaan.Nog nooit geweest, dus ff binnen! Nog nooit geweest, dus maar eens verandering in brengen, Hard Rock Cafe Antwerpen!

yep, in Bels dus toch nog ff een frietje met saus, bij Frituur ’t Stad, een van de betere van Antwerpen kennelijk. Smaakt goed! Belgisch wafeltje en we zijn cultuurtechnisch weer goed bezig, qua calorieën niet echt….

We sluiten een geweldig en heerlijk weekendje Antwerpen af! Was weer genieten, tot de volgende trip!

Leave a Reply