Skip to main content

Een nieuw KISS avontuur in Europa! Dortmund, Stuttgart, München, Frankfurt, Rotterdam en London. Citytrips gecombineerd met muziek!

KISS komt weer naar Europa, dus op pad! En als die kaartjes dan binnen zijn, kan het wachten beginnen…….. Al 37 jaar zijn die gasten een belangrijk onderdeel van mijn leven en zal ik alle mogelijkheden aangrijpen om live aanwezig te zijn waar het kan. Inmiddels heb ik ze in 9 verschillende landen mogen aanschouwen en ga ik deze tour in London mijn 50ste KISS concert beleven. Diverse meetings, foto’s en handtekeningen later, blijf ik een “puber” als ze er weer zijn. Een nieuw avontuur kan weer van start……..#KISSworld2017

Volledige blog zien of direct door naar:
KISS in Stuttgart
KISS in München incl sightseeing München
KISS in Frankfurt
KISS in Rotterdam
London trip met: Iron Maiden, The Dives, meeting Paul Stanley en KISS

Dortmund: 12 mei 2017:
De tour gaat van start voor mij! Deze is echter al gestart op 1 mei in Moskou, echter Dortmund is mijn eerste stop. Tevens ook mijn 45ste KISS concert. Op naar de 50, die we deze tour gaan bereiken tijdens het laatste KISS world 2017 EU concert in Londen. Dat duurt nog ff. Via Veldhoven eerst maar eens naar Dortmund knorren. Omstreeks 15.00 uur arriveren we bij ons hotel. Arcadia Hotel te Dortmund, op loopafstand van de Westfalenhalle. Eerst een Dortmunder biertje in ons hotel! Een aantal Kruisers en Dutch KISS Army leden hebben afgesproken bij Allegro. Goede actie van Guido om deze tent te gebruiken voor deze “date”. Super gezellig om elkaar weer te zien en te spreken!

Op naar de Westfalenhalle voor de aftrap van mijn KISS world 2017, de eerste dus van deze EU tour. Een Sold Out show, aldus KISS online! Mijn 45ste KISS concert overall. Blijft spannend en kriebelen.

De aftrap is voor Raveneye, een drietal sympathieke gasten uit Engeland (UK). Leuke openingsact, en klinkt niet slecht. We horen wel eens slechtere openers! We staan overigens lekker voorin, de eerste cirkel. Dankzij Ad, hij wist ons nog te attenderen op het feit dat er nog bandjes beschikbaar waren. Relaxed en dichtbij dus! Na de ombouw is het weer tijd om ons favoriete doek te aanschouwen! 20.45 uur is het gedaan met het voorprogramma, om 21.15 uur, nadat we Led Zeppelin keihard door de speakers hebben gehoord is het weer zover. Allright Dortmund, You want the Best, You’ve got the best………Spanning voor de show, we zijn weer allemaal ff pubers! Met opener Deuce komen de meneertjes uit de lucht gezakt. Geweldig!

Wauw!! Kijk HIER voor de setlist van deze grandioze avond! Gene enigszins last van een verkoudheidje/griepje, was zeker merkbaar. Paul zijn stem, ach ja, er is al veel (lees: te veel) over gezegd. KISS is meer dan alleen Paul’s stem, it’s a family. Maximaal genoten. We doen nog een drankje in de zaak en praten nog ff bij met Raveneye. Yep, ze gaan mee op de Kruise, maar dat mochten ze eigenlijk niet zeggen…….. Sander, Silvy en ik drinken nog een drankje in de hotel. Daarna is het slaaptijd, morgen reizen we af naar Stuttgart.

Stuttgart: 13 mei 2017:
Goedemorgen Dortmund, op naar Stuttgart! Na het ontbijt nemen we afscheid van Sander, volgende keer gewoon meegaan! Silvy en ik knorren door naar Stuttgart. Kleine 400 km voor de boeg. Lekker weertje, onderweg nog ff stoppen om de teenslippers aan te doen……. In Stuttgart aangekomen, kunnen we in eerste instantie ons hotel niet vinden, rondje en opnieuw die straat in. Wellicht waren we op zoek naar een groot gebouw? We slapen in Hotel Discovery, klein familie hotel. Na de opfrisactie, op naar de zaal. Daar is vast ook iets te happen en te drinken? We liggen ongeveer een km wandelen van de zaal vandaan. We belanden aan bij Palm Beach, leuke tent die bomvol zit met KISS fans deze middag. Ze hebben er (uiteraard) Weissners van het vat, yep lusten we! Proost, op een nieuw KISS avontuur. We komen KISS Kruiser Kenneth nog tegen, oftewel BE meets NL in Germany. Een leuke familie, die KISS Army! Het feestje vanavond is te doen in de Hanns Martin Schleyer Halle, opnieuw een sold out show!

We kunnen niet meer de eerste ring in, op zich geen probleem. We verkiezen de mengtafel, Paul’s place/plate tijdens Psycho Circus. Welkom to the show……… Raveneye mag de avond weer openen, goed geluid! Jongens uit de UK zijn echt wel goed bezig!

Dit doek hebben we vaker gezien…… Tis weer wachten tot het doek naar beneden zakt. 21.15 uur is het weer zover, knallen! We staan echt perfect, het geluid is op deze plaats echt een stuk beter als geheel voorin. Wat tevens opvalt is dat Gene alweer een stuk beter klinkt en fitter oogt dan gisteren in Dortmund. Paul’s stem is vandaag ook op orde, beter dan gisteren. Op naar een TOP avond dus1

Geen armen waarin Gene en Tommy de zaal in draaien, waarschijnlijk kan dat hier niet vanwege de dakconstructie? Tijdens Lick it up dus ook geen rizers in het middens waarop Paul en Tommy omhoog gaan. Deze rizers staan nu links en rechts. Gaaf maar niet zo gaaf als die armen die de zaak in draaien! Kijk HIER voor de setlist van deze avond. Nog ff hello zeggen tegen Raveneye, we zien er bekend uit. Yep, dat klopt! We waren er gisteren ook, nog ff en we worden echte bekenden. Tot in München jongens!

Was echt een TOP concert van KISS in Stuttgart, we hebben de kilometers dus niet voor niets gemaakt. Beetje gesloopt toch nog ff een biertje in de Palm Beach. Daarna vallen de oogjes gewild dicht! Na een goede nachtrust en ontbijt mogen we de 520 km weer terug sturen naar Bergeijk! Twee gave KISS avonden! Op naar München.

München: 17 mei 2017:
Om 19.15 uur vanuit Eindhoven Airport. Eerst een biertje en een klein hapje, met lege maag vliegen is ook niks. En rond 20.15 uur sta ik alweer in München, wat is de wereld toch lekker klein en bereikbaar. Met de S-bahn naar de Hauptbahnhoff, ik lig daar immers niet ver vandaan. Toch nog een dik half uur in de trein/metro alvorens het centrum te bereiken. Paar honderd meter wandelen door een soort van “Red light district” om bij mij hotel te komen. En als je dan alleen bent wordt je overal binnen geroepen, ik heb dorst dus snel iets anders zoeken…… Ingecheckt bij Hotel Italia, simpel maar zuiver en goed. Ik doe een overheerlijke Weissner schuin tegenover het Hotel. Paulanar what else in München? Doe nog maar een…….. Tis heerlijk warm en ik kan met de korte broek en tshirt heerlijk buiten zitten.

Gelukkig die korte broek alsnog meegenomen, stralend weer om München te gaan verkennen. Warm zelfs! Na het ontbijt ga ik eerst een dag metro kaartje kopen. Voor EUR 6,60 kan ik 24 uur door München reizen, das nie te duur. Daarbij weet ik dat de Olympiahalle nog een heel eind van mijn hotel vandaan is.

Te voet gewandeld naar Marienplatz, dat is immers het hartje van het centrum. Een bijzonder leuk en gaaf plein, goed weer dus het is er lekker druk en gezellig. Plotseling zie ik een bekend rood fenomeen, CitySightseeing bus. Duurt een uur zegt de chauffeur me, uiteindelijk ben ik hier ook niet lang dus een goed alternatief om München te bekijken.

Ook de maag begint weer wat te knorren en aangezien de Hard Rock cafe nabij is, lijkt me dat een prima lunchlocatie! En natuurlijk is d’n Gene ook weer aanwezig…….. En omdat het weer KISS dag is, mag ik een biertje hebben bij de lunch. Ik ben niet de enige maar dan ook in Duitsland! Souveniertje voor mezelf, ach ja, je moet jezelf ook af en toe eens kietelen……..

Na deze gave dag in München centrum, ff opfrissen en omkleden voor het avondprogramma. Waar moest ik deze avond ook alweer heen? Met de metro op naar het Olympia park. En in de biergarten nabij de hal toch nog maar een Weissner drinken. Ik heb nog ff afgesproken met Arjan en Brenda uit Dordrecht, die waren al naar de twee concerten in Italië geweest. Leuk hun weer eens te ontmoeten, was alweer lang geleden! Maar goed, KISS familie ben je forever. Daarna is het tijd om de zaal eens van binnen te gaan bekijken! Hello Olympiahalle! Wat direct opvalt is dat er geen ring is, dus gewoon staan waar je wilt. Ik kom dichtbij het podium, wellicht iets te dichtbij? We zullen zien. Tevens zie ik voor het eerst deze tour de volledige show. In Dortmund en Stuttgart hongen 4 screens in de lichtshow, hier 13. Dit is de volledige KISSworld2017 show, yes! Wellicht dat in de andere zalen, waar ik was, de constructie deze belasting niet toeliet? In Moskou, Helsinki en Oslo was ook de volledige show aanwezig, hier nu dus ook. Dat wordt extra genieten. Show nummer 3 van KISS world 2017 kan beginnen! Mijn 47ste KISS concert is aanstaande! Yep, Raveneye mag om klokslag 20.00 uur weer aftrappen.

Het doekje weer…….. 21.15 uur valt het doekje weer en hoppa, we gaan weer knallen! Wat is Deuce toch een mega vette opener, mijn inziens een van de beste openers voor een KISS concert. Of toch I stole your love zoals in 1992?

He, daar ist ie weer. Even de jongens van Raveneye gedag zeggen, ondanks wat problemen met hun busje, gaat alles goed. Bye bye en tot in Frankfurt!

Setlist dit gedeelte van de tour geheel ongewijzigd. Nog een Paulaner bij Pipasa, schuin tegenover mijn hutje, ff bijkomen van wederom een geweldige KISS show! Moe en beKISSed naar bedje toe. Aangezien mijn vlucht pas in vroeg avond is, wil ik toch eens in de Allianz Arena een kijkje gaan nemen, het stadion van Bayern München.  Uitchecken in mijn hotel en op pad. Lekker handig reizen met m’n backpack, kun je gewoon lekker rond zonder zo’n koffertje mee te leuren. Bij de Hauptbahnhoff maar eens kijken hoe ik het beste kan reizen vandaag. Toch nog zo’n half uur op pad voordat ik de Allianz Arena bereik. Wat een mega gaaf stadion! Alleen de buitenzijde is al een kunst op zich. Geheel van kunststof platen, die middels een LED verlichtingssysteem in de avond in verschillende kleuren het stadion verlichten!

Ik boek een stadion tour omdat ik het nu ook helemaal wil zien! Gelukkig een Engels talige gids. Hier kunnen 75.000 liefhebbers genieten, wat een gigantische gave tent!  “Onze” Arjen Robben is een van de sterspelers hier!

De spelerstunnel, blijft toch gaaf om door zo’n tunnel te wandelen……Hier hebben al heel wat grote namen gestaan op deze vloer.

Ik lunch in de biergarten van de Arena, broodje en koffie. Het stadion bevindt zich een behoorlijk eind buiten het stadscentrum, dus goed dat er in het stadion een eet- en drinkgelegenheid is, zoveel heb ik rondom het stadion niet kunnen ontdekken. Een gaaf stadion, blij dat ik dit aan mijn KISS trip in München heb toegevoegd. Zo zie je maar, KISS brengt je niet alleen de muziek maar ook naar bijzondere plaatsen! Op naar de luchthaven met lijn S1, S8 kan overigens ook! Laat op de middag kom ik aan op de Airport van München, nog ff een drankje en een hapje en wat bloggen.

Om 21.35 uur vlieg ik met Transavia weer terug naar Eindhoven. Vlucht HV5976.

Frankfurt: 23 mei 2017:
Op naar Frankfurt! Voor de middag op kantoor en rond 12.30 uur aanrijden naar de Festhalle. Dikke 350 km voor de boeg. Gaat lekker onderweg dus ben rond 16.00 uur bij Maritim Hotel te Frankfurt. Beter kun je niet liggen, is nog geen 100 meter van de ingang van de Festhalle vandaan. Hapje en drankje in het Hotel om aansluitend af te reizen (100 meter wandelen) naar de zaal. Ondanks alle ellende gisteren in Manchester, toch mega zin in wederom een avondje KISS. Show nummer 4 van KISS world 2017 kan beginnen! Mijn 48ste KISS concert is aanstaande!

Vreemd, om 19.30 uur gaan de lampen al uit en start Raveneye! Een ander tijdschema lijkt? Om 20.00 uur is Raveneye al ten einde. Nu wordt pas duidelijk waarom, er is nog een support act toegevoegd: In Extremo. Dus nog 45 minuten op z’n Duits. Klinkt vet en beukend, toch niet helemaal mijn ding…….

Vanwege twee support acts, zakt HET DOEK pas rond 21.30 uur. Wat opvalt dat we niet eerst een minuut lang rode lampen zien en een lag bastoon horen maar dat direct ALLright Frankfurt…… uit de speakers knalt! We gaan we beginnen: Deuce….

Na Shout it out loud, roept Paul Stanley op tot een minuut stilte! Op een enkeling na (Klootz**) is het muisstil! Kippenvel! Geweldig dat ze op deze wijze stilstaan bij de gebeurtenissen in Manchester tijdens het concert van Ariana Grande.

Setlist van deze Franfurt avond, kijk dan HIER. Puike show, iedereen in TOP vorm! Ik stond relaxed en goed, tweede vak, alhoewel ik ook makkelijk in het eerste had kunnen gaan staan. Te dichtbij is voor deze geweldige show niks. Wederom de volledige KISSworld2017 show mogen aanschouwen.

Direct na het concert, om de hoek, mijn nestje op zoeken. Wil morgen voor 12.00 uur weer terug zijn in Bergeijk! Next stop: Rotterdam!

Rotterdam: 24 mei 2017:
In Frankfurt wakker worden en ’s avond KISS in Rotterdam, je hebt zo van die dagen… Vandaag is Nederland aan de beurt, maar eerst nog ff vanuit Frankfurt naar Bergeijk-City en dan op naar Rotterdam! Tegen 16.00 uur aangekomen is het meteen op naar Meeting Point: Restaurant/Cafe Champs Elysees. Ongeveer 500 meter van Ahoy vandaan, hier ontmoet ik vele KISS vrienden! Oftewel: The Dutch KISS Family. Kei leuk en gezellig iedereen weer ff te zien/spreken.

Vak Ai, rij 6. Hoppa, we mogen weer…… Show nummer 5 van KISS world 2017 kan beginnen! Mijn 49ste KISS concert is aanstaande! We starten weer op tijd, om 19.50 uur gaan de zaallampen al uit. De beurt aan Raveneye. Voor hun de laatste show als support van deze KISS tour, in Engeland en Schotland wordt dit overgenomen door The Dives. Bandje van Evan Stanley, de zoon van…… Bye Bye Raveneye, vijf keer lekker genoten van jullie muziek! Tot op de KISS KRUISE VII?

Yes! Mijn manneke was er in 2015 al eens bijgeweest, echter hij kan/mag nogmaals genieten van Pa’s nummer 1 band! En yes, he did!

Ook vanavond kippenvel momentje, minuut stilte voor Manchester! Erg gaaf en respectvol dat ze dit doen! Setlist van deze grandioze “Rotterdam avond”, zie HIER.

Rond 23.30 rijden we weer richting Bergeijk. Latertje maar wederom maximaal genoten! Next Stop: London

Eerst twee dagen Maiden en The Dives, aansluitend het laatste concert van #KISSworld2017 
Meer over deze trip in ons London Blog, kijk dan snel HIER om het vervolg van #KISSworld2017 te beleven!

Leave a Reply