Skip to main content
Muziek tripsStedentrips

London incl. Iron Maiden, The Dives en KISS

Hoe een lang weekendje London bijna een weekje London werd? Sightseeing: Stonehenge, Bath, London , Windsor Castle en veel muziek!

26 mei t/m 1 juni 2017: Het aanvankelijke plan was een weekendje London incl. Iron Maiden op zaterdagavond 27 mei in The O2. Paar dagen later maakte Iron Maiden bekend dat er een extra concert bij zou komen, 28 mei. Oke, dan gaan we daar ook naar toe. Om het weekendje nog wat sightseeing kleur te geven, op dinsdag terug. Enkele weken daarna maakte KISS hun EU tour bekend, die sluiten dus de tour af in London op 31 mei. Dus wij gaan op 30 mei terug uit London en KISS speelt daar 31 mei? Nee, dat dacht ik niet! Dus Hotel bijgeboekt voor een aantal nachten, en zo wordt een weekendje London een week London! Als KISS op 31 mei het laatste concert van deze KISSworld2017 EU tour zal spelen, heeft deze jongen er al vijf KISS avonturen opzitten! Yeah! Hoe dat avontuur is verlopen, kijk snel HIER.

Volledige blog lezen/zien of direct door naar:
The Dives en meeting Paul Stanley
Bezoekje aan Stonehenge, Windsor Castle en Bath
KISS in the 02, mijn 50ste KISS concert

26 mei: Om 10.00 uur reizen we af naar Lommel, of all places…. Vanuit daar, via Herentals, met de trein naar London. Nooit eerder gedaan, dus ben benieuwd hoe dat is. Altijd goed om verschillende manieren van reizen te testen. Lunch en drankje in Brussel, we motte toch nog ff wachten tot onze Eurostar trein vertrekt! We mogen weer treinen, dit keer geen traject van Moskou naar Beijing maar gewoon van Brussel naar London via de kanaaltunnel. Ook gezellig!

St. Pancras Station, yep in London! Wat is London zonder Metro kaartje? Weekkaart London Metro gekocht zodat we rond kunnen…… Via Victoria station, hoekje om wandelen naar ons hotel.
Ons Hotel voor deze London trip: Comfort Inn London – Buckingham Palace Road. Klok staat inmiddels een uurtje terug. Na het inchecken en een opfrisbeurtje, tijd voor pubbezoek. We zoeken het ff rondom ons hotel ipv weer “op reis”. We komen terecht in een soort van Travellers Pub, waar ze prima pubfood serveren. Aangezien het 20.00 uur is geweest, is wat eten zeker welkom.

We zoeken nog een ander pubje op, om vervolgens weer terug te gaan naar ons hotel. Wij zijn immers in “Pub-City”.

27 mei: GOODMORNING London! Lekker weertje, wellicht zelfs iets te warm om te city trippen. Maar goed, alles beter dan regen. Is dit dan de moderne Londonse telefooncel? Incl WiFi!
Grappig!

Tja, wat moeten we nog melden over Buckingham Palace, volgens mij alles al over gezegd? We kunnen vanuit ons hotel te voet naar toe, we liggen dus lekker in de buurt van het paleis. We laten het bezoek achter de hekken achterwege, al eens eerder gedaan. Sightseeing aan de buitenzijde, zullen we maar zeggen.

We maken onze volgende stop bij de Horse Guard Parade, wat niet zo heel veel voorstelt. Leuk om te zien en te bezoeken maar het zijn inmiddels wel bekende beelden.

Westminster en the Big Ben, wat is er nog niet over gezegd en geschreven?

Op deze plaats is vaker een photoshoot geweest! 1976……..

London Eye, mooi om te zien, te druk en te hoog. Dus doorwandelen!

Een bezoekje aan Covent Garden Market is zeker aan te bevelen. Leuke en gezellige omgeving, straatartiesten, gezellige Pubs e.d. Piccadilly Circus, dit keer zonder lichtreclame! Zo te zien zijn de schermen in renovatie.

Opfrissen op de hotelkamer en op naar The O2! Twee avondjes Iron Maiden in het vooruitzicht. The O2 is meer dan alleen een concertzaal. Schitterende omgeving van Restaurantjes en cafeetjes! Hapje/Drankje, daarna op naar vak 110, rij V, stoel 305 en 306. Doctor, doctor please……

Iron Maiden al erg vaak gezien in mijn “Rockleven”, dit was zeker een TOP optreden. Maar ja, wat wil je in Maiden’s thuishaven. Dickinson had moeite om boven het publiek uit te zingen, geweldig! Zitplaatsen? Iedereen stond, wat een sfeertje! Reisje met de Jubilee en Circle Line en heel snel plat.

28 mei: GOODMORNING LONDON! Na een simpel ontbijtje, want dat is het in ons hotel. Weer op pad, ennuh te voet, dus we laten de Metro voor wat het is. Blijft opletten met dat verkeer van Links.

Waarom al deze obstakels bij Westminster? In maart 2017 was dit het toneel van de aanslag in Westminster. Is dit dan de Ultieme London pic, Underground en the Big Ben in one shot? We wandelen langs de Theems in de richting van de Tower Bridge.

Tower of London, wij gaan er tijdens dit verblijf niet in maar het is open voor bezoekers! En yep, ook de Tower Bridge mag niet ontbreken op deze trip!

Weer een dikke vier uur door London gewandeld, dus we besluiten om met de Metro terug te gaan. ff hotel en daarna (weer) op naar The O2. Jolanda blijft achter, die vindt eenmaal Iron Maiden voldoende. Deze ronde staanplaatsen in the O2. Wederom volle bak: 20.000 mensen, wauw! Als je dat twee avond vol speelt hoor je bij de grotere jongens. Yep, dat smaakt goed.
Trooper beer van Iron Maiden, in de zaal verkrijgbaar, helaas mag ik geen flesjes meenemen.

Wederom een GEWELDIGE Maiden avond achter de rug. Hun EU tour zit er op! Setlist van 28 mei 2017, kijk dan HIER. Na afloop kun je goed merken dat er iets loos is in de muziekwereld (Manchester). Enorm veel politie en bewaking op de been! Tis nie anders, ongelooflijk is het wel. Met de Jubilee en Circle line weer terug naar ons London huisje, lees hotel.


29 mei: Yep, wederom een GOEDEMORGEN vanuit London. Ontbijtje en weer op pad, de metro maar weer eens in. Onmisbaar die ondergrondse wereld hier. Gisteren was het te druk om de Tower Bridge van binnen te bestuderen, dus vandaag gedaan. Erg gaaf, zeker een “London aanrader”. O yes, een glasplaten vloer in Tower Bridge, wie durft? Ik sla over, wel gaaf om te zien. Een bezoekje, ook binnen, aan de Tower Bridge is wel een must-dingetje als je London bezoekt! Wat te denken van de oude machinekamers…

St. Paul’s Cathedral, nemen we zeker ook mee onze “London wandeling”. Evenals “Walking all over the Millennium Bridge“.

Na een korte opfrisbeurt in ons hotel, wandelen we naar de Hard Rock Cafe London. Deze al vaker bezocht, eerste keer in 1988 en tijdens mijn tweede bezoek (mei 1992) kwam ik Bruce Kulick en Eric Singer tegen! Jumbo Combo, een voorgerecht! Wij laten verder het hoofdgerecht en dessert voor wat het is. Compleet afgevuld!

The Water Rats te London. Hier is het te doen vanavond, een optreden van The Dives, dit is de band van Evan Stanley, de zoon van d’n Paul! De reden dat ik hiervoor kaartjes heb gekocht is, dat je nooit weet wie er op zo’n avond zijn gezicht laat zien. Je kent die gedachte wel, “het zal toch niet…….”. Klein en knus zaaltje, eigenlijk een uit wat grotere kroeg. Ik denk de capaciteit van zo’n 150, maximaal 200 personen. Ik schat in dat er zo’n 80 zijn, waaronder zeker enkele KISS fans. Lang leve de herkenbare shirtjes. Viel me eigenlijk tegen want elke KISS fan weet natuurlijk dat hier zomaar iets kan gebeuren. We zijn nog niet lang binnen en we Pamela Bowen binnenkomen, Paul’s eerste vrouw en de moeder van Evan. Kort daarna komen Sophie en Nick Simmons binnen. Wauw!

En kort daarop slaan de deuren open en staan Paul Stanley langs me, geweldig! Paul komt ff langs om zijn zoon te zien spelen. Gelukkig blijft iedereen relaxed en neemt Paul eerst de tijd om zijn ex-vrouw te spreken, daarna neemt hij ruimschoots de tijd voor iedereen. O yes!! Me and Paul. Ik heb even een momentje gepakt, met Paul gesproken over de huidige tour. Paul’s is van mening dat ze met een geweldige tour bezig zijn. Ik geef hem aan dat ik deze tour met vijftigste KISS concert ga beleven enwel in The O2 in London over twee dagen. “Thank and wow that’s amazing” waren zijn woorden richting mij met een dikke smile! Een dikke had en ik laat de beurt ook aan anderen, Paul blijft voorlopig in mijn buurt dat is een ding wat zeker is! Als Evan binnen komt lopen is er eerst een onderonsje onder de Stanley’s. Paul wenst zijn zoon succes!

Ik zoek Sophie nog ff op voor een gesprekje. Ze is geïnteresseerd in mijn foto’s van haar vader (d’n Gene) uit 1992. Sprak met haar over de Kruises, KISS fans in zijn algemeen, haar social media e.d. Tijd genoeg, dus relaxed. Leuke meid! En natuurlijk mag een gesprekje met Doc niet ontbreken! Doc McGhee is de Manager van KISS sinds 1995. Hij heeft zijn eigen McGhee Managementbureau. Doc laat nog niks los over een KISS Kruise VII thema, laat wel al een 2018 Kruise vallen! Verder de huidige tour even ander de aandacht. Tevens geeft Doc aan dat KISS er alles aan gedaan heeft om het concert in Manchester door te laten gaan, echter de zaal is en bleef voorlopig dicht. Natuurlijk betreurde hij de Manchester aanslag. Leuk om dit in Doc’s bewoordingen te horen. Doc al vaker ontmoet en gesproken, echt een geweldige vent en altijd tijd voor een praatje met de fans. Hoe vet is dat, zo’n 1,5 uur op 1 a 2 meter afstand langs Paul Stanley te mogen staan. Trotse vader van Evan en Ruudje op aanraak afstand? Dit betekent veel voor mij!!

Yeah, ook Jolanda op de foto met Paul! Wat een geweldige vent! Ik schud Paul nog ff de hand en bedank hem voor zijn komst!

Na de show zoek ik Evan ff op. Natuurlijk wat foto’s met Evan en The Dives. Ik vraag Evan of hij zelf zijn Social Media bijhoudt waarop hij bevestigend antwoord. Ik laat hem onze gesprekken op Instagram zien, hij herkend mij meteen. Hij begint meteen over mijn vijftigste KISS concert en gaat de rest van The Dives er bij halen. “That’s Insane” en Evan heeft echt wel plezier met ons gesprek. Erg gaaf en bijzonder! En de Setlist gescoord!

Na deze grandioze avond nog ff naborrelen met KISS fans uit oa Engeland, Zweden en Italië. KISS fans are everywhere. Wat een avond!

30 mei: Om 06.45 uur zeggen wij alweer GOEDEMORGEN London. We gaan vandaag met Golden Tours naar oa Stonehenge, Windsor Castle en Bath. Na een klein uurtje rijden komen we aan bij Windsor Castle. Tekst en uitleg in het Nederlands als je de audioguide meeneemt.

12:30 uur weer in de bus zijn, we volgen de orders van onze gids trouw op. Lunchpakketje in de bus, goed verzorgd. Op naar Stonehenge, nog zo’n 1,5 uur bussen. Yep, hierover is al veel gezegd en geschreven, wat een bijzondere plaats. Stonehenge! Deze locatie staat op de Unesco lijst nummer 373. Ik was er in 2007 ook al eens geweest, toen lag het visitor center langs de stenen, dat is nu een heel eind verplaatst en moet je met een shuttle bus op en neer.

Zo heeft het er ooit eens uitgezien! Mega bijzonder!

We mogen weer de bus in, om rond 15.45 uur te arriveren in Bath, bekend van de Roman Baths, die we dan ook gaan bezoeken. Ook Bath is terug te vinden op de lijst (428) van Unesco. We mogen 1,5 uur rondhangen waaronder we de Roman Baths kunnen bezoeken.

We doen een gezellig theetje met “Teacake”. Dit blijft een geroosterde krentenbol te zijn, hahahaha. Later kwamen we er achter dat dit “Bath broodje” erg beroemd is!

Stipt om 17.15 uur moeten we ons melden bij de bus, want die mag op de ophaallocatie maar tien minuten blijven staan. Up to London, nog zo’n 2,5 uur rijden. Een gave excursie dag, eerlijk is eerlijk, het is wel veel rijden geweest. We doen nog een biertje in de “Lokale Pub” en dan is het echt bedtijd geworden.

31 mei: Goedemorgen vanuit London. Vandaag is het Jubileum dag voor deze jongen! Een gouden jubileum nog wel! Mijn vijftigste KISS concert in the O2 vanavond. Fan sinds 1979, op 4 november 1984 mijn eerste KISS concert in Zwolle. De 33 jaar die toen volgde stonden in het teken van volgen, volgen van mijn helden. Kruises, hotels, boten, vliegtuigen e.d. kwamen er aan te pas om mij KISS in 9 verschillende landen te brengen naar dit jubileum. Een goed verzorgde en keigave wake-up in London, Surprise! Aftellen naar vanavond kan weer beginnen……..We doen deze dag Notting Hill, Portobello Road schijnt leuk te zijn? Het antwoord is JA!

Een kledingwinkel met enkele naaimachinetjes…….

Lunchtime bij The Castle, Portobello Road! Proeverijtje omdat ik de meeste Ale’s niet ken……Tijdens de lunch met Camden Ale, wederom een 50 reminder! Zou ik nog twee kaarsjes in 1 adem uit kunnen blazen?

Voor de derde keer naar the O2! Nu voor het echte werk! Het laatste concert van deze EU tour, KISSworld2017! Mijn zesde van deze tour en mijn vijftigste overall! Bij de metro van The O2! Voorafgaand leuk en gezellig gegeten met Mandy en Bianca. Verder ook nog gezien: Richard, Robert, Chris, Renz, Welmer en Tanja. KISS Family! Yeah!

The Dives mogen tijdens de UK concerten de spits afbijten. Dit doen ze niet onverdienstelijk, zeker gezien het feit dat het een erg jonge band is. Evan (zoon van Paul Stanley en Pamela Bowen) laat duidelijk zien dat hij het nodige in zijn mars heeft, zo vader zo zoon…….

Persoonlijk vond ik de The Dives beter tot zijn recht komen in de kleine zaal van the Water Rats, afgelopen maandag. Naderhand waren de jongens van The Dives het niet helemaal met me eens, begrijpelijk want voor hun was dit natuurlijk een mega gave ervaring! Hoe dan ook, leuke band! Me and the one and only Renz! ook vanavond weer een Stiltemoment voor Manchester!

 

Met Evan al diverse malen contact gehad, via Instagram, afgelopen maandag uitvoerig gesproken! Yep, ze kennen mij al. Hopelijk gaan we hun op the KISS KRUISE VII weer begroeten, ik verwacht van wel maar The Dives mochten er nog niks over zeggen. Gezien hun gezichtsuitdrukkingen weet ik genoeg……

 We nemen weer afscheid van the Dutch KISS Army en van The O2. TOP optreden, iedereen in TOP vorm. Een waardig vijftigste concert wat ik nog lang zal heugen!! Mijn dank voor alle reacties! Helaas missen we door alle gezelligheid de laatste Metro. We gaan op zoek naar een alternatief, kennelijk buslijn 25. Na drie keer vragen staan we rond 01.00 uur bij de juiste bushalte. Helaas, lijn 25 gaat maar tot aan Oxford, dan nogmaals overstappen. Het is inmiddels 01.45 uur geworden als we in Oxford aankomen. Toch maar ff de taxi genomen naar ons Hotel. Wel zo handig en snel. Het is 02.00 uur geweest voordat de oogjes dicht kunnen, kapot! Truste!

1 juni: De laatste GOEDEMORGEN vanuit London, althans voor dit tripje! 07.30 uur uit bed, ontbijtje want we moeten nog naar Pancras Station, twee metro lijnen en onze trein vertrek om 10.58 uur. Heel gedoe bij de Hammersmith lijn, vertraging of zo? We halen echt net net net de trein naar Brussel, gelukkig! Poehee! In Brussel kunnen we snel door naar Lommel. Back home en we sluiten een GEWELDIGE KISSworld2017 af! Dit zal nog erg lang blijven hangen……..

Leave a Reply