Skip to main content

Alvorens we doorgaan naar Groenland, eerst een paar dagen Kopenhagen verkennen! Een erg leuke (fiets)stad!

4 t/m 7 augustus 2017:
Tja, die poolgebieden blijven toch echt wel “dingetjes”, oftewel geen inentingen mogelijk voor het poolvirus! Maar eerst genieten van Kopenhagen!

4 augustus: Rond 10.00 uur gaat de deur op slot thuis, dus de reis kan beginnen! Om 12.55 uur met HV5961 op naar Kopenhagen. Althans volgens ons ticket, half uur delayed! Dus rond 14.30 uur landen we in Kopenhagen1 Yessss, eerst nog ff citytrippen alvorens door te vliegen naar Groenland.
Bij aankomst kopen we een 72 uur pas voor de metro, altijd handig. Kunnen we alle kanten op en bovendien maandag weer terug naar de luchthaven. En zo te zien is de metro niet zo moeilijk in Kopenhagen! #geenLondon

We slapen in het centrum in Hotel Wakeup (hoe vroeg moeten we er uit dan?). De dag is een heel eind om dus op zoek naar een drankje/hapje. Nyhavn is daarvoor het gebied bij uitstek, ook qua prijzen trouwens. Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nyhavn. Een erg leuk gebied, met alle kleuren ook fotogeniek!

De kunsthal Charlottenborg is wel erg bijzonder aangekleed, met meer dan 3500 reddingsvestjes erg bijzonder! Gaaaaaaf! Zie ook: http://kunsthalcharlottenborg.dk

Rond 23.00 uur gaan de luiken dicht. Truste vanuit Kopenhagen.

5 augustus: Wij zeggen GOEDEMORGEN, onze eerste van deze reis. Kopenhagen by bike gaat het vandaag worden.

Na het ontbijt gaan we fietsen huren, helaas in ons hotel “sold out”, dus op pad in de stad. Yep: 2 fietsen voor 24h bij Copenhagen Bicycles.

Wat zou hier te doen zijn? Vrijstad vol met kunst en artistieke hoogstandjes, Christiania genaamd. Wauw hee, dit is gaaf! Nog nooit zoiets gezien, als je van artistieke hoogstandjes houdt en leuke mensen wilt zien, verplichte kost! We genieten van elke meter…….

Of je hier ook wiet, joints e.d. kunt kopen? Yep genoeg kraampjes, maar foto’s zijn niet van gediend. Kennelijk is de verkoop van dit soort drugs verboden in Denemarken. Bij een van de kraampjes verteld iemand dat de politie hier dagelijks een paar keer komt kijken, vaak in burgerkleding dus “een toerist” kan zomaar een agent zijn. Iedereen is voorzichtig en op zijn hoede.
Lijkt ons sterk dat de politie dit niet weet!? “onkruid” of andere planten?

Een ding is zeker, ze kunnen er lekkere en verse smooties maken!

Grappig: bij het verlaten van dit “paradijs” mag je weer terug de EU in. YEAH!

We vervolgen onze fietstocht! Altijd handig die apps, “bikemap” helpt ons aan een leuke fietstocht door de stad!

Kopenhagen is echt een TOPstad om in te fietsen. Overal goede fietsvoorzieningen, veel fietsers, echt veilig! Niet overdreven druk dus je kunt makkelijk overal komen. We hebben het al vaker gedaan dat fietsen in steden, Kopenhagen mag je niet missen zonder op de fiets te springen! Gescoord, Deense patch voor op onze koffers. Lang leve de souvenirshops!

Stadhuis Kopenhagen

Rosenborg Slot, we hadden het opgeschreven en inderdaad erg gaaf! Mooi park er omheen. We hebben deze dag ook geweldig mazzel met het weer. Niet altijd het geval in Denemarken! Zo’n 20 graden blauwe luchten, afgewisseld met een wolkje.

We wilden het Rosenborg Slot graag bezoeken maar het is inmiddels 16.30 uur geworden en het slot gaat om 17.00 uur. Een rondje duurt kennelijk een uur vragen we in het Engels aan een hostess. Bleek naderhand in het Bels ons terug aan te spreken, grappig! Morgen toch nog ff terug?? We zullen zien! We fietsen weer lekker verder in ons t-shirt!

Een beroemdheid in Kopenhagen, zeg maar in de gehele wereld.Leuk verhaal van die Little Mermaid, In ieder geval ook een erg toeristische trekpleister, maar goed, wij zijn er toch ook.

Na een overheerlijk ijsjes, bij deze zeemeermin, vervolgen we onze (fiets)route weer!

Amalienborg

Na een dikke vijf uur hebben we ons rondje, met erg veel stops, afgerond! Tijd voor een Deense versnapering! Daarna op zoek naar de Hard Rock Cafe Copenhagen, die willen we erg graag afvinken! En waar zie je ze niet? “Onze” Paul in dit geval!

Jumbo Combo voorgerecht! Yeah, klaar want meer is echt niet nodig!

We fietsen om ons gemakkie terug naar ons hotel. Merkbaar is dat het direct truienweer is, zon weg is dus koud. Nog ff wat bloggen en rond 23.00 uur plat. Goed uitgerust naar Groenland moet het doel zijn.

6 augustus: GOEDEMORGEN Kopenhagen! Ontbijten en weer de fiets op. We bezoeken de Rundetaarn, met een prachtig uitzicht over de stad. We waren een beetje te vroeg, dus eerst nog ff koffie in de tegenoverliggende koffieshop.

The Royal halls of Copenhagen, Christiansborg. We laten een bezoekje binnen achterwege, denk dat we het inmiddels na Boekarest, London e.d. wel voortaan weten hoe zoiets er uitziet. Google verteld ons ook “niks nieuws”. Dus verder!

We fietsen (+/- 15 min) naar een andere wijk toe, Norrebro genaamd. Leuke wijk, die grenst aan het centrum.

Na de (buffet)lunch op naar Christiania, we willen daar nog ff terug. Zo’n gaaf vrijheids stad! Leuk is dat we de dag ervoor foto’s gemaakt hadden bij een muur vol graffiti, die waren mislukt dus we wilde nog ff terug naar die muur. Die muur was er nog wel alleen de graffiti was verdwenen, volledig overgespoten. GAAAAF! Grappig, die gasten hier hebben hun eigen biermerk! We zeveren nog wat met een Deen, die daar elke dag komt en bijna 40 km uit de stad woont. Hij is straatzanger en begint spontaan te zingen, denk wel dat hij inmiddels al enkele “sigaretjes” op heeft! Lach inhouden dus! Vervolgens gaat hij koffie halen en begint daarna zijn verhaal weer opnieuw af te steken, exact hetzelfde verhaal. yeah!

O ja, van foto’s maken houden ze hier niet!

Terug naar het hotel, aansluitend een heerlijk gegrild zalmpie in een nabij gelegen Pub. Daarna reis ik af naar Amager Bio en Jolanda terug naar het hotel. Amager Bio. Avondje HEAVY METAL in Kopenhagen. Pik deze twee bands graag ff mee, nu we er toch zijn. Testament en The Last in Line, met daarin een van mijn favoriete gitaristen, Vivian Campbell (oa Def Leppard, Dio, Last in Line…..). Ik scoor nog wel ff een plectrum bij Vivian! Hoppa, souvenirtje binnen.

Drumkit van meester drummer: Gene Hoglan! Een van de beste metaldrummers!

Na 45 minuten Last in Line en 90 minuten Testament (die deze keer een goed geluid hadden!) keer ik terug naar ons Hotel.

7 augustus: Laatste goedemorgen vanuit Kopenhagen, althans voordat we Groenland gaan aandoen, vanuit Kopenhagen. Rond 08.15 uur verlaten we ons Hotel en gaan we met de metro terug naar de luchthaven. Inchecken, douane riedeltje en op naar de koffie. Om 11.20 uur op naar Narsarsuaq met Air Greenland GL785.

Kijk snel hier verder voor ons Groenland avontuur!

Leave a Reply