Skip to main content

All-inclusive tripje, echt leuke eilanden om eens nader te verkennen!
19 t/m 26 juli 2013: We verblijven all-inclusive in Ramlabay Resort.

19 juli: Vannacht om 00.20 uur uit bed, via Schiphol direct naar Malta. Om 07.45 uur geland op de luchthaven van Malta. Het is hier warm!! Auto opgehaald, tja stuur rechts en schakelen met links. Dit is ff wennen en nieuw! Links rijden is niet het probleem maar in een “linkse auto” rijden is aanpassen geblazen. Het eiland blijkt niet zo groot, maar is wel meer dan goed bewoond. Binnen no time zijn we aan de andere kant van het eiland, wij liggen namelijk precies aan de andere kant van eiland dan de luchthaven. Wat ons opvalt bij aankomst, we hebben een super deluxe resort. Niet per se mijn ding maar voor deze trip dik in orde. We arriveren rond 11.00 uur maar we kunnen pas binnen rond 14.00 uur, eerst dus ff lamballen en de lobby en lunchen. We hebben immers all-inclusive, dus let’s eet! Kamer ingericht en het strand op, waar we meteen ff onze onderwater camera getest hebben. Werkt goed!

Ramla Bay by Night, vanuit ons eigen balkon.

Een extreem lange dag sluiten we af met een overheerlijk diner. Vervolgens gaan de oogjes dicht, tis mooi gewist vur vandoag.

20 juli: Onze eerste GOEDEMORGEN vanuit Malta. Na een overdone (tja, all-inclusive), maar wel lekker ontbijtje eerst even wat fotoshoots, rondom ons Resort.

Na deze foto’s gaan we even de omgeving verkennen met de auto. Als eerste brengen we een bezoekje aan de nabij gelegen St. Agatha’s Tower (The Red Tower) uit 1649. Schitterende uitzichten van bovenaf. Yes, rood wijntje gescoord bij deze toren. LaTorre wijn, ben benieuwd. Vrees dat deze fles Nederland niet gaat halen…..

Onze auto op Malta, een linkse auto…. Dus stuur rechts en links rijden! Leuke afbakeningen van ieder stukje grond, veel steentjes…. We vervolgen onze route naar Mellieha, alwaar we eerst even supermarkt bezoeken. Chips, water, wijntes e.d. Daarna voor Remco nog een schitterende Cars zonnebril gekocht. By the way, het is erg warm vandaag hier: 41 graden celcius!! Aansluitend bezoeken we in dit plaatse een schitterende kerk. Voor de kerk treffen we nog een waterpartijtje aan, Remco is kletsnat maar wat maakt het uit met dit weer? Lekker kliederen, why not….

In Mellieha zijn ook nog de bommelding kelders te bezichtigen. Oftewel de World War II shelters, een gangenstelsel van meer dan 500 meter alwaar de mensen leefden tijdens de bombardementen. Mooi om te zien, leuk ingericht, minder mooi in de periode dat de shelters actief waren!

Na al dit moois is het weer tijd om terug te gaan naar ons Resort, het einde der lunchtijd nadert en we willen daarvan nog wel iets meepikken. De rest van de middag brengen we door in en rondom ons Resort. Zwemmen, snorkelen, drinken, eten e.d. Lekker! Onderwatercameraatje, ook leuk speelgoed!!

21 juli: Na het ontbijt direct afgereisd naar Popey Village. Popeye dorp op Malta, leuk, niet meer dan dat! Remco vond het geweldig en daar ging het om, de bijbehorende boottocht was ook al niets bijzonders. De ochtend weer gevuld, laten we het daar maar op houden.

We zijn weer tijdig terug om nog het laatste stukje van het lunchbuffet mee te kunnen pikken. Daarna direct het middag programma geregeld. Met Blue Waves, gaan we een trip maken naar Camino en de Blue Lagoon. Te weten met een speedboot!! Voor beide RvE’s de eerste keer op een dergelijke boot. ZEER HEFTIG!!! We worden bij de Blue Lagoon gedropt alwaar we twee uur later weer worden opgepikt. Deze “touristik Attraction” was zeker wel de moeite waard. Wat een schitterend en helder water!! Heerlijk gesnorkeld en gezwommen, echt super!! The Caves van Camino, mooi om te zien en soms kun je er met de boot een heel eind in.

The sunset zoals we die dagelijks vanuit ons Resort kunnen aanschouwen! Prachtig.

Na diner is het tijd voor kleine RvE om plat te gaan. Ik neem nog een rood wijntje op balkon, met mooi uitzicht over Ramla Bay. Welterusten.

22 juli: Vanochtend naar Valletta toegereden om de kleinste hoofdstad van Europa te bezichtigen. De moeite waard!! Zeker de St. John’s Co-Catherdral was ongekend gaaf! Geniet hieronder mee van Valletta en zijn leuke straatbeelden! Valletta staat ook op de Unesco list 131.

En ja, wij doen ook toeristische dingen!!

Met een lunch van Mc Donalds in de buik gaan we weer terug naar Ramla Bay. Zwemmen, snorkelen e.d. Lekker want het is weer aangenaam warm vandaag. We boeken tevens een Gozo trip voor woensdag as. en let op: yes, we gaan weer met de speedboot dan!! Biertje, diner, wijntje…..weer een heerlijke dag in Malta voorbij.

23 juli: GOEDEMORGEN Malta! Vandaag maken we een ritje naar de andere kant van Malta om een bezoek te brengen aan de Hagar Qim Temples en de Mnajdra Temples. Beide ook op de lijst van Unesco list 132. Nu was het vandaag bloody hot en ging een bezoek aan deze complex nogal gepaard met het nodige klim- en klouterwerk pal in de zon. Wij waren dus beide heerlijk bezweet na dit bezoek. Overigens zeer gaaf!! Zelfs Remco was volledig onder de indruk van deze steen formaties. Deze jongen is zelf al eens bij Stonehenge geweest, iets wat ik nog steeds zeer als zeer indrukwekkend ervaar, echter dit was ook zeer zeker erg bijzonder. Dit zijn de oudste steenmonumenten op de wereld, 5600 voor Christus, da’s ff geleden! Tevens nog even een kleine verkenning van de prachtige omgeving aldaar, welteverstaan…. te voet!

Yep, na al dat zweetwerk een welverdiende lunch met cola! All-inclusive en dan nog elders lunchen…… Na deze leuke bezichtiging weer terug naar het Resort, uiteraard onderweg nog wat plaatjes schieten. Malta kent zeker erg leuke gebieden en historische sites!

De rest van de middag wordt weer besteed in- en aan zee….. We hebben een huisdiertje gevangen, een heremietkreeftje, staat nu in een fles met zeewater en zand op onze kamer. Gezellig! Na de sunset en het diner vallen we allebei in slaap op bed.

24 juli: Yep, we zijn er weer. Het speedbootavontuur van twee dagen terug had bij Remco de nodige impact, dus we besloten voor een dagtocht Gozo, met speedboot. Gozo, in eerste instantie niet direct op het verlanglijstje maar wat is dat gaaf zeg!! Blij dat we dit gedaan hebben! Ben je op Malta, besteed dan zeker een dag aan Gozo! Bij aankomst laten we ons een prive taxi aansmeren i.p.v. het toeristische “hop on, hop off” gebeuren. Een goede keuze, we krijgen echt alle details te zien van Gozo. Als eerste bezoeken we het tempel complex: Ggantija. De moeite waard echter wel vergelijkbaar met de complexen van gisteren op Malta. Ook deze zijn te vinden op de Unesco list 132.

Vervolgens doen we Rabat (Victoria) aan, wat een schitterend plaatsje!! We blijven daar 1,5 uur. Een must, de Citadel met zijn schitterende Gozo Cathedraal! We nuttigen hier meteen onze lunch, een overheerlijke pizza voor € 5,65 (!!). No words, ik denk dat de foto’s genoeg zeggen!?

Na dit relaxte uitstapje, op naar Dwerja Bay. Let op: Op Gozo wonen 13.000 mensen, Malta is twee keer zo groot, daar wonen 400.000 mensen. Wat een verschil, wat een rust hier. In Dwerja Bay maken we een, niets zeggende boottocht dwars door een kloof heen. Leuk, niet meer dan dat! Dwerja is natuurlijk een prachtig fenomeen! Zeezout is zout, dus proeven…..Een fooitje geven veranderd al snel in zelf mee straatmuzikant te spelen. Remco werkt vrolijk mee en maakt heerlijk mee muziek!

Volgende adres: Xlendi Bay. Kleine wandeling maar voornamelijk ijs eten, heerlijk met dit weer. Overigens wederom een schitterend plaatsje!

Ons eindpunt: Mgarr. We hebben nog wat tijd over voordat onze speedboot vertrekt. Dus nog wat wandelen en een heerlijk koud wit wijntje en colaatje op terras bij café. Het leven is zo slecht nog niet……

Rond 19.00 uur zijn we weer terug in ons Resort, tijd voor een overheerlijke en welverdiende douche!! Dinertime, tot morgen.

25 juli: Onze laatste volle dag is vandaag een feit. Mooie en relaxte vakantie geweest, all-inclusive is ook na deze acht dagen zeker niet mijn ding geworden. Maar goed, Remco vond het geweldig en voor deze vakantie ook zeer zeker prima.

De ochtend besteden we tevens aan waterfietsen op zee, best gaaf met die golfslag. We hadden een glijbaan aan boord, dus Remco heeft nog heerlijk in zee kunnen plonsen. Was zeker de moeite waard! Tevens ons “huisdiertje” (ons kreeftje) weer terug naar huis gebracht, oftewel weer verlost uit zijn fles….. Vanmiddag heerlijk gesnorkeld in Ramla Bay, mooie vissen kunnen spotten.

En ja, we hadden ook nog een binnenbad. In het kader van “we moeten alles gedaan hebben” hier vanmiddag ook nog maar een duikje genomen. Was niks te doen in het binnenbad………….

Douche, biertje en diner. Vanavond gaan de lampen op tijd uit, rond 05.30 uur gaan we er uit morgenvroeg.

26 juli: We laten Malta weer achter ons, met Transavia weer richting Schiphol. Aan alles komt een eind, dus ook aan ons Malta uitje. Weer een geslaagde vakantie achter de rug. Back home in Bergeijk-City.

Leave a Reply