Skip to main content

Dubai en Abu Dhabi zijn moderne metropolen die bekend staan om zijn extravagante architectuur, luxe levensstijl en bloeiende economie. Dubai al vaker bezocht maar nooit eerder zo in deze prachtige stad opgezogen als deze trip. Als je bedenkt dat iets niet kan, hier kan het wel…

Abu Dhabi

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, staat bekend om zijn prachtige contrasten. Deze moderne metropool, gelegen aan de kust van de Perzische Golf, biedt reizigers een unieke combinatie van luxe, traditie en innovatie. Of je nu een liefhebber bent van ultramoderne architectuur, historische schatten wilt ontdekken of gewoon wilt ontspannen op de prachtige stranden, Abu Dhabi heeft voor iedereen iets te bieden.

De Verbluffende Architectuur

Een van de meest opvallende aspecten van Abu Dhabi is de verbluffende architectuur. De stad staat vol met indrukwekkende wolkenkrabbers, zoals de beroemde Burj Mohammed Bin Rashid-toren, die de skyline domineert. Het Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel is een ander architectonisch meesterwerk en is zelfs gebouwd boven op een Formule 1-circuit. ’s Avonds wordt de stad verlicht door een schitterende reeks lichtshows, wat Abu Dhabi tot een betoverende plek maakt om te verkennen.

Culturele Ervaringen

Ondanks zijn moderniteit heeft Abu Dhabi diepe wortels in de traditionele Arabische cultuur. De Grote Moskee van Sheikh Zayed is een prachtig voorbeeld van islamitische architectuur en is een van de grootste moskeeën ter wereld. Bezoekers worden betoverd door de witte marmeren koepels en de prachtige gebedshal. Het is belangrijk om respectvol gekleed te gaan bij het betreden van religieuze plaatsen, maar vaak worden abaya’s (traditionele gewaden) verstrekt aan bezoekers.

Het Louvre Abu Dhabi is een andere culturele schat. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en artefacten uit de hele wereld en is ontworpen als een ‘stad van culturen’. Het unieke koepeldak van het museum laat zacht licht door, waardoor het lijkt alsof je door een doolhof van geschiedenis en kunst dwaalt.

Heritage Village

Heritage Village in Abu Dhabi is een culturele en historische attractie die bezoekers een inkijkje biedt in de traditionele levenswijze in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit openluchtmuseum is ontworpen om het erfgoed en de gebruiken van de regio te tonen en stelt bezoekers in staat om een gereconstrueerd traditioneel Emiratisch dorp te verkennen.

Enkele belangrijke kenmerken en ervaringen in Heritage Village zijn onder andere:

 1. Traditionele Architectuur: Het dorp beschikt over authentieke Emiratische architectuur, met gebouwen gemaakt van natuurlijke materialen zoals palmbladeren, modder en steen.
 2. Ambachtelijk Werk: Bezoekers kunnen lokale ambachtslieden zien die traditionele ambachten demonstreren, zoals pottenbakken, weven en metaalbewerking, wat inzicht geeft in de vaardigheden die generaties lang zijn doorgegeven.
 3. Culturele Tentoonstellingen: Het dorp organiseert verschillende tentoonstellingen met artefacten, gereedschappen en historische voorwerpen die de culturele en historische erfenis van de VAE weerspiegelen.
 4. Leven in de Woestijn: Heritage Village benadrukt ook het belang van het leven in de woestijn en de Bedoeïenencultuur in de regio, met displays van traditionele tenten, kamelenverblijven en gereedschappen gerelateerd aan de woestijn.
 5. Souvenirwinkels: Er zijn winkels waar bezoekers handgemaakte ambachten, sieraden en andere souvenirs kunnen kopen, vaak gemaakt door lokale ambachtslieden.
 6. Prachtig Uitzicht: Gelegen aan de schilderachtige Abu Dhabi Corniche, biedt Heritage Village prachtig uitzicht op de skyline van de stad en de Arabische Golf.

Heritage Village biedt een waardevolle gelegenheid voor zowel de lokale bevolking als toeristen om meer te leren over en waardering te krijgen voor het rijke erfgoed en de tradities van de VAE. Het is een plek waar moderniteit samengaat met traditie en een contrast vormt met de wolkenkrabbers en hedendaagse attracties waar Abu Dhabi om bekend staat.

Ferrari World

Het Ferrari Museum in Abu Dhabi, ook bekend als het “Ferrari World Abu Dhabi,” is een opvallend museum en themapark gewijd aan het iconische automerk Ferrari. Het museum huisvest een uitgebreide collectie Ferrari-auto’s, biedt interactieve ervaringen en attracties, en heeft een opvallend ontwerp met het Ferrari-logo op het dak. Het is een populaire bestemming voor autoliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar entertainment en educatie over Ferrari en de autosport. Het terrein beslaat zo’n 450.000 m2 ne bevindt zich aan het Formule 1 circuit van Abu Dhabi.

Natuurlijke Schoonheid

Abu Dhabi biedt ook een adembenemende natuurlijke schoonheid, met kilometerslange kustlijnen en prachtige woestijnduinen. Het Corniche-strand is een favoriete bestemming voor zonliefhebbers en biedt schitterende uitzichten op de zee. Voor avontuurlijke reizigers zijn er talloze mogelijkheden om de woestijn te verkennen, van kamelentochten tot sandboarden.

Culinaire Ontdekkingen

De culinaire scene in Abu Dhabi is net zo divers als de stad zelf. Je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten in traditionele eethuisjes of genieten van internationale keukens in chique restaurants. Probeer zeker de Arabische lekkernijen zoals falafel, hummus en kebabs, evenals de verse visgerechten die langs de kust worden geserveerd.

De Gastvrije Bevolking

Wat Abu Dhabi echt bijzonder maakt, is de gastvrijheid van de lokale bevolking. De inwoners van Abu Dhabi staan bekend om hun vriendelijkheid en warmte, en ze verwelkomen toeristen graag in hun stad. Dit draagt bij aan de algehele positieve ervaring van een bezoek aan deze opmerkelijke bestemming.

In Abu Dhabi komen traditie en moderniteit op een prachtige manier samen. Of je nu op zoek bent naar architectonische pracht, culturele schatten, natuurlijke schoonheid, de prachtige dadelmarkt of gastronomische hoogstandjes, Abu Dhabi heeft het allemaal te bieden. Dus, als je de kans hebt om deze geweldige stad te bezoeken, aarzel dan niet en laat je betoveren door de charme en elegantie van Abu Dhabi. Het is een stad die je nooit zult vergeten.

Dubai

Dubai, de kroonjuweel van de Verenigde Arabische Emiraten, is een stad die bekendstaat om zijn ongekende luxe, futuristische architectuur en een ongebreidelde ambitie om te verbazen. Met zijn indrukwekkende skyline, uitgestrekte woestijnlandschappen, en een scala aan toeristische attracties, biedt Dubai reizigers een ervaring die nergens anders ter wereld te vinden is. Laten we dieper duiken in wat deze stad te bieden heeft.

Skyscrapers en Moderne Pracht

Dubai is wereldwijd beroemd om zijn verbluffende skyline met enkele van ’s werelds hoogste en meest iconische wolkenkrabbers. De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, is een architectonisch meesterwerk dat de lucht doorklieft met zijn indrukwekkende hoogte. Een bezoek aan het observatiedek op de 148e verdieping biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende woestijn.

De Palm Jumeirah, een door de mens gemaakte palmboomvormige archipel, herbergt enkele van de meest luxueuze resorts en hotels ter wereld. Het is een voorbeeld van de gedurfde vastberadenheid van Dubai om het schijnbaar onmogelijke te realiseren.

Shoppen in Stijl

Dubai is een waar winkelparadijs, en de Dubai Mall is het mekka voor shopaholics. Met meer dan 1.300 winkels, van high-end boetieks tot internationale merken, kun je hier letterlijk alles vinden wat je zoekt. De mall herbergt ook het Dubai Aquarium & Underwater Zoo, waar je een fascinerende onderwaterwereld kunt verkennen.

Voor een meer traditionele winkelervaring kun je de goud- en specerijenmarkten bezoeken in de historische wijk Deira. Hier kun je onderhandelen over exotische specerijen en prachtige juwelen, en je onderdompelen in de authentieke sfeer van de oude stad.

Historische Charme

Ondanks zijn hypermoderne uitstraling heeft Dubai een diepgaande waardering voor zijn geschiedenis en cultuur. Het Dubai Museum in Al Fahidi Fort biedt een fascinerende kijk op het verleden van de stad en hoe het is geëvolueerd tot de metropool die het vandaag is.

Een wandeling door de Al Bastakiya-wijk brengt je terug in de tijd met zijn smalle steegjes, traditionele windtorens en kunstgalerijen. Hier kun je genieten van de oude charme van Dubai, omringd door de moderne wereld.

Avonturen in de Woestijn

De woestijn rondom Dubai is een andere fascinerende kant van deze stad. Je kunt ervoor kiezen om een jeepsafari te maken door de zandduinen, waarbij je adrenaline-pompende ritten en een adembenemende zonsondergang in de woestijn kunt ervaren. Of je nu wilt zandsurfen, een kamelenrit wilt maken of gewoon wilt genieten van een traditioneel Arabisch diner onder de sterren, de woestijn biedt een onvergetelijke ervaring.

Dubai is een stad van uitersten, waar de toekomst naast het verleden bestaat en luxe naast avontuur. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, winkelen, geschiedenis of avontuur, Dubai heeft voor iedereen iets te bieden. Het is een plek die altijd in beweging is, en een bezoek aan deze stad zal je zeker betoveren met zijn spectaculaire diversiteit. Dubai is een ervaring die je niet snel zult vergeten, en het is een bestemming die je keer op keer wilt ontdekken.

Overnachten in Dubai

Dubai, een glinsterende oase in de woestijn, is wereldwijd bekend om zijn weelderige hotels die luxe en verfijning belichamen. Een van de meest iconische is het ‘Burj Al Arab Jumeirah‘, dat vaak wordt beschouwd als het toppunt van luxe met zijn zeilvormige structuur en weelderige accommodaties. Aan de andere kant van het spectrum vind je ‘Rove Downtown Dubai‘, een charmant, betaalbaar hotel in het hart van de stad. Het biedt comfortabele kamers en is op loopafstand van toeristische hotspots zoals de Dubai Mall en de Burj Khalifa.

Voor diegenen die een unieke ervaring willen, is ‘Atlantis The Palm‘ een must-see. Dit resort op Palm Jumeirah biedt niet alleen luxe kamers, maar ook een onderwateraquarium en een adembenemend waterpark. Als je op zoek bent naar een combinatie van moderne elegantie en een gunstige locatie, kijk dan eens naar ‘The Ritz-Carlton, Dubai’. Het hotel ligt aan het strand in Dubai Marina en is een oase van stijl en comfort.

Voor een modebewuste reiziger biedt het ‘Armani Hotel Dubai‘ in de Burj Khalifa een uitzonderlijke ervaring, doordrenkt met de kenmerkende stijl van Giorgio Armani. Of je nu kiest voor ongeëvenaarde luxe of een budgetvriendelijke optie, Dubai heeft voor elk wat wils als het gaat om accommodatie. Deze hotels weerspiegelen de diversiteit van Dubai, een stad die blijft verbazen met haar mix van moderniteit en traditie.”

Mogelijkheden in overvloed, wij kozen deze trip voor het schitterende JW Marriott Marquis Dubai, twee schitterende torens met alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Eten en drinken kan in alle rangen en standen in een van de 19 restaurants die zich in het hotel bevinden.

De Dubai Fontein is een indrukwekkende fontein, aan de voet van de Burj Khalifa. Het staat bekend om zijn spectaculaire water- en lichtshows, waarbij waterstralen tot 152 meter hoog worden gesynchroniseerd met muziek en verlichting. De shows vinden dagelijks plaats en trekken veel toeschouwers aan. De Dubai Fontein is een opvallend staaltje van techniek en entertainment en biedt bezoekers een unieke en adembenemende ervaring in het hart van stad. Het is een van de vele attracties die Dubai tot een populaire bestemming maken voor toeristen van over de hele wereld.

De Dubai Mall is een van ’s werelds grootste winkelcentra en een belangrijke toeristische attracties:

 1. Omvang: De Dubai Mall is enorm en beslaat een oppervlakte van meer dan 1,1 miljoen vierkante meter. Het heeft meer dan 1.300 winkels, waardoor het een van de meest uitgebreide winkelcentra ter wereld is.
 2. Winkelaanbod: Het winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels, variërend van high-end boetieks tot bekende wereldwijde merken. Naast kleding en accessoires vind je er ook winkels met elektronica, sieraden, boeken, en nog veel meer.
 3. Entertainment: De Dubai Mall biedt een verscheidenheid aan entertainmentopties, waaronder een ijsbaan, een bioscoopcomplex, een indoor pretpark genaamd “Dubai Aquarium & Underwater Zoo,” en zelfs een indoor ski-resort genaamd “Ski Dubai.”
 4. Voedsel en restaurants: Het winkelcentrum herbergt talloze restaurants, cafés en eetgelegenheden, variërend van lokale lekkernijen tot internationale keukens. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan culinaire ervaringen.
 5. Fonteinshow: Buiten de Dubai Mall bevindt zich de beroemde Dubai Fountain, een indrukwekkende fontein die ’s avonds een spectaculaire water- en lichtshow biedt, vaak begeleid door muziek. De fonteinshow is een populaire attractie en trekt veel toeschouwers aan.
 6. Ligging: De Dubai Mall ligt naast de Burj Khalifa, ’s werelds hoogste wolkenkrabber, en is onderdeel van het grotere Downtown Dubai-gebied, dat ook andere opvallende bezienswaardigheden omvat.

De Dubai Mall is niet alleen een winkelbestemming, maar ook een plek voor entertainment en ontspanning. Het trekt bezoekers van over de hele wereld aan vanwege de enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en attracties.

 

De Al Farooq Omar bin Khattab-moskee is een indrukwekkende moskee, vernoemd naar Omar ibn Khattab, de tweede kalief van de islam. Het is een architectonisch meesterwerk dat bekend staat om zijn prachtige ontwerp en culturele betekenis in de regio. De moskee dient als een belangrijk religieus en cultureel centrum in Dubai en trekt zowel gelovigen als toeristen van over de hele wereld aan.

In basis was de hoofdreden om naar Dubai af te reizen, het KISS concert in de Coca Cola Arena. Echter toen we op Schiphol aankwamen kregen we de melding dat het KISS concert, vanwege onvoorziene omstandigheden (??), werd gecanceld. Gelukkig heeft Dubai mega veel te bieden en is ook deze trip nuttig en aangenaam ingevuld. Natuurlijk doen we het Hard Rock Cafe Dubai aan, hier treffen we natuurlijk meerdere KISS fans die afgereisd zijn voor KISS. Leuke en gezellige avond, helaas zonder KISS.

Het Coffee Museum, is een fascinerende attractie die gewijd is aan de geschiedenis en cultuur van koffie:

 1. Geschiedenis van koffie: Het museum biedt bezoekers de kans om meer te leren over de oorsprong van koffie, de verschillende methoden van koffiebereiding en de rol die koffie heeft gespeeld in verschillende culturen over de hele wereld.
 2. Tentoonstellingen: Het museum heeft diverse tentoonstellingen met oude koffiemolens, koffiezetapparaten, antieke koffiekopjes en historische foto’s die de evolutie van koffie laten zien.
 3. Koffieproeverij: Een hoogtepunt van het Coffee Museum is de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te proeven en te genieten van diverse koffiebereidingstechnieken.
 4. Cultuur en tradities: Naast de koffie gerelateerde aspecten, biedt het museum ook inzicht in de culturele en sociale tradities die verband houden met koffie, vooral in de Arabische wereld.
 5. Locatie: Het Coffee Museum is gelegen in het historische Al Fahidi-district in Dubai, dat bekend staat om zijn oude architectuur en cultureel erfgoed.
 6. Educatief: Het museum is zowel educatief als informatief en is een geweldige plek om meer te weten te komen over de wereld van koffie, van de teelt van koffiebonen tot het zetten van de perfecte kop koffie.

Het Coffee Museum in Dubai is een unieke attractie voor koffieliefhebbers en biedt een boeiende ervaring waarbij je de rijke geschiedenis en tradities van koffie kunt verkennen terwijl je geniet van proeverijen van verschillende koffievariëteiten. Het is ook een geweldige plek om meer te leren over de rol van koffie in de Arabische cultuur en de wereldwijde invloed ervan.

Een “souk” is het Arabische woord voor een traditionele markt of bazaar. In Dubai zijn er verschillende soeks (of souks) die een verscheidenheid aan goederen en ervaringen bieden. Hier zijn enkele van de bekendste soeks in Dubai:

 1. Goudsoek (Gold Souk): De Goudsoek in Dubai is wereldberoemd vanwege zijn overvloed aan goud- en juwelierswinkels. Hier vind je een indrukwekkende collectie gouden sieraden, waaronder kettingen, armbanden, ringen en meer.
 2. Kruidensoek (Spice Souk): De Kruidensoek is een aromatisch paradijs waar je exotische specerijen, kruiden, gedroogd fruit en noten kunt kopen. Het is een geweldige plek om te verkennen en te genieten van de geuren en kleuren van verschillende kruiden.
 3. Textielsoek (Textile Souk): In de Textielsoek kun je een breed scala aan stoffen, kleding, sjaals en traditionele Arabische kledingstukken vinden. Het is een geweldige plek om stoffen te kopen voor kleding of ambachtelijke projecten.
 4. Perfume Souk: Deze souk is gewijd aan parfum en biedt een scala aan geuren, zowel traditioneel als modern. Je kunt hier unieke geuren vinden die typerend zijn voor de Arabische cultuur.
 5. Vismarkt (Fish Souk): De Vismarkt is een levendige plek waar verse vis en zeevruchten worden verkocht. Het is interessant om te bezoeken, zelfs als je niet van plan bent om vis te kopen, omdat je een glimp kunt opvangen van de lokale visvangst.
 6. Textielmarkt (Textile Market): Naast de Textielsoek is er ook een Textielmarkt waar je een breder scala aan stoffen en textielproducten kunt vinden.

De souks van Dubai bieden niet alleen de mogelijkheid om te winkelen voor unieke producten, maar ook om de lokale cultuur en sfeer te ervaren. Het afdingen is vaak gebruikelijk in deze markten, dus het kan handig zijn om je onderhandelingsvaardigheden te oefenen. De souks zijn meestal gelegen in historische delen van Dubai, zoals Deira en Bur Dubai, en vormen een belangrijk onderdeel van de traditionele handels- en winkelcultuur in de stad.

De Burj Khalifa is ’s werelds hoogste wolkenkrabber, met een hoogte van 828 meter en 163 verdiepingen. Het is een iconisch symbool van moderniteit en luxe, met observatieplatforms genaamd “At the Top” die adembenemende uitzichten bieden over Dubai. De toren heeft wereldrecords gebroken en wordt ’s avonds verlicht met kleurrijke LED-verlichting, vaak vergezeld van spectaculaire licht- en fonteinshows bij de Dubai Fountain aan de voet van de toren.

Het Dubai Aquarium & Underwater Zoo is een populaire attractie in de Dubai Mall, met een indrukwekkend aquarium vol zeedieren, waaronder haaien en roggen. Bezoekers kunnen door een onderwatertunnel lopen voor een unieke onderwaterervaring en kunnen ook de bovenliggende Underwater Zoo bezoeken, waar verschillende dieren te zien zijn. Het is een educatieve en vermakelijke bestemming.

The View at The Palm” is een uitkijkplatform op Palm Jumeirah, een kunstmatig aangelegd eiland in Dubai:

 1. Locatie: The View bevindt zich aan het uiteinde van Palm Jumeirah en biedt een panoramisch uitzicht op het eiland, de omliggende wateren van de Perzische Golf en de skyline van Dubai.
 2. Uitzichtplatform: Het hoogtepunt van The View is het uitkijkplatform, dat bezoekers de kans biedt om vanaf een indrukwekkende hoogte van ongeveer 240 meter boven de zeespiegel te genieten van adembenemende vergezichten.
 3. Uitzicht op Atlantis, The Palm: Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Palm Jumeirah is het Atlantis, The Palm-resort. Vanaf The View heb je een fantastisch uitzicht op dit luxe hotel en het omliggende waterpark, evenals de prachtige zandstranden.
 4. Multimedia-ervaring: The View biedt bezoekers ook een interactieve multimedia-ervaring, waarbij informatie wordt verstrekt over de geschiedenis en ontwikkeling van Palm Jumeirah en de technische aspecten van het eiland.
 5. Fotomomenten: Er zijn verschillende fotomomenten op het uitkijkplatform, zodat bezoekers gedenkwaardige foto’s kunnen maken van hun bezoek aan The View.
 6. Openingstijden en tickets: Om The View te bezoeken, moeten bezoekers toegangstickets kopen, en de openingstijden kunnen variëren. Het is raadzaam om vooraf te controleren wanneer het uitkijkplatform open is en of er specifieke toegangsvoorwaarden gelden.

The View at The Palm is een toevoeging aan de reeks toeristische attracties in Dubai en biedt een unieke gelegenheid om te genieten van een panoramisch uitzicht op een van de meest opvallende en kunstzinnige projecten van de stad, Palm Jumeirah. Het is een geweldige plek voor toeristen om te genieten van het uitzicht op deze iconische bestemming.

Een helikoptervlucht over Dubai biedt een adembenemende en unieke manier om de stad en zijn iconische bezienswaardigheden te verkennen. Tijdens zo’n vlucht kunnen passagiers genieten van een panoramisch uitzicht op de indrukwekkende skyline van Dubai, waaronder:

 1. Burj Khalifa: ’s Werelds hoogste wolkenkrabber.
 2. Palm Jumeirah: Het kunstmatige eiland in de vorm van een palmboom.
 3. Burj Al Arab: Een van ’s werelds meest luxueuze hotels, gelegen op een kunstmatig eiland.
 4. Dubai Marina: Een sprankelende wijk met moderne hoogbouw en jachthavens.
 5. The World Islands: Een archipel van kunstmatige eilanden die de vorm van de wereldkaart nabootsen.
 6. Dubai Creek: Het historische en culturele hart van Dubai.
 7. Dubai Frame: Een modern architectonisch kunstwerk dat een prachtig uitzicht op oud en nieuw Dubai biedt.

Helikoptervluchten over Dubai worden vaak aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen en touroperators. Ze variëren in duur en route, maar bieden over het algemeen een onvergetelijke luchtervaring en een geweldige gelegenheid om foto’s te maken van de stad vanuit de lucht. Het is een populaire activiteit voor toeristen die Dubai bezoeken en een manier om de stad vanuit een geheel nieuw perspectief te zien.

Het Dubai Frame is een opvallend architecturaal monument, dat de vorm heeft van een gigantisch fotolijst. Het biedt een prachtig uitzicht op zowel het oude als het moderne Dubai, heeft een glazen vloer op 48 meter hoogte voor spectaculaire foto’s en huisvest tentoonstellingen die de geschiedenis en toekomst van de stad belichten. Het is een unieke bezienswaardigheid en uitkijkpunt in de stad.

Het Dubai Skyview is een uitkijkplatform op de 52e verdieping van de Burj Khalifa, ’s werelds hoogste wolkenkrabber. Het biedt een spectaculair uitzicht op de stad en is een must-visit attractie voor bezoekers die de iconische skyline van Dubai willen bewonderen vanaf grote hoogte. Natuurlijk ga je ook even van de glazen glijbaan af, die op zo’n 220 meter hoogte aan de zijkant van het gebouw hangt!

Onze trip eens bekijken middels video beelden, kijk snel onze video hier:

Wil je Dubai en Abu Dhabi ook eens op een leuke manier bezoeken en al die interessante highlights eens zien maar vooral beleven? Never Stop Travelling heeft erg goede lokale contacten in de Verenigde Arabische Emiraten en kunnen jouw droombezoek perfect voor je opstellen. Als je denkt dat iets niet kan of bestaat? In Dubai en Abu Dhabi is het er “gewoon”, zo niet? Dan is het er binnenkort!

Leave a Reply