Skip to main content
Nieuws

Never Stop Travelling laat Trendrapport opmaken voor de reisbranche

Met de vraag of Never Stop Travelling wil meewerken aan een trendrapport voor de reisbranche, was ons antwoord natuurlijk “ja, graag!”.

In dit Trendrapport heeft Lotte van Uden onderzoek gedaan naar trends in de reisbranche om zo een goed advies te kunnen geven aan Never Stop Travelling. Door middel van Trendresearch en Scenarioplanning is zij, voor ons, op zoek gegaan naar het schetsen verschillende werelden waaruit haar advies tot stand is gekomen. De reden voor ons om hieraan onze medewerking te verlenen is dat er momenteel veel ontwikkelingen plaatsvinden in de reissector. Voor de reisbranche zijn hierin veel mogelijkheden en kansen.

Het onderzoek komt voort uit “Hoe wordt in 2047 gereisd?”.

“Het Trendrapport gaat over Never Stop Travelling, het reisbureau dat unieke reizen aanbiedt naar wens van  de reiziger”, aldus Lotte. Door onderzoek te doen naar  trends rondom duurzaamheid, personalisatie, technologisering en andere ontwikkelingen in de reisbranche zijn er scenario’s opgesteld. Dit vanwege het feit dat er veel veranderd in de wereld dus ook  in de  reissector. Er zijn veel bedreigingen en onzekerheden door deze veranderingen maar dit biedt ook veel kansen en mogelijkheden.

Veel grote reisbureaus zijn omgevallen en vallen om door COVID-19 maar juist ook door het (te) ruime online-aanbod. Ondanks dat mensen graag online kijken, willen mensen mede door COVID-19 steeds meer persoonlijke hulp en zekerheid bij het boeken van een reis/vakantie. Daarnaast worden steeds meer mensen zich bewust van het effect van (vlieg)reizen op het milieu en biedt dit goede kansen voor Never Stop Travelling omdat die veel maatwerk leveren en kijken naar alternatieven.

Het aantal grote ketenreisbureaus neemt af, technologisering kan bijvoorbeeld de prijs drukken door de lagere vaste kosten. Toch neemt de vraag naar persoonlijkheid van reisbureaus toe en lijkt het cyclus zich dan opnieuw af te spelen in de toekomst. In het Adoptiemodel van  Rogers, waarbij wordt gekeken naar de verschillende groepen in de levenscyclus van een innovatie, is Never Stop Travelling dan ook te plaatsen in de Growth Fase, dit zegt iets over hoe innovatief het bedrijf is. De huidige situatie rondom de reissector en de behoeftes van mensen vraagt namelijk om expertise en Never Stop Travelling heeft veel  kansen en kan zich hierin onderscheiden. Aan de Growth Fase van deze curve past de naam Early Majority het  best bij Never Stop Travelling, dit zegt iets over hoe trendsensitief het bedrijf is. Er zijn namelijk al meer maatwerkreisbureaus en het concept is niet door Never Stop Travelling uitgevonden. Wel onderscheidt het zich van online-aanbieders en neemt het aantal grote reisbureaus af.

Mega: Tech breakthroughs

Technologisering staat voor digitalisering, robotisering, virtualisering en kunstmatige intelligentie. Technologie is een normaal aspect geworden in het dagelijks leven, mensen zijn zich wel van bewust dat de wereld hierdoor transparanter wordt en dat privacy wordt vervaagd. De gevaarlijke kant van technologisering wordt steeds duidelijker. Hier gaan wel veel veranderingen in plaatsvinden, er zal bijvoorbeeld meer taken worden overgenomen door robots maar dit zal wel meer dienend worden aan de menselijkheid. Maar de trend neemt ook mooie mogelijkheden mee zoals ontwikkelingen in de zorg en oplossingen tegen het klimaatprobleem.

Macro: Digital Nomad

Het is tegenwoordig niet meer standaard om op één plek te werken, al voor COVID-19 zijn er meer flexibele werkplekken waarbij mensen niet in hetzelfde land als hun werk hoeven te wonen. Door digitale ontwikkelingen is het mogelijk om reizend over de wereld te kunnen werken voor een bedrijf of als zelfstandige. Maar mede door COVID-19  zijn meer mensen bewust geworden van de voordelen van ‘bleisure travel’, zakenreizen gecombineerd met vrije tijd reizen.

Micro: Metaverse Holiday

Metaverse is het onlinenetwerk van virtuele 3D werelden van de toekomst, hierbij lijkt het alsof je door middel van een avatar werkelijk een locatie bijwoont met andere mensen. Deze wereld is voor iedereen synchroon en speelt in realtime af. Veel aspecten lijken hetzelfde als met de echte wereld, online kan er worden gewerkt, mensen worden ontmoet en er kan deelgenomen worden aan een virtuele economie. Waarbij een Metaverse nu nog niet zo ver ontwikkeld is, zal dit later ook gaan functioneren als vakantie of andere uitstapjes zoals concerten of een bezoek aan de dierentuin. In deze wereld kunnen bestemmingen worden gecreëerd waar gemakkelijk heen te reizen is en daarbij kan eventueel een verdienmodel aan worden gehangen.

Aan de hand van de DESTEP-methode is er een analyse gemaakt van kansen en bedreigingen voor de reissector. Interessante thema’s die hieruit naar voren zijn gekomen:

  • Minimalistische vakanties
  • Tariefexplosie Schiphol
  • Vliegticket prijsstijgingen
  • Duurzaam reizen
  • Persoonlijke vakanties, waarbij massa’s worden vermeden
  • Minder connecties via de lucht
  • Slow Travel
  • De Hyperloop ontwikkeling van Elon Musk, een nieuwe manier van vervoeren waarbij je reist door middel van vacuümkracht.

Scenario’s

Middels kruisende assen laat Lotte vier verschillende werelden zien met vier verschillende scenario’s. Hierin gaat Tessa op reis. In vier uitersten, zeker “out of the box”, komen een viertal indrukwekkende en inspirerende verhalen tot stand!

Het onderzoek wordt afgesloten met korte- en lange termijn adviezen, waarmee Never Stop Travelling zeker haar voordeel zal gaan doen. Wij vonden het leuk, leerzaam en bijzonder om aan dit onderzoek onze medewerking te verlenen. Heeft ons in ieder geval enkele nuttige inzichten gegeven waarmee we zeker mogelijkheden voor de toekomst zien.

Het complete rapport lezen, kijk dan snel HIER!

Heb jij ook zin om weer andere culturen te snuiven, magische plekken te bezoeken en nieuwe herinneringen te maken? Wij bieden je de optimale beleving binnen jouw budget.

Waarom zelf je vakantie regelen, in deze veranderlijke tijd?
Boek je reis VEILIG en ONBEZORGD bij ons en ontvang: gedegen reisadvies, begeleiding, kennis & expertise, persoonlijke service, CO2 compensatie mogelijkheden en geld-terug garantie! Zodat je met een gerust hart op reis kunt.

Persoonlijk Reisadvies op ons kantoor, bij jou thuis en/of online via Microsoft Teams of Zoom!

Never Stop Travelling, because life is short and the world is huge…

Leave a Reply