Skip to main content

In juli 2021 werd ik per e-mail verrast door onze e-Training company Travelution.online, die me feliciteerde met de prijs van het winnen van de 2 overnachtingen in het Best Western in Mülheim an der Ruhr.

Gewonnen omdat ik de e-Learning Duitsland maar liefst foutloos had afgerond. Het Duits Verkeersbureau heeft mij uitgekozen als winnaar van de overnachtingen.

De voucher heb ik meteen gebruikt om in deze bizarre tijd toch een paar dagen op pad te kunnen, waar ik heel erg blij en dankbaar voor ben in deze, nog steeds bizarre tijd voor onze reisbranche…. al meer dan 1,5 jaar. Even eruit en genieten is dus zeer WELKOM.

Duitsland is bij velen een favoriete bestemming door de vele voordelen:

  • Lekker dicht bij huis en toch in het buitenland
  • Lekker eten en drinken: goede, gevarieerde keuken en goede wijnen en lekkere biertjes
  • Gezellige sfeer
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding voor eten en slaaplocaties

We gaan dan ook genieten in en van Duitsland. Logeren in het Ruhrgebied midden in het centrum van een Mülheim an der Ruhr. Het 4-sterrenhotel: Best Western met heel aardig personeel is bovenin het winkelcentrum: het Forum van Mülheim. Parkeerplaats; waar je na logeren in het hotel; een vrijkaartje voor krijg, dus gratis parkeren. Auto parkeren en je staat meteen in het winkelcentrum/Forum. Het is een winkelcentrum met diversiteit aan winkels: kleding, voedsel, drogisterijen, natuurwinkels, bakkers etc.

Het ontbijt in het hotel is echt super uitgebreid en lekker, inbegrepen bij je Hotel overnachting. Heel erg van genoten. Super vriendelijke mensen en lekkere koffie!

Mülheim an der Ruhr is een kreisfreie Stadt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het Ruhrgebied. De stad telt 171.000 inwoners op een oppervlakte van 91,29 km². Ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog vond hier de Slag bij Mülheim (1605) plaats, tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden onder leiding van Maurits van Nassau, de latere prins van Oranje en Spaanse troepen onder leiding van veldheer Ambrogio Spinola. Het beleg maakte deel uit van Spinola’s veldtocht van 1605-1606.

De stadsdelen in Mulheim an der Ruhr zijn Altstadt I, Altstadt II, Broich, Dümpten, Heißen, Menden-Holthausen, Mintard, Saarn, Selbeck, Speldorf en Styrum. Het voordeel van deze stad is dat het klein is en we er dus middenin overnachten. Verwacht geen uitgebreide stad om te bezichtigen. Een paar bezienswaardigheden bekijk je hier in een dag. Hier wat straatbeelden en het Historisches Rathaus, wat ze aan he renoveren zijn.

Leuk dat hier nog een telefooncel in gebruik is en een man horen zeggen: “ich liebe dich”…..

Eten kun je goed in het historisch pand: Restaurant Muelheim 

Leuke tweedehands kledingwinkels en vintage-stores, die hebben ze hier in Duisland in elke stad wel een paar. Kijk eens bij: “Humana: fist class second hand & vitage kleding shop” waar je leuke dingen gaat vinden. Of chic-o-bella second-hand-mode: een iets luxere en mooi ingerichte tweedehandswinkel met duurdere merken. Een heel aardige dame!

Het Kunstmuseum Mulheim: het is gratis en niet meer dan je hier op de foto ziet. Ze hebben er een leuke winkel bij met wat kunst-accessoires en leuke kaarten. De aardige dame maakt foto’s van ons en legt uit dat er verspreid in de stad wat kunstvoorwerpen geplaatst zijn. Oa “de bol” die elke keer andere reflectie van de stad in te zien is.

Het hotel biedt een heerlijke saunafaciliteit wat natuurlijk welkom is na een dagje rond zwerven in de stad, heerlijk!

Uit eten? Net buiten Forum in een heel gezellig eetcafé, waar ze diverse soorten eten hebben, van Spaanse tapas, Italiaans eten en uit diverse landen specialiteiten serveren, heerlijk drankjes en cocktails, heel gezellig, sfeervol ingericht en heel aardige bediening. Zeker een aanrader om bij Cafe-Bistro-Bar Leonardo te gaan eten.

Nog even shoppen kan meteen als je de lift van het hotel uitstapt in “het Forum” na een bedankje aan de aardige dames van Hotel Best Western: voor het fijne en gezellige verblijf.

Net buiten het centrum bezoeken we op de laatste dag voordat we weer huiswaards gaan een paar bezienswaardigheden

Als eerste: Stadfhafen Ruhrpromenade en de Stadhalle

Een stukje verder, met de auto, tref je aan: Schloss en park Broich en Camera Obscura.

Voordat we de stad verlaten gaan we als laatste naar: Alte Dreherei. We zien wat industriële oude gebouwen, waar in dit Ruhrgebied meer van te zien zijn. Leuk om ook even mijn auto voor te fotograferen, zoals veel gedaan wordt met gave auto’s……

Hierna verlaten we Mulheim ahn der Ruhr. Wat het Ruhrgebied o.a. kenmerkt is veel industrie, veel oude industriesteden en er is een hele tour te maken langs oude en nieuwe industriegebieden. We rijden er een deel van. Meer info zie: Route van de industriële cultuur. Travelution Online en Best Western Hotel: heel erg bedankt voor de mooie prijs en voor ons heerlijke dagen van ontspanning en plezier.

Tschüss

Ook weer eens op pad? Een gave citytrip of toch liever luieren aan de zee? Alles is mogelijk! Never Stop Travelling helpt je graag betrouwbaar en veilig weer op reis!

Leave a Reply