Skip to main content

 

 

Jolanda Verdegaal loopt het gehele Pieterpad in de maand maart 2021 voor het goede doel Nepal.

Na een jaar Corona beleefd te hebben in onze reizenbranche wil ik eropuit, mijn tijd nuttig besteden en iets betekenen voor de wereld.

Daarbij kwam het besef dat ik op 30 maart 50 word, wat ik een heel speciale leeftijd vind en dat wil ik toch op een speciale manier vieren.

Ons motto is: “kijken en doen wat wel kan”, dus daarmee aan de slag. In het kort is dat nu: wandelen in Nederland, omdat we het land niet uit mogen vanwege de Corona-maatregelen. Mijn idee, om de uitdaging aan te gaan: het bekendste en langste wandelroute van Nederland te gaan lopen “het Pieterpad” en dat voor een goed doel, liet me niet meer los. Dus ik ben alles uit gaan werken, gaan regelen en ben het gaan doen. De laatste maand van mijn vijstigste levensjaar liep ik het gehele Pieterpad in 590 km en op mijn 50-ste verjaardag, werd ik feestelijk onthaald in Maastricht op het eindpunt; de St Pietersberg!

 

In maart van dit jaar werd ik, Jolanda Verdegaal, 50 jaar. Wat normaal een feestelijke aangelegenheid is, ziet er ditmaal waarschijnlijk een stuk soberder uit. Ik ben niet iemand om bij de pakken-neer te gaan zitten, ik kijk graag naar wat wel kan en zit altijd vol inspiratie en ideeën. Ik word maar één keer 50 – een mooie gelegenheid om iets bijzonders te doen.

Sara worden

Maart 2021 was de laatste maand van mijn vijftigste levensjaar. Mijn wens is al heel lang: dat ik op mijn vijftigste verjaardag tussen de berggorilla’s in Oeganda wil staan – apen zijn mijn favoriete dieren. Dat gaat niet door, dus ik heb besloten iets te gaan doen onder het motto ‘kijken en doen wat er nog wél kan!’. Daarom ga ik het Pieterpad lopen voor het goede doel de toeristensector van Nepal.

Kijken wat wél kan

Door de coronacrisis mogen we het land niet meer uit. Ook heb ik nu meer tijd dan anders. Sterker nog, ik heb nog nóóit zoveel tijd gehad. Daardoor heb ik besloten van deze unieke kans gebruik te maken. Nu kan het, zowel qua tijd als vitaliteit (daar dacht mijn lichaam soms anders over). Daarom ging ik deze persoonlijke en fysieke uitdaging nu aan.

Lopen voor een goed doel

Aziatische landen zoals Nepal zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Bovendien heeft Nepal een aantal jaren geleden ook nog met zware aardbevingen te maken gehad. We hebben tijdens onze reis door Nepal de bevolking in ons hart gesloten. Daarom wil ik graag wat doen voor deze bijzondere mensen. Ik heb daarvoor heel veel steun door o.a. donaties/sponsering gekregen!

Het Pieterpad

Het Pieterpad (LAW 9) is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland – van het Groningse Pieterburen helemaal naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Ik heb in totaal 590, ipv de aangegeven 500 kilometers gelopen, verdeeld over 26 etappes in de maand maart. Op deze manier heb ik Nederland van een andere kant ontdekt en in beeld gebracht. Uiteraard heb ik onderweg veel foto’s gemaakt om zo wandelland Nederland in kaart gebracht en hebben veel mensen dagelijks mijn post op Facebook eb Instagram gezien en meegereisd.

Wat kun jíj nog doen?

Ik heb met mijn wandelroute geld ingezameld voor de toeristensector: met name de dragers en gidsen van Nepal. De lokale bevolking is ontzettend hard getroffen door het coronavirus nu hun belangrijkste inkomstenbron stilgevallen is zonder enige vorm van compensatie vanuit de regering.

Wil jij mij (ofwel Nepal) nog steunen? Dat kan: heel graag! Maak het door jou gewenste sponsorbedrag over rekeningnummer NL56 RABO 0163339384, ten name van JES Verdegaal

Kijk wat je kunt en doe het!

Mijn hele grote dank voor de vele donaties, berichtjes, appjes, reacties op social media, kaarten, tips, telefoontjes, meelopen door een aantal bijzondere mensen (mijn kinderen en paar goede vriendinnen) hebben me naar het eindpunt gebracht en doen doorgaan, door mijn pijn en veelal koude en slechte weer. Allemaal echt super bedankt namens mij, het heeft me erg ontroert en zeker ook grote dank namens de Nepalezen.

We hebben in elk geval besloten met Maxim en Laxmi in Nepal, dat zij gaan kijken welke dragers en gidsen het nu heel hard nodig hebben, die geen eten, onderdak of waarvan de kinderen niet naar school kunnen. Die gaan we een bedrag van € 100,00 pp geven en dan verder kijken wat, waar het hardst nodig en zinvol is. We willen zelf, als het weer mogelijk is naar Nepal reizen, in het najaar, einde van het jaar of uiterlijk begin volgend jaar om te kijken waar het terecht is gekomen en misschien nog wat overhandigen. Omdat de Nepalese Roepie, hun munteenheid gunstig staat t.o.v. de Euro en je in Nepal nog wel rente krijgt, ga ik het bedrag einde van de maand al op een bankrekening van Maxim en Laxmi zetten, die een aparte rekening hebben voor goede doelen, omdat ze altijd een deel van de reizen die ze begeleiden aan goede doelen geven.

Wat vooraf o.a. geregeld? Het was deze ronde, niet zomaar een reisje, dus boeken, koffer inpakken en gaan; er kwam heel wat bij kijken en er was veel vooraf te regelen:

  • Als eerste heb ik mijn goede doel bepaald. Nepal was vrij snel duidelijk voor me: een geweldig en bijzonder land en er is nu nog meer armoede, omdat er geen toeristen komen, we hebben er ook een trekking mogen maken, heb daardoor heel veel respect voor gidsen en dragers en we kennen Belgisch-Nepalees koppel die weet waar hardst nodig is en gaan dit project mee begeleiden.
  • Een duidelijke flyer van mijn goede-doel-actie laten ontwerpen, zie hierboven, die heeft Marketingbureau Market-it voor me gemaakt tegen sponsering.
  • De 26 slaaplocaties regelen. Dat heb ik gedaan door te bellen en daarna een duidelijke mail van mijn doel met de flyer gestuurd, met de vraag of ze bed en bord eten wilde sponseren. Dat werden meer dan 100 telefoontjes. Het heeft me verbaasd, verrijkt en ontroert hoeveel lieve mensen er zijn, die dat voor mij en mijn goede doel hebben gedaan, daar ben ik mega dankbaar voor en dat was ik ook tijdens mijn wandeltocht, dat ik zoveel lieve mensen ontmoet heb, die me gesteund hebben! Ook in deze bizarre tijd, willen mensen, andere mensen helpen en iets betekenen voor anderen en de wereld. Door kleine beetjes van velen, wordt het groots.
  • Hoe kom ik aan donaties/sponsering: mails, appjes, DM, social media, nieuwsbrieven en de krant heb ik daarvoor ingezet: excuses aan degene die er veel hebben gehad. Ik ben nu eenmaal fanatiek en wil zoveel mogelijk ophalen.
  • Ik wilde niet alleen gewoon geld vragen, wilde ook “iets geven” en iets leuks organiseren. Natuurlijk zelf de 500 kilometer lopen, wat er 590 werden en ook iets nog iets leuks wat nu kan in deze bizarre tijd. Ik heb een online Pieterpad-Nepal quiz gedaan, waar ik prijzen voor gedoneerd heb gekregen van heel veel ondernemers en ook particulieren: ook daarvoor mijn grote dank. Dus actie: een leuke quiz maken, social media promoten, life-verbinding met Nepal van Maxim en Laxmi regelen, dat mensen weten dat geld direct en goed terecht komt. Het was een succes: er waren meer dan 90 mensen online en ik had meer dan 50 prijzen gekregen, die ik ben gaan brengen naar de winnaars, die ik op volgorde ook nog de wens heb uit laten spreken, waardoor de prijzen ook goed terecht gekomen zijn en de ondernemer er wellicht ook nog wat aan heeft gehad. Win-win-win. Bedankt voor deelname en de leuke enthousiaste reacties.
  • Een aantal kranten hebben me benaderd: Eindhovens Dagblad, de Kempenaer, met correspondent en fotograaf en de Hint en Eyckelberg, hebben mooie stukken en foto’s geplaats. En eigenaar van B&B in Drenthe heeft nog stukje in plaatselijke krant laten plaatsten
  • Wat ga ik meenemen aan outfit, eten etc. en alles voor de hele maand. En ook Pieterpad boekjes en “Pietertjes” aanschaffen, via de Stichting Pieterpad
  • Overzicht maken van mijn overnachtingslocaties, etappes, informatie en aantal te lopen kilometers. Daarbij een aantal geliefden die een dag meelopen, daarmee regelen en voorzien van informatie.
  • Vooraf nog informeren bij overnachtingslocaties: wat de wensen en regels zijn rondom Corona en wat de mogelijkheden zijn voor diner, ontbijt en lunch-to-go voor in de rugzak en hoever locatie van route af is: dus weer 26 mails versturen dus.
  • Mensen blijven bedanken, voorzien van informatie en vragen beantwoorden rondom donatie en sponsering.

Op 18 februari hield ik een zeer succesvolle Pieterpad-Nepal quiz, waar meer dan 90 mensen aan meededen en ik meer dan 50 prijzen had gekregen van ondernemers. Zie voor de prijzen en winnaars op mijn blog: succesvolle Pieterpad-Nepal quiz. Heel erg bedankt voor de mooie prijzen en de fanatieke, actieve en enthousiaste deelnemers en heel erg bedankt voor de leuke reacties. Fijn dat jullie zo genoten hebben van de quiz en veel plezier met de prijzen. Doel was niet zomaar geld ophalen, ook mensen een leuke avond laten beleven.

Vooraf ben ik al erg ontroerd, onder de indruk SUPER blij en verrast! Hoe geweldig. Wat zijn er veel lieve mensen met ook een groot hart ❤ vrienden, kennissen, familie, onbekenden, oude klasgenoten, vrienden, oude bekenden, dorpsgenoten, die me gewoon een bedrag overmaken voor mijn goede doel! Nogmaals mega bedankt hiervoor!

Wandelen is gezond, dat weet iedereen, dus dat maakt deze wandeltocht extra gaaf. Win-win-win…. Hier leuk artikel, de moeite waard om te lezen: wandelen is gezond

Een paar keer heb ik de krant behaald. Hieronder de krantenberichten in diverse kranten. De link van het digitale stuk in het Eindhovens Dagblad: een maand wandelen met de leukste en moeilijkste persoon…

Op zondag 28 februari 2021 ben ik vertrokken, met de trein vanaf station Eindhoven naar Pieterburen, om echt de hele maand te gaan lopen. Wist toen nog niet wat me te wachten stond.

Met de vele berichtjes, kaarten en “een dag-schrift” van Neerle, mijn wandelrugzak en mijn koffer ga ik op pad.

Vanaf maandag 1 maart tm mijn verjaardag op 30 maart 2021, loop ik het gehele Pieterpad. Ik loop dus van 1 tm 30 maart 2021, 26 etappes, met om de 5 dagen (zeker aanrader) een dag vrij, dus 4 vrije dagen, waardoor ik 30 dagen onderweg ben.

Ik maak dit reisblog in etappes, dus zonder datumvermelding. Het zijn de 26 originele etappes, die her en der iets langer of korter waren, door de overnachtingsplaatsen en soms fout lopen.

De eerste nacht heb ik in Pieterburen overnacht in een gezellig hotel bij het startpunt van het Pieterpad Hotel het Waddengenot waar ik die avond een heerlijk diner krijg, wat ik “bij de buren” in het restaurant op kan halen en in een aparte ingerichte kamer, naast mijn hotelkamer op kan eten. Zo ook het ontbijt, wat ook heerlijk is en een tas met uitgebreide en heerlijke lunch to-go, staat ook voor me klaar. Op pad voor mijn eerste etappe.

Etappe 1: Pieterburen – Winsum – Gelopen: 23 km. Kenmerken: Boerenland en open vlaktes

De eerste 23 kilometer van m’n 500 kilometer lange Pieterpad-tocht in een maand, zitten erop. Ik heb 8 kilometer meer gelopen, doordat eerste overnachting in Feerwerd is i.p.v. in Winsum. Winsum is een heel mooi dorpje, wat onlangs tot het mooiste dorp in Nederland uitgeroepen werd. Ik slaap bij hele aardige mensen van Stichting vrienden op de fiets

Vandaag in een paar woorden: Mooi, bijzonder, leuke dorpjes, kale vlaktes, flinke wind. Moe en voldaan!

 

Etappe 2: Winsum – Groningen. Gelopen: 19,3 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Stedelijk, Boerenland

Mooie tocht van Garnwerd via het kleine plaatsje Oostum naar centrum Groningen. Vanavond slaap ik in hotel Hotel Miss Blanche, gesponsord gekregen in één van de mooiste kamers met een view met diner op het balkon tijdens zonsondergang over het water… echt top genieten In de ochtend vertrokken in mist en 2 graden en geëindigd in T-shirt en zonnebril in Noorder plantsoen met yoghurt en koffie to go. Genoten van uitgestrekte landschappen, schaapjes, zwanen, zon, water, “verre” uitzichten. Onderweg andere Pieterpad wandelaars ontmoet, die ik gisteren ook ontmoet had en heb met ze mijn lunch en koffie gedeeld aan picknicktafel, omdat ze niet veel bij hadden. Het laatste stuk met een gezellige dame uit Coevorden meegelopen.

Etappe 3: Groningen – Zuidlaren. Gelopen: 24,6 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Meren, plassen en vennen, Bosrijk, Stedelijk, Heide en zand(grond), Boerenland

Vertrokken in de zon in Groningen, die helaas heel snel weg was… Loop langs veel water, wat leuke sfeer geeft. Het is een grijze, koude pittige tocht vond ik. Een mooie route, langs veel water: rivieren, kanalen, meren, plassen en vennen. Zelfs “luchplekkie” op het water met een leuk gesprek met de kanoërs.

 

Etappe 4: Zuidlaren – Rolde. Gelopen: 22 km. Kenmerken: Bosrijk, Stedelijk, Heide en zand(grond)

Ruim 22 km van Zuidlaren naar Rolde in Drenthe. Groot deel door nationaal park. Veel heide, bos en gele zandgrond. Natuurlijk de diverse bijzondere Hunebedden en Schotse hooglanders. Weer een koude, kille en grijze dag. Gelukkig is het droog gebleven. Ik heb weer genoten. Onderweg heb ik een happy stone and happy shelp gevonden en weet nu de betekenis en de bedoeling, doordat een vrouw van Zorgboerderij Midlaren het me uitgelegd heeft Ik slaap weer gezellig bij gastvrije Stichting vrienden op de fiets

Etappe 5: Rolde – Schoonloo. Gelopen: 20,4 km. Kenmerken: Bosrijk, Heide en zand(grond), Boerenland

Voor de verandering en groot genot: De hele dag blauwe lucht en heerlijk zonnetje boven Drenthe. Veel leuke ontmoetingen met o.a. andere Pieterpad-wandelaars; best druk op deze route Ik wist niet dat het Pieterpad zo populair is. Begonnen in Rolde, achter de kerk met een paar Hunebedden. Verder boerenland, heide, schapen en prachtig bosgebied. Vandaag liep vriendin Alina een dagje mee. Ruim 20 km. hebben we gelopen. Logeeradres bij geweldige B&B de Vijf suites in Elp. Oude verbouwde boerderij uit 1700, wat op de wereld werelderfgoedlijst staat. Dit is een mega aanrader. Heel erg sfeervol, gezellige en mooi ingericht met oker gele accenten terugkomend in het hele huis. Er is een heerlijke sauna en een ligbad op de kamer. Heel fijn hier twee dagen te mogen verblijven, want morgen is mijn eerste welverdiende rustdag.

Rustdag 1 in Schoonloo

Vandaag vrije dag in geweldige locatie B@B de vijf suites in Elp. Toplocatie. Een overheerlijk uitgebreid ontbijt staat klaar. Het is een heerlijk relaxte dag met sauna, wat oefeningen voor de beenspieren, rust en fiets met een E-bike een stukje naar een welverdiende heerlijke massage in Elp. We krijgen de tip om naar het leuke plaatsje Orvelte te gaan, met op als aanrader super gezellig eettentje, genaamd het kachel-café, met lekker hapjes van de hout gestookte kachel en lekker koffie to go en heel gezellige stel…

Etappe 6: Schoonloo – Sleen. Gelopen: 27 km. Kenmerken: Bosrijk, Heide en zand(grond), Boerenland

Vertrokken vanuit geweldige B@B de vijf suites in Elp naar leuke weer een leuke B&B met weer super lieve mensen, in B&B de Bosbraam in Sleen. Vandaag heb ik “een Strava oorkonde gescoord”. Mijn langste afstand. Zou 24 km zijn, dus op tijd vertrokken. Het was verder: 27 km. Helaas weer een grijze, koude dag en fris. Veel bos, heide, zand en alleen het dorpje Sleen…. Ook ben ik weer best veel wandelaars, die zelfde etappe lopen, tegen gekomen. Je ziet elkaar steeds “op de picknickbankjes. Ze hebben hier een heerlijke maaltijd voor me gekookt: soep, risotto en toetje met lekker glas rode wijn. Morgen weer een lange trip, dus op tijd in mijn heerlijk nestje: Piet, de eigenaar, heeft me beloofd het beste bedje te hebben, van het Pieterpad en dat is zeker zo: Een regel hier is: zingen onder de douche…. Het is fijne en heel functionele B&B met gezellig en heel lief stel als eigenaars: lieve mensen Piet en Femia.

 

Etappe 7: Sleen – Coevorden. Gelopen: 23 km. Kenmerken: Meren, plassen en vennen, Stedelijk, Heide en zand, Boerenland

Vertrokken met zonnetje en vandaag is het gelukkig droog gebleven. Heerlijk geslapen in heel fijn bed van 21.00-7.00 uur, om er weer tegen te kunnen vandaag. Ik loop langs kanalen, vennen, plassen en een heel stuk door buitengebieden. Dus nostalgie voor me. Loop door o.a. paar gehuchten Den Hool, de Haar, Dalerveen, met o.a. leuke oude woonwagen-camping, leuke Drentse boerderijen, koffie door zelfbediening bij de boer, kom een klein Joods kerkhof tegen en geniet van de eerste krokussen. Weer genieten met mezelf; stap voor stap door ons land. Slaap vandaag in Coevorden bij vrienden op de fiets.

Etappe 8: Coevorden – Hardenberg. Gelopen: 22 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Bosrijk, Stedelijk, Heide en zand(grond)

Vandaag weer ruim 5,5 uur gelopen. Beetje “miezerregen” af en toe. Het ging goed vandaag. Loop een heel stuk langs rivierdal de Vecht; erg mooi. Loop door bossen, langs rivieren en geëindigd in de stad Hardenberg. Onderweg heb ik een uurtje meegelopen met leuk jong stel, Ard en Suzan, die ook het Pieterpad in één keer gaan lopen. Dank voor maken van leuke foto’s. Onderweg goed nieuws op een bord; al 127 km. gelopen en ook ontdekt dat kabouters dus bestaan. Ik slaap bij B&B Oddings place. Een gastvrije B&B met zuid Afrikaans tintje van super aardige een lieve mensen in woonhuis in de stad. Erg vriendelijke ontvangst en hebben een bord heerlijk eten voor me gekookt. Op het einde een kudde koeien tegengekomen in het park. Holland en nostalgie op en top Momenteel al erg veel pijn aan de kuiten en bedankt me: nog heel veel etappes te gaan. Beencrème, olie, voetcrème, en wat andere zalfjes en middeltjes zijn mijn grootste vriend….

Etappe 9: Hardenberg – Ommen. Gelopen: 23 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk

Vandaag is het weer erg koud, grijs en fris. Veel gelopen door heel rustige bossen, met riviertje en een stuk naast de spoorweg. Gekomen door het mooie dorpje Rheeze en picknicken in witte zandduinen. Dan een verrassende aankomst, midden in de bossen, opeens een houten huis; wat mijn B&B voor vandaag is. Weer heel lieve gastvrije mensen van B&B de Vierjaargetijden in Ommen, die heerlijk voor mij en andere gast gekookt hadden. Het leek wel uit eten met een lekker wijntje en met een paar mensen aan tafel; wat een genot. Een leuke aap zat op mijn bed te wachten Onderweg ook ontdekt dat smurfen nog, als je goed oplet onderweg, zie je van alles. 1/3 van mijn pittige tocht zit erop

Etappe 10: Ommen – Hellendoorn. Gelopen: 24 km. Kenmerken: Bosrijk, Stedelijk, Heide en zand(grond), Boerenland

Vandaag gelopen in storm, hagel en harde wind. Jep door weer en wind door Holland. Ik mis de andere culturen en klimaten ; “het buiten Nederland reizen” vandaag extra . Al was het een prachtige tocht. Gelopen door een mooi heide-natuurgebied met klimmetjes, langs water, leuke dorpjes, uitzichtpunten; waar het helaas nog harder stormde en hagelde . Ik kwam een heel vriendelijke man tégen op klompen. Tip van Piet: Klompen is het beste om te dragen als je artrose hebt. Weer reeën, hazen, ooievaars en kabouters gezien. Ik heb weer 23 km op mijn wandelteller. Vertrokken bij lieve mensen vanuit prachtige sfeervolle B&B in de bossen in Ommen; B&B de Vierjaargetijden. Na een heerlijk ontbijt, lunch to go, goed gesprek en de welverdiende uitreiking van onze erkenning ben ik in de regen vertrokken. Vandaag slaap ik bij hele aardige en lieve mevrouw van 87, die al 25 jaar met veel plezier een B&B Bakker’s heeft en mooie verhalen uit de oorlog vertelde. Diner was AH stoommaaltijd én kaasje met olijven na in en nostalgische kamer. Morgen welverdiende rustdag en komt dochter Anouk, voor de gezelligheid en zaterdag dagje meelopen. Dank voor vele lieve en bruikbare tips voor pijnlijke kuiten; Arnica heb ik gescoord vandaag en lange compressiesokken besteld, dus wordt zaterdag fijne loopdag en vannacht hoop ik een betere nachtrust

 

Rustdag 2 met massage en vertrek naar hotel in Holte.

Héérlijk genoten van alvast dagje eerder naar slaapplaats in Holten en genieten met dochter Anouk. Lekker bijkletsen, relaxen, spelletje wat lezen en heerlijk en gezellig diner op de kamer. Van B&B Bakker’s in Hellendoorn naar hotel hoog Holten, in Holten: Gekozen voor beter bed waarin in kan slapen. Goed voor mezelf zorgen, heb ik inmiddels geleerd; zeker als ik overdag zoveel vraag van mijn lijf. Wat een verschil tussen B&B en B&B valt me weer heel érg op..

 

Etappe 11: Hellendoorn – Holten. Gelopen: 17 km. Kenmerken: Bosrijk, Heide en zand(grond)

Vandaag weer loop-gezelschap, vandaag wandel ik met sportieve dochter Anouk. Pittig en wisselend weertje; storm, regel, harde wind en gelukkig ook soms beetje zon waardoor we de rest snel vergeten. Kort tripje voor mij na lange dagen, dus rustig vertrokken na een heerlijke nacht en gezellig ontbijt in geweldig hotel Hoog holten, midden in de bossen; dus thuis voor mij. Gelopen door een mooi natuurgebied, veel heide, schapen en nog een gedenkteken van Rijkswerkkamp Twilhaar. En het goede nieuws is: al 208 km heb ik gelopen. Overals in de wereld kom je “bekenden” tegen, zo ook op het Pieterpad midden op de hei, kwamen we bekende “Eerselse” tegen…

Etappe 12: Holten – Laren De slaap locatie is 5,5 KM voor Laren, dus deze dag loop ik ongeveer 10 km. Gelopen: 11,3 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

Na een heel fijn, leuk hotel; lekker gegeten, geslapen en relax ochtend vanuit hotel Hoog Holten. Lopend door soms een zonnetje, flinke wind, regen en kou vandaag. Vanuit Laren, met coffee to go, heb ik het meest gelopen langs water en weg, een korte afstand vandaag voor mij, “maar” 13 km. Ik verblijf in een heel gaaf en gezellig B&B Verwoldsehof in een verbouwde boerderij; slapen in de kalverenstal, dus nostalgie voor mij als boerendochter. Heerlijke lasagne is er voor me gemaakt door de lieve gastvrouw Mathilde en daarna met een heerlijk fleece dekentje op heerlijke bank, bij de kachel, tot rust komen in een heerlijke en gezellige, grote en gastvrij verblijf.

Etappe 13: Laren – Vorden. Gelopen: 25 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

Vandaag de 13e en nog stuk van 12e etappe, omdat ik gisteren al in Laren sliep, dus op tijd op pad is het plan. Ik loop dus van Laren naar Vorden. Weere een dikke 25 km. Nu ben ik op de helft JIPPIE! Gisteren geproost in gezellig B&B met mijn lief; op “2 jaar Never Stop Travelling”; met een mooi 1e jaar en ons 2de jaar hebben we het even niet over… Een hele mooie route vandaag. Een beetje zon, weer veel wind, regen, kou en soms erg modderige paadjes. Coffee to go in Laren en onderweg verse koffie gezet door héél lief vrouwtje; waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Ik zocht even een schuilplaats tijdens een flinke hoosbui en ze zei, de rustplek is binnen met verse koffie en verse kruidkoek; die kleine dingen maken me blij en gelukkig én dan gaat de zon vanzelf weer schijnen. Loop dan door een mooi bosgebied, boerderijen, water en leuke plaatsjes Laren en Vorden. Vertrokken met regen bij een gezellige B&B Verwoldsehof in Laren: verbouwde boerderij, geslapen in de kalverenstal, douche in koeienstal en hebben nog paar ingerichte tenten op terrein staan; aanrader bij lieve gastvrouw, die nog Pietertjes voor me maakte en verkoopt voor goede doel KWF. Nu slaap ik bij gezellig en nostalgisch hotel Bakker in Vorden, met kamers in verschillende straten in Vorden, waar een heerlijk diner en ontbijt weer bij de kamer gebracht wordt. Heb een kamer met een bad, dus baddertijd Even weer lekker bijkomen, lekker eten en relaxen dus, na een pittige tocht weer vandaag.

Etappe 14: Vorden – Zelhem. Gelopen: 23 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Gemarkeerd

Ik heb weer een flinke afstand gelopen vandaag; weer ruim 23 km door regen, drup, wind, kou en jawel ook beetje zon , dus mijn grote vriend is nog steeds; mijn dikke, warme muts. Ook vandaag weer blij met leuk Rustpunt, dit keer gelukkig even binnen, waar zelf koffie te zetten was en zelfs leuke “souvenirs-shop” met eigengemaakte dingen, wat mij op zo’n dag blij maakt, even binnen zitten en naar toilet kunnen. Verder met dit weer; rustig onderweg. Mooi natuurgebied, met kastelen, mooie wateren en de legendarische voetstappen van “de oprichtster het Pieterpad”. In de bossen is het soms echt heel glad en drassig en ik mis de zon . Ik ben vertrokken uit het authentieke en heel erg gastvrije hotel de Bakker in Vorden, naar super leuke B&B de Lindehoek in Zelhem. Het is een meer dan 100 jaar oud bakhuisje, dat valt onder beschermt maatschappelijk beeld. Staat apart naast het waanhuis van de vriendelijke gastvrouw Monique.

Etappe 15: Zelhem – Braamt. Gelopen: 17 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

Ook deze 15e etappe zit erop, klinkt al best ver! Vandaag met een beetje zon en wind door modder, mooi bosgebied, open vlaktes, leuke plaatsjes, glibberpaadjes, kronkelende beekjes, (oude) boerderijen, kasteel, hazen en heel veel vogel. Vanuit heel gaaf oud bakhuisje; als B&B de Lindehoek na heerlijk en uitgebreid ontbijt, loop ik van Zelhem naar het kleurrijke, geweldige B&B Kadushi in Braamt, waar gastvrouw Carla me lachend opwacht met haar hond voor een gezellig kopje koffie. Ik had nog “een uitdaging” vandaag; het was nog niet gelukt om iets te regelen voor mijn koffer doorbrengen, dus maar vertrokken en dacht: dan onderweg dan maar “iets regelen” In een heel klein plaatsje; IJzervorde vind ik het grappig dat “het begin van de straat het dorpje begin en aan de andere kant van de straat het dorpje ophoud” (heel klein dus), dus was dat even “aan het filmen”. Ik zag dat er een stembureau was en “vragen staat vrij”. Ik sprak een heel aardige man; Roef, aan, stelde mijn vraag en ja hoor: wilde mijn koffer halen en brengen; geweldig tóch. Leuk gesprek, aardige man en koffer was er eerder dan ik ; waar “stemmen al niet goed voor is” Ook blij maakte me vandaag; “een take A way” met heerlijke soep, met de tekst; “soup of the day, keeps de doctor away” (zeggen wij in het buitenland met cola). vandaag ook weer; oppassen om niet uit te glibberen; er is veel regen gevallen, dus op veel plaatsen modder en daardoor glad. Ik heb een kijkje genomen in verlaten ‘spookboerderij’ met lunch op “een wensput” en in een holle boom tussen de “kruizen” een ‘happy stone’ achter gelaten en natuurlijk een muntje in de wensput Ook met de Nederlandse gewoontjes doe ik dus mee. Morgen rustdag met weer “een meer dan verdiende massage Mijn lijf is er meer dan “aan toe” en die tip geef ik iedereen, mocht je ook zo gek zijn, het gehele Piterpad achter elkaar te lopen in een maand. Hele een mooie en bijzondere dingen komen er op mijn pad. Dankbaar!!! dat ben ik.

Rustdag 3 in Braamt.

Vandaag 3e rustdag gehad tijdens mijn Pieterpad-goede-doel wandeltocht van deze maand. Bij een heerlijke, gezellige en heel kleurrijke B&B Kadushi; wat een stichting is met 2 lieve gastvrouwen Carla en Monique in Braamt. Mijn lijf had de relax- en rustdag erg nodig. Wasje gedaan, wat bijgewerkt, wat gelezen en m’n beentjes laten masseren. M’n afstanden van de 15 etappes heb ik vandaag opgeteld: ik heb nu 333 kilometer gelopen. Nog 11 etappes te gaan. Morgen weer op pad. Waar ik het meest aan toe ben is; wat meer zon onderweg… Op naar het zonnige zuiden.

 

Etappe 16 Braamt – Millingen a/d Rijn. Gelopen: 19 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Meren, plassen en vennen, Bosrijk, Stedelijk

Vandaag een mooie trip mijn sportieve, lieve dochter Anouk, loopt weer een dagje met me mee. Voor het eerst loop ik op advies, vanwege mijn pijn in achillespees en heup met stokken, om mijn lijf even wat andere bewegingen te laten maken: tis wennen vind ik, nog echt niet blij mee en zet door! Het hele goede nieuws is: de hele dag zon nog fris maar HEEL HÉÉL BLIJ MET EINDELIJK DE ZON!! Ik heb voor het eerst zonder handschoenen gelopen. Ik had niet gedacht dat het nog zo koud zou zijn deze maand. Gelopen door een mooi stuk bossen, stukje Duitsland, weer wat andere Pieterpad-ers tegen gekomen, over de dijk gelopen met een flink windje en gelopen door leuke plaatsjes. Een afwisselende en leuke route. Vanmorgen vertrokken vanuit super gezellige B&B Kadushi in Braamt(aanrader!), waar ik me helemáál thuis voelde met al die kleuren, gastvrijheid en creativiteit. Wat een vriendelijkheid en gezelligheid. Ook weer super bedankt! Ze verdienen dus zeer zeker: onze “erkenning” waar Carla door verrast is en heel blij mee is. Wandelend naar lieve en vriendelijke mensen van “vrienden op de fiets” in kleine plaatsje Lobith. In Millingen had ik geen slaapplaats gevonden, dus morgen paar kilometer extra stappen en beginnen met het pondje “naar de overkant”

Etappe 17 Millingen a/d Rijn – Groesbeek. Gelopen: 28 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

Langste en pittige trip tot nu toe: 27,7 km. Eerst stukje lopen, dan pondje naar Millingen ad Rijn. Vandaag lekker zonnig en zelfs stukje zonder jas gelopen voor het eerst. lunchen aan de waterkant. Hazen, reeën en ooievaars gezien en veel andere wandelaars vandaag; het is weekend en wat kunnen we anders in Holland momenteel…… Coffee to go bij gezellig Boscafe. Door mooi stuk bos, leuke dorpjes gelopen. Ook komen we flinke heuvels tegen; dus mijn beenspieren zijn nog meer op de proef gesteld. Vertrokken vanaf een zolderkamertje bij vrienden op de fiets, naar hotel restaurant de Oude Molen in Groesbeek. Vandaag en morgen houden mij gezelschap; mijn lieve vriendin Ellen, met mistery guest; (gelukkig was het) hond Koda Heel blij en dankbaar dat mijn maatje meeliep op dit lange en zware stuk. Nu genieten van een héérlijk diner uit de uitstekende keuken van het hotel aan tafeltje in onze room, met de beentjes omhoog. En heel fijn om een vriendin als arts te hebben; speciale behandeling doet wonderen. Hier zijn mij spieren blij mee; als herboren Ik kan er weer tegen, voor de laatste 9 etappes….

 

Etappe 18 Groesbeek – Gennep. Gelopen: 16,3 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

Flinke klimmetjes, door prachtig bosgebied en natuurgebied. Met toppunt een heerlijke lunch; een pannenkoek to go “tegen een heg opeten”. Mijn enige lunch, die ik in de 26 dagen onderweg heb kunnen scoren. Vandaag was het weer een gure dag met kou, grijs en wind. Vooral ook genoten van minder pijnlijke benen door behandeling van Ellen, die ook vandaag weer meeloopt, met hond Koda, die dus nog een dag m’n gezelschap waren. Aangekomen in het leuke plaatsje Gennep bij een lieve een leuke gastdame; Yvonne van Chambres Dývonne die een heerlijke pasta voor me gemaakt heeft en met een lekker wijntje en we niet uitgekletst raakten… Als reizigers elkaar ontmoeten en aan de praat raken over ervaringen in de wereld kom je altijd tijd tekort….

Etappe 19 Gennep–Vierlingsbeek. Gelopen: 21,2 km. Kenmerken: Pelgrimeren, rivieren en kanalen, Bosrijk, Stedelijk, Heide en zand(grond), Boerenland

Van Limburg naar “ons Brabant” en straks weer naar Limburg. Vandaag weer grauw, fris, grijs en helaas weer kou, maar gelukkig is het wel droog. Door mooi stuk bos: Gennepese heide en Bergerbos. Leuk met pondje in Afferden naar de overkant (voor € 0,90) paar flinke klimmetjes in de bossen. Mijn stokken zijn steeds meer mijn vrienden en goed om af te wisselen van houding en beweging voor mijn lijf. Na heerlijk ontbijt vanuit gezellige B&B: Chambres D’yvonne in Gennep, met gezellige eigenaresse Yvonne naar een leuke B&B in een stuk van de boerderij: B&B bij Kiepke op stok in Groeningen, net naast Vlieringsbeek. Met vriendelijke gastvrouw Karin. Deze “kip” gaat vanavond weer vermoeid en dus op tijd “op stok”; de kilometers hakken erin…. Nog 7 etappes te gaan; trots en ook blij

Etappe 20 Vlierlingsbeek – Swolgen (Naar Meerlo ipv Swolgen). Gelopen: 25 km. Kenmerken: Bosrijk, Boerenland, Gemarkeerd

Wat een dag… Al paar dagen laad mijn telefoon bijna niet op én mijn telefoon is nu “mijn bijna alles”. Vooraf heb ik een goede accu gekocht, 4 oplaadkabels en 3 stekkers meegenomen: dacht mij hebben ze niet. Gisteren weer tot middernacht poging gedaan om hem op te laden, vannacht nog maar 25% én had mijn nachtrust zó nódig… Vanmorgen met bijna volle telefoon vertrokken, na telefoongesprek, accu meer dan half leeg en bleek dat ik na bijna 2 uur lopen weer in Vieringsbeek was, waar ik vandaag niet hoefde te komen. Dikke K dus…. Eerst was ik al blij, dat ik met Route.nl, weer op de Pieterpad-route zat, bleek het de verkeerde kant op te zijn…. Da’s dus het nadeel, dat die route 2 kanten opgaat. Gisteren had ik dat stuk niet gehad omdat ik met Google Maps naar locatie ben gegaan. Dus flinke paniek en had Ruud aan de telefoon… Midden in de bossen met veel los wit zand mijn pauze: de zon en álles op alles gezet om telefoon op te laden met powerbank: helaas ging het niet en ging ook nog kabel 3 kapot…. Dat had ik nog net geappt naar Ruud en vervolgens geen reactie meer van mij. Nam mijn rust even: kopje koffie en “Nemen zoals het is” dus geen telefoon = geen fotocamera, geen Strava, geen Route. nl, geen muziek, geen WhatsApp, niet bellen, geen Google Maps…. Dus wist ik: goed op de bordjes letten, doorlopen en af en toe vragen hoe ver Meerlo nog is en daar dan maar vragen waar de B&B is. Ik had wel (zoals elke dag) de naam, adres en telefoonnummer op een briefje staan. Vol in mijn looppas met mijn stokken, die inmiddels mijn vrienden zijn, toetert er een bekende Volvo met de mededeling: hier is de telefoon-reparatie dienst: écht blij dat mijn liefje begrijpt hoe k het is zonder telefoon. Hij deed er wat spray en opgelost… Mijn andere uitdaging van vandaag; mijn koffer van A naar B, was daarmee ook opgelost. Dus heel blij dat hij mijn redder van de dag was! Het was nodig. Er bleek een stofje in te zetten. Ben vanmorgen vanuit leuke B&B Kiepke op stok in Groeningen, na 32 km ipv 22 en een blaar op mijn voet, samen dus even “aan de thee” in een geweldige B&B de Pottenbakkershoeve in Meerlo. Vandaag een geweldig mooie route, met beekjes, veel mooi bosgebied met veel water en geel (los) zand. Leuke plaatsjes Holthees, Smakt en Wansink. Van Brabant weer naar het gezellige en mooie Limburg. En de zon scheen met fris windje. Van groot deel dus geen foto’s helaas! Morgen dag vrij: Ben er heel erg aan toe

Rustdag 4 in Swolgen

Vandaag laatste rustdag tijdens mijn Pieterpad goede-doel loop van deze maand. In Noord Limburg in Meerlo in een heel gezellig en fijne B&B de Pottenbakkershoeve bij Ron en Monique Lamberts. Wat langer in bed, ontbijt, met fiets naar dorp, massage, coffee to go bij de bakker, blaren pleisters scoren, in de tuin in de zon, wat mail bijwerken en relaxen op de bank. Nog 6 etappes te gaan, ga voor volop zon en genieten in het mooie Limburgse land. Om op mijn vijftigste verjaardag aan te komen in Maastricht. Ik kijk er naar uit en mijn lijf en voeten ook

Etappe 21 Swolgen (Meerlo?) – Venlo. Door fout lopen; Gelopen: 32 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Meren, plassen en vennen, Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk

21e etappe Pieterpad ook voltooid. Weer pittig dagje eerlijk gezegd en vloeken mag niet…. met zonnetje vertrokken in ruime en gezellige B&B de Pottenbakkershoeve in Meerlo, na heerlijk ontbijt en opgehaald door mijn lieve vriendin Sandra, die me vandaag in het Limburgse land gezelschap houdt. Door mijn blaar “van dinsdag” bedacht de sok af te knippen, om weer mijn “wollen wandelstokken” aan te doen en toch ook de steun om mijn kuiten te hebben van de lange sokken. Na Swolgen, een heel mooi stuk bosgebied, met o.a. prachtige watertjes, loopbrug en heel mooi natuurgebied Schutwater. Lunchen in het zonnetje naast de Heilige familie kapel #Combi, meegenomen uit Eersel, waar we natuurlijk eerst “dankbaarheid-kaarsjes” aansteken. Komend langs een aantal “plekskes van Geluk” door natuurgebied Kaldenbroeck met gelijknamig kasteel kaldenbroeck, waar ik door 2 mensen onderweg en via DM op gewezen ben, dat daar Marlies een centrum heeft met opbrengst voor Nepal, waar ze al een aantal projecten heeft opgezet. Weer een bijzondere ontmoeting met prachtig mens, tevens een souvenir gekocht om Nepal te steunen en mezelf mooie herinnering te geven aan deze bijzondere trip en mooie dag: een wollen hoed gemaakt in Nepal. En krijg een Nepalese Ganesh van mijn vriendin; die staat voor nieuw begin: het leven begint pas echt op je 50ste toch? met het pondje voor € 0,50 naar de overkant; van Grubbenvorst naar Velden. Daarna een lang en saai stuk langs de Maas naar Venlo. In Venlo; Coffee to Go en Jumbo zoeken voor avondmaaltijd en Sandra gaat naar haar auto om weer naar Eersel te gaan. Slaap bij vrienden op de fiets in de wijk Blerick in Venlo.  ik heb vandaag “Weer” een medaille verdiend in Strava, van “langste wandelroute” vandaag; de bonus is: een blaar erbij en de hele dag pijn gehad… nog 5 dagen te gaan… ja ik tel af… op naar mijn vijftigste en Maastricht

Etappe 22 Venlo – Swalmen. Gelopen: 27 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk

22e etappe Pieterpad van Venlo naar Swalmen; weer bijna 27 km. Da’s toch echt ver lopen..Vandaag een geluksdag: in de zon jippie: voor eerst in T-shirt gelopen, door het mooie Limburgse landschap. En voor eerst iets minder pijn in mijn kuiten en aan mijn voeten; dat geniet béter. Veel mooi bosgebied groene wout en de Bosberg doorkruist, langs Duitse grens en grens-café met coffee to go. Langs riviertje de Swalm en over kronkelende en smalle pasjes langs oeverlanden naar het gezellige plaatsje Swalmen, waar ik slaap in een heel unieke, kleurrijke, mooie en gezellige B&B; écht een aanrader, midden in een winkelstraat, ook heel leuk: het was eerst een fotozaak, dus nostalgie voor mij. Nu een B&B en groeps-accomodatie; Ut Henhoes. Van de aardige en creatieve gastvrouw Hen. Daniël uit Venlo heeft me gezelschap gehouden tijdens mijn wandeltocht vandaag; een goede kennis van mijn opleiding vitaliteit-coaching 2020. Nog 4 dagen te gaan.

Etappe 23 Swalmen – Montfort. Gelopen: 25 km. Kenmerken: Rivieren en kanalen, Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk

Afwisselende route qua landschap en qua weer. Door leuke plaatjes: Boukoul, Melick en St Odilienberg.  Vandaag gelukkig weer zon en ook straffe wind, wat regen en redelijk fris. We lopen over mooie weggetjes, langs kastelen, oude boerderijen, door natuurgebied het Speeltje en veel beekjes en riviertjes, uitkijktoren en geluksplek. Mijn andere geluk; dat mijn jongste dochter Neerle liep vandaag gezellig met me mee. Vertrokken vanuit de kleurrijke, gezellige en zeer ruime B&B Ut Henhoes, na een gezellig ontbijt met Neerle en “taxi-zus Anouk”. Na weer een pittige wandeldag; pizza eten in gezellige en fijne B&B De Groene Gast in Montfort, met ruime kamer en heerlijk bed. Nog 3 dagen te gaan…

Etappe 24 Montfort – Sittard. Gelopen: 26,3 km. Kenmerken: Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

Mijn 24e etappe Pieterpad. Montfort-Sittard. Ruim 26 km. Vandaag was het zonnig, blauwe lucht en harde wind. Gelopen door het glooiende landschap van Limburg en stukje Duitsland. Door het Geuldal met bochten, steegjes, bossen en mooie wateren. Vandaag door veel kleine plaatjes: De Slek en Susteren in Holland, Isenbruch en Nullen in Duitsland naar de lege markt van Sittard; waar nu corona op een zondagmiddag heel érg triest “zichtbaar is”. Lunch naast een leuk kapelletje in Slek, waar ik grote Noveenkaars aansteek uit dankbaarheid voor deze mooie en bijzondere
tocht en dat ik mijn 50-ste verjaardag “kan vieren”. Vanmorgen na een heerlijk en heel uitgebreid ontbijt met dochters; Neerle en Pascalle; de chauffeur voor Neerle en mijn koffer, vertrokken bij heel gastvrije B&B De Groene Gast in Montfort en slaap nu in hotel de Limbourg in Sittard, een gezellig authentiek hotel op de Markt in Sittard. “Corona-voordeel”, vind ik, zeker tijdens deze steeds zwaarder wordende tocht; dat mijn diner aan de deur van de hotelkamer gebracht wordt; wat ik nu lekker op bed opeet. Genieten van vissoep en “wilt-stoof”, wat er goed in gaat na weer een zware tocht van vandaag… Door weer en veel wind deze maand, op naar mijn vijftigste verjaardag, over 2-dagen….. Laatste lootjes of zoiets… steeds meer respect voor de dragers in Nepal; mijn goede doel nog 2-dagen. Ik tel af..

Etappe 25 Sittard – Valkenburg. Gelopen: 32 km. Kenmerken: Landgoederen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland

25e etappe Pieterpad zit er ook op. Vertrokken op leeg plein vanuit hotel de Limbourg in Sittard. 30 km. weer gelopen vandaag…..Nog één te gaan; morgen op mijn vijftigste verjaardag. Thema van vandaag bleek te zijn; “van vriendinnen word ik gelukkig” en échte vriendinnen zijn er áltijd als je ze nodig hebt. TOTAAL VERRAST WAS IK! Dit had ik écht niet kunnen bedenken. Belt vriendin Monique, hoe het gaat. Ik zeg héél blij te zijn met de zon en mooie route en klaag ook beetje dat wel zwaar is nu en blij ben als “het erop zit”… Half uur later staat ze met drieën: Susanne, Carla en Monique, met masker voor mijn neus… Ik kan het nog bijna niet geloven. Ze hebben de route “terug gelopen” vanaf het eindpunt en hadden een heerlijke borrel, heel veel hapjes, slingers en een award: “I DIT IT” voor me meegenomen. Gelukkig schijnt de zon en is het heerlijk weer en hebben we op een picknicktafel gezellige geborreld met Prosecco, slingers en onbeperkt tapas. Wat voel ik me gelukkig met lieve vriendinnen, die ik al jaren ken en veel lief en leed mee gedeeld heb en vooral lol mee heb gehad. Zo ook vandaag… Toen waren de laatste 10 km dus een feest. Daarvoor was de tocht wel pittig, heuvelachtig, mooi en met  Mariabeeldjes, kapelletjes en veel smalle paadjes. Ook vandaag nog een boerderij ontdekt, waar ze spullen verkochten ook voor Nepal en gezellige gesprek gehad en lekkere koffie gedronken. Eén selfie is niet geheel “corona-proof”: heel even dan, omdat ik zo blij ben met mijn leuke en lieve vriendinnen. Wat heb ik genoten van deze speciale dag en super verassing. In het hotel in Valkenburg, bij hotel Atlanta waren ze al ongerust. Wat een super aardige lieve mensen, waar ik de laatste nacht mag verblijven met speciaal voor me een bad op de kamer! Ik heb een traantje weggepinkt van GELUK dank je lieve vriendinnen!!! Enne de lunch houden we tegoed, die was dus nergens te scoren

Etappe 26 Di 30 maart 2021. De laatste etappe, de laatste kilometers. JARIG!!! 50 lentes jong! Valkenburg – Sint Pietersberg Maastricht.  Vandaag gelopen: 16,5 km. Totaal 590 km gelopen in de maand maart 2021. De laatste maand van mijn 50-ste levensjaar!

Wat een dag ehhhh maand… De warmste en zonnigste 30 maart ooit. Als dat voorbode is, voor het tweede deel van mijn leven, dan ga ik er voor! Afgelopen maand ging ik er ook voor; ik had een idee en heb het vandaag op mijn vijftigste verjaardag volbracht. Bijna 600 km van het Pieterpad gelopen in de laatste maand van mijn vijftigste levensjaar voor een goed doel. Vertrokken op 1 maart in Pieterburen in Groningen, in de wind, storm met de muts op en handschoenen aan, om vandaag met zonnehoed, in hemdje aan te komen op de St. Pietersberg in Maastricht. Met ook een feestelijk en warm onthaal door mijn geliefde Ruud, mijn kinderen en een paar lieve en dierbare vriendinnen. Met tranen heb ik gezegd; ik doe het nooit meer. Heb mijn mind flink aangesproken en zeker een flink stuk op karakter gelopen. Mijn benen zijn niet zo blij met dit plan en ga ze komende tijd rust gunnen en ben ze ook heel dankbaar! TROTS dankbaar en gelukkig ben ik! I DID IT! Na wat knuffels, foto’s, bloemen en lekkere bonbons stond mevrouw Sarah op me te wachten voor de deur in de zon in Eersel, met ook een leuk rood hoedje. De kids hadden als verrassing diner met privé kok. Ook nog flink verrast met cadeautjes, kaarten en bloemen. Nooit wil ik na een trip naar huis; nu na deze zeer pittige wandeltocht en 26 logeeradressen; heel érg graag. Vandaag nog pittig stuk van dikke 16 km. Na feestelijk ontbijt in gezellig hotel Atlanta in Valkenburg vertrokken in de zon en al warm: voor het eerst…. Een mooi stuk door de bossen van Valkenburg, door Berg en Terblijt, Bemelen en nog flink stuk door Maastricht. Met elk geval koffie en ijs to go in een park. Ik vind zo raar en triest om door “gesloten stad” te lopen…. Aangekomen bij fort St. Petersburg dacht ik dat ik er was… Helaas nog een stukje. Trots, moe, blij en zeer voldaan ben ik Morgen is mijn grootste vriend; mijn hangmat en ga ik de kleine 500 lieve, leuke en ontroerende berichtjes op mijn tijdlijn van Facebook, de berichten op Inta en Linkedin, verder bekijken en een begin maken van het reisblog: in een maand bijna 600 km lopen, de langste wandeltocht van Nederland: het Pieterpad. Volbracht voor het goede doel Nepal…

Zie hier mijn feestelijke en emotionele aankomst op de meest zonnige 30 maart ooit:

Nog doneren? Dat kan natuurlijk: voor het goede doel Nepal? Graag Het kan op rek.nr. NL 56RABO0163339384 TNV JES Verdegaal. Zo zet jij een stapje mee voor het goede doel BEDANKT! Zie voor info: https://neverstoptravelling.eu/…/de-paden-op-de-lanen…

Tijdens mijn Pieterpad-tocht heb ik op 4 plaatsen onze Never Stop Travelling Approved uitgereikt, zie een apart blog daarvan: Uitreiking Aproved Tijdens Pieterpad-goededoelloop maart 2021.
Een leuk stuk heeft de plaatselijke krant gehaald na mijn goede-doel-loop, op bijna de gehele voorpagina.

Eind april maakte ik het mooie, gedoneerde bedrag van € 2.718,20 bekend. Met een gedeelte van het bedrag, zijn al een aantal dragers blij mee gemaakt. De rest gaan we bekijken waar het het hardst nodig is, om goed te besteden. Ik ben heel trots en erg dankbaar, dat ik dit mooie bedrag aan Nepal kan geven, dankzij jullie allemaal! HEEL ERG BEDANKT DUS!

 

Op woensdag 2 juni ben ik uitgenodigd door Bibliotheek de Kempen om mijn avontuur te vertellen en te informeren over het Pieterpad tijdens een online inspiratie-avond.

Een avond vol beelden, mijn gehele ervaring, alle etappes en alle informatie over het Pieterpad en mijn goede-doel-Pieterpad-avontuur.

Zin om dat terug te zien: Inspiratie-avond Pieterpad

Allemaal bedankt voor jullie enthousiaste reacties, vragen en het meebeleven op deze bijzondere avond. Voor mij erg leuk mijn avontuur te mogen delen en nog eens te vertellen.

Leave a Reply