Skip to main content
Never Stop Travelling ApprovedNieuws

“Never Stop Travelling Approved” award uitreikingen tijdens Pieterpad voor Nepal!

Tijdens mijn Pieterpadtocht van 590 kilometer, die ik liep in de maand maart 2021, sliep ik in 26 locaties, dus veel variatie. Omdat ik liep voor het goede doel Nepal, heb ik de meeste locaties ter sponsering gekregen. Dus allemaal vriendelijke en lieve mensen met een groot hart voor de wereld, die mij steunde voor mijn goede doel. Heel erg dankbaar ben ik alle eigenaren van de vele toffe, geweldige en gezellige locaties. Voor onze “Approved” dienen we te kiezen, al had ik liever iedereen onze erkenning gegeven…. Ik heb gekozen voor 4 unieke locaties, die om verschillende redenen er echt uitsprongen, met geen afbreuk aan alle andere hotels en B&B’s.

Als eerste geef ik onze erkenning aan Pim, manager van Hotel Miss Blanche midden in de stad Groningen. Het is een zeer sfeervol hotel met 45 kamers in 8 gebouwen, allen in het centrum. Ze hebben verschillende categorieën in sfeer, uitzicht en stijl, alleen zeer uniek, erg sfeervol en bijzonder. De 45 kamers en suites van Hotel Miss Blanche zijn gelegen rondom de meest Instagram-waardige gracht van Groningen, verdeeld over 8 aangrenzende gebouwen. Hotel Miss Blanche is niet zomaar een hotel. Ze bieden 45 luxe en uniek ingerichte gastenverblijven in acht aangrenzende monumentenpanden rondom de gracht van het Hoge der A. In de centraal gelegen receptie staat ons team paraat om u een onbezorgd en comfortabel verblijf te bieden. Om uw hotelkamer te bereiken is, na het inchecken, een route via de receptie niet noodzakelijk.

De 39 kamers en 6 suites van Hotel Miss Blanche zijn zeer verschillend van detaillering, zelfs binnen de diverse kamercategorieën. Modern of monumentaal, voordelig compact of luxueus extra-large. Sommige kamers zijn alleen per trap bereikbaar, andere per lift. Sommige hebben een terras, of een ligbad, of een separate slaapkamer. Weer andere bieden uitzicht op de gracht, of een Frans balkon, of een goed geoutilleerde pantry, of alle drie. Wat de kamers gemeenschappelijk hebben zijn uiterst comfortabele Serta-bedden, gratis snelle wifi, gratis koffie- en theefaciliteiten en een supercentrale locatie in Groningen.

De 6 suites van Hotel Miss Blanche zijn verdeeld in 4 categorieën, alle met een eigen karakter, maar alle uiterst comfortabel door hun meer dan royale afmeting, bijzondere inrichting en kunstvoorwerpen uit de persoonlijke collectie van de eigenaar van Miss Blanche.

Ze hebben me ook nog een extra grote kamer gegeven, een suite, om te kunnen genieten van het uitzicht op de de gracht en de stad.

Ze hebben heel gezellige restaurants, bars en cafés en in “Corona-tijd” komen ze een heerlijk ontbijt en diner aan je kamerdeur brengen. Veel van de kamers beschikken over een volledig ingerichte keuken. Kunt dus op de kamer een diner nuttigen of zelfs bereiden. Een kamer met keuken kan worden toegewezen op aanvraag.

Ook kun je geheel veilig ontbijten in Bakkerij Blanche. In verband met Corona wordt het ontbijt geheel in luxe aan tafel geserveerd. Uiteraard wordt rekening gehouden met voldoende afstand met andere hotelgasten.

In Elp in Drenthe logeer ik in de heel bijzondere en unieke locatie in een B&B De Vijf Suites. In een monumentale boerderij, die erg sfeervol is ingericht. Hier voelt iedereen zich meteen welkom en thuis en zeker door het warm welkom van Wil en Ruthy. Hier verblijf ik 2 nachten, met mijn eerste rustdag en hebben me een hele grote kamer gegeven met bad op de kamer en dicht bij de heerlijke sauna! Erg genieten dus. Met een heerlijk en heel uitgebreid ontbijt met veel lekkere en verse producten en afhaalmaaltijden werden door lokale restaurants bezorgd.

Over B&B de Vijf suites: Welkom bij De Vijf Suites. Wij zijn een bijzonder bed and breakfast in Elp nabij Westerbork. We geven onze gasten de gelegenheid te ontsnappen aan de drukte van alle dag.

Dit doen wij in een schitterende (rijks)monumentale boerderij uit omstreeks 1760.  De boerderij is een inspirerende omgeving, vol kunst en design. Tijdens uw verblijf kunt u zich ontspannen in onze sauna, lounge en bibliotheek. Op onze buitenterrassen kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de Drentse landerijen. Sinds augustus 2020 zijn wij de nieuwe eigenaren en exploiteren we deze prachtige accommodatie. Een bewuste keuze om ons leven anders in te richten en met passie het gastheerschap op te pakken.

Voor uw verblijf in onze Bed and Breakfast heeft u de keuze uit een van onze vijf prachtig ingerichte suites. Iedere suite heeft zijn eigen karakter. De vijf suites zijn tussen de 50 en 25 m2 groot. Ze liggen verspreid over de monumentale boerderij. Een wandeling door de boerderij is een ervaring op zich. Er zijn veel vides, doorkijkjes, lijnenspel, kunst en design.  In elke suite is een zithoek met tv, koffie en theezetmogelijkheid en een minibar. Neem gerust een kijkje om te zien welke suite het beste bij u past. Overal in De Vijf Suites is gratis wifi beschikbaar. Roken is niet toegestaan. Huisdieren na overleg. Wij heten u alvast van harte welkom! Wil en Ruthy

In Ommen word ik verrast omdat ik midden in de bossen op mijn pad, opeens zie ik B&B de vier jaargetijden. Een heel warm welkom door de zeer vriendelijke en gastvrijue Brigitta, die me mijn gezellige kamer aan het natuurgebied laat zien, met de eendjes lopen voor mijn slaapkamer deur. Op bed zit een aap op me te wachten om me gezelschap te houden en ligt “de Happinez” klaar om te relaxen. Henk en Bregitta koken een heerlijk diner voor me, alsof ik in een restaurant zit  op de bovenste etage van hun gezellige huis in de bossen. Wat een verwennerij en genot.

Bed and Breakfast De 4 Jaargetijden is uniek gelegen in het bos van de boswachterij Ommen Zuid , waar de eekhoorntjes jaarlijks hun nestje hebben in de boom voor het huis. Tegenwoordig ontbijten ze zelfs mee bovenop het voederplankje van de vogels! Aan de achterkant, waar de kamers zich bevinden, is een grote vijver waar de kikkers als ze daar zin in hebben hun concerten geven. Direct daar achter ligt de oude rivierarm van de Regge, die door het landschap meandert. Hier vangt het prachtig helderblauw gekleurde ijsvogeltje geregeld zijn visjes en gebruiken boomklevers en bonte vliegevangers al jaren de nestkastjes in de bomen.Vorig jaar hadden wij een zwanenpaar die hun jongen bij ons hebben groot gebracht. Zo mooi om te zien hoe de zorgzame ouders hun kroost precies dat geven wat ze nodig hebben…

De naam van onze B&B past ook echt bij het plekje: alle seizoenen is het hier mooi, de witte winters, kleurige herfsten, de tere tinten van de lente en de uitbundigheid van de zomer. Beleef het met ons mee!

In de middag is het nog lang genieten van de laatste zon waardoor u – zeker in de zomer – nog kunt genieten van onze heerlijke plek.

Ze hebben de beschikking over vijf kamers, die ruim en netjes zijn. Al onze kamers hebben nieuwe bedden en beddengoed. Ze krijgen geregeld complimentjes over onze heerlijke bedden.
De kamers bieden allen een prachtig uitzicht op de rivier en het weiland waar in de zomer de Lakenvelder koeien grazen en de kalfjes rond dartelen. Twee kamers (de lente- en de zomerkamer) bevinden zich op de benedenetage en zijn in de zomer heerlijk koel. De andere drie kamers zijn op de bovenetage. De kamers boven zijn ruimer dan de benedenkamers, Twee kamers hebben drie bedden, de middelste kamer heeft een heel groot tweepersoonsbed.

De winterkamer heeft een eigen wastafel met warm- en koud stromend water. Per etage is er een aparte badkamer en een apart toilet. De kamers boven delen de grote badkamer met ligbad, aparte douche en dubbele wastafel met elkaar. De kamers beneden delen de badkamer met douche en wastafel.

Totaal hebben ze zodoende maximale capaciteit van 12 gasten. Eventueel is er nog een extra bed in de gastenwoonkamer beneden. Ook is er een kinderbedje beschikbaar.

Sinds wij daar veel vraag naar kregen bieden wij ook de mogelijkheid het hele huis te huren waarbij u dus ook de beschikking heeft over de grote zitkamer met heerlijk meubilair om lekker te loungen, een kookeiland met alles er op en er aan etc.etc. Het huis is te vinden met een hele uitgebreide omschrijving op Air BnB. De foto’s van de website, laten alleen B&B faciliteiten zien. De terrassen rondom het huis (6 stuks) zijn dan ook allemaal voor uw groep om te gebruiken. Voor de huur van het hele huis verhuren ze minimaal 3 nachten.

Er is voor de gasten een gezellige en ruime gastenruimte, voorzien van een zitje met gemakkelijke banken, lees- tevens eettafel, boekenkast met mooie boeken (geen keukenmeidenromans) DVD met een aantal mooie filmhuis films en een muziekinstallatie. Daarnaast is er een keukentje waar u koffie kunt zetten of een heerlijke kruidenthee kunt maken. Ook is er een koelkast met wijn, bier, fris etc. Als u iets uit de koelkast gebruikt rekenen we daar een bedragje voor, koffie en thee zijn inbegrepen in uw overnachting.

Rondom het huis zijn verschillende plekken waar u heerlijk kunt zitten, gemakkelijke stoelen zijn er voldoende om even lekker bij te komen na een dag in de natuur en te genieten van het mooie uitzicht.

In het kleine plaatsje Braamt, heb ik er al meer dan de helft van mijn tocht opzitten en ben ik toe aan rustdag 3. Ik verblijf 2 nachten in B&B Kadudhi. Het is meteen alsof ik thuis ben. Zou zo mijn ruimte kunnen zijn. Kleurrijk, gezellig en heel knus met de gezellige dame Carla, die met lekkere koffie en gezellig praatje op me staat te wachten. Meteen ook een gezellige klik, zo kan het gaan.

Over de unieke locatie Kadushi: B&B Kadushi is een bed en breakfast in Braamt. Uniek gelegen langs het Pieterpad, in een bosrijke omgeving vol historie. Waar het draait om overnachten in fijne kamers en een goed ontbijt. B&B Kadushi beschikt over zeven ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer met douche en toilet. De Lusthof badkamer heeft daarnaast ook nog een bad. Een perfecte locatie voor als u het Pieterpad wandelt of een weekendje weg wilt. U wordt uitgerust wakker in het groen, in de rustige omgeving van het oude kerkdorp Braamt. Daarna kunt u kiezen voor een uitgebreid ontbijt.

Kadushi is meer dan alleen een B&B!

Stichting Kadushi

B&B Kadushi in Braamt is in eerste plaats een Bed & Breakfast, uniek gelegen in een bosrijke omgeving in het Montferland. Maar Stichting Kadushi is meer! Kadushi is namelijk onderdeel van Dushi Huis, een jeugdzorgorganisatie die in verschillende huizen in Midden-Nederland, uit huis geplaatste kinderen opvangt.

Centrale keuken Dushi Huis

In de keuken van onze B&B zorgen we ervoor dat de kinderen in de huizen elke dag een verse biologische maaltijd krijgen. Daarnaast regelen we hier vandaan ook de centrale inkoop van de huishoudelijke boodschappen.

Leerwerkplekken voor jongeren

In de B&B bieden wij ook leerwerkplekken aan. Niet alleen voor de Dushi kids, ook andere jongeren helpen we graag op weg naar een leuke carrière als bijvoorbeeld gastvrouw of kok.

Het is een heerlijke, gezellige en heel kleurrijke B&B Kadushi; wat dus een stichting is met 2 lieve gastvrouwen Carla en Monique in Braamt. Door hun gastvrijheid, het geweldige goede doel, het lekkere ontbijt, lunch en avondeten en vertrouwen verdienen ze zeer zeker “de Never Stop Travelling erkenning”.

Leave a Reply