Skip to main content
Nieuws

Persoonlijk reisadviseur in coronatijden

De wereld staat al meer dan een half jaar op z’n kop. Onze sector is zwaar getroffen, maar wij blijven graag positief: blij zijn met wat wél kan vinden wij leuker dan mokken om wat even níet meer lukt. Ondertussen lijkt er iedere week wel weer iets te veranderen in regelgeving of reisadvies, waardoor het voor ons ook constant schakelen blijft. Gelukkig hebben wij een lange adem: er is altijd wel iets mogelijk, en iedere tegenslag is altijd wel ergens goed voor.

Veiligheid en gezondheid vóór alles

Reizen hoeft niet angstig te zijn. Er is altijd wel iets mogelijk; binnen Europa, bijvoorbeeld. Wanneer je je goed laat adviseren dan kun je naar jouw bestemming afreizen wanneer dat veilig is om te doen. Landen waarvoor code geel geldt zijn prima te bezoeken; vaak is dat veiliger dan buiten ‘coronatijden’.

Zo zijn wij onlangs zelf met de camper naar Italië gereisd en hebben we stranden en winkelstraten bezocht waar je normaal gesproken spreekwoordelijk over de koppen zou kunnen lopen, maar waar nu níemand was. Heerlijk! Het was een unieke kans om toeristische plekjes eens op een andere manier te bekijken. Een veilige en gezonde vakantie die bovendien ook nog gezond was voor lichaam én geest!

Veiligheid en zekerheid

We hadden een heerlijke werkplek, daar aan de Middellandse Zee. Toch hadden we niet verwacht dat we – na een zomer waarin toch weer buitenlandse vakanties gemaakt konden worden – alle reizen voor de herfstvakantie moesten annuleren. Gelukkig voor onze klanten betekent het wel dat je bij ons je geld terugkrijgt (tenzij wij door de touroperator verplicht worden een voucher uit te schrijven). Het aantal voucher-dossiers staat bij ons op nul! Daar zijn wij en onze klanten trots op.

Vakantiegangers die zelf hun vlucht of accommodatie geboekt hebben en moeten cancelen krijgen vaak hun geld niet terug. Wanneer een land een negatief reisadvies heeft betekent dat niet dat er geen maatschappij naartoe vliegt; maar als jij vervolgens niet op komt dagen, ben je wel je geld kwijt. Hetzelfde geldt voor hotels; wij hebben verhalen gehoord van mensen die van hun hotel te horen kregen dat ze open waren terwijl het land zelf oranje of zelfs rood was! Dan kun je fluiten naar je centen.

Het voordeel van een persoonlijk reisadviseur

Wij geloven dat er veel gaat veranderen in onze sector, maar hoe is nog onduidelijk. We verwachten dat mensen de persoonlijk reisadviseurs meer dan ooit nodig gaan hebben. Je persoonlijke veiligheid en een geld-terug-garantie zijn immers veel waard. Daarnaast worden wij wekelijks door het hoofdkantoor van United Travel op de hoogte gehouden van de globale ontwikkelingen. Bij dringende zaken krijgen we diezelfde dag nog berichtgeving, zodat wij kunnen anticiperen en wij onze klanten de juiste informatie kunnen bieden.

Leave a Reply