Skip to main content
“Vroeger” waren we echte carnaval vierders maar kennelijk komt verstand toch echt met de jaren…….
Dus weekendje Spa in de mooie Belgische Ardennen geboekt en wegwezen, weg van de verkleed-party!

2 t/m 4 maart 2019:

Spa is natuurlijk een prima uitvalsbasis om de Belgische Ardennen te verkennen. Dat verkennen gaan we dit weekend niet doen want we gaan om te relaxen en de bedoeling is ook om de auto te laten staan. Weekendje weg of weekendje niks? Tja, dat niks is dan toch ook weer niet echt iets voor ons. Op zaterdag knorren we op ons gemakkie van Bergeijk naar Spa, ritje van zo’n 140 km.
Rond 10.30 uur arriveren we bij ons verblijf. B&B Villa le Vert-Bois in Spa.
Deze authentieke oude villa is echt een hele gave en betaalbare B&B. Gratis parkeren voor de deur en je ligt echt midden in het centrum van Spa. Super locatie!

Antiek? Kijk eens naar de  lichtschakelaar en de radiator? Zegt genoeg over de leeftijd van deze villa.

 We gaan deze zaterdag doorbrengen en relaxen in Les Thermes de Spa. Deze Spa (in Spa) ligt nabij ons B&B, wel ff het “heuveltje” opwandelen. Dagje niksen. Eerlijk is eerlijk, deze Spa is simpel en eenvoudig en kent geen groot scala aan diversiteiten zoals we dat bij sommige welnesscentra in Nederland wel kennen. Het “zwembad gedeelte” is geheel met badkleding (verplicht) en boven is een klein sauna gedeelte. Maar goed, we vermaken ons prima!
Geheel relaxed zijn we rond 17.00 uur terug in onze gave B&B. Tijd voor een Belgisch biertje, yeah!! La Taverne is de cafe waar we aanbelanden. Gene grote maar wel een goede bierkaart. Geen carnaval, toch PROOST!
Vanuit thuis hadden we al gereserveerd bij Restaurant L’Art de Vivre, ligt tegenover onze B&B, dus we kunnen kruipend terug! Als je wat langer wilt eten en echt wilt genieten denk dan in Spa zeker eens aan dit restaurant. Paar centjes meer kwijt maar we kunnen wel zeggen, genoten!

Yep, Spa en genieten dan ga je echt naar L’Art de Vivre. Na dit heerlijk avondje is het echt bedtijd, plat en truste vanuit de Ardennen.

3 maart:

GOEDEMORGEN Spa! Rond 09.00 uur staat er een overheerlijk ontbijt voor ons klaar. Dit is echt een hele gave B&B/Villa. Hun hondje “hoezo ik houd nooit op met spelen”.

Het is een wat druilerige en regenachtige dag, dus nog ff wat relaxtijd op de kamer en dan gaan we toch echt op pad. We hebben enkele leuke wandelroutes meegekregen in onze B&B dus regenjackie aan en wegwezen, denk niet dat we zullen smelten. Eerst een koffie ++ in het centrum en dan kunnen we weg!

Na zo’n dikke 18 km back in Spa! Geen regenjackie nodig gehad en prachtig gewandeld in de omgeving van Spa. Beetje druilerige dag maar met een fleece doe je veel. Heerlijk! Ook wandelen in Spa? Zijn echt heel veel en ook goed gemarkeerde wandelroutes in Spa. Goed wandel- en mountainbike gebied hier.

Tegen 17.00 uur terug bij onze B&B, welverdiende rust voor de beentjes. 18,3 km is niet zo heel ver maar gaat hier wel continu of naar boven of naar beneden. Tegen de klok van 18.00 uur is het tijd voor een hapje en drankje want de lunch bestond vandaag uit een yoghurtje en een muesli reep. Maagje kan wel wat hebben……..

We komen terecht bij Brasserie/Restaurant La Sarani, midden in het centrum van Spa. Wil je betaalbaar en overheerlijk eten kun je hier echt heel goed terecht. Vergeet zeker de Ierse Entrecote niet, van de grill! Toppie!

Overheerlijk gegeten, lekker rood huiswijntje en een Leffe Blond. Energie weer goed aangevuld die vandaag achtergebleven is in de Ardennen. Rond 21.30 uur zijn we weer terug in onze B&B. TV, relaxtijd, heerlijk……..Oogjes vroeg dicht! Trustie Spa……….

4 maart:

Goedemorgen, ontbijten en weer wegwezen. Vanmiddag allebei weer werken. Geen carnaval, toch een super gaaf weekend gehad. HEERLIJK! Nu aftellen naar The End of the Road (KISS) in Boston, New York en Philadelphia. Vertrek: 24 maart!

Leave a Reply