Skip to main content
Muziek tripsRoadtripsStedentrips

Muzikale roadtrip door Spanje, Luxemburg, Duitsland en Nederland

Een muzikale roadtrip: we gaan KISS en Gene Simmons in Europa bezoeken, dit brengt ons naar België, Luxemburg, Spanje, Duitsland en Nederland.

Volledige avontuur lezen of direct door naar:

Madrid
Cordoba
Carmona
Granada
Gene Simmons Band (Lux, NL en DE)
Gene Simmons The Vault Experience

Fan zijn is HEFTIG! Een kijkje in het leven van een ongeneeslijke KISS fan, kijk dan snel HIER. Plannen voor dit jaar om Ecuador en de Galapagos Eilanden te bezoeken doorgeschoven omdat KISS en Gene Simmons Europa bezoeken. We reizen dus af naar België, Luxemburg, Spanje (Barcelona, Madrid, Cordoba, Carmona en Granda), Duitsland en Nederland. Start van deze trip dus in het teken van muziek, later deze trip gaan we nog naar Estland en Letland maar we starten in Luxemburg. Dit gaat een gave muziektrip worden waar we zeker ook ruimte gaan vinden voor cultuur snuiven in oa Madrid, Cordoba en Granada. Reis je met ons mee?
6 juli: Vroeg uit de veren, 05.10 uur. Omstreeks 09.45 uur arriveren we bij Lux Airport, de eerste vier landen van deze reis zijn dan een feit: Nederland, België, Duitsland en Luxemburg op naar nummer vijf: Spanje! Om 12.05 uur vertrekken we met LG3591 naar Barcelona vanuit Luxemburg Airport. Met wat turbulentie komen we rond 14.00 uur in Barcelona aan. Altijd wat met die warme en koude luchtstromingen, daarbij zijn die propellervliegtuigjes altijd wat minder stabiel. Maar goed, we zijn er! Doel 1 bereikt! In Barcelona slapen we de komende twee nachten in Casa Mathilda, alwaar we door onze taxi worden afgezet. Wat een drukte om die stad in te komen, dacht dat dat alleen in Nederland was…… Ons Hotel bevat in ieder geval een authentiek liftje.

We bezoeken het Gaudi Park Guell, ongeveer 3 km van ons hotel vandaag.

De oude Antoni Gaudi stukken maken wel indruk, maar goed dat we voorafgaand kaarten gekocht hadden want anders waren we er dus niet ingekomen. Lekker druk/toeristisch. We gaan dineren bij Hard Rock Cafe Barcelona, kunnen we ook deze HRC weer afvinken. Een overheerlijke salade, het beste met dit klamme weer, gaat er wel in. Ennuh, PROOST op deze reis!

Onder het genot van olijven en een drankje kijken we ook even de kwartfinale (WK voetbal) tussen Brazilië en Belgie, HOPPA de Rode Duivels door naar de halve finale, 1-2. Wat een spannende slot! Dat was genieten, nu snel terug naar Casa Mathilda! Rond 22.45 uur gaan de oogjes dicht na deze lange dag! Uitgerust naar Barcelona Rock Fest morgen!

7 juli: GOEDEMORGEN BarcelonaBarcelona Rock Fest dag vandaag, YEAH! Het eerste optreden van KISS dit jaar, daar moeten we zeker bij zijn! Na een ontbijtje op ons buitenterras zeggen we Bye Bye Casa Mathilde, op naar het festivalterrein. We besluiten een stukje te wandelen en daarna ergens te zien of een taxi of metro ons naar het festivalterrein kan brengen. Eerst een bezoekje aan Sagrada Familia, althans aan de buitenkant. We gaan niet naar binnen, tis te druk en we hebben een festivaldag voor de boeg. Het wordt dus de metro, voor EUR 2,20 p.p. naar het Rock Fest terrein.

In de buurt vinden we nog een lunchtentje en dan gaan we eens kijken of we welkom zijn op Barcelona Rock Fest, de vijfde editie van dit festival. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een Graspop dan ga je vijf  jaar terug de tijd in. Yep, we zijn binnen!

Op het linkse podium, Stage Rock, is het vannacht te doen! YEAH! Wat zou er vannacht uit deze kanonnen gaan komen?? Surprise?

KISS is meer dan alleen de muziek, het is vriendschap worldwide! Zie hieronder: KISS Kruisers uit Noorwegen en België, vandaag ook in Spanje! Jonny, Luc en Kenneth het was weer een waar genoegen om jullie weer te ontmoeten! We gaan elkaar vast ook in Madrid weer zien! HOPPA! Als eerste zien we The Dead Daisies een puike set afvuren op de menigte. De handjes gaan goed op elkaar bij het Spaanse publiek, al is het ketsheet zo pal in de zon. We kennen de Daisies inmiddels al enkele jaren van hun “verbinding” met KISS en de diverse KISS Kruises. En dat het Rocksterren zijn dat weten we al en laten ze graag zien, he Marco!

Gedurende de Daisies set toch wat naar achteren gegaan omdat we te ver van voren stonden, het geluid was daar te veel van de backline. Wat verder naar achteren was het echt een stuk beter! Na een uur sluiten de Daisies onder luid applaus hun setlist af! Aansluitend is het tijd voor Iced Earth, op en top METAL! Aangezien er op het festival terrein geen ATM’s aanwezig en er alleen met Cash betaald kan worden gaat Jolanda terwijl even op pad voor cash geld. Iced Earth is grandioos maar alle begrip dat Jolanda even vertrekt, dit is serieus! Wat wel opvalt is dat het geluid gedurende het gehele concert matig is, waardoor Iced Earth minder goed uit de verf komt. Jammer, voor de rest een prima optreden! Setlist Iced Earth! Leerpuntje voor Barcelona Rock Fest editie 6: Als jullie iedereen cash laten betalen op het gehele terrein wellicht toch verstandig om ATM’s te plaatsen?? Terwijl Iced Earth bezig is worden op de Stage Rock de Risers voor Gene en Tommy al getest. Indoor vaak voorzien van “armen” die hun over het publiek doen bewegen, op festivals meestal deze dus. Het cash geld is geregeld, Iced Earth ten einde, even relaxen! Ennuh een eerste biertje! Zo onbesnut heet vandaag dat bier drinken niet verstandig is, wel al ruim twee liter water p.p. naar binnen gewerkt, en waarschijnlijk ook al uitgezweet. Shirts kunnen worden uitgewrongen!

De Rock Tent, heerlijk qua temperatuur! (zwart van kleur met een Spaans zonnetje er op, meer hoeft ik natuurlijk niet te zeggen?). Proost! Leuk zo’n programma boekje, volledig in het Spaans…….. Leerpuntje voor Barcelona Rock Fest, er komt ook publiek uit het buitenland, zeker als je KISS programmeert, wellicht is een Engelse versie verstandig voor editie 6? En…… een tribute tent voor Lemmy! De Motortent, waar een aantal keer per dag een Motorhead coverband speelt. Leuk van opzet! Toch nog ff stevig zweten om de set van Tremonti, Mark Tremonti (oa Creed en Alter Bridge) te bekijken. Ondanks dat hun cd’s lekker stevig zijn is het live serieus HEAVY, gaaaaaf! Johnnie loopt nog steeds, ennuh gratis Whiskey proeven, zal nooit mijn drankje worden…..

Na de hamburger is het tijd voor Stryper, wat ooit een Rock bandje was is heden ten dagen een serieuze METAL band geworden. Wat een super strakke en MEGA VETTE setlist die Stryper afwerkt. In 1987 waren ze headliner op Dynamo Open Air, de tweede editie op de parkeerplaats bij Dynamo in Eindhoven, nu op Barcelona Rock Fest. Maximaal genoten, tot zover de beste band van vandaag! TOP! Jolanda sluit aan bij de laatste minuten van Stryper, heeft nog ff lekker relaxed in het gras gelegen. Een volledige dag HEAVY METAL is best heftig voor een “beperkt liefhebber”. Na Stryper is het direct aanschuiven voor Megadeth, we kennen Dave en de boys inmiddels door en door. Het geluid staat wat aan de zachte kant en de gitaren te ver naar achteren in de mix. Niet getreurd, het is altijd smullen van een setje Megadeth! Klassiekers en METAL zoals METAL hoort te zijn! Gelukkig staat Megadeth morgen in Madrid en woensdag in Cordoba in het voorprogramma van KISS, dus we mogen nog twee keer genieten van Megadeth, YEAH! Sometimes life is real bad……….

Even een hapje en drankje! Het is inmiddels donker geworden, de zon weg, nog steeds ruim 25 graden maar voelt nu aan als koel! We kijken de Scorpions aan de kant van Stage Rock, zodat we meteen goed staan voor KISS. Wat kunnen we nog zeggen over de Scorpions? Leuke bandje, misschien de beste tijd gehad maar ze krijgen Barcelona Rock Fest wel aan hun voeten met alle klassiekers die we kennen van hun. Toch een leuk optreden! Setlist van de Scorpions: Kijk HIER. Het is inmiddels 24.00 uur geweest en het aftellen naar KISS is nu serieus begonnen. “HET DOEK” wordt opgehaald om zo weer te zakken. Blij dat KISS bijna gaat beginnen want wij zijn inmiddels zwaar gesloopt van een lange dag staan en de hitte. Blijft toch ook na 52 keer (dit is mijn 53ste KISS concert!) weer een kippenvel moment als ALLRIGHT BARCELONA……… uit de speakers knalt! KISS komt, zoals we kennen van eerdere shows, op een klein plateau afzakken uit de lichtshow. Het is meteen duidelijk dat DE HEREN er weer zijn! Deuce als opener, kan eigenlijk niet beter! Alhoewel “I stole your love” in 1992 ook een super opener was! Gelukkig wordt het geluid gedurende het optreden steeds beter, tijdens het “knalnummer”  Deuce knalt het namelijk nog niet echt (zang staat veel te hard en de gitaarpartijen van Paul en Tommy staan te zacht, daarentegen beukt de bas van Gene zoals het hoort). Festival perikelen! Vandaar mijn voorkeur altijd naar de indoorshows!

De opgesteld kanonnen dus! Confetti all over the place, Rock and Roll alle nite and Party every day! Yes, we do! Massive crowd in Barcelona, we were there!

KISS worstelde zich door een vergelijkbare set heen als tijdens de EU tour in 2017. De band was zeker niet in topvorm, zaten veel fouten in. Aangezien ik al vaker “eerste” concerten van een tour gezien heb, een bekend fenomeen. Paul Stanley vliegt, zoals gebruikelijk, over het publiek. Dit keer met Psycho Circus, normaliter met Love Gun en komt direct daarna terug tijdens Rock and Roll all nite! Black Diamond als laatste nummer, voor de rest een bekende setlist. Ach ja, je kunt er over mouwen maar mij hoor je niet! Ik geniet volle bak ook al zijn vele nummers al honderden keren gedraaid en aangehoord! KISS is meer dan alleen de muziek, het is een beleving! Zelfs Gene, normaliter de constante factor, zat er regelmatig langs tijdens God of Thunder, Say Yeah en Paul moest hem aanspreken tijdens Black Diamond dat hij naar de riser moest lopen want dat was hij kennelijk vergeten? Tommy stond aan zijn kant al ff klaar. Maar goed, niet alle concerten van KISS kunnen de beste zijn! Feit is dat de heren nog steeds staan als een huis, meer dan respect om dit zo nog steeds neer te zetten! Kunnen nog veel bands leren van deze “oudjes” heb ik vandaag wel weer gezien. Blij dat ik Barcelona Rock Fest eens heb mogen bezoeken en SUPER gelukkig dat ik ook deze KISS beleving weer heb mogen meemaken. Op naar nummer 54 in Madrid, morgenavond. Setlist van KISS: Kijk HIER. Het eerste KISS optreden van 2018 is een feit! Einde Barcelona Rock Fest! Op zoek naar een taxi blijkt toch lastig in de buurt van het festival terrein. Dus eerst de metro in. Bij de laatste halte van deze metrolijn vinden we een taxi die ons netjes afzet aan de deur. Rond 03.30 uur, das laat (!!), gaan de oogjes dicht. Kort nachtje voor de boeg, TRUSTIE!

8 juli: GOEDEMORGEN Barcelona, maar niet echt, wij zijn nog gesloopt! Echt veel te kort geslapen en een dagje festival hakt er in, gebroken! Na ons ontbijt gaan we rond 11.00 uur naar het treinstation Sants. Vandaag met de trein van Barcelona naar Madrid en dus Barcelona alweer verlaten! Om 12.00 uur zijn we weg naar Madrid. Even bijkomen in de trein en tijd om dit blog verder uit te type! Rond 15.00 uur arriveren we in Madrid, echt goed te doen zo’n treinreisje. Wellicht sneller er en beter dan vliegen? We slapen de komende drie nachten in Hotel Liabeny, alwaar we netjes met de taxi voor de deur afgezet worden. Een erg goed hotel, echt midden in het hart van Madrid. Tijd om Madrid te verkennen hebben we vandaag niet, dat staat gepland voor morgen en overmorgen. Op naar de Hard Rock cafe in Madrid voor diner maar eerst een koffie bij de Starbucks. Ruud in het Spaans of zoiets…….

Hard Rock Cafe Madrid, een ontmoetingsplaats van KISS fans. Leuke contacten gelegd en onderhouden met Ierland, Schotland en Zweden! KISS in Wizzink Center Madrid vanavond, dus na het diner op naar Wizink! 1,2 km lopen vanuit de HRC dus lekker ff te voet! Lekker? Tis weer snikheet hier. Samen met Magnus Frediksson uit Zweden naar Wizink gewandeld. Ken hem van de diverse KISS Kruises, leuke gozer en gaaf weer ff gesproken te hebben. KISS is meer dan alleen de muziek, KISS Army is Worldwide friends!

YEAH, the hottest teacher in the world, Jordi Ballera. Jordi komt uit Spanje en geeft al jaren Marketing lessen op Universitair niveau, hij gebruikt daarvoor KISS. Vandaar dat Gene hem “The hottest teacher in the world” noemt. We hebben al geruime tijd “social media contact” maar elkaar niet eerder ontmoet. We herkennen elkaar meteen dus ff foto momentje. Jordi, leuk je gesproken en ontmoet te hebben. Hopelijk zien wel elkaar in de mooiste stad van de wereld (Cordoba), zoals jij die bestempeld, nog!? Almost showtime agian, foto door Kenneth Maelstaf uit Belgie! Eerst nog even Megadeth, zeker geen straf als een van de beste METAL acts uit de wereld het voorprogramma van KISS verzorgd. Opnieuw maximaal genieten! Voor de setlist van Megadeth deze avond, kijk HIER!

Daarna is het tijd dat het beroemde KISS doek weer zakt! Het aftellen kan weer beginnen! KISS in Spanje, nummer 54 gaat bijan van start! Een geweldige zaal dat Wizink Center, niet geheel uitverkocht maar zeker zeer goed gevuld. Zo kom je nog eens ergens……. Hoppa showtime! KISS start wederom met Deuce, wat een geweldige sound! Echt een stuk beter dan op Barcelona Rock Fest, yep indoorshows zijn ALTIJD gaver!

Een geweldig optreden is wederom een feit! WAUW wat een klasse druipte er af van dit optreden! I was made…. later in de set, Psycho Circus en Cold Gin er uit en daarvoor in de plaats Dr. Love. Ik doe het er voor, want als KISS in deze vorm speelt kunnen en mogen ze van mij alles spelen. Dit was wederom een TOP concert! Nog ff langs de Merchandise van KISS, en dan weer terug naar de Hard Rock Cafe Madrid voor de Meet and Greet met Tommy en Eric! Voor de setlist van KISS deze avond, kijk HIER! Na het concert nog naar de Meet and Greet met Eric Singer en Tommy Thayer in Hard Rock Cafe Madrid echt TOP geregeld door de KISS Army Spain! Drankjes ed all inclusive en voor allen een leuk pakketje Merchandising. Goed geregeld jongens! Zo’n 100 man, dat was het maximum want binnen mocht, genieten vanaf 01.30 uur van de aanwezigheid van Tommy en Eric. Echt gaaaaaf! Tommy en Eric zien er beide redelijk vermoeid uit.
Niet gek, zitten wellicht beide nog met een jetlag en hebben ook te dealen met de Spaanse hitte. Rollen net van het podium af en nu weer hier en ook hun hebben vandaag tussen Barcelona en Madrid moeten reizen. TOP gasten, want ze zijn er wel en blijven ALTIJD vriendelijk! binnenkomst heeft iedereen een pasje gekregen met naam en nummer er op, op nummer volgorde kan/mag je naar Tommy en Eric toe. Tommy vind onze foto van de laatste KISS Kruise erg gaaf, op aluminium afgedrukt. En vertel hem nogmaals dat Tommy geliefd wordt door deze Dutch Guy! Ook Eric vind de plaat die we hebben gemaakt, met een compilatie aan “Eric foto’s” erg gaaf en vraag wanneer alle foto’s zijn gemaakt. Nog ff een discussie over 1998 maar ik leg het graag uit aan Eric. Hij vraagt wel netjes waar hij mag tekenen, volgens mij vond hij het sonde om zijn handtekening er over heen te zetten!? Ik vertel Eric dat vanavond mijn 54ste KISS concert, met een dikke lach “is that all”! Hij vraagt of ik ooit shows in Amerika heb gezien maar die zijn NOG beperkt tot alleen de KISS Kruises maar ik geef aan dat ik tijdens “the end of the road tour” zeker nog overkom naar de States, Eric lacht daarom maar zegt verstandig genoeg niks over dit gevoelige onderwerp! Echt maximaal genoten van deze meet and greet!

 

Met dank aan Luc Verdickt (Belgie) voor het filmwerk! De (gecomprimeerde) versie vanuit de KISS Army Spain: Vanaf 08.15 min. zijn wij in beeld!

Rond 02.45 uur is het tijd om de HRC Madrid te gaan verlaten, we nemen afscheid van Belgie, Zweden en Spanje (KISS fans are everywhere). Mega dank aan the KISS Army Spain voor deze perfecte organisatie. Met de taxi terug naar ons hotel, weer laat maar moe en voldaan rond 03.00 uur ons nestje in. TRUSTE Madrid na een geweldige dag………

9 juli: GOEDEMORGEN Madrid, “uitgeslapen” tot 09.00 uur, YEAH! Eerste “day off” van deze trip, genieten van Madrid! Na ons ontbijt eerst ff de fitness van ons hotel opzoeken, ja ook op reis is sporten van belang. Lekker zweten, waar overigens met deze hitte geen gebrek aan is. Douche en vroeg in middag pas de straten van Madrid in. Sightseeing Madrid! Eerst naar de grootste Desiqual winkel op de wereld, zeven etages vol met kleuren. Aangezien dit behoort tot de meest favorieten winkels/merken van Jolanda, gaan we deze natuurlijk bezoeken. Yes, missie geslaagd: veel geld bespaard vanwege de opruiming……. Na dik 1,5 uur staan we alweer buiten, jippie! Wandelen door Madrid doe je ALTIJD aan de schaduwkant van de straat, zeker in juli! Hot, vandaar! Plaza Mayor is in renovatie.

Typisch Spaans? Wij weten het niet maar ze hebben hier ontzettend veel Espandriels. Tijdens de bovenstaande “fotosessie” komen we Carl Bollaerts en zijn vrouw tegen; onze KISS vrienden uit België. We drinken gezellige ff koffie/cola en de nodige KISS stories zijn weer een feit. Een uur is weer zo voorbij, op zich lekker want we zijn aardig gesloopt na de twee KISS dagen en hebben een rustige dag ingepland. Authentiek straatnaamborden zie je overal, erg gaaf.

Rond 19.00 uur gelukkig alweer wat afgekoeld! The Royal Palace of Madrid, sightseeing……

Mercado de San Miguel, een overdekte en de grootste vers voedselmarkt van Madrid. Een bezoekje zeker de moeite waard.

Afgelopen week is het Fiestas del Orgullo geweest. Een “sociaal feest” met als hoogtepunt de Gay Parade op zaterdag. Alles dus in de regenboog kleuren. Dit feest trekt duizenden mensen over de hele wereld. We belanden aan bij Ricon de la Cava een tappas restaurant in een erg leuk Spaans steegje. Een echte aanrader. Gezellig buiten met live muziek en in de verkoelende nevel. Heerlijke tapas en Sangria.

10 juli: GOODMORNING Madrid, op tijd er uit want we gaan eerst de fitness weer bezoeken. In 2018 zeer sportief bezig geweest dus nu niet verslappen maar aanhouden! #fanatiek. Na de fitness lekker douche en snel gaan genieten van ons ontbijt. Daarna zijn we meteen weg, we gaan vandaag weer citytrippen per fiets! Hebben we inmiddels vaker gedaan en bevalt ons goed. Dus op naar Trixi Bike Rental, dit is de dichts bijzijnde bij ons hotel, zo’n 200 meter. Op naar het voetbal stadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabeu! Ooooo YEAH! Een must dingetje voor voetballiefhebbers. Leuk titeloverzichtje hebben ze hier……..

Echte voetbalstadions worden genoemd naar voetbalhelden! Denk aan Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, deze prachtige “tent” uiteraard naar Santiago Bernabeu. Hoe zit dat dan met Frits Philips? O nee, dat was geen voetbalheld……. Kleedhokje van Ronaldo, maar dat kunnen ze na vandaag ontruimen hier want vandaag is bekend geworden dat hij na negen jaar Madrid voor Juventus!

Na het stadion gaan we richting Park Retiro, waar we afgesproken hebben met Carlos om een gezamenlijke lunch te nuttigen in Madrid. Carlos was toevallig een dag in Madrid en zag dat wij er ook waren via Instagram, lang leve social media. Carlos was onze gids en chef kok tijdens onze oud- en nieuw trip in Noord Noorwegen, eind 2017 en begin 2018. Zie HIER voor deze gave wintertrip. Carlos gaat morgen weer terug naar Noorwegen, wij blijven in “zijn land”. Kei gaaf hem opnieuw te ontmoeten, enkele bijzondere momenten hebben we zeker gedeeld met hem vandaar ook onze klik samen. Hoe bijzonder kan een reisleven zijn………..

Daarna trekken we nog even door Park Retiro heen, dit is zeker een must ding als je Madrid bezoekt. Fietsen in een stad is gaaaaaaf, al moeten we eerlijk bekennen dat Madrid zeker niet de beste “fietsstad” is.

130 jaar geleden hebben ze hier een glazen huis neergezet, destijds bedoeld om planten en bloemen te kweken van zaden afkomstig uit de Filippijnen. Heden ten dage wordt het gebruikt om kunst in tentoon te stellen. Erg bijzonder maar 10 minuten is genoeg, een sauna is er niks bij…….

Fietsjes inleveren en ff relaxen/opfrissen op de kamer. Daarna een plekkie zoeken om de Halve Finale van het WK voetbal te kijken: Frankrijk – Belgie. Ben benieuwd. We vinden een erg gaaf en gezellig plekkie in Gran Cafe Madrid. Paulaner, Sangria en eten tijdens de wedstrijd. Het is er druk en gezellig, meer Frankrijk supporters dan Belgische. Gezellig geweest maar helaas…….. Belgie met opgeheven hoofd naar huis, maar je koopt er niks voor! Aansluitend rekening en op naar ons hotel, bedjestijd na wederom een gave dag in Madrid.

11 juli: De laatste GOEDEMORGEN uit Madrid, althans voor deze trip. Op tijd uit de veren zodat we vroeg kunnen ontbijten. Ons moeke is jarig (72) dus eerst ff naar Bergeijk-City bellen en de felicitaties overbrengen vanuit Madrid. Vandaag halen we onze huurauto op en reizen we af naar Cordoba, dit doen we rond 09.00 uur op de Airport van Madrid alwaar we met de taxi worden afgezet. Alles verloopt lekker en snel bij Interrent, dus we zijn omstreeks 09.45 uur aan het rijden. Bye bye Madrid, tot over zeven dagen. Onderweg zien we deze Torso, nabij een Lidl, waar we ff wat kleine inkoopjes doen, vooral water is erg/mega belangrijk. Ons bakkie (Opel Insignia) voor de komende zeven dagen. We doen een Lidl lunch onderweg in Amuradiel, lekker op een bankje in de schaduw (lees: is een must!), nabij een kapelletje dus bidden voor de maaltijd, amen! Rond 15.30 uur komen we aan in Cordoba. We slapen de komende twee nachten in Hotel Macia Alfros, voor ons ideaal want er is een P-plaat onder het hotel en we moeten toch ergens onze auto kwijt. Lang leve booking.com……. Eerst ff relaxen en een plons waar we zowat invallen vanuit onze kamer, 506.

Daarna, rond 17.30 uur, toch maar eens Cordoba in. Wat al heel snel opvalt dat dit echt een heel schitterend stadje is! Zeker gaver dan Madrid en Barcelona, ook een stuk kleiner. De Romeinen hebben hier zeker zijn invloeden achtergelaten, de voorgaande foto’s waren van een oude Romeinse Kathedraal en hieronder nog wat oude maar gerestaureerde resten van Cordoba Roman Temple.

We bezoeken als eerste Museum Casa de las Cabezas, zeker de moeite waard. Een oud onderkomen van de Middeleeuwse leiders. Half uurtje voor uittrekken en 5 euries p.p. entree en je zult geen spijt van krijgen.

Lekker rustig op de pittoreske en kleine straatjes van Cordoba, yep Spanje, hier begint alles in de latere uren pas op te leven. Niet minder mooi zonder publiek. Echt genieten om hier rond te lopen. GELUKKIG speelt KISS hier morgenavond, anders waren we hier wellicht niet/nooit geweest? Wat verder opvalt in dit gebied is dat de mensen mega slecht Engels verstaan en spreken, gelukkig heeft Jolanda vroeger ooit Spaanse lessen gehad dus die kan het nog wel een beetje volgen. We redden ons wel……..

Roman Bridge of Cordoba, vanwege de tijd gaan we deze morgen wel eens oversteken maar laten we deze vandaag “links” liggen. Het is immers bijna “tapas time”, althans voor ons.

We komen uiteindelijke terecht bij restaurant Bodegas Mezquita Corregidor Cordobar, als je een avondje wilt genieten van lekkere wijntjes en tapas gerechten, dan is dit een must. Wij eten rond 20.30 uur maar dat is voor Spaanse begrippen nog steeds erg vroeg. Maar goed, een lange reisdag, de hitte e.d. gaat niet in de “koude” kleren zitten, dus wij gaan lekker “op tijd” eten.

Rond de klok van 22.15 uur zijn we terug in ons hotel. Nog ff lekker buiten op ons terassie zitten en rond 23.00 uur de oogjes dicht. Morgen is het weer een lange dag en ook weer KISS DAG, YEAH!

12 juli: GOEDEMORGEN Cordoba. Het is weer KISS-dag vandaag, YEAH! KISS speelt vandaag in Plaza de Toros, een oude stierenvecht arena! Over bijzondere plaatsen gesproken……. Wij ontwaken rond 08.00 uur, jippie uitslapen op reis! Na het ontbijt eerst ff de “fitness” in van ons Hotel, fitness met een mooi uitzicht over Cordoba. Zeker goed bezig, hoort bij ons dus ook deze trip houden we de beweging er in! Wat is het kledingadvies vandaag: KISS. Na het sporten eerst ff “ons badje” in, lekkerrrrr plons! Douche en op naar de koffie in Cordoba.

Tapas lunch…….. en weer door met sightseeing van het prachtige en relaxte Cordoba!

Beetje shopping, souvenirs e.d. Het kan hier prima in de kleine en pittoreske straatjes. Spaanse hammetjes……

Aan het eind van de middag knallen we nog ff het zwembadje in, opfrissen, andere (KISS) kleding en op naar Plaza de Toros Cordoba! Op naar KISS concert nummer 55! Nog een paar shotjes onderweg van het “nieuwe Cordoba”. Vanuit ons Hotel is het zo’n 2 km wandelen naar Plaza de Toros, dus te voet. Tja, en dan rond 18.00 uur nog ergens wat eten zien te scoren, dat valt dus niet mee. De meeste restaurantjes e.d. zijn dicht of bieden rond deze tijd geen eten aan, te vroeg voor Spanje. Vreemd als je bedenkt dat je in de omgeving van een evenement gevestigd bent, maar goed die Spanjaarden zullen dan wel niet eten rond die tijd? Gelukkig duikt daar plotseling de Kebab Chef op, ik zeg stoppen! Hoppa!

Voor de Arena, waar ook stieren gevechten plaatsvinden, zien we al snel dat het hier om een bijzondere locatie gaat! Opnieuw ontmoeten we Mauricio, hij organiseerde de M&G met Tommy en Eric in Madrid en is oprichter van the KISS Army Spain! Altijd leuk om friends around the World, weer ff de hand te schudden en te ontmoeten. Wat zijn hun KISS stories………

Binnen aangekomen lijkt het allemaal niet zo heel erg groot, gelukkig! We staan voor de meng- en lichttafel en kunnen het vanuit daar meer dan prima zien. We blijven hier dus staan. WAUW, super vet dat we KISS op deze erg bijzondere locatie mogen aanschouwen, GEWELDIG!

We hebben ons eerst door een niets zeggende set van The Blackmordia heen moeten worstelen, kennelijk staan die gasten ook in het voorprogramma bij GSB in Tilburg? Helemaal niks! Aansluitend krijgen we nog een dikke 50 minuten te dealen met Mago de Oz, deze fun Rock band kan me gestolen worden. Ze komen uit Spanje en zijn daar zo te zien erg populair, de tent gaat uit z’n dak. Wij wachten daarmee nog ff……… Violen en fluiten nemen bij Mago de Oz een belangrijke rol in maar het klinkt allemaal wat rommelig en is gebaseerd op flauwe deuntjes. Waar zijn de tijden van oa Skyclad gebleven, die konden zoiets wel! Het doekt zakt dus we weten dat het weer bijna tijd is voor KISS, de derde en laatste ronde van deze KISS EU trip, nummer 55 overal! Tijd voor Deuce…… Grappig is dat ze hier Sangria van de tap hebben! Hoppa, biertje dus en een Sangria, Proost op een gave KISS avond. Sangria uit een plastics beker, net zoals bier, is het eigenlijk niks…….Als de heren zijn “geland” is het meteen duidelijk dat het hier een bijzondere avond, lees nacht gaat worden.
Publiek gaat compleet uit hun dank, maar dat weten we inmiddels dat in Spanje een KISS feestje wel te organiseren is. Het geluid is TOP en we staan goed, partytime! KISS start pas ergens rond de klok van 23.10 uur, Spaanse concerttijden!?

Pa en zijn dochter, vandaag 500 km gereden voor KISS, gaan uit hun plaat en stonden gedurende het concert langs ons. Spanje we love you!

De KISS setlist van deze geweldige avond in Cordoba kijk je HIER! Dit was de beste avond van de drie concerten die we in Spanje bezocht hebben. Alles klonk zoals het moet klinken en de omgeving (Plaza de Toros) mega cool! Deze highlight in mijn persoonlijke KISSstory had zeker niet mogen ontbreken, geweldig! En dan kan/mag iedereen wel mauwen over een doekje, bloed dit en dat, Paul’s stem, en gezever om niks! Deze band biedt fans over de gehele wereld al meer dan 45 jaar de meest gave Rock show ter wereld, daarbij geven alle huidige leden en leden uit het verleden (Eric Carr (RIP) was vandaag 68 geworden als hij nog had geleefd) zich voor 100% voor de fans. Paul en Gene organiseren wereldwijd evenementen voor de fans (en ja, ook voor hun beurs) daar genieten we allemaal van! Laat dan aub dat gemauw eens achterwege en geniet lekker of blijf gewoon thuis! Rond 01.00 uur was deze geweldige KISS avond achter de rug, nog een stukje wandelen en heel snel plat. Weer een latertje in Spanje!

13 juli: GOODMORNING Cordoba, uitgeslapen tot rond 08.15 uur. We verlaten vandaag Cordoba weer! Op naar Carmona na ons ontbijt zo ergens rond 10.00 uur! Bye bye Cordoba, we besluiten niet over de snelweg te rijden maar we rijden binnen door. Even wat Zuid Spanje opsnuiven. Koffie in Ecija, alwaar we tevens onze lunch inslaan. Lekker lunchen/picknicken in een Olijfboom gaard, we moeten we want de zon staat recht boven ons dus er is bijna nergens schaduw te vinden op de vlaktes. Leuk plekkie en gezellig! We passeren vele olijfbomen, citroenbomen en in overvloed zonnebloemen. Dus……. #fotoshoot

Rond 15.30 uur komen we aan in Carmona, onze volgende Spaanse stop! Hier gaan we voor het eerst slapen in een Spaanse Parador. Paradores zijn luxueuze staatshotels. Wij kregen daar notie van tijdens de vakantiebeurs in Amsterdam en besloten deze trip een aantal Paradores op te nemen in onze Spanje reis. We slapen de komende twee nachten in Parador de Carmona.
Dit is echt helemaal TOP, wat een schitterende locatie.

We besluiten de dag verder niet meer weg te gaan uit dit paradijs. Bakkie “Parador koffie” en lekker zwemmen. Carmona is niet zo heel groot en we hebben morgen ook nog de gehele dag hier dus tijd genoeg voor sightseeing. Nu relaxtijd, ook lekker! Gezwommen, tijd voor een biertje/Sangria op ons terras en daarna schuiven we aan voor een overheerlijk diner in onze Parador. Lamsboutje……. Ligt zo’n beetje een geheel lam op mijn bord, wel overheerlijk! Yep, in deze Parador (mocht je er ooit zijn) is een avondje culinair genieten een must.

Na het eten sluiten we deze dag zo’n beetje af, wederom een geslaagde dag. Bovendien wel een aanrader een diner in een Parador, want het eten is er fantastisch tegen een redelijk tarief!

14 juli: Goedemorgen vanuit Carmona. Dagje relaxing in Carmona! We starten de dag met hardlopen, buiten! 06.45 uur op en rond 07.30 uur vertrek. Jolanda loopt een 5 km en ik pik er 15 mee. Heerlijk, want de temperatuur is lekker in de vroege ochtend. Wel loodzwaar dat berg op lopen, want er zit geen meter vlak in. Maar goed, heerlijke training volbracht. Ontbijtje, douche en Carmona in! Sightseeing Carmona, een leuk niet al te groot en zeker niet te toeristische plaatsje. We volgen een deel van de toeristische route (Ruta Turistica)…….

Een super leuke bezienswaardigheid, inclusief klein museum, is Alcazar Puerta de Sevilla in Carmona. Voor 2 euries p.p. ben je binnen en geeft je prachtige uitzichten over Carmona. Erg bijzonder, zeg maar gerust een must ding als je Carmona bezoekt.

Aansluitend een lichte lunch en door naar Necropolis Romana. Hier zijn oude opgravingen van grafkelders e.d. te bezichtigen (kosteloos!).De eerste opgravingen dateren al uit 1885, heden te dagen zijn archeologen nog steeds actief hier. Het gaat hier om opgravingen uit de tweede century BC, uit de oude Romeinse tijd. Het is niet erg groot, in een klein half uurtje heb je alles gezien. Het ligt iets uit het centrum maar zeker een bezoekje waard.Aan de overzijde van de weg is een oud Romeins Amphitheater gevonden, omdat het zo oud is, is de staat wat verslechterd. Een bijzonder plekkie! Ook het aanvullen van deze voorraad moet je niet onderschatten………

Ik zeg: WELKOM!?

Rond 16.30 uur zijn we terug bij onze Parador, tijd voor relaxing/zwemmen. Dat zwembad hebben we immers niet voor niets. We gaan, op advies van de receptioniste, eten bij Bar Mingalario, 10 minuutjes wandelen. Wederom een avondje genieten in Spanje! We zitten relaxed en gezellig, op straat, maar zo gaat dat hier. Samen met de ober, die enkele woorden Engels spreekt, en de Spaanse menukaart (in Engels is die er geen), komen we wel tot onze keuze. Richting het einde van ons diner komen er twee stelletjes aangewandeld, goed aangeschoten, die twee gasten zijn zo ontzetten zat maar wel erg gezellig en leuk. Hun schuiven meteen onze tafel aan die van hun want wij horen bij hun. Dit wordt vast nog heel erg gezellig! Drank op tafel en laat de party maar beginnen. “De tandarts” (gelukkig hoeft ik daar morgen niet heen), heeft ooit gestudeerd met een Nederlander en begint een liedje te zingen wat later alle eendjes in het water blijkt te zijn.Dit gaat nergens over maar is zo ontzettend leuk!

Daarbij valt continu woord/naam maar wij kunnen het niet ontcijferen, na geruime tijd blijkt het over Jubelientje (kennelijk kinderboeken van Hans Hagen) te gaan, nooit van gehoord maar kennelijk een ding. Zijn vriendin spoorde het “Jubelientje” op voor ons, lang leve google!
Nog een rondje, nog een rondje, gezellig……..Elkaar nooit gezien, hier tegen gekomen: “Wij zijn een gaaf stel” aldus de vier Spanjaarden. Wat een avond zeg! Veel te laat naar bed, middernacht geweest, maar een TOP avond gehad.

15 juli: Laatste goedemorgen vanuit onze prachtige Parador in Carmona! Yep, we verlaten Carmona weer en gaan door naar Granada. Bye bye Parador! Bye bye, prachtige Carmona! Van Carmona naar Granada, tienduizenden olijfbomen……..Zonnebloem fotoshoot part 2! Schitterend veld met open, i.p.v. hangende, zonnebloemen gevonden dus d’n auto uit!

Lunch onderweg, tentje Majadillas genaamd. Prima lunch langs de benzinepomp. Jolanda met wat Spaans en handen- en voetwerk lunch geregeld. Door met de bezichtigingen van Olijfbomen….

Deze “binnendoor” route, via Rute en Montefrio, is echt een aanrader! Ten opzichte van de snelweg, zeker 1,5 uur omrijden maar je krijgt er prachtige uitzichten voor terug! Doen!

We slapen de komende twee nachten in Hotel Villa Oniria in Granada. Onze koffertjes zijn er weer……….Na het inchecken is het tijd om rond 18.30 uur de straten van Granada te gaan verkennen. Wandelingtje van zo’n 1,5 uur is voldoende voor vandaag! Het “Carmona feestje” eist een beetje zijn tol, dus op tijd eten en vroeg plattie.

Op tijd eten dus, ennu Tapas! Dat wordt afkicken vanaf woensdag! We eten bij Bib-Rambla Gran Cafe, prima locatie leuk geleden aan het Bib Rambla plaza.

Rond 22.30 uur gaan de oogjes dicht vandaag! Morgen gaan we het Alhambra bezoeken maar eerst een rondje trimmen in Granada! Hoppa, vroeg uit de veren dus!

16 juli: Goedemorgen Granada, 06.15 uur de wekker! YEAH, ook op reis zijn we actief! Eerst ff een uur hardlopen langs de rivier, beter als in de (te) hete fitness ruimte. Lekker bezig op deze reis, conditie vasthouden. Vandaag gaan we een bezoekje brengen aan het wereldberoemde Alhambra van Granada. Het Alhambra staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco, lijst nummer 314. Bezoekersaantallen zijn per dag gelimiteerd dus reserveren is bittere noodzaak, dus als je eens wilt bezoeken, zeker in de hoogseizoen maanden, dan is enkele maanden voorafgaand een must. Tip: Vele hotels kopen tickets op, dus wellicht kun je altijd nog iets regelen via een hotel? Wij regelde ook via ons Hotel onze tour.

Vanuit het Alhambra en diverse delen van Granada, kijk je uit op het Sierra Navada, met bergtoppen (en sneeuw) van over de 3000 meter. De hoogste berg van Spanje bevind zich in deze bergketen. Als je de hoogste toppen beklimt en het is helder weer kun je kennelijk het Atlas gebergte in Marokko helder en duidelijk zien liggen! Hier kun je in de winter skiën maar is zeker ook in de zomer een prachtig (wandel) gebied. Vanwege tijdgebrek laten wij dit gebergte aan ons voorbij gaan.

Na zo’n 3,5 uur zit onze tour er op, zeker een must dingetje, al moeten wij eerlijk bekennen als je Marokko bezocht hebt, is het spannende er wel een beetje vanaf. De moskeeën in Marokko zijn niet zo groots maar wel in dezelfde stijl gebouwd. We wandelen door de wijk Albaicin, zeker een must met z’n geweldige steegjes, naar Mirador de San Nicolas, een geweldig uitzichtpunt. Hier heb je een schitterend uitzicht over het Alhambra en over Granada, dit mag je echt niet missen. Dank voor de tip aan Carlos!

Na een Starbucks koffie gaan we terug naar ons hotel, siesta! Oftewel we duiken ff de sauna in van ons hotel, relaxtijd! Rond 20.00 uur kan de zoektocht naar een restaurantje weer begonnen. We belanden aan bij Restaurant Chikito, waar je erg gezellig zit midden op een mooi plein. Een echte aanrader qua eten en drinken. Een lekker lamsboutje van de gril, tja, dat gaat er wel in natuurlijk. Heerlijk gegeten en zo sluiten we rond 23.00 uur ook onze laatste avond in Granada af.

17 juli: Goedemorgen Granada. Vandaag/vanavond gaan we weer vliegen! Na het ontbijt uitchecken en dan de toch naar Madrid inzetten, waar we tegen 17.00 uur moeten zien te zijn. We rijden vandaag terug naar Madrid Airport, alwaar we onze huurauto weer inleveren. De ontbijtje zagen er voor 2018 wel eens anders uit, gezien onze “gezonde omslag” begin dit jaar slaan we een groot gedeelte van de vele ontbijt buffetten over. Gaat prima. Direct naar Madrid geeft ongeveer 400 km aan, we beslissen een ommetje te maken via Montoro, een leuk plaatsje. We rijden door Natuurpark Sierra de Cardena. Prachtig, net alsof we door de Afrikaanse savanne rijden. Een erg gaaf ommetje (ongeveer 1,5 uur omrijden) tussen Granada en Madrid.

Lunchpauze, is hetzelfde als schaduw opzoeken. Die vinden we tijdens onze “onderweglunch” tegen een schuurdeur aan! We rijden door een prachtige wijnstreek, ontzettend veel en mooie wijngaarden!

Rond 16.45 uur arriveren we op Madrid Airport. Na wat zoekwerk blijkt dat terminal 4 nog een eindje van het verhuurstation van onze auto ligt, dus nog ff met de shuttle bus mee. Bye bye, Opel Insignia…….. Om 20.10 uur vliegen we met vlucht LG3838 terug naar Luxemburg, althans dat is de bedoeling. Op de Airport krijgen we door dat onze vlucht een vertraging kent van 25 minuten. Oke, wij wachten…… Zijn wel wat gewend als ervaren reizigers! Bij aankomst in Luxemburg, mogen we weer onze eigen auto in! We slapen deze nacht in Luxemburg: Hotel Chrisophe Colomb, waar we tegen middernacht pas inchecken!

18 juli: Goedemorgen Luxemburg. Na het ontbijt, gaan we eerst hardlopen in Luxemburg, weer berg op en berg af, zwaar! Vandaag reizen we af naar Esch sur Alzette, alwaar we Gene Simmons Band gaan zien, de eerste keer van deze trip! Eerst ff wat sightseeing in Luxemburg zelf. Bakkie bij Coffee Fellows, ik val voor koffie………

ARRIVED in Esch sur Alzette! We slapen deze nacht in de Ibis Hotel van Esch, dit is nabij de Rockhal. Hier mogen we vanavond weer genieten van de Gene Simmons Band.

Relaxing en meeting again met the one and only Silvy Roos, YEAH!! Ik was een van de gelukkige die Gene Simmons al zag op 2 juni 2018 in StockholmGrona Lund. Meer info over die Stockholm trip? Kijk dan snel HIER. Vanavond is het weer tijd om deze geweldige band en gasten opnieuw live te gaan bewonderen.

Silvy’s verjaardagscadeau! Creatief in elkaar gezet door Jolanda. PROOST! New Orleans 2017 reünie in Luxemburg!

Rond 20.00 uur gaan de zaallampen uit en is het eerst tijd voor Michael Shepherd Band, voor mij een onbekende. Hun mogen een half uurtje openen voor d’n Gene’s band. Oude southern Rock, voor mij niks bijzonders. De zaal is voor zo’n 70% gevuld, schatting zo’n 400 mensen.
KISS is de formule en Gene alleen dus kennelijk niet, dit terwijl Gene een puike band meebrengt naar Europe! Rond 21.00 uur dendert de Gene Simmons Band het podium op met (natuurlijk) Deuce!

Voorafgaand aan de show spraken we Ryan, Phil en Jeremy nog, hun nodigde ons nog ff snel uit voor de Meet and Greet na de show en of wij op het podium wilde staan? Natuurlijk! De meiden (Jolanda en Silvy) mochten met “Do You Love Me” on stage en ik tijdens “I love it loud
Met “Rock and Roll all night” allemaal, wat een feestje!

Alvorens Rock and Roll alle night in te zetten moet Jolanda meezingen van d’n Gene! YEAH! Gene gaat zijn geld uit zijn zak halen en geeft Jolanda 20 euro voor haar inzet, GEWELDIG! En niet te vergeten, Gene die geld weg geeft! Jolanda heeft nog papiersnippers in haar broekzak zitten van de KISS show in Cordoba! Die gooit over het podium en Gene moet lachen “you’re crazy” als we hem vertellen dat die snippers van de show uit Cordoba komen. “I have to sue you”, YEAH Gene! Tevens vraagt Gene aan mij wie ik ben “Ruud from Holland”, hij houdt een hele preek over wat Ruud betekend in Australië. Echt lachen, ik hoop dat iemand dit gefilmd heeft!? Na de show is er een SUPER RELAXTE Meet and Greet met de band. Zo’n 25 personen dus niet te druk, wij zijn als laatste en iedereen heeft tijd genoeg voor ons. Even een stift regelen want natuurlijk laten we Gene zijn eigen 20 euro tekenen, dit briefje geven we NOOIT meer uit! WAUW!

Slapen, nee dat gaat echt nog niet na dit avontuur in Luxemburg dus eerst nog een biertje met de Belgen! Leuke verhalen, genieten! Volledige setlist van deze grandioos gave avond, kijk dan snel HIER! We rekenen in ieder geval NIET af met deze 20 EURO!

Om 01.30 uur, te laat maar te gezellig, is het tijd om de oogjes te sluiten.Truste vanuit Esch sur Alzette, what a great night again!

19 juli: Goedemorgen Esch sur Alzette. Vandaag reizen we af naar Tilburg. Vanavond Gene Simmons Band in 013 te Tilburg. Na zo’n kleine 350 km en vier landen verder zijn we weer “gewoon”  terug in Nederland. He toch! Rond 15.00 uur arriveren we in ons hotel.

Bij de HEMA kopen we leuke potjes met stroopwafels, deze willen we vanavond als gift geven aan de Gene Simmons Band. We hebben immers toch die 20 euro van Gene gekregen…… Als er iets met KISS te doen is in NL, dan is dat natuurlijk ook een ontmoetingsplaats met vele bekende gezichten! Eerst dus een hapje bij de Italiaan, tegenover 013. GEZELLIG!! Plotseling hebben we dan een fotopas! Gaaaaaf, of wij foto’s kunnen maken van de M&G. Dus maar meteen ff (mis)gebruiken tijdens het begin van de set. Jolanda de fotopit in! 1988 gingen we met oa dit groepje naar een tweetal KISS shows in Wembley Arena te London. 24/25 september 1988 om precies te zijn. 30 jaar later nog ff een shotje tijdens GSB in Tilburg, hoe gaaaaaaaf is dat! #KISSarmy

Setlist van deze avond: kijk HIER! Tijdens Rock and Roll all night springen we zelf nog een keer het podium op, tijdens het nummer wenk ik Sophie Simmons naar me toe, die kijkt in eerste instantie verbaasd maar komt wel! Gezellig! Leuk “Selfie filmpje” (dank aan Hans Jurgen Kok) met Sophie Simmons!

Na de show mogen we weer deelnemen aan de Meet and Greet, meer dan dank aan Ryan!! Tijdens het wachten schiet vak- en Rockfotograaf Stefan Schipper (Always the hard way!) nog ff enkele shots van ons. Zeker gaaf om ook Stefan weer te zien/spreken!

Gelukkig dus onze eigen spullen bij! Dankzij Jolanda Verdegaal fotografie kwamen de onderstaande plaatjes tot stand! WAUW! En allemaal met onze stroopwafels in de hand, hoe cool is dat!

Na dit alles is het inmiddels weer middernacht geweest, nog ff wat handjes schudden en dan gaan we echt naar bed. Bands achterna reizen is geweldig maar eist ook z’n tol! Daarbij is er bij Jolanda toch iets misgegaan (tijdens het eten?), want daar spuit alles er uit. Rust dus!

20 juli: GOEDEMORGEN Nederland/Tilburg…….Zeggen we niet graag vanuit NL in de vakantieperiode maar is wel een feit. Vandaag dus rustig ontwaken e.d. Jolanda nog steeds in de lappenmand, dus op de plaats rust. Op naar Duitsland/Oberhausen! Vanavond ons laatste concert van deze Europa roadtrip! We slapen vanavond in Mercure Hotel am Centro Oberhausen. Op naar Turbinenhalle te Oberhausen, alwaar we ook Gene weer gaan zien! YEAH! Round 3 en incl. Stockholm 4! Rond 18.00 uur richting de zaal! Eerst ff langs de Burger King! Jolanda komt later, is nog niet geheel fit, dus die blijft nog ff achter in het Hotel. Verstandige keuze want bij de zaal aangekomen blijkt het een ware sauna te zijn binnen. En zoals al vaker gezegd/gemeld, KISS is niet alleen muziek maar ook het ontmoeten van KISS fans all over the World, Michael Merckel uit Duitsland. Gaaf je weer gezien en gesproken te hebben!

Aangezien deze avond in het teken staat van 10 jaar Rock Magazine zijn er vier bands geprogrammeerd waardoor Gene’s band pas rond 22.30 uur van start gaat.

Samen met Canadese drummer of Gene’s Band: Brent Fitz. Wat een GEWELDIGE avond, Luxemburg was Grandioos, Tilburg was Goed en Oberhausen was Uitmuntend/Mega! Wat te denken van oa. Domino, Almost Human, Going Blind, Ladies Room e.d. Soms krijg je kippenvel ook als je bijna 49 jaar (jong) bent! Wat een setlist!! Kijk HIER voor het complete overzicht. Na de show zijn we wederom uitgenodigd (meer dan dank Ryan!!!) voor de Meet and Greet met de gehele band. Foto door Gino van Lancker, waarvoor mijn dank. Gino doet oa veel fotowerk voor Rock Tribune uit België. Gino heeft samen met een reporter van Rock Tribune nog een interview met Gene. We wachten dus nog even om hun verhalen nog aan te horen. Rond 02.00 uur gaan we richting ons Hotel, wederom een latertje!

21 juli: Goedemorgen Oberhausen, ontbijten en weer terug naar Nederland, Amsterdam deze ronde.
Yep, zo’n muziekreisje gaat niet in de koude kleren zitten.
Tegen 12.00 uur gaan we richting Amsterdam, wat meteen buiten Oberhausen start met een heerlijke file.


Rond 14.30 uur arriveren we in Amsterdam Noord bij ons verblijf NH Hotel Amsterdam Noord.
Een rustige wijk en een prima uitvalsbasis voor Amsterdam City en de Amsterdam Tower, waar morgen DE grote afsluiting van deze twee muzikale weken gaat plaatsvinden.
The Gene Simmons Vault Experience. O YEAH!

Eerst de fitness van het NH opgezocht voor een kleine 1,5 uur. Alweer drie dagen geleden dat er gesport is, dus gas er op! Aansluitend gaan we richting Amsterdam City, toch maar ff wat sightseeing doen en nog wat kleine inkoopjes doen. Eerst onze honger wegwerken bij Flame Steakhouse, prima plekkie, wel wat druk in juli. Momenteel aanschuiven door Amsterdam heen, mega druk. Wat kun je allemaal nog zeggen en schrijven over Amsterdam? Een gezellige stad die veel mensen bezoeken maar zeker niet het beeld geeft van hoe Nederland daadwerkelijk is. Voor ons de derde keer dit jaar alweer dat we in Amsterdam verblijven, dus we willen het graag in dit blog wat korter houden.

Tot morgenvroeg, Amsterdam Tower…….Nog een afzakkertje in ons Hotel en rond 23.30 uur de oogjes toe. Weer een drukke (reis) dag achter de rug.

TRUSTE vanuit Amsterdam! Ik ga uit van een goede nachtrust (positief denken) want morgen ga ik the GOD OF THUNDER persoonlijk ontmoeten!

22 juli: Gene Simmons the Vault day in Amsterdam! GOEDEMORGEN rond 07.00 uur. YEAH! Goedemorgen Amsterdam Tower!

Nadat ik op de KISS KRUISE VII voor de eerste The Vault zag, was ik direct verliefd. Deze “kluis” moet in Ruudje’s huis komen te staan. In eerste instantie was mijn plan deze op te halen in Helsinki, maar Helsinki werd geskipt in het schema, uiteindelijk dus Amsterdam. Leverde me nog wel een telefoongesprek met mijn persoonlijke held Gene Simmons op.

Mijn bestelling van the Vault vond plaats in december 2017. The Wait is over vandaag………. Tegen 09.00 uur wandelen we vanuit NH Noord naar de Amsterdam Tower waar het vandaag te doen is. My personal Pre-Pack had ik reeds eerder thuis al ontvangen! Allemaal TOP geregeld door Mr. Simmons, oftewel Keith Valcourt.

Laten we het dan maar gaan doen, vandaag is DE DAG! Natuurlijk eerst even op de foto met de man: Keith Valcourt. Keith is degene van Rhino Records die Gene helpt en geholpen heeft met het maken van The Vault en gaat met Gene rond de wereld tijdens Gene’s experience’s. Inchecken en bandjes ophalen bij Keith. Nummer 2, dus snel aan de beurt. Niet erg want dan is Gene nog fris en attent.

Rond 13.00 uur komen we boven aan in de Amsterdam Tower, Gibson room, etage 10. Wat een prachtige locatie, met dank aan Marco en Mark!

De eerste rij zit klaar! WAUW, zo komt d’n Gene binnen, gaat dan ongeveer 1 meter bij ons vandaan zitten. Dit gaat MEGA genieten worden!

Samen met Bobbi, de vrouw van Mark! Bekende Nederlander!

Onze uitgehongerde fotograaf van vandaag, Stefan Schipper. Een MEGA gave kerel! Beste (Rock) fotograaf van Nederland!

Let’s go Gene! No words for this event! Dit had ik voor geen goud willen missen. Helemaal TOP dat Gene tijdens het event twee keer mijn naam noemt. “He’s know, but Ruud not”

Als special guest krijgen we Barry Hay op het podium, natuurlijk bekend van de Golden Earring. KISS heeft in een heeeeeeel ver verleden nog ooit samen met Golden Earring gespeeld in Amerika. Gene kan zich daarvan niet veel meer herinneren. Gene was degene die bloed spuugde op het podium van Golden Earring, leuke verhalen. Voor gene’s geheugen was het toch beter geweest dat hij wat meer bier had gedronken, aldus Barry, die nog een biertje besteld. Een Elvis imitatie, maar heel veel meer leverde deze combinatie niet op. Was leuk maar als Barry er niet was geweest was het event er niet minder op geweest. Natuurlijk is Gene DE man!

En dan is het zover, mijn Vault uitreiking door Gene zelf, WAUW!

Nog even op de foto met onze Belgische vrienden, de familie de Lobelle uit Kortrijk! Nogmaals, KISS is meer dan alleen muziek! #KISSfamilie #KISSArmy. Barry loopt ook nog “los” rond, dus natuurlijk ook met hem nog even een babbeltje en foto!

Jolanda ook nog ff op de foto met Mark omdat ik z’n vrouw ook had “geleend” voor een fotootje! KISS bende uit Brabant in de Gibson Room, wat een geweldige locatie voor een Gene event! #Knuffelbeertje Sander!

Toen ik binnen kwam bij Gene “Here’s Ruud”, hoe vet is dat! Mijn Vault gaat nog ff mee naar Veldhoven (met dank aan Silvy) omdat wij nog een weekje doorreizen! Ik heb mijn spullen gesigneerd, helemaal TOP! En natuurlijk de famous € 20,00 van Luxemburg (GSB) nog even wat beter laten signeren! Wie heeft er ooit geld van Gene gekregen!!??

Cooling-down, the Legendary God of Thunder Burger! Alleen vandaag te bestellen, GEWELDIG! Nog even nababbelen met iedereen, en natuurlijk onze geweldige fotograaf Stefan! Wat een middag! Bye Bye Gene! Het waren een aantal gave weken met KISS, Gene Simmons Band, Meet and Greets en natuurlijk The Vault. Gene roept nog een keer richting mij “Ruud Beer”, dank je Gene! Deze middag zal Ruudje NOOIT vergeten!

Gene Simmons Vault op RTL4 bij RTL Boulevard, kunt HIER die aflevering zien. Rond 20.30 uur zijn we terug in ons Hotel, het is mooi geweest. Rond 22.30 uur gaan de oogjes toe, TRUSTE Gene…….. 22 JULI 2019!!

23 juli: Goedemorgen Amsterdam, welliswaar om 05.30 uur alweer……. The end van een GEWELDIGE muzikale trip. Op naar 10.20 uur vliegen we naar Riga/Letland vanuit Schiphol. Onze roadtrip door Estland en Letland bekijken? Dat doe je HIER!

31 juli 2018: Mijn Vault ondergaat zijn laatste ritje: Veldhoven – Bergeijk! “Hij’s” thuis!

Good-luck in het mooie Brabantse Bergeijk, The Vault is thuis…

September 2018: Een review van The Vauilt en GSB in Tilburg in de Nederlandse Aardschok! Opgemaakt door Silvy, Ruud en pics door Stefan!

We mogen/moeten nu wel concluderen dat het Vault event van Gene ten einde is, voor mij persoonlijk geen hoogtepunt maar het hoogste punt uit mijn persoonlijke KISSstory!

Leave a Reply