Skip to main content
ActiefWandelenWeekend weg

Wandelweekend Oosterschelderoute

Wandelweekend in Zeeland, oftewel uitwaaien……

Na Nepal niet echt meer gelopen dus er nog maar eens op uit. Rondje Oosterschelde, 57 km in twee dagen. Moet kunnen! 

1 oktober: Na ruim 160 km auto rijden, vertrekken vanuit de Roompot in Kamperland, oftewel dag auto, tot morgenmiddag! Fotogeniek @ de Oosterschelde stormvloedkering! Leuk om hierover te wandelen, straf windje.

Mogen ook nog genieten van de kustmarathon, kennelijk ook dit weekend, wisten wij veel…. Wel leuk om al die lopers en fietsers te zien passeren!

Tis dun bevolkt qua eet- en drinkgelegenheden, gelukkig komen we in Burghsluis (wie kent het niet…) ’t Oliegeultje tegen, hier houden we onze lunchpauze. Na een heerlijke en welverdiende (inmiddels ruim 18 km op de teller), gaan we in korte broek en T-shirt onze route vervolgen. Heerlijk weer in oktober!

Na ruim 6 uur en bijna 35 km op de teller komen we aan in Zierikzee. Eerst een drankje in ons verblijf, Hotel Restaurant de Wildeman. Dik verdiend want we voelen de voetjes en beentjes wel een beetje! Zierikzee dus Mosselen, what else?

Voor 22.00 uur zeggen we welterusten tegen Zierikee! Tot morgen, dag 2 van de Oosterschelderoute!

2 oktober: Goedemorgen met stijve beentjes, vanuit Zierikzee. Ontbijtje en via de Zeelandbrug op naar Kamperland. 22 km voor de boeg. Bye Bye De Wildeman, we hebben genoten.

Ook te voet is het gewoon wachten als de brug open staat! Op de Zeelandbrug met harde wind, de regenjack aan doen is geen succes. Bent toch een dik uur aan het wandelen als je de zeelandbrug oversteekt. Onderweg geen restaurantjes, rustplaatsjes e.d. tegen gekomen dus 22 km naar Kamperland in een stuk gewandeld. Deze ronde beide enkele blaren gelopen, erg vreemd voor ons! Feit is dat de voetjes pijn doen, kan toch niet liggen aan te weinig kilometers? Maar goed, blij de auto weer te zien. Inmiddels 15.00 uur en alleen nog maar geleefd op crackers en water. Ergens iets happen dus…..

We eten in het altijd gezellige Wolphaartsdijk, wie kent het niet, bij den Baas en zijn Madam, erg leuke locatie! Met een prachtig uitzicht over het Veerse Meer. Inmiddels is het weer omgeslagen en overheerst wind en regen, we zitten droog en de dik verdiende Gentse Strop smaakt goed.

Na het eten rijden we, via Antwerpen, de 160 km weer retour naar Bergeijk. We sluiten een pittig maar geslaagd wandelweekend af. Op naar de volgende trip……

Leave a Reply