Skip to main content

Cruisen door de Middellandse zee. Welkom na een inspannende Nepal reis. Valencia, Marseille, Genua, Civitavecchia (Rome), Palermo en Valletta (Malta).

18 t/m 27 augustus 2016, onze Cruise-route:

Vertrek vanuit Valencia, verder: Valencia (Spanje), Marseille (Frankrijk), Genua (Italie), Civitavecchia (Italie), Palermo (Italie) en La Valletta (Malta). Ons bootje, MSC Preziosa.

18 augustus: Op tijd het bedje uit (04.15 uur). Om 07.30 uur vertrekken we met Transavia (vlucht HV5105) naar Valencia, vanuit Eindhoven Airport. We zitten lekker vooraan, stoel 3E en 3F. Op naar Valencia……… Grappig, we zien de MSC Preziosa al liggen vanuit de lucht. Op tijd geland, taxi in en op naar de haven. Heel incheck circus, daarna met de bus op naar ons bootje. Wauw, wat een schip! Onze kamer is nog niet gereed, 9180. Dus eerst ff lunchen op deck 14, een groot restaurant met meerdere buffetten. Schat in dat we niks te kort gaan komen deze reis.

Kindercoctail en een biertje, dat gaat er wel in met deze hitte. Om 16.00 uur verlaten we Valencia, op naar Marseille. En zeggen wij “Valencia tot volgende week”.

Avond eten in The Golden Lobster Low op deck 6. Tafel: 402 We worden ingedeeld bij nog enkele andere Nederlanders, alleen die gaan in Genua het schip verlaten. Alberto, afkomstig uit El Salvador is onze gastheer, geweldige gozer! Overheerlijk diner, keuze uit zes gangen, met een lekker rood wijntje er bij. Het Cruise leven is zo slecht nog niet. Vanochtend om 04.15 uur het bedje uit. Dus na het eten gaan de oogjes snel dicht. Truste vanuit 9180 ergens op zee tussen Valencia en Marseille.

19 augustus: Goedemorgen vanuit (bijna) Marseille (Frankrijk)! 10.30 uur komen we aan in de haven van Marseille.

We verlaten rond 13.00 uur de Preziosa voor een city-tour door Marseille, bleek eigenlijk een busrit van 4 uur te zijn, waar we enkele keren uit konden stappen. Moeten we de volgende keer anders doen. By the way: Wel gaaf om Marseille te zien, erg mooie stad. We hebben deze tour geboekt aan boord, waar overigens een goed (maar ook kostbaar), programma van tours te boeken is.

Een bezoekje aan de Notre-dame van Marseille is echt de moeite waard. Schitterend uitzicht over Marseille! Zeker zo’n must plaatsje als je in Marseille bent!

We hebben nog even vrij-af in het oude stadsgedeelte van Marseille, wat wij benutten voor een drankje, Frans Biertje…….Proost! Terug op het schip moeten we direct door voor onze safety-instructions. We hadden een waarschuwingsbrief ontvangen omdat we de dag er voor niet op waren komen draven, wisten wij veel……..

Rond de klok van 20.00 uur verlaten we Marseille weer. Op naar Genua (Italie).

We eten vanavond op deck 14, laten het galadiner even voor wat het is. Daarna drankje op deck 7, gezellige bar met live muziek. Truste vanuit Zee, ergens tussen Marseille en Genua!

20 augustus: Goedemorgen Italie, Genua. Als we wakker worden zijn we al aangemeerd. Om de stad te verkennen is verder niks nodig, we liggen immers zowat midden in het centrum met onze boot.

Bij het verlaten van het schip boeken we eerst een bustoertje door Genua, waarna we de tijd aan ons zelf hebben om Genua te verkennen. Mooie stad met een schitterend oud stadscentrum, veel kleine en pittoreske straatje. Gezellig! Voor kinderen is een bezoekje aan Piratenboot Galeone Neptune zeker de moeite waard. Genua is ook op de Unesco list (nummer 1211) terug te vinden. Ik had gehoopt op een pizza lunch, het werd Maccen……. Met kleine RvE op reis……..

Terug in de haven van Genua, nog ff wat plaatjes schieten van ons bootje…… Rond 18.00 uur verlaten we Genua weer. Op naar Rome……. We zwaaien Genua uit vanuit de bar op deck 15. MSC Prezioza is echt een enorm groot en gaaf schip! We hebben vanavond nieuwe mensen aan tafel, een gezin uit Helmond. Gezellig, twee zoontjes en meteen een klik met Remco. Wederom een overheerlijk diner van “onze” Alberto. Nadien nog een drankje op deck 7, Safari Lounge. Paulaner Weissner! Proost!

21 augustus: Goedemorgen, tis feest! Vandaag 47 jaar geleden……… We komen aan in Civitavecchia, wat we aanschouwen met ontbijt vanuit eigen balkon. Zelfs de crew is mijn verjaardag niet vergeten. Gezellig, kaartjes, cadeautjes vanuit Eersel, van mun manneke e.d. We gaan mijn verjaardag vieren in Rome, rond 09.15 uur vertrek met de bus.
Bijna 1,5 uur rijden alvorens we Rome, nabij het Colosseum, bereiken. Druk! Wachtij bijna 2 uur en we zijn maar 5,5 uur in Rome. En nu? We sluiten ons aan bij een groep/toer. Kost iets meer maar dan zijn we binnen 20 minuten binnen, doen dus. Bij binnenkomst trekken we al snel ons eigen plan want dat gezever van die gids hebben we geen zin in en ook geen tijd voor. Erg bijzonder om dit Colosseum te bezoeken! Unesco lijst 91.

Na het colosseum verlaten we dit gebied met de Green Line hop on hop of bus. Op naar de paus……. Verjaardagslunch in Rome, pizza what else in Italie? Bij de paus op de koffie in het Vaticaan! Is toch een bijzondere plaats!

Indrukwekkend te noemen! Na alle Boeddhistische en Hindoeïstische tempels in Nepal, is dit toch ook echt wel een bezienswaardigheid! Na het “plein kus event” op het Rode Plein in Moskou en het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing mag dit zeker niet ontbreken. Het Sint Pietersplein! “Bedankt voor die bloemen”. Ook weer afgevinkt! We vervolgen onze hop on hop of trip terug naar het Colosseum, alwaar we rond 15.30 uur arriveren, rond 15.45 uur verlaten we Rome weer. Mooie, drukke en zeker ook erg warme dag. Water drinken dus in de bus.

Rond 17.00 uur zijn we weer terug op de Preziosa, ff frisse duik in het water. Douche en op naar het diner. We verlaten rond 19.00 uur Civitavecchia weer, op naar Palermo. Thema op de boot: Italië! Vooral lekker en genieten. We drinken nog wat op deck 7 en sluiten rond 23.30 uur mijn verjaardag af.

22 augustus: Goedemorgen Palermo, waar we rond 09.00 uur aanmeren in de haven. ff achteruit inparkeren, blijft een knap stukje werk. We lassen vandaag een dagje boot in en blijven aan boord, we gaan dus niet Palermo in. Remco’s maatje Senna blijft bij ons en gaan dagje zwemmen, kan ik rustig aan doen. Koffie, watertje enz. Beetje bijkomen met een schitterend uitzicht over Palermo. Lunch met z’n maatje Senna uit Helmond. Hun hebben zich actief en prima vermaakt aan boord vandaag.

Heerlijk dagje relaxing aan boord! Liggen, zwemmen, biertje, hapje eten enz. Rond 17.00 uur zijn weer pleitos uit Palermo, op naar Malta. Heerlijk douche aan rond 19.00 uur schuiven we weer aan bij Alberto voor een heerlijk diner!

23 augustus: Goedemorgen vanuit Valletta, Malta. Rond de klok van 08.30 uur zijn we weer aangemeerd. Onze tweede keer op Malta, in 2013 waren we ook hier. We gaan met Johan, Peggy, Noa en Senna aan wal en besluiten een hop on hop of toer te boeken, aansluitend Valletta bekijken. Prima manier om Malta te bekijken, we zijn hier immers maar relatief kort.

Ons bootje in Malta! Prachtig schip: MSC Preziosa! We stoppen even bij Mdina Glass, een leuke oude werkplaats waar ze glasblazen nog echt met de hand doen. Yep, er blijven ook weer enkele souvenirs aan ons kleven, tis nie anders.

De bus brengt ons nog naar ir-Rabat maar we besluiten er niet uit te gaan om een bezoek te brengen. We moeten immers rond 16.30 uur weer terug aan boord zijn en we willen Valletta nog bezoeken. “Hop on hop of”, is dus “hop blijven zitten”. We vervolgen onze tocht te voet door Vallette. Remco met zijn Cruise maatjes: Noa (12) en Senna (8). Met kids op pad en gebrek aan tijd………..dus Mac Donalds! Lekker temperatuurtje, dus laat je lekker gaan in het centrum van Valletta.

Onze gezellige Cruise vrienden uit Helmond. Vijf jongens en een dame, we hebben te doen met Peggy…….. Echt een TOP schip!! We’ll never forget the MSC Preziosa!

 Rond 17.00 uur, zwaaien we Malta weer uit. Op naar Valencia. Voor ons was dit de laatste keer dat we aan boord gingen. Nog 1 keer er af en dan zit deze cruise er (helaas) op. We gaan wederom, na het diner, naar het Platinum Theatre op Deck 7. We krijgen een geweldige ” Tribute to Freddy Mercury” show te zien. Naderhand nog wat entertainment.

Een afsluitend drankje en ijsje en dan is het rond de klok van 00.30 uur echt tijd op naar bedje te gaan.

24 augustus: Goedemorgen van ergens op zee. We gaan pas rond 09.00 uur het bedje uit, we hebben vandaag een dagje op zee dus geen haast. Ontbijten, waarna we nog enkele walvissen langs de boot zien. Remco en Senna vermaken zich de gehele dag aan de vele zwembaden, Ruudje gaat ff de fitness in. Sporten is en blijft van belang, ook op zee. Na deze dag op zee, maken we ons op voor het laatste diner met Alberto. Ook deze avond slaan we de show in het Platinum Theatre niet over. Prachtig en wederom genieten.

Na een afsluitend drankje moeten we echt naar 9180 want om 07.00 uur staat de wekker. Met groep ” brown 1″ is het de bedoeling dat we om 09.10 uur het schip verlaten morgenvroeg. Onze laatste nacht….. Truste van wederom ergens tussen Malta en Valencia!

25 augustus:
Helaas goedemorgen. Inpakken en wegwezen, na ons laatste ontbijtje op deck 14. Voordeel van vroeg op staan doet zich al snel voor, #sunrise nabij Valencia. Na het uitchecken laten we ons naar ons verblijf in Valencia brengen. Hotel SH Boutique, in Valancia. Nog drie daagjes Valencia te gaan. Nieuw brilletje gescoord op de Preziosa….. Het oude stadsgedeelte van Valencia verkennen, te voet……

Bezoekje van Torres dels Serrans in het oude stadsgedeelte van Valencia is zeker de moeite waard. Voor 2 euries ben je binnen en kun je tevens genieten van een prachtig uitzicht. We komen hier onze Helmondse vrienden van de Preziosa ook weer tegen. Hun hebben nog twee daagjes Cruise maar zijn ook in Valencia, we maken de dag samen compleet. “Grappig” feit is dat er tot 1957 een grote rivier dwars door Valencia stroomde, de Turia genaamd. Deze rivier is in 1957 overstroomt waardoor er op sommige plaatsen wel 2 meter water in de stad stond. Daarna hebben ze de rivier om Valencia heen gelegd, de oude rivierbedding en al haar bruggen is een mooie bezienswaardigheid die dwars door de stad loopt. Stadsparken en recreatiegebieden zijn nu een feit.

We doen een Guinness en een Fanta in de nabij gelegen Irish Pub, Saint Martin’s. Daarna eten we ergens in een leuk steegje, buiten op het terras, Pizza bij een goed Italiaans Restaurant. Mangia Tutto, zeker een aanrader als je van een goede Pizza houdt. Na een Paulaner op eigen terras leggen we rond 23.00 uur de oortjes op ons kussen. Lange en warme dag, het was immers rond 07.00 uur al dag deze dag.

26 augustus: Goedemorgen vanuit Valencia! Rond 08.30 uur ontwaken we en gaan we aansluitend ontbijten. Daarna op pad…. We kopen “Hop on Hop of” ticket en zijn we weg. We doen vandaag de blauwe route, kunnen we morgen de rode nog doen. Met de hop on hop of laten we ons afzetten bij Oceanografic, voor een dagje zeeleven. Echt de moeite waard, zeker voor kinderen.

Zelfs Pokemon’s op de taxi’s hier! We gaan met de bus de toer afmaken! Rond 18.00 uur komen we terug bij ons Hotel. Douche en wederom een lekker Guinness bij Saint Martin’s, tis immers om de hoek. Daarna dinertime, (helaas) Burger King (kids……).

27 augustus: Onze laatste goedemorgen van deze reis. Ook deze vanuit Valencia! We mogen nog een dagje hop on – hop off, we maken vandaag het andere rondje nog even af.

Terugvlucht naar Eindhoven Airport vanuit Valencia, met Transavia (vlucht HV5106). 19.55 uur – 22.20 uur

We sluiten een schitterende reis af! Maximaal genoten!

No Comments

  • Sylvi schreef:

    Hallo!!

    Heel lueke reis, ik zocht dingen over preziosa en kwam jullie tegen. Ik ga over een maand met preziosa. Ik vond het heel leuk om al die videos en fotos te zien. Thanks for sharing!

    Groetes Sylvia uit Spanje,

Leave a Reply