Skip to main content
ActiefWandelen

Wandeltocht Krijtlandpad Limburg

Wandeldriedaagse, krijtlandpad van 90 km in drie dagen wandelen! Limburgs mooiste!

11 juni 2016: De ochtend op tijd er uit, na ons BOC uitje van gisteren. Op naar Maastricht, het vertrekpunt van onze Krijtlandpad tocht. We gaan de komende drie dagen zo’n 30 km per dag wandelen. Alle benodigdheden, voor drie dagen, op de rug. Krijtlandpas is een wandeltocht van zo’n 90 km door prachtige gebieden in Limburg. De route is gemarkeerd echter daarvan moet je niet 100% uitgaan. Goed om voorafgaand het routeplan aan te schaffen, eventueel ook te leen bij Never Stop Travelling! #StServaasbrugfie, de eerste meters zijn een feit. Vertrek vanuit Maastricht is een aanrader! Zoek wel even een plaats voor te parkeren die kosteloos is, de auto blijft immers drie dagen achter.

We lunchen in Eijsden, de eerste 13 km staan op de teller. Nog 77 te gaan…… Na de lunch door het rode beukenpad in Eijsden.

Wandelen in Limburg heeft zo zijn nadelen….. Limburgse vlaai in Mheer, ruim 24 km op de teller. Ons doel: 3 keer 30 km en dan zijn we weer terug in Maastricht.

Het werd donker. Het laatste stuk toch in de regen en hagel doorgebracht. In een uur kun je aardig nat worden dus toch de regenjassen de rugzak uit. Nat en modderig in de Limburgse (klei)bergen. Etappe 1 is gerealiseerd, d’n douche in…… We slapen in Hotel Berg en Dal in Slenaken. De eerste 32,35 km staan op de teller. Slenaken een goede stop voor je eerste overnachting.

Na een overheerlijke douche, dineren we in ons hotel. 4 gangen verrassingsmenu inclusief wijntjes, is onze keuze. Ennuh, dik verdiend……. Daarna de oogjes dicht, heerlijk wandeldag maar de beentjes kunnen wel wat rust gebruiken. Truste Slenaken.

12 juni 2016: Goedemorgen Slenaken…… Na het ontbijt op naar Gulpen, tis 8 km maar wij gaan er toch echt ruim 30 van maken. We starten met regen, oftewel vertrek in regenkleding. De beentjes nog wat stram, maar na een uurtje loopt alles weer redelijk soepel.

Door de regenval erg veel modder en dus slippery. Vandaag erg veel bosgebied, klimmen en dalen. Erg veel regen, zeker een keer of zes de regenkleding aan moeten doen. Maar goed, wij zijn geen watjes en maken deze tocht compleet al gaat het zeker niet altijd makkelijk. Wildlife (slakken) in Limburg en soms wandelen met hindernissen.

En toen was het lunchtijd! We eten bij Buitenlust aan de Camerig. En ja, na een stevige regenbui, ook nog Limburgse Vlaai in Vaals. Verdiend!

Nog nooit zo blij geweest om Gulpen te zien! Na ruim 7 uur wandelen, bijna 35 km en 48.764 stappen, yep blij dat het tempo er af kan. Grote verrassing: Een heerlijk bad op de kamer, dat vinden onze spiertjes erg fijn! Was een pittige dag met veel slecht weer, regenjack aan, regenjack uit….. We slapen in Gasterij de Poort. Na het bad, gaan we genieten van een heerlijk diner.

De oogjes gaan weer vroeg dicht, na inspanning hoort rust er ook bij! Truste vanuit Gulpen met Gulpener……

13 juni 2016: Goedemorgen Gulpen! Na een overheerlijk ontbijtje, gaan we weer van start. Wederom blijft ons de regen niet bespaart, vertrek met regenkleding weer aan! De beentjes nog wat stroef, meteen Gulpen uit klimmen dus die draaien alweer snel warm. We hebben regen tot aan Valkenburg, drie uur onafgebroken. Ach ja, regenjackie en een dikke smile! Wat een mudzooi met de kleigrond. We trotseren het met plezier………

En omdat we nog steeds in Limburg (Valkenburg) zijn, mag het nog! Limburgsevlaai in Valkenburg, even opdrogen! Na drie uur door de regen, ook nog eens dik verdiend! We vervolgen de route, redelijk droog richting Maastricht. Nog zo’n 12 km en dan zijn we er. De laatste loodjes wegen het zwaarst, yep das waar…….. Na ruim 18 uur wandelen zien we onze auto weer staan.
Echt wel blij, ook deze laatste dag bleef ons niks bespaard. Nog een hapje bij de AC in Weert en weer op huis aan. Einde van een nat maar schitterend wandelweekend. Krijtlandpad, een aanrader, al is het zeker mooier met wat beter weer!

Leave a Reply