Skip to main content
Naar de zonOp vakantie

La Gomera, de mooiste van de Canarische Eilanden

Een van de mooiste eilanden van  de Canarische Eilanden? Wij gaan op onderzoek uit….

Weekje weg in een schitterende omgeving! Tot op heden beviel La Palma (2 keer geweest) het beste van de Canarische Eilanden, maar ook Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife zijn bezocht. Zoals ik nu kan melden gaat La Gomera, La Palma zeker overtreffen. Ons verblijf, Apartamentos Nelly. Simpel echter meer dan oke voor een weekje La Gomera. Ligt aan de mooiste kan van La Gomera, is nog wel een klein uurtje rijden vanaf de kant waar je vanuit Tenerife arriveert. Verblijf op de Canarische eilanden, kijk zeker even bij Casita Travel, goede ervaringen mee!

10 augustus: 01.30 uur gaat de wekker om vervolgens af te reizen naar Airport Weeze. Om 06.15 uur vertrekt immers Ryanair vlucht FR6228. Goede vlucht gehad en we landen dan ook tegen 10.00 uur op Tenerife (TFS). Lokale tijd wel te verstaan, het is hier een uurtje vroeger dan in NL. Vol goede moed een taxi genomen naar de haven voor de overtocht naar La Gomera, uurtje varen. Bij aankomst in de haven, zo tegen 11.00 uur, bleek de ferry pas te vertrekken om 16.00 uur. Oftewel 5 uur wachttijd waarop we niet hadden gerekend. ff balen dus! Dus even op het terras gezeten van Playa de Los Cristianos, zo zie je dus ook nog eens wat van Tenerife. Maar goed, uiteindelijk is die vijf uur toch erg lang, zeker als de boot dan ook nog eens een half uur vertraging heeft. Om 16.30 uur komt de Fred Olsen aanvaren, wij kunnen weer lachen……….. Mijn reismaatje helpt goed mee sjouwen vandaag en is helemaal TOP! Vervelend van dit alles is hij zeker niet maar de vermoeidheid begint wel te tellen.

Toch nog eens proberen die Spaanse koffie, is immers al weer jaren geleden…… Foute boel, is en blijft slootwater. Zelfs met veel melk en suiker is deze zooi niet lekker te maken. Koffievrije vakantie? Hoop het niet….. Aan boord, ff bij komen met Pringels, water en de ballenbak. Leuk schipje die Fred Olsen! Aangekomen in La Gomera, eerst even onze auto ophalen en snel ff wat boodschapjes doen in de mini-markt bij het tankstation. Tis ff nie anders……….. La Gomera is mooi, dat is iets wat de eerste 50 km op en over het eiland wel duidelijk maken. We rijden veel viewpoints voorbij, komen hier nog wel terug voor de bijbehorende foto’s. Nu aan ons zelf denken i.p.v. aan fotografie. Natuurlijk kan ik het toch niet laten er een paar te schieten. Tenerife (vulkaan) op de achtergrond.

We komen tegen 20.00 uur aan bij Apartamentos Nelly, niemand aanwezig. Ach ja, we hadden vandaag nog niet zoveel om handen gehad. Bellen met de eigenaar liep uit tot voicemail dus Casita Travel gebeld. Zij nemen actie, gedurende het gesprek werd ik al teruggebeld en was de toegang alsnog geregeld. Wachttijd 15 minuten, viel nogal mee! Ons diner om 21.00 uur bestaat uit boterhammen met chocoladepasta! Daarna douche en plat. Morgen meer La Gomera!

11 augustus: GOEDEMORGEN! La Gomera. Ontbijtje in ons Apartamentos, gelukkig dat we gisteren nog wat inkopen hebben kunnen doen.

Vervolgens is het tijd om Valle Gran Rey even te verkennen. Na een bezoek aan een Tourist Office, boeken we maar meteen even een Whale Safari incl. lunch en cove swimming voor woensdag as. Boodschappen doen bij de Spar en weer terug naar Nelly. Lunch en zwemmen, lekker weer voor dus why not? Na het zwemmen gaan we het strandje bij Valle Gran Rey verkennen. We besluiten om niet te gaan zwemmen, voor de voorzichtigheid neem ik toch maar even alle zwemspullen maar mee. Je weet maar nooit…………. Lucky me, want bij het zien van de zee is Remco niet meer te houden. Dus omkleden in de auto en duiken in de zee bij het zwarte strand. Zeewater temperatuur is overheerlijk, je hoeft niet eens te “wennen”! We kunnen er direct in jumpen…………….heerlijk!! Wel zout maar volgens mij zijn dat de meeste zeeën??

Sundowner gemist maar dat de zon onder is, is wel duidelijk! We sluiten een super leuke dag af. Drankje @ Nelly en plattie.

12 augustus: Vandaag in het teken gezet van een rondje La Gomera, Noord zijde van het eiland. Veel extra woorden zijn niet noodzakelijk, de foto’s spreken voor zich. Schitterend eiland!!

In het vochtige noorden, bananenplantage’s in overvloed. Bezoekje incl. lunch aan San Sebastiaan, winkelstraten zijn aardig leeg rond 14.00 uur……… Siesta??

Het vochtige noorden en het droge en zonnige zuiden van La Gomera, geven een aardig klimaatverschil op het eiland. Hoe klein het eiland ook mag zijn, deze verschillen zijn duidelijk merk- en zichtbaar. Wolken pakken zich samen boven de hoogste bergen, verplaatsen en vullen snel weer aan. Een schitterend schouwspel om te zien. Overigens is dit ook op Tenerife en La Palma zichtbaar, deze klimaatgrens. Leuk/gaaf!

 

De rest van de middag en vroeg avond spenderen we bij Nelly aan het zwembad. Relaxing en genieten……….plons! Aansluitend eten we direct aan het strand van Valle Gran Rey bij Restaurant El Paraiso en kunnen we tijdens het eten genieten van een schitterende zonsondergang, sundowner of sunset. Geef het beestje maar een naam………

13 augustus: Na het ontbijt is het tijd om naar het “haventje” te gaan voor onze geboekte Walvissafari. Whale Watching Yani, prima organisatie. Beloftes zijn groots maar de werkelijkheid valt enigszins tegen, althans voor mij. 1 walvis en een paar groepen met dolfijnen……….. Voor Remco helemaal TOP, een poolreiziger is iets meer gewend. Maar goed, leuk uitstapje en goed verzorgd. Zwem mogelijkheden onderweg en een prima en gezonde lunch! Het waaide behoorlijk dus de golven waren pittig, na 1,5 uur begon Remco toch wat last te krijgen van zeeziekte maar uiteindelijk zette het niet door. Gelukkig maar. Glass Boat, op zich leuk verzonnen maar echt effectief was het niet! In het haventje pikken we nog wel even een aantal Mantas Rogge mee, die daar kennelijk elke ochtend de haven in zwemmen.

Na dit “avontuur” weer ff terug naar Nelly………. De middag brengen we door aan het strand van Valle Gran Rey, lekker zeezwemmen en zwart zand happuh.

Het was weer gezellig aan het strand, afgesloten met een ijsje. En weer op naar Nelly………. We doen deze ronde een keer eten @ Nelly, why not? Nadeel 1: Ik mag sinds jaren weer eens aardappels schillen! Lang leve de aardappelschijfjes, krieltjes e.d. die ze hier dus nie hebbuh. Nadeel 2: Geen vaatwasser, dus afwassen. Conclusie: Morgen, vrijdag en zaterdag gewoon lekker buiten de deur eten!! Aangekondigd, African Night in Valle Gran Rey! Dus na het eten snel terug naar het strand. Groots spektakel of niet? Meer dan een stelletje Afrikanen die wat trommelde en dansen was het niet.

Maar goed, toch leuk. Gezellig ff terrasje gepikt en te laat retour (na 10.30 uur).

14 augustus: Vandaag stond in het teken van “nie te veul doen”. Relaxing en wat uitgeslapen. Zwemmen in zwembad @ Nelly. Supermarkt (Spar) geweest voor wat kleine inkopen. Zelfgemaakt lunch @Nelly. Niet veel gedaan, ook de fotocamera heeft een dagje rust gehad. Zelfs de onderstaande twee foto’s zijn genomen met mijn iPhone omdat ik zelfs de camera niet bij had. Overheerlijk gegeten @ Restaurant La Avenida aan de boulevard van Valle Gran Rey. Remco pizza en ik had een heerlijke vissoep en vers gegrilde vis, deze was mega lekker, goed klaar gemaakt en overheerlijk gekruid. Een aanrader! Biertje erbij en genieten……….

15 augustus: GOEDEMORGEN, pas om 08.40 uur!!?? Uitslapers!!??
La Gomera weetjes:

  • Worden veel sigaren gerookt door de lokale bevolking!
  • Taal: Spaans maar vele (ook in de bediening ed!!??) kennen nauwelijks engels, vreemd!?
  • Supermarkten, klein en beperkt qua assortiment.
  • Zwarte zandstranden, heet aan de voeten!!
  • Gemiddelde snelheid 40 km/h, geen snelwegen wel veel bochten in de wegen.
  • Vliegveld? Via Tenerife dan met de ferry mee.
  • Betaalmiddel: €
  • Normale tariefstellingen in de Horeca, dus geen doorgeschoten prijzen zoals in NL.
  • Relaxed.
  • Toeristisch maar zeker niet TE.
Vandaag met de auto naar het Visitor Center gereden van Garajonay National park. Leuk daar even te vertoeven. We nemen daar nog koffie (Remco water) met een ter plaatse gemaakte koek er bij. Naderhand rommelt de maag aardig, dus of dit wel de juiste middelen zijn voor Bergeijkse magen is onbekend. Smaakte wel goed.

We besluiten nog een wandeltochtje te maken, we hebben immers niet voor niets onze wandelspullen meegenomen. Gepland rondje 3 km maar door “eigenwijze papa” (aldus Remco) hebben we 2,5 uur gewandeld. Inschattingsfoutje van mijn kant uit, oftewel niet goed opgelet. Het was wel gezellig en leuk om in het National Park rond te wandelen. Route: Las Hayas (nummer 5 maar dan ++++).

Naderhand uitrusten en zwemmen bij Nelly. We besluiten niet meer van de deur te gaan en blijven lekker bij Nelly.

16 augustus: Voorlaatste GOEDEMORGEN van deze vakantie! We doen vandaag rustig aan, lekker zwemmen @ Nelly. Lunch gedaan @ sea bij restaurant Dulceria. Deze middag nog wat zeezwemmen @ Valle Gran Rey. Aangezien er onder water weinig te zien is, qua vissen e.d. hebben we onze onderwater camera niet echt gebruik. Vanmiddag dan nog maar even voor de dag gehaald voor wat foto’s vanuit zee. Nikon Coolpix is wat dat betreft een leuk cameraatje!

Na een heerlijke “ontzout-douche” gaan we lekker uit eten. Ons laatste avondmaal @ Valle Gran Rey bij Restaurant El Molino. Tevens zien we onze laatste sunset/sundowner, ook weer een schitterende vanuit ons terras. Verse champignons met garnalen in knoflooksaus, hadden er niet bijverteld dat er tig verse knofloken in zaten! Geen probleem, morgen vast en zeker ruimte op de boot en in het vliegtuig.

Op tijd er in want de wekker gaat om 04.15 uur!

17 augustus: Goedemorgen of goedenacht dus, om 04.15 uur?? Inpakken en wegwezen, richting de ferry naar Tenerife! 07.00 uur de boot op richting Tenerife. Dit keer met Armas ipv de Fred Olsen.

10.35 uur met Ryanair vlucht FR6229 weer terug naar Weeze! Geweldig eiland, heerlijk genoten, het was weer gezellig samen met mijn maatje “kleine RvE”. Volgende week begint het “normale leven” weer. Met dank aan Casita Travel.

No Comments

Leave a Reply