Skip to main content
StedentripsWeekend weg

De Belgische Ardennen vanuit Spa

Highlights van de Belgische Ardennen vanuit Spa.

We verblijven in Auberge Hotel in Spa.

19 oktober 2012: Ritje vanuit Bergeijk naar Spa, we hadden gehoopt op een MacDonalds onderweg maar helaas geen M. Eerst ons hotel dan maar en daarna met handen en voeten friet besteld tegenover ons hotel, engels en nederlands kende ze daar niet. Op tijd er in zodat we morgen een leuke dag tegemoet kunnen zien.

20 oktober 2012: Na een heerlijk ontbijt in ons hotel even bij de plaatselijke toerist info langs en daarna afreizen naar Remouchamps. We gaan daar de grotten bezoeken. Maar eerst koffie op het terras met t-shirt aan want het is immers medio oktober, oftewel herfst. Heerlijk weer dus! Het grotten bezoek is de moeite waard, druipstenen en een prachtige boottocht op 700 meter diepte, de diepste ondergrondse boottocht van Europa. Mooi!!

Daarna reizen we af naar Coo, oftewel de watervallen van Coo. Vanwege het weer ook daar weer lunch op terras met t-shirt aan. Heerlijk!!

Na Coo, terug naar Spa. Mooie ardennen route terug. De herfstkleuren zijn inmiddels aanwezig echter het weer doet niet meteen denken aan de herfst. Na retourkomst in Spa, eerst even met de busbaan naar “the top of Spa”. Leuk met een mooi uitzicht over Spa maar ook niet meer dan dat. Aangezien het weer goed is en blijft even lekker een biertje op een terrasje in Spa. Proost!!

Kortom: Heerlijke dag in de Belgische Ardennen maar het weer werkte dan ook wel heel erg mee! Afsluiting in Pizzeria en daarna relaxen op de hotelkamer en heerlijk slapen! In de pizzeria zijn we er weer achter gekomen wat olijven met knoflook zijn. Lekker en welterusten.

21 oktober 2012: Lekker relaxed wakker geworden,douche en weer heerlijk ontbijtje in hotel. Vandaag bezoek aan: Kasteel Chateau Franchimont. Prachtig kasteel, een bezoekje meer dan waard, geniet met ons mee en vergeet die plekje niet tijdens jouw bezoek aan de Ardennen.

Nog een lekker bakkie koffie gedronken op terras, want wederom is het lekker weer. Nadien reizen we af naar Bergeijk-City. Einde van een heerlijk en geslaagd weekendje-weg.

No Comments

  • Ardennenwijzer schreef:

    Ik probeer je te contacteren ivm 2 links die je aanmeldde op Ardennenwijzer. Je moet eerst onze link op jouw website plaatsen anders kan ik jouw link niet goedkeuren. Dank voor je begrip. Veel succes met jouw heel leuke en uitgebreide blog. Proficiat!

  • Nico schreef:

    Wat prachtig zeg al deze foto's.
    Nooit geweten dat het daar adembenemend mooi kan zijn. Al een geruime tijd aan het zoeken waar we naar toe op vakantie kunnen gaan, nu kunnen we ons weekendje weg goed uitstippelen. Bedankt!

Leave a Reply