Skip to main content

Heerlijk weekendje weg in Maastricht, een erg gezellige stad in het zuiden van ons Nederland!

Leuke uitvalsbasis, net iets buiten het stadscentrum geboekt, Hotel Beaumont Maastricht.

Vandaag bezoekje aan: Mergelgrotten en Fort St. Pieter. We sluiten halverwege de stadswandeling af om een heerlijke lunch te nuttigen bij Stadscafe Lure. We maken de stadswandeling morgen wel af, eerst een bezoek aan Fort St. Pieter, incl. rondleiding. Zeer zeker de moeite waard!

Uitzichten van bovenzijde Fort St. Pieter, momenteel in beheer van Natuurmonumenten. Maastricht van boven af dus.

Daarna gaan we nog een guided rondleiding doen in de Mergelgrotten!! Grotten zijn het eigenlijk niet, want grotten ontstaan door de natuur en groeve worden gemaakt door de mens. Eigenlijk zijn deze 240 km aan Mergelgangen dus Mergelgroeve!

Nadien nog een stukje Maastricht, daarna terrasje met een heerlijke Brand Weizner! ’s avond overheerlijk gegeten in Cafe Nieuw Bruin aan het Vrijthof. Ook daar kom ik er achter dat de Gulpener Weissner (Ur Weizner) ook heerlijk is.

Na een heerlijk nachtje en een perfect/super ontbijt in ons Hotel Beaumont, gaan we voor afronding van de stadswandeling.

Conclusie na afronding van de stadswandeling: Maastricht is mooi!! We besluiten om toch nog een rondvaart te doen op de Maas, leuk maar op zich niets bijzonders.

EINDE WEEKENDJE MAASTRICHT!!

Leave a Reply