Skip to main content

Kampeervakantie op camping L’Atlantique in Fouesnant, Bretagne.

15 juli 2012:

03.00 uur uit bed en omstreeks 04.00 uur vertrokken vanuit Bergeijk. Vroeg dag dus. Uiteindelijk werd het een lange reisdag, 977 km afgelegd. Maar goed, het viel niet tegen want we waren om 14.45 uur op de camping in Fouesnant. Beduidend beter weer dan in ons Bergeijk.
Temp: +/- 20 ºC maar wel een stevig fris windje. Maar goed, gezien de “zomer” van dit jaar mogen we niet klagen. Melden bij Vacansoleil en snel die tent inrichten. Het eten hebben we op dag 1 maar meteen overgelaten aan de camping, friet met hamburgers dus. Iedereen is gesloopt, weinig geslapen en bijna de gehele dag in de auto. Op tijd plat en op naar morgen.
16 juli 2012: Weer lekker weer vandaag, dus de korte broek. Vandaag voor het eerst de warme croissantjes en franse stokbroodjes van de camping gestest! Niks mis mee, oftewel heerlijk. Even shoppen bij een very big supermarket in Fouesnant. Heerlijk die kaas en verse vis afdelingen. De inkopen zijn dus weer gedaan, ook niet onbelangrijk. Lunch en op naar de zee, bleek maar enkele minuutjes wandelen te zijn. Eerst even met de voetjes en uiteindelijk toch maar snel de zwemspullen gehaald. Eerlijk is eerlijk, heerlijk maar toch wel fris. Uiteindelijk toch maar het camping zwembad opgezocht, heerlijk verwarmd water…..super!! Nog wat spelen en gamen en bedtijd.
17 juli 2012: Croissants, zee, zwembad, oftewel………….campinglife!! Super lekker weer!! Ge kre wa ge verdiend, zullen we mer zegguh….. Afgesloten met pannekoeken met stroop en poedersuiker.
18 juli 2012: We worden weer gewoon wakker vandaag. Juist ja, croissants…..what else in Frankrijk? Weer ietsje minder vandaag, temperatuur in orde maar wolken en af en toe een licht druppie regen. Besloten om een dagje naar de vuurtoren en kloosterruïnes te gaan in Pointe Saint Mathieu. 120 km van onze tent vandaan maar gelukkig bleek dit alles zeker de moeite waard. Tevens de vuurtoren in geweest, 163 treden omhoog klauteren. Via Quimper terug en wat hadden ze daar? Een MacDonalds, de keuze qua eten was dus niet zo moeilijk. Vanwege het ietwat mindere weer de avond doorgebracht in de tent met een hapje en een drankje. Weer een leuke dag en ook de kids hebben enorm genoten. Welterusten!

19 juli 2012: De ochtend begon met uitslapen, Remco was er zelfs pas om 09.30 uur. Volgens mij een record voor hem? Voor de middag wat rondom de tent en in de middag tosties gegeten. Na de middag een stadswandeling gemaakt in Old Town van Quimper. Erg leuk plaatsje met lekker ijs en een suikerspin voor Remco. Nadien weer naar de tent en lekker pizza’s van de camping gehad.

20 juli 2012: Relaxed wakker worden en ontbijt met, juist ja…………….croissants. Remco en Ruud hebben boodschappen gedaan in de supermarkt van Fouesnant. Nadien lekkere lunch met, juist ja………….croisssants. Relaxen ennuh………..zwemmen op de camping. Heerlijk gezwommen met als eindpunt, valpartij met schaafwondjes van Remco. Op naar de tent dus, biertje, wijntje en ranja en daarna BBQ. Gezellig en lekker met nadien een klein kampvuurtje op de BBQ wat heeft geduurd tot 23.15 uur. Alle buurjongentjes hebben meegenoten en iedereen lag (te) laat in bed. Super avond waarvan iedereen maximaal heeft genoten. Gezellig en (te) laat bedtijd. Hopelijk morgenvroeg uitslapen? Welterusten.

21 juli 2012: Na de veel te laat geworden kampvuuravond van gisteren was het vanochtend (gelukkig) uitslapen geblazen. Iedereen was pas rond 09.30 uur uit d’n nest. Tijd voor ontbijt………croissants! Na het ochtendontbijtje wordt besloten een bezoekje te brengen aan Concarneau (Historic Village), kennelijk de moeite waard en maar 16 km van onze camping vandaan. Er op af dus……….. Op weg naar Concarneau nog een schelp en krabzoek uitstapje gemaakt, werkt goed bij eb.

Na deze actie weer verder, komen we nog een viewing point tegen. Er op af dus. Korte wandeling door mooi en donker bos leidt ons naar de plaats van bestemming. Mooi!! Nu echt verder naar de eindbestemming. Concarneau blijkt dus echt de moeite waard. Wandelen op de stadsmuren, heerlijke lunch, ijsjes enz. enz.

Dit was een super leuk uitstapje, aansluitend nog even zwemmen op de camping. Aansluitend eten aan de tent. Vanavond alles en iedereen op tijd er in zodat we morgen weer bijgeslapen zijn van de “kampvuur/bbq” avond.

22 juli 2012: Rustdag. Dus: Croissants, zon (heel veel), zee en strand. Met volop acties met het zoeken van zeedieren, kreeftjes, krabjes, slangetjes en andere zeewezens. Vanwege de zondag, frietdag!!

23 juli 2012: Deze ochtend stond het ontbijt verrassend in het teken van croissants, ze smaken super maar de verwachting is dat we volgende week geen croissants eten. Maar goed, zeg nooit, nooit. Uiteindelijk zonder inktvissen resultaat maar wel de nodige andere zee dieren. Middageten met……………..croissants!! Waarna we heerlijk hebben gelamd aan de tent, later op de middag nog even zwemmen op de camping. Heerlijk want het is vandaag echt SUPER weer!! (waar zijn de wolken?). Vanavond BBQ aan de tent en een afsluiter met een heerlijk kampvuur aan zee. Illegaal (??) maar wel super gezellig en leuk.

24 juli 2012: Visjes, krabjes e.d. zoeken. Tent hangen, zwemmen en op tijd er in!! Strak blauw…bloedheet!!

25 juli 2012: Aan het weer kan en zal het niet liggen want het is wederom onbesnut heet en strak blauw, waar zijn de wolken en de schaduw?? Dagje Campinglife met kort zee uitstapje en uiteraard zwemmen. Daarna is het biosscoop in de tent. Iedereen weer laat er in. Tot morgen.

26 juli 2012: Wederom een zeer warme dag, wellicht wel iets te warm. Na de croissants (hebben ze die daar dan?….ja!!) denken we alleen maar aan water. Na het zwembad houden we een chips party……………oeps, er moet ook nog avondeten genuttigd worden. Alles en iedereen er op tijd in, morgen laatste dag van de Frankrijk vakantie.

27 juli 2012: Laatste dag! Als afsluiting eten we croissants als ontbijt, nog niet eerder gehad deze week maar wel erg lekker. In de middag zijn we als afsluiting gaan skelterren nabij de camping. Laatste keer naar het camping zwembad en voor de avond: pizza. Op tijd er in want morgenvroeg gaat om 06.30 uur de wekker, de bedoeling is omstreeks 08.00 uur aan te rijden.

28 juli 2012: Terugreis Fouesnant – Bergeijk, 957 km. Einde Frankrijk 2012.

No Comments

Leave a Reply