Skip to main content
ActiefOp vakantie

“Wintersport” in Oostenrijk

Midweekje Oostenrijk in de sneeuw, geen wintersport maar toch naar de winter…..

Met Transavia vanuit Rotterdam naar Innsbruck, vervolgens midweekje Seefeld. Zeer goed hotel midden in het centrum met zeer ruime kamers!

20 februari: Vroeg uit de veren!! Tegen 03.00 uur ging de wekker, tegen Rotterdam kregen we al het eerste voorproefje van waar we heen gingen oftewel sneeuw in de omgeving van Rotterdam. Na het ontdooien van het vliegtuig konden we vertrekken. Rustig vluchtje.

In Innsbruck bleek het wat bewolkt met lichte sneeuw. Besloten om geen taxi te nemen maar met de bus en vervolgens trein door te reizen naar Seefeld. Waarom ook niet, twee buskaartjes € 1,90 en € 1,40 voor Remco. Treintrip van ruim een half uur: € 5,00 en voor Remco gratis. Kunnen ze in Nederland nog wat van leren!! Overigens een prachtig tripje door de Alpen van Innsbruck naar Seefeld. Station Innsbruck met een mooie skispring schans op de achtergrond. In Seefeld aangekomen as het plan om eerst even een toeristeninfo op te sporen zodat we ons hotel konden vinden maar we liepen binnen een paar minuten zo al ons hotel binnen. Lees: Dicht bij treinstation. Alpen Hotel Seefeld.

Gelukkig was bij aankomst (omstreeks 11.00 uur) onze kamer (409) al gereed. Meteen alles de kamer op en Seefeld eens bekijken. Een leuk, relatief klein bergplaatsje, prachtig gelegen in de Oostenrijkse Alpen.
Nog ff zwemmen ter afsluiting in het volledig RVS bad van ons hotel! Zelden zo’n mooi bad gezien maar da kost ok wel wa.
Heerlijk slapen, lange dag geweest!!
21 februari: Heerlijk weer, strak blauwe lucht en dat de gehele dag!! De dag begon met een ontbijtje in ons hotel, meer dan perfect verzorgd!! Warm aangekleed en er op uit. Prachtig gebied, zeker met dit weer maar dat kun je op de onderstaande foto’s wel zien. Zo lekker zelfs dat we buiten koffie hebben kunnen drinken en in de middag ook de lunch heerlijk buiten kunnen nuttigen. Wat is het leven toch slecht. Veel teksten kan ik niet toevoegen aan de onderstaande beelden, schitterend. Vanmiddag nog even lekker gezwommen en toen was het dinertime. Pommes met snitzel en een Weissbiertje er bij. Daarna op bed en Remco plat, die wilde wel slapen na zo’n vermoeiende dag.

Heerlijk weer, buiten koffie drinken en lunch nuttigen. Maar goed, dat het strak blauw is valt ook wel op de foto’s te zien. Ook dat hoort er bij een lekker biertje, nog wel buiten op terras!!

22 februari: Wakker worden, ontbijt enz. Leuk wandeltochtje langs de Wildsee van Seefeld, echter dit was nu niet meer dan een prachtige witte vlakte en van de “See” was niets te zien.

Daarna op naar de Rosshutte. Met dit schitterend weer zeker de moeite waard. De eerste etappe was met een soort van skitram over de grond. Goed te doen voor deze jongen. Boven aangekomen eerst ff wat happen. Colaatje, Erdinger Weissbiertje (moet kunnen overdag in de vakantie) en een heerlijk Apfelstrudel met flink wat slagroom. Heerlijk!!

De tweede etappe was erger, oftewel naar de bodem van de cabine kijken en Remco genieten van het uitzicht. Ik was weer grensverleggend bezig geweest voor mezelf. De cabine ging via staalkabels tussen twee bergtoppen in op en neer. Voor iemand met hoogtevrees meer dan pittig. Maar goed, de angsten werden beloond door een grandioos uitzicht. Dergelijk bord is prins Friso waarschijnlijk niet tegengekomen. Lawine gevaar!!

Na de hoogtestage en angsten weer terug beneden. Op naar ons Hotel.
Bij aankomst nog even een uurtje gezwommen en een heerlijk warme douche/bad genomen. Op naar het diner!

23 februari: Rustig dagje, rond hangen in Seefeld. Sneeuwpret.

Voor het avond eten hadden we een kebab zaak ontdekt in Seefeld en nog wel een goeie!! Heerlijk gegeten!! Bosporos forever maar deze was toch echt niet slecht, goed zelfs. Nadien Remco plat en Pa: Manchester United – AJAX. Op voorhand een verloren zaak maar ons alles AJAX speelde niet slecht.
24 februari: Aan alles komt een eind, dus ook aan 5 dagen Seefeld te Oostenrijk. Remco wilde graag nog wat zwemmen dus na het ontbijt eerst nog een duik genomen, daarna uitchecken in hotel. Nog even een wandel/foto tochtje door Seefeld. Wederom schitterend weer!!
Planning was met het treintje terug naar Innsbruck. Geen treinen vandaag vanwege lawine gevaar, we moesten met de bus. Op zich niet zo’n probleem maar welke bus dan?? Leverde allemaal een hoop onduidelijkheid op, uiteindelijke bus gevonden maar die ging naar Innsbruck west (??)………….is goed, doe dan maar zijn we in ieder geval in Innsbruck. Daar aangekomen maar een taxi genomen naar de luchthaven, waar we uiteindelijk veel te vroeg aankwamen. We hadden immers nog een Mac Donalds uitstapje gepland, mooi niet dus. Houden we nog maar te goed dan.
Na een hapje en een drankje vertrok ons vliegtuig netjes op tijd en waren we ook weer keurig op tijd in Rotterdam en vervolgens thuis. Mooie wintertrip zonder “wintersport”.

Leave a Reply