Skip to main content

Heerlijk verblijf op een klein bungalowparkje in Lanzarote!

17 t/m 28 juli 2011

Bungalowparkje Jardin del Sol. Lanzarote ligt het meest noordelijk en oostelijk van de eilanden van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 130 kilometer voor de noordwestkust van Afrika. Het behoort toe aan Spanje. Lanzarote is een vulkanisch eiland, dat meer dan vijftien miljoen jaar geleden is ontstaan. Het is vanwege de ligging de afgelopen eeuwen vaak het toneel geweest van strijd. Lanzarote is, inclusief de tot Lanzarote behorende kleinere eilanden La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara, 846 km² groot. De enige luchthaven op het eiland bevindt zich bij de hoofdstad Arrecife. Omdat het het oudste eiland van de Canarische eilanden is, zijn de vulkanen verweerd van “bergen” tot “heuvels”. Gebergte zorgt vaak voor regen: op Lanzarote regent het niet vaak. Sinds men de temperatuurmeting bij houdt is de laagst gemeten temperatuur ooit +6ºC. Circa 40 dagen per jaar is er sprake van een Kalima: een sterke wind vanaf de Sahara. Dit resulteert in hoge temperaturen en veel fijn zand in de lucht. Tussen 1730 en 1736 en in 1824 heeft een reeks vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden waarbij elf dorpen verzwolgen zijn. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en ziet eruit als een maanlandschap omdat er bijna geen begroeiing is. Het eiland wordt vaak geteisterd door de passaat, een wind die overwegend uit het noorden komt. Het eiland ligt ten noorden van Fuerteventura, hetgeen Spaans is voor sterke wind. Deze conclusie wordt in twijfel getrokken omdat het woord Fuerteventura niet letterlijk ‘sterke wind’ betekent, maar ‘zwaar avontuur’, refererend aan een verbannen gelovige die, wegens gebrek aan de primaire levensbehoeften, een zwaar bestaan had. Doordat de bodem van Lanzarote weinig water vasthoudt, is landbouw op het eiland erg lastig. De bewoners van Lanzarote bouwen daarom muurtjes om de gewassen heen die zowel de wind tegenhouden als het vocht opvangen.

17 juli: We moeten vroeg uit bed, wat heet vroeg? Ik bedoel midden in de nacht. We staan om 02.00 uur op want ons vliegtuig vertrekt vanuit Schiphol om 05.40 uur staan we op de startbaan. Remco vindt vliegen prachtig, dus wat dat betreft zitten we wel goed. Tegen 09.00 uur naderen we Lanzarote. Eerst even onze Dacia huurauto ophalen en dan op naar ons appartementje. Bij aankomst kunnen we er nog niet in vanwege de schoonmaak. We vragen bij de receptie naar de dichtsbijzijnde supermarkt en gaan eerst inkopen doen, terwijl wordt onze bugalow in orde gemaakt. Verder deze dag niet al te veel meer gedaan want we zijn beide een aardig gesloopt van de reis. Nog wel even het zwembad verkend.

18 juli: Heerlijk geslapen. Vandaag eerst maar eens ons plaatsje Playa Blanca verkennen. We liggen ongeveer 2 km van het plaatsje vandaan, dus eigenlijk wel lekker dat we een auto beschikbaar hebben. Te voet is voor mij geen probleem maar voor Remco net iets te ver, daarbij is de terugweg met boodschappen natuurlijk ook wel lastig. Deze hebben benutten we maar meteen voor een strandbezoek. Het weer is prima dus waarom ook niet. Remco in de opblaasboot en ik er met de snorkel achteraan, er zitten mooie vissen kort bij de kustlijn. ’s avonds lekker aan de boulevard uitgegeten.

19 juli: De dag begint een beetje bewolkt, de temperatuur is overigens wel perfect. We gaan met de auto een dagje naar de hoofdstad Arrecife. Leuk plaatsje met een mooie burcht aan de zeezijde van het stadje, een bezoek meer dan waard. Verder wat rond gehangen en een lekker ijsje gehad. Daarna lunch genutigd in lokaal kroegje, gelukkig is Remco makkelijk met eten en hebben we iets van lokale verse vis genomen. Ik weet niet precies was het was maar het smaakte goed.

20 juli: Het mag op vakantie ’s avonds wel eens wat later worden, hetgeen wil zeggen dat het ook ’s morgens wel eens wat later wordt. Hieronder kun je zien dat Remco nog heerlijk ligt te maffen terwijl ik al aan de koffie zit. Het weer is vandaag perfect en we gaan een onderzeeboottocht maken, deze tocht hadden we gisteren al geboekt. Op naar Costa Teguise dus. Bij aankomst eerst even koffie en Remco een ijsje genuttigd. Mooi havengebied waar zo te zien de mensen met de betere beurs komen. We krijgen in het kantoor/shop van de organisatie instructies inzake veiligheid e.d. aan boord van de onderzeeer. De tocht blijkt een groot succes en Remco heft SUPER genoten oftewel: Wanneer gaan we weer Pa?? We zijn tot 35 meter dieptje geweest, prachtige vissen en roggen gezien. Enkele scheepswrakken gepasseerd, het was de meer dan de moeite waard. Aansluitend lunch genuttigd met een heerlijke fruitshake aan de boulevard. Terug naar onze bungalow via een prachtige bergweg met leuke uitzichtpunten, daarna nog even in ons eigen zwembad geplonsd.

21 juli: Vandaag brengen we een bezoekje aan de vulkanen, Remco is sinds IJsland helemaal vol van vulkanen. Hier zijn ook prachtige resten van vulkaanuitbarstingen te zien. Dit alles in Nationaal Park Timan Faya. Het is mooi om te zien alleen behoorlijk opgeblazen voor toeristen. Allereest vind ik het al belachelijk dat wat de wereld zelf heeft geschapen de nageslachten entree moeten betalen om het te zien!! In bijvoorbeeld IJsland gaan ze daar heel anders mee om. Geisers en de hitte van de aarde wordt met kinderachtige spelletjes benut. Prachtig gebied maar jammer hoe het wordt misbruikt voor toeristen. Daarna nog een prachtige kustroute gereden en een lekker ijsje gehapt op een zeer mooi uitzichtpunt. Remco vindt onderweg nog enkele mooie lavastenen, die in Bergeijk nog steeds zijn kamer sieren. ’s avonds wederom heerlijk gegeten in grillroom aan de boulevard van Playa Blanca, blijft makkelijk zo’n manneke waar je heerlijk en overal samen mee kunt eten.
22 juli: Dagje niksen en wat rondhangen in Playa Blanca en op ons leuke bungalowparkje. Lekker genieten van elkaar.
23 juli: Vandaag besloten een bezoekje te brengen aan het waterpark in Lanzarote. Het vinden van het park leek eenvoudig maar dat was het dus niet, gelukkig konden we een gebrekkig Engels sprekende buschauffeur vinden die ons de goede richting in kon sturen. Mooi park alleen erg streng qua leeftijd en lengte, dus voor Remco viel er niet veel te halen. Uiteindelijk hebben we ons prima vermaakt!! Watertemperatuur was wel aan de koude kant.

Halverwege de middag waren we beide wel klaar met het gezwem en besloten te gaan. We waren nu wel erg dicht bij de Lavagrotten en een prachtig uitzichtpunt. Ik liet Remco beslissen of we daar nog naar toe zouden gaan, Remco wilde dit graag vandaag nog doen. Leuk maar achteraf gezien bleek het allemaal toch een beetje te laat te worden, gelukkig is het vakantie. Lavagrotten waren mooi om te zien, ook hier weer een forse entreeprijs maar voor Remco gratis. Foto’s zijn dezelfde!!?? Met en zonder flitser. Met flitser wordt de spiegeling weggehaald. Zonder flitser een prachtig beeld en wekt de indruk dat je in een groot gat stapt. Mooi om te zien!

Nu we er toch zijn, dan ook maar meteen even naar het mooie uitzichtpunt Mirador del Rio gaan. En wat denk je??……………..juist ja, entree betalen!

24 juli: Wederom een lekker dagje rust en niksen.
25 juli: Aan het strand van Playa Blanca hadden we al vele malen de boten aan en af zien varen naar Fuerteventura, Remco wilde ook een keer met de boot mee. Eerst eens geïnformeerd naar tarieven met de auto. Uiteindelijk gekozen voor een bus-boot-bus tocht naar de dierentuin van Fuerteventura. Op tijd uit de veren dus want de bus komt ons vroeg halen bij ons park. Alles is netjes verzorgd door de organisatie. Het park ligt in een mooie omgeving en ligt er netjes bij. De moeite waard, nadien nog kamelenmelk gedronken. Remco ligt op de terugweg heerlijk te slapen in de bus. Daarna weer terug met de snelle veerdienst. Remco vind die boot geweldig en dat is het ook! Bij terugkomst nog even wat eten en daarna beide vroeg plat.
26 juli: Vandaag een dagje Playa Blanca en nog een bezoekje brengen aan de vuurtoren die we vanuit ons park konden zien. Verder rustig en lekker dagje.
27 juli: De laatste volle dag is alweer aangebroken, Remco wilde graag nog een keer op de kameel rijden. Dus weer even richting het nationaal park voor een ritje. Onze kameel vond het in het begin niet erg prettig en protesteerde behoorlijk. Remco wilde er af, het bleek de onjuiste belasting van de kameel te zijn dus er werden aan de kant van Remco wat zandzakken gehangen om de belasting gelijk te maken. Uiteindelijk vond Mr. AJAX het toch zeer gaaf.

28 juli: Om 10.20 uur stijgen we weer op richting Amsterdam en is er weer een einde gekomen aan een heerlijke periode samen met Remco. Indien je houdt van rust biedt Lanzarote meer dan voldoende mogelijkheden in wat kleinere parkjes in rustig gelegen gebieden. Ons park was daarvan een prima voorbeeld. Leuke en geslaagde vakantie!

No Comments

Leave a Reply