Skip to main content

Een weekje, het geweldige en zeer divers eiland Mallorca ontdekken en beleven. Samen met andere reisadviseurs, onder leiding van Gidsen van Corendon

We bezoeken o.a. de plaatsen: Alcudia, Playa de Palma, El Arenal, Palma City, Soller, Valldemossa, Cala D’Or.

Mallorca lijkt op een land maar behoort bij Spanje

Er zijn 5 Spaanse eilanden:

 • de grootste is Tenerife
 • dan volgt Mallorca:
 • 3e grootste is Minorca,
 • 4e Ormento
 • 5e Carrera (daar is o.a. een heel mooi nationaal park is te bezoeken; voor echte natuurliefhebbers)

Mallorca heeft 85.000 inwoners. Er komen jaarlijks ruim 12 miljoen bezoekers. Er is veel te doen, zien en te beleven voor toeristen. Van zon, zee en strand, tot erg actief sporten: o.a.: veel fietsen, zwemmen en wandelen. Natuurlijk in gezellige Spaanse sferen met heerlijk eten en drinken.

Van maart tot en met november komen de meeste toeristen. Aan de ene kant van het eiland is totaal anders qua natuur, beleving en floor & founa dan andere kant van het eiland. Met ook heel andere gewoontes van de bewoners.

Tip: een auto huren om het eiland te verkennen. Mallorca heeft veel mooie stranden, de zee is er blauw en schoon. Overal zie je gezellige terrasjes, kleurrijke winkeltjes en heerlijk Spaans eten; o.a. natuurlijk de bekende Spaanse tapas.

Er is veel gelegenheid voor korte en lange wandelingen, doordat er o.a. bergen en bossen zijn met diverse wandel- en fietspaden. Door de vele verschillende soorten en leeftijden van toeristen zijn er ook vele andere animatie- en sportmogelijkheden. Mallorca staat bekend om haar flora & fauna. Uitzonderlijk op Mallorca groeien de Orchideeën-bomen, tevens de zogenaamde flessenrager. Vooral in het voorjaar zijn er veel mooie planten en bloemen te zien.

Hotels en resorts zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen; in alle prijsklassen. De meeste hotels liggen aan de zee. Bij alle hotels zijn één of meerdere zwembaden. De sfeer in hotels is veelal in frisse en gezellige mediterraanse sferen. Een aantal hotels zijn in het bijzonder ingesteld op vitaliteit, sporten en gezondheid, met veel sportfaciliteiten en gezond eten. O.a. parkeerplaats voor fietsen, uitgebreide healty-menukaart, 40 meter zwembad etc. afgelopen jaren zijn er een groot aantal hotels van 3 naar 4 sterren gegaan. Veel zijn er gerenoveerd in 2020-2021, in de Corona-periode.

Mallorca staat ook heel erg bekend om lekker, vers eten en vele lekkere, goede wijnen. Er zijn veel toeristisch bezienswaardigheden, cultuur, mooie natuur en vermaak.

Tip: dagje met trein – tram – bus. Let op: vooraf boeken, anders vaak vol. Een aanrader is met om met oude houten treintje vanuit Palma naar Soller te gaan.

 • Vanuit Palma met de trein naar Soller
 • Een heel leuk authentieke houten trein gebouwd in 1912
 • Met een prachtig uitzicht onderweg, dat niet met de auto te zien is.

Soller is een heel mooi plaatsje en was in de 18e eeuw een heel klein dorpje met weinig inwoners: de Sollerieks hadden alleen sinaasappelbomen, dus gingen veel inwoners emigreren. Daarna kwamen ze rijk terug en besloten ze trams en treinen te bouwen en dus tunnels. Er kwamen ook grote gebouwen, hotels en winkels en dus meer leven in het dorp.

Tip 1: Eet de cake almond cake in Soller; is het beste van het eiland.

Tip 2: Rondleiding met gids.

Tip 3: Bezoek de kerk: Sant Bartomeu, ga door de winkelstraatjes struinen, terrasjes pakken en op gezellige plein een ijsje eten.

De boulevard die de twee bruisende badplaatsen El Arenal en Palya de Plam met elkaar verbinden is erg druk en toeristisch en vooral gericht op jongeren, die willen feesten. Hier zijn met name veel cafés en clubs, zoals “Heeren van Amstel”, de “Bier express”, veel discotheken en gezellige restaurantjes.

Tip: een stadswandeling door Palma met een (Nederlandse) gids. Er zijn best veel Nederlanders die op Mallorca wonen en werken in de toeristenbranche o.a. als gids.

De geweldige kathedraal; La Seu, is in 400 jaar gebouwd, in is een gotische rooms-katholieke stijl. De kerk is een aantal keren gerestaureerd en altijd hebben ze ervoor gekozen om water ervoor te behouden, zodat de kathedraal kan weerspiegelt in het water.

Naast de zeer mooie en bekende kathedraal is het koninklijk paleis van La Almudaina, wat oorspronkelijk een Arbabisch fort was en gebouwd in Arabische stijl. Al vanaf de 8e eeuw komen de Arabieren op het eiland en taal en gewoontes mee. Totdat het begin 14de eeuw door koning Jaime II verbouwd werd tot paleis, het grootste koninklijk paleis ter wereld. Vanaf deze tijd is het officieel een koninklijk residentie van de Spaanse koninklijke familie. Tegenwoordig is het paleis het zomerverblijf van de Spaanse koning en wordt het in de zomermaanden gebruikt voor officiële recepties en ceremonies. Een gedeelte van het paleis is open voor publiek. Aan deze kant van de stad, is ook een deel van de oude stadsmuur nog te zien.

Tevens zijn er grote Arabische tuinen, die veelal versierd zijn met sinaasappelbomen. De inrichting van de tuin is op aantal plaatsen het “spelen met water” te zien; dan lijkt het alsof het koeler is. Het is gerecycled water.

De oude kerk van Palma de Mallorca is opgedragen aan Maria voor onbevlekte ontvangen van een kind en is gebouwd van het poreuze zandsteen. Gaudí heeft ook 10 jaar aan de renovatie van deze kerk gewerkt.

De hoofdingang van de kerk is 3 x per jaar open:

 • Als koning komt
 • Met pasen
 • Als iemand van Koninklijke familie gaat trouwen

Leuk om te weten: Er zijn 34 kerken in Palma en 234 schoenenzaken. Palma is vol met pleintje en terrasjes. Het is een vrij grote stad maar kent zeker ook rustige plekjes! Geen zin in het drukke toerisme? Dan kun je snel en eenvoudig een rustig gedeelte opzoeken, waar veelal ook de horeca een stuk goedkoper is. Met een gids door een stad lopen levert veel informatie op over de bezienswaardigheden, wat anders wellicht aan je aandacht ontsnappen. Porto staat bekend om de oude huizen, die in de familie blijven en van generatie op generatie gaan. Vanuit vroeger zijn er door “de poortjes”, veel binnenplaatsen te zien.

Tip 1: een diner in een Mallercaans restaurant, bijvoorbeeld: bij Celler Sa Premsa. Ze serveren in een aantal gangen, diverse tapas hapjes, heel divers, smaakvol en gevarieerd.

Tip 2: een leuke stedentrip in Malta voor een paar dagen. Maar paar uurtjes vliegen (ook vanaf Eindhoven)

Met de tram naar Puerto Soller; heel leuk plaatsje aan de haven; heel veel terrasjes een hele leuke winkeltjes.

Voor de wijnliefhebbers zijn er op Mallorca meer dan 90 wijnboeren die vroeger alleen rode wijn maakten maar ook steeds meer gericht zijn op de witte wijnen. De meeste zijn familiebedrijven daardoor wordt er minder verdelgingsmiddel gebruikt en is de kwaliteit en de smaak erg goed. De meeste wijn is droog en heeft een hoog alcoholgehalte, dat komt doordat de planten veel zon-uren hebben. Het gezellig plaatsje Valdemossa met zijn gezellige straatjes, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

Leuke details; wat een stadsgids je o.a. verteld, is dat hier elke straat voorzien is van een tegeltje met een mooi kunstwerk en een gebedje. Met de hand geschilderd en in de muur verwerkt.

Er zijn op het eiland ook erg veel Franse invloeden, omdat ook veel inwoners naar Frankrijk emigreerde en weer terugkwamen.

We hebben in deze gezellige dagen weer veel geleerd, gezien en veel plezier gehad samen. Genoten van de zon, mooie omgeving en lekker eten.  Mooie plaatsjes bezocht en veel prachtige hotels bezocht. Weer nieuwe vrienden gemaakt en daarbij altijd gezellig met collega reisadviseurs met dezelfde passie op pad! Klanten voorzien van de beste vakantie naar hun wensen en budget! Wij staan voor je klaar om jouw Mallorca-trip te boeken!

Bedankt alle collega reisadviseurs en de collega’s van Corendon voor de geweldige week!

Never Stop Travelling, because life is short and the world is huge…

Leave a Reply