Skip to main content

Coronavirus

Uiteraard staat bij ons het welzijn van onze klanten voorop. Wij houden de informatie omtrent het coronavirus (COVID-19) dan ook nauwlettend in de gaten zodat wij u indien nodig kunnen helpen en informeren. Wanneer u uw reis geboekt heeft bij één van onze reisadviseurs dan kunt u voor advies, informatie, vragen m.b.t. omboeken of kosteloos annuleren, etc. uiteraard contact opnemen. Aangezien de informatie over het coronavirus dagelijks wordt aangepast, verwijzen wij u voor de meest up-to-date informatie naar de websites van de officiële instanties:

RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

Ministerie van Buitenlandze Zaken

Verbond van Verzekeraars

IATA Travelcenter (maatregelen per land ter beperking van verspreiding van het coronavirus)

Wat betekent de huidige situatie voor uw geplande reis?
Wanneer u de komende weken naar een bestemming afreist waarvoor een negatief reisadvies geldt voor alle reizen (rood reisadvies) of alle behalve essentiële reizen (oranje reisadvies), neemt u dan contact op met uw reisadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Gezondheidsscreening

Diverse landen nemen op dit moment maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus. Reizigers die op reis gaan kunnen hiermee geconfronteerd worden. ​Op de website IATA Travelcenter worden per land de actuele maatregelen vermeld. Veel landen hanteren momenteel aangescherpte procedures bij aankomst en vertrek (bijvoorbeeld op luchthavens). Reizigers moeten zich aan deze procedures houden en relevante preventieve maatregelen nemen om het risico te verminderen.

Cruises
Om de uitbraak te beheersen hebben veel rederijen inschepingshavens aangepast en routes gewijzigd. Never Stop Travelling zal u hierover informeren.

Verzekering
Het is van groot belang dat u goed verzekerd op reis gaat. Wij adviseren u dan ook te allen tijde een goede reisverzekering af te sluiten. Informeer bij uw verzekering of de gevolgen van het coronavirus op de uitvoering van de reis (en eventueel daaruit voortvloeiende kosten) gedekt worden.

Kunt u kosteloos omboeken of annuleren?
Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies (rood) afgeeft voor een bepaalde bestemming is het (in de meeste gevallen) mogelijk uw reis kosteloos om te boeken of te annuleren.
Wanneer er geen negatief reisadvies geldt, kunnen in principe alle reizen doorgaan. Wilt u in dit geval toch uw vakantie vanwege het coronavirus annuleren of omboeken dan zijn de reguliere voorwaarden van kracht en eventuele kosten komen dan voor eigen rekening.
Wanneer later alsnog een negatief reisadvies voor deze bestemming en reisperiode wordt afgegeven, is het helaas niet mogelijk deze kosten met terugwerkende kracht te verhalen op de reisorganisatie.

LET OP! Bij het aanpassen van het reisadvies houdt het Ministerie van Buitenlandse Zaken vooral rekening met gezondheidsrisico’s en dus niet met het feit of er al dan niet bezienswaardigheden en openbare gelegenheden worden gesloten. Helaas kunt u hier wel mee te maken krijgen tijdens een vakantie. Neem voor informatie contact op met uw reisadviseur.

U gaat pas over een tijdje op reis maar wat als op uw bestemming tegen die tijd het coronavirus heerst?
Wij begrijpen heel goed dat u zich wellicht zorgen maakt om een eventuele uitbraak van het coronavirus op uw vakantiebestemming. Helaas weten ook wij niet hoe het virus zich zal ontwikkelen en wat de impact is op de vakantiebestemmingen. Wij houden de officiële berichtgeving en ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten.

Vraagt u zich af of het wel verstandig is op dit moment een vakantie te boeken?
Veel aanbieders begrijpen dat u wellicht twijfelt over het al dan niet boeken van een reis. Om u hierin tegemoet te komen hanteren veel aanbieders voor nieuwe boekingen soepele annuleringsvoorwaarden. Vraag hiernaar bij Never Stop Travelling.

De informatie omtrent het coronavirus wordt dagelijks aangepast. Wij doen uiteraard ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Leave a Reply