Skip to main content
ActiefInspiratie-reizenStedentripsWandelen

Wandel met ons de Freedom Trail in Boston (USA)

Freedom Trail in Boston is een unieke collectie van museums, ontmoetingsplaatsen, kerken, begraafplaatsen, parken, een schip en historische markeringen dat het verhaal verteld van de Amerikaanse Revolutie en nog veel meer!

Een bezoek aan Boston is niet direct het eerste wat in ons opkomt als we aan de Amerika denken, aangezien KISS hier speelt en wij besluiten een drietal concerten van The End of the Road Tour te gaan bekijken, kwam Boston in beeld! Onze volledige blog van deze trip, zie je HIER! In Boston lopen we de Freedom Trail waarvan je hier alle informatie aantreft. In Boston Common Park treft je het Common Visitor Centre aan, vanuit hier vertrekt de Freedom Trail. De Freedom Trail ontstond als idee van William Schofield, een lokale journalist die in 1951 voorstelde om belangrijke trekpleisters door een voetgangersroute met te elkaar verbinden. Het idee werd goed onthaald door burgemeester John Hynes. De gehele dag door kun je deze tour met gids lopen, echter er is voldoende informatie beschikbaar om de trail zonder gids te lopen. Op de Freedom Trail website is alle benodigde informatie beschikbaar. Een plattegrond is handig echter de route is goed en duidelijk gemarkeerd met stenen (bricks) door de stad. Volg die en je loopt eenvoudig de 4 km, de lengte van de Freedom Trail.

Let wel op: het eindpunt ligt niet in het park maar echt aan de andere kant van het stadscentrum! Met het lopen van deze trail heb je meteen alle historische hoogtepunten van de stad gezien! Laten we beginnen met wandelen vanuit het visitor centre in Common Park.

Het park is het oudste publieke park in de United States, het dateert al van 1634. Buiten het park tref je Park St. Subway Station aan, de eerste metro van Amerika, 1897. The Boston Common werd gebruikt van 1634 tot 1830 als graasplaats voor vee en later als relaxplaats voor bezoekers en lokale mensen als een ontmoetingsplaats. Vanuit het park loop je naar de eerste stop, het Massachusetts Staats gebouw (1798), wat het oudste staatsgebouw van Amerika is. De koepel is van 23K goud en was origineel gemaakt van hout. De koepel was bedekt met koper door Paul Revere in 1802 en werd in 1876 bedekt met goud ter ere van de honderdste verjaardag van Amerika! Je kunt het gebouw bezoeken met een gids.

Je loopt terug het park in via het Robert Gould Shaw Memorial, deze herdenkingsplaats laat Gould Shaw en zijn mannen van het 54ste regiment van het Union leger zien. Het 54ste regiment was het eerste volledige vrijwilligers US leger bestaande uit Afrikanen en Amerikanen. Het werd gevormd in 1863 gedurende de Amerikaanse civiele oorlog. Je volgt de route (oftewel te rode stenen) naar de Park St. Church. Deze kerk was het gebied van de eerste zondagsschool in Amerika in 1818. Hier hield William Lloyd zijn eerste anti-slavernij toespraak in 1829. het kerkkoor zong voor de eerste keer met publiek op 4 juli 1831. Aan de achterzijde van deze kerk vind je Granary Burial Ground (kerkhof). Hier liggen drie belangrijke personen, die tekende voor de onafhankelijkheid begraven; Paul Revere, Mary Goose en de ouders van Benjamin Franklin.

Volg de trail tot aan de hoek van de  Tremont en Schoolstreet en je ziet King’s Chapel (ook open voor een bezoekje). Deze stenen kerk is gebouwd gebouwd rond de van origine houten kerk uit 1688. Het hout is daarna voorzichtig gedemonteerd en verscheept naar Lunenburg, Nova Scotia en herbouwd voor herconstructie van St. John’s Anglican Church.

 

Aan de achterzijde van King’s Chapel, enkele tientallen meters verderop langs de trail, tref je Boston Latin School aan. Deze oudste school van Amerika (1635) is nog steeds in gebruik. De huidige locatie van de school is Fenway Park. Het monument voor de school is ontworpen van een Hopscotch Game. Een van de beroemde studenten van deze school waren Benjamin Franklin (een statuut van hem staat voor de huidige school), John Hancock, Sam Adams en John Adams om er maar enkele te noemen. Waar ooit de Boston Latijnse School stond, is nu de Old City Hall gebouwd (1865). Voor 104 jaar was hier de rechtbank van Boston, voordat de rechtbank werd verplaatst naar de huidige locatie tegenover Funeuil Hall, New City Hall (1969).

Volg de trail naar Washington Street en je komt bij de Old South Meeting House (1729). Deze kerk is waar “The Sons of Liberty” vertrokken voor een bijeenkomst op 16 december 1773, en dumpte 242 kisten met thee in de haven van Boston. Het beroemde Boston Thee feest! Je kunt het huis bezoeken voor een klein entreebedrag.

Vanaf hier wandel je verder naar The Old Corner Bookstore. Deze tref je aan op de hoek van Washington St. en School St. Dit is een van de oudste Boston’s stenen gebouwen (1712). De bookstore werd bekend na bijeenkomsten op de tweede verdieping van mensen zoals; Nathanael Hawthorn, Harriet Beecher-Stowe, Ralph Waldo Emerson en Charles Dickerson (hij leefde in Boston voor twee jaar). Nu is dit het gebied van Chipotie. Verder langs de trail tref je teh Old State House (1713). Dit was het centrum van het burgerleven in het koloniale Boston en was  de plaats waar lieden zoals Sam Adams en James Otis discussies aangingen met politici van the Britisch Crown. Aan de voorkant van het gebouw is een balkon waar in 1776, voor de eerste keer, de verklaring van onafhankelijkheid werd voorgelezen. Er volgde een klein opstootje en de leeuw en unicorn, die op het dak zaten, werden neergehaald. De gouden leeuw en unicorn werden in 1883 weer teruggeplaatst. Vanaf toen werd/word elk jaar op 4 juli de verklaring van onafhankelijkheid voorgelezen vanaf het balkon. De leeuw en unicorn zijn nooit meer neergehaald. The Old State House is nu een museum en is dagelijks opengesteld voor publiek. Op het voetpad voor het gebouw tref je het monument aan voor de vijf slachtoffers, welke werden vermoord op 5 maart 1770, tijdens de Boston Massacre welke plaatsvond in het midden van wat nu de State Street is, voorheen bekend als King Street. In het midden van het monument zie je een ster met vijf punten, wat staat voor de vijf slachtoffers. Deze ster is omringd door zes koppelstenen, die staan voor de zes gewonden die vielen op die dag. De dertien koppelstenen staan voor de originele 13 kolonies.

Je vervolgd de trail, twee keer de weg oversteken, naar “The Cradle of Liberty” Faneuil Hall (1742). Dit gebouw was geschonken aan de stad door de rijke Peter Faneuil, beroemd door zijn protesten die uiteindelijke leidde tot de Amerikaanse Revolutie. Let op de grasshopper aan de bovenkant van het gebouw, zijn naam is Gus en is een kopie van de grasshopper op de London Exchange Building (waarna het Peter Faneuil model is gebouwd). Er is een statuut van Samuel Adams aan de westkant van de Faneuil Hall, de trail komt hier langs.

Je loopt verder in de richting van de Paul Revere House. Bekijk zeker ook even de Union Oyster House, het oudste restaurant in de USA, in het noordelijke gedeelte van de Little Italy Neighborhood. De trail gaat via Richmond Street naar North Square.

In North Square staat het oudste gebouw van Boston, de Paul Revere House (1680). Paul Revere leefde hier 30 jaar, van 1770 tot 1800. de Paul Revere House is nu een museum en is dagelijks geopend voor bezoekers. Verder aan de trail tref je een statuut aan van Paul Revere, dit is het meest gefotografeerde statuut van Boston. Dit statuut staat in de schaduw van The Old North Church, welke kerk Paul Revere beroemd maakte. Als je bij het statuut komt als een van de Boston’s sportteams een finale spelen krijgt het statuut een shirt van het team aan dat speelt voor de cup. The Old North Church (1723), het oudste kerkgebouw van Boston, is aan de andere kant van de weg maar kun je niet missen vanwege de opvallende kerktoren. De kerk is open voor publiek een geeft een goed overzicht van Paul’s Midnight Ride in de nacht van 18 april 1775, welke resulteerde in slag die de Amerikaanse Revolutie startte.

Je vervolgd de trail naar Copp’s Hill Burial Ground (1659), klein stukje bergop wandelen. Een van de karakters die hier begraven ligt is Puritan Minister Cotton Mather en zijn vader, Shem Drowne. Hij maakte de grasshopper weerwijzer op de top van de Vaneuil Hall alsook op de top van de Old North Church. Ook Robert Newman ligt hier begraven, hij hong de lantaarns op in the Old North in de nacht van Paul Revere’s ride. Een leuke stop aan de trail, met een mooi uitzicht vanuit de heuvel. We lopen verder, nu is het zeker wel een 1,5 km wandelen alvorens je bij de volgende stop bent. Je loopt via de oude brug, met uitzicht op oa de TD garden, naar de andere kant van het water. Zoals je kunt zien sealen de Amerikanen hun boten netjes in, in de winter. Na de brug kun je de route vervolgen op twee manieren, maakt niet zoveel uit welke optie je kiest. Ga je rechtdoor het park in, kom je eerst bij het Bunker Hill Monument, ga je na de brug rechtsaf loop je eerst naar USS Constitution.

Wij lopen het park in en vervolgen de route naar Bunker Hill Monument van waaruit je een schitterend uitzicht over de omgeving hebt. Bunker Hill Monument is geopend in 1843. Het monument is opgedragen aan de beroemde slag 68 jaar na 17 juni 1843. Op die dag was Daniel Webster een belangrijke spreker. Het 221 foot (ongeveer 67 meter) hoge monument, is in 16 jaar gebouwd. Om het monument te bereiken moet je wel even de 294 traptreden naar boven lopen. Er is een klein museum bovenop de berg wat dagelijks open is voor bezoekers.

Een van de uitzichten vanaf Bunker Hill!

Na dit bezoek mag je gaan afdalen. Je loopt nu richting USS Constitution (1797). Dit is het oudste US Navy schip. Gebouwd op Amerikaanse schepen te beschermen voor piraten rond de kust van Noord Afrika. daarbij was het schip erg beroemd in de oorlog van 1812 omdat het een erg sterk schip was, ondanks dat het gebouwd was van hout. Het schip ligt in een dry dock en is open voor bezoekers.

Je Freedom Trail is ten einde en zoals we aangaven, je bent nu totaal ergens anders dan je vertrekpunt. We hopen dat je net zo genoten hebt van alle historische hoogtepunten dan ons? Een reactie kun je achterlaten op ons blog en wordt door ons zeer op prijs gesteld! Verder kijken in on Boston blog, kijk dan snel HIER!

Leave a Reply